Stary Warcryer

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:59 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

thebil

Więc, mam takie pytanko - mam zamiar zrobić WC i nie wiem jak rozwijać go do 40 lvlu. Ktoś gdzieś pisał, że tak samo jak woja, ale z toporkiem? Jaka zbroja? Heavy? Czy moze light (+ do many zawsze się przyda) albo light? A broń? Topór, czy moze laska?

exoriou

Cytat: thebilWięc, mam takie pytanko - mam zamiar zrobić WC i nie wiem jak rozwijać go do 40 lvlu. Ktoś gdzieś pisał, że tak samo jak woja, ale z toporkiem? Jaka zbroja? Heavy? Czy moze light (+ do many zawsze się przyda) albo light? A broń? Topór, czy moze laska?
Wystarczyło poczytać temat od początku ;)

Mi się bardzo dobrze gra z light + 1h blunt + tarcza
ale...
Jest jeszcze szkoła ubierania w heavy + dual/fisty/sztylet
Wybór należy do Ciebie
Najlepiej jakbys mogl sobie stestowac obie opcje ;)

KrEdA

czy light i tarcza nie mija się z celem?
Bo paradise trafił szlag ;)

Dohid

Nie, nie masz czegoś takiego jak evasion Warcrayerem. Light nosi się dlatego, że skill na heavy w przeciwieństwie do light nie zwiększa szybkości regeneracji many. A więc jeśli nie zależy Ci tak bardzo na ilości many, chcesz mieć znośnego defa a zarazem mieć jakiekolwiek MP.. wybierasz light. Tarcza w tym wypadku stanowi dodatkową obronę.

KrEdA

Z której i tak gówno wychodzi ^^

Dohid

Jeśli chodzisz z bluntem dla fightera po co mieć 2 łapę pustą jak tarcza zawsze co któryś hit wyłapie. A na evasion WC na prawdę bym nie polegał :)

Bled

ja ma plan na 40+ , Theca + REvo*revo +4 ;]

exoriou

Cytat: KrEdAczy light i tarcza nie mija się z celem?
Moim zdaniem nie, dodam jeszcze:

Light to uniwersalny wybór
z heavy mozna iść na PvE solo i bic z SCry oraz walic drainy
z robe na PvP i party, kiedy zajmujesz sie bardziej buffowaniem,leczeniem,debufami...itp - robisz glownie za support.

@Bled, nie wiem jak na Twoim serwie... ale na L2j mnie w dualach u WC wkurzalo to ze czesto nie trafial, blunt o wiele lepiej sobie radzil.

Lasgo87

jak nastawiasz sie an party a w wiekszosci ludzie wola brac bardzie WC niz PP to tylko robe po 40 bo inaczej nie masz szans wyrobic z mana i jej regeneracja najlepeij B moim zdaiem to jakis heavy armor pod solo i pvp ,a w plecaku zawsze nosic karmiana

Użytkownik zbanowany

KrEdA

Dostałem ostrzeżenie, za 'niecenzuralne słownictwo' które zostało ocenzurowane <brawa> zonk xDD A co do tematu, to może macie racje ;)

Shaman

CytatDostałem ostrzeżenie, za 'niecenzuralne słownictwo' które zostało ocenzurowane <brawa> zonk xDD

proponuje ci przeczytac regulamin a nie rzucac sarkazem...

Dohid

Cała pożyteczna treść z tego tematu zamknęłaby się w jednym poście, niestety. Jak komuś by się chciało to niech mi z tego wyciągnie jakieś dane. Dam pochwałę. A tymczasem odpinam i tworzę nowy temat dla Warcryera.

Scroller

IMO to czystki to troche niepotrzebne, nigdy nie uda Ci sie doprowadzic do tego, ze w tych topicach nie bedzie spamu, a usuwanie pojedynczych postow psuje caly sens tematu.

Ludzie sie nigdy nie naucza i za 2 dni cala robote bedziesz musial powtarzac.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Dohid

Cytatusuwanie pojedynczych postow psuje caly sens tematu

Po to mam przy każdym poście opcje "edytuj" żeby wpasować do całości.
Poza tym ktoś kto przychodzi na forum i szuka informacji o WC, nie ma ochoty czytać czyichś kłótni o 1 Dye, ale otrzymać krótką, zwięzłą informacje. Posty w stylu "a ile mi doda ten 1 STR na tym i tym lvlu" powodujące kolejną dyskusję na 10 odpowiedzi na prawdę nie ułatwiają sprawy. Po to są poradniki w help i prezentacje w rasach.

Zychu

Ale dyskutując o każdym dye i o tym ile doda/odejmie 1 STR dowiadujemy się doskonale co nam pasuje i będzie dla nas najlepsze :) Ja np. bardzo lubię czytać dyskusje o dye, setach, broniach i SA do nich, bo w ten sposób poznaje argumenty za i przeciw, i sam mogę lepiej sprecyzować o co mi właściwie chodzi :wink:

Dohid

Cytatdyskusje

dyskusje owszem, ale nie pierniczenie i spam lub rozmawianie o rzeczach tak luźno związanych z tematem, że podbiegających pod zupełnie inny. Na prawde ciężko się to potem czyta i wyłapuje coś cennego.

~Armagedon~

a może wać pan byś przekopieował cenną treść do nowego tematu a w starym zostawił spam ??

Dohid

Cytat: DohidCała pożyteczna treść z tego tematu zamknęłaby się w jednym poście, niestety. Jak komuś by się chciało to niech mi z tego wyciągnie jakieś dane. Dam pochwałę. A tymczasem odpinam i tworzę nowy temat dla Warcryera.

Poddaje się, zrobiłem wszystkie tematu u Orków i Ludzi za wyjątkiem Glada i WC. Przerastają mnie :) Jestem tylko człowiekiem, cały weekend zajmuje tylko forum.

Za jakikolwiek krótki / długi poradniczek czy cokolwiek sensownego o WC umieszczonego w nowym temacie daję pochwałe