Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dev

Powiem prosto - SK to defensive type fighter więc po cholerę robić z niego damage dealera. Def spada przez duale cholernie a p atk prawie nic sie nie podnosi. Ubierz jeszcze light armor ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

~Armagedon~

od razu dajmy mu robe :D
i ng laske... albo dual tarcze :D

ehhh... wasza ironia mnie dobija... Ryltar powiedz cos madrego...

MonT

Cytat: DevouringOnePowiem prosto - SK to defensive type fighter więc po cholerę robić z niego damage dealera.

W innym temacie napisales, ze dla pp/se/ee duale, wiec pytam sie po co robic z buffera dd?

Ryltar

To tak samo wyczesany pomysl jakby dac SD miecz i tarcze...

Dev

ano po to zeby nei stał jak ciamajda w party tylko zeby coś robił. A tak to nabuffuje i koniec ...

Dyesy -3 str +3con bedą dobre ?

Ryltar

Ja mam zamiar sobie zalatwic -4s +4c ale te tez sa dobre (zawsze to jakby nosic dooma).

Inidriel

SK to fajna postać ( zgadzam się, że nie dla poczatkujacych ) , ogólnie dla tankow oplaca sie isc bardziej w CON ( SK ma masakrycznie malo Hp :( ) Dark Elfami trzeba ostro kombinowac ( wyjatek - SH [ no moze w pvp...] ) . PS. Czemu Ryltar ma zakaz pisania? Przegladam to forum od dawna, gosc nie jest wulgarny , zna sie na rzeczy a tu ktos mu bana na pisanie dal ...

Dohid

Ryltar, już któraś osoba się o Ciebie pyta :)

Pokłócił się z innym użytkownikiem i dostal na 3 dni kare.

A co by nie offtopić to moim zdaniem dla SK trzeba wkładać wszystko co się da w CON. P ataku nie wyczarujemy nazbyt dużego a odejmując STR także nie zadamy mu poważnej straty [bo nie ma z czego] a HP zawsze dla tanka jest najlepsze.

kasiek

ja na servie 30x mam sk 77lv i do tej pory z doomem chodze (moze dla tego ze nightmare set kosztuje z 6kkk a i tak nikt nie sprzedaje ostatnio dc albo nightmare) xD jesli chodzi o bron to b-grade damascus+focus ;
a-grade to tallum blade ale SA nie wiem dokladnie.wydaje mi sie ze przyda
sie crt.poison.. jesli wejdzie to dajemy sting i powinno byc po sprawie.. 8) moze tez byc haste.. szkoda ze nie ma focus:/ ale sie rozpisalem.. pewnie to co napisalem juz tu zostalo opisane  :oops: ale nic..

Zychu

A grade to Dark Legion's edge z health :) Zaden tam tallum :P Zbroja to albo Majestic Heavy(odp na stun), albo Nightmare Heavy(odp. na sleep).

Ryltar

Cytatalbo Nightmare Heavy(odp. na sleep).

Nie ma sprawy pogramy kiedys na oficialu ty SK z Nm ja SK z DC i zobaczymy kto predzej padnie.

Dev

dark cristal ?? :P ja tam wole majestic :P (shock resist i troszke do p ak, nie mowiac ze ma najwiecej defa ... )

Ryltar

Jak cie dopanie 2 SK i przywali ci z LS to ci ten resist na shock i p.def nie pomoze.30 sekund wystarczy SK zeby ubic 2 SK(sprawdzone).

Dev

taa, tak często ten LS wchdozi że hoho ...  :roll:

~Armagedon~

na offku może i wejdzie ale na privach to jjuż los (pewnie mniej niż 10% sznasy wejscia :P)

Ryltar

Cytattaa, tak często ten LS wchdozi że hoho ...

Pewnie 70% szans na wejscie to malo z reusem 40 sekund no sory....

Dev

o przepaszam ja z LS 1 mam reuse 4 minuty ...

gogetto

Cytat: RyltarJa lubie sobie czasem peknac jakiegos SK co uzywa duali lub bluntow(sa tacy zdolni na zagranicznych serwach anktorych czasem gram).

Nie rozumiem ?
SK ma skill na blunta i nie ma w tym nic zlego moim zdaniem
prosze  Sword Blunt Mastery opis Increases P. Atk. when using a sword or blunt type weapon.
Wedlug mnie nie ma tutaj zadnego bledu jesli ktos uzywa bluntow .Rowniez sa 1 reczne itp

Dadam jeszcze jedno ostatnio ogladalem PVP miedzy SK vs sorcer

Trwalo okolo 1 min
Koles ( SK ) zaczynal od frezza i jak wszedl walnol z 2 drainow potem walnol hexa podbiegl i wlanol stinga ( nie wszystko na ras Koles dostawal calutki czas sleeepa jesli mag juz taki ruch wykonal ) Mag sleepowal go caly czas i atakowal uciekal itp SK kierowal sie glowie na skillach magicznych lechu Drain
itp Pod koniec udalo mu sie podejsc i mag fiknol
Sprzet C grade obydwu mniej wiecej ten sam lvl glownym bledem maga jak zauwazylem to to ze nie healowal sie po sleepie rzuconym na SK a sleep wlazil zawsze . Trzeba przynac rozniez ze SK dosc sporo wytrzymal i sila drainow rox
nick: GOGETTOPL
rasa : Mroczny elf
klasa : Blade Dancer

nick: volvereyne
ras

Dev

tak ale z blunta nie zrobi sting - z tym bijemy jak w 2 SK, nie mowiac ze jest to najlepszy atak ofensywny bezposrednio w wroga ...

Dohid

Tak jak nie używa się warlordem light armor tak nie używa się blunta elfami [ciemnymi i jasnymi]. Mają na to skille, ale z doświadczenia pokoleń wiadomo że się to nie bardzo opłaca. Sam SK ma wystarczająco wysoki DEX aby trafiać w to w co powinien [w przeciwieństwie do ludzi] a dodatkowo siekać krytami. Z bluntem nie trafiał by częściej [bo i tak trafia bla bla] a pozbył by się krytyków, które są jedną z jego mocnych cech.

Ryltar

CytatSK ma skill na blunta i nie ma w tym nic zlego moim zdaniem
prosze Sword Blunt Mastery opis Increases P. Atk. when using a sword or blunt type weapon.
Wedlug mnie nie ma tutaj zadnego bledu jesli ktos uzywa bluntow .Rowniez sa 1 reczne itp

To nie chodzi o to ze PKuje bo tam mi sie nie podoba ze jest "inny" tylko chce pokazac ze sword jest lepszy ^^

Dev

Chociaz teoretycznie na exp mozna wziać blunta na moby z Weak pointem, ale naprawde jesli gracie na lowrate to bierzcie miecz i nie inwestujcie w blunt ...

Ryltar

Ta widzialem SK z bluntem...prawie dobrze sobie radzil...

King Nothing

Ktos pisal ze LS ma 70% szans wejscia i reuse 40 sekund... czizys jaki to serwer?  :shock:
Normalnie ma reuse 3 minuty i około 5% szansy wejscia.

Dev

40 sekund ma na ostatnim lvlu i odnawia się tak jak anchor ...
Wejście to 50% szans na osobę z podobnym m def. Im większy m def ma wróg tym gorzej wchodzi ...