Sa

Zaczęty przez Taz10, Wrzesień 19, 2006, 10:48:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Taz10

Dostalem Blue Soul Crystal od questowego kolesia i jak mam podnosic jego lvle (ten chyba ma 0 lvl bo nie pisze nawet stage-1).Jak mozna podniesc lvl krysztalu do 8 prosil bym o napisanie kazdego lvla :P

PanKleks

Idziesz na moby i jak mob ma mniej niz 50% hp uzywasz na nim krysztalu i go zabijasz.

Moby na jakich mozesz lvlowac masz wypisane w zakladce z questem

Wez sobie od razu 10 krysztalow bo pekaja podczas lvlowania:F
xaxa

klocex

Wez 10 krysztalow, ale podczas levelowania mij w ekwipunku TYLKO jeden. Inaczej bada rezonowaly. Reszte wyrzuc gdzies na ziemie w poblizu miejsca, w ktorym levelujesz krysztal. Jezeli Ci sie spali, to broken crystal wyrzuc zanim bedziesz probowal.

Proponuje do 7 lvl robic go na forsaken plains (Yintzu, haglinka, palliote, kranrot...). A potem pod devastated castle (doom guard bodajze).

Dodatkowo lepiej robic kazdy level na innym mobku (innym spawnie znaczy sie). Nie wiem na ile w tym prawdy, ale ponoc jest mniejsza szansa spalenia. Mi  osobiscie spalil sie kilka(nascie) razy jak levelowalem na tych samych spawnach, a jak zaczalem robic na innych to czerwony podciagnalem do lvl 7 za pierwsza proba. Moze to byl po prostu lut szczescia

PanKleks

Niema czegos takiego jak 'broken crystal' . Jak nie wyjdzie to go wsysa i juz

I nie ma roznicy na jakimmobie lvlujesz i an jakim spawnie lol....to jest losowo czy wyjdzie czy nie
xaxa

Kirdan

xaxa? Mylisz się.

Są specjalnie wydzielone moby na których masz lvlować kryształ. Poza tym kryształ może się zniszczyć podczas absorbowania duszy.

CytatDodatkowo lepiej robic kazdy level na innym mobku (innym spawnie znaczy sie). Nie wiem na ile w tym prawdy, ale ponoc jest mniejsza szansa spalenia. Mi osobiscie spalil sie kilka(nascie) razy jak levelowalem na tych samych spawnach, a jak zaczalem robic na innych to czerwony podciagnalem do lvl 7 za pierwsza proba. Moze to byl po prostu lut szczescia

Możesz lvlować kryształy na tym samym spawnie ile chcesz, nic nie zależy od tego czy kryształ się spali czy nie. Jest to czynność od nas niezależna i całkowicie przypadkowa.

PanKleks

Cytat: Kirdanxaxa? Mylisz się.
Tak? a w ktorym miejscu?

CytatSą specjalnie wydzielone moby na których masz lvlować kryształ. Poza tym kryształ może się zniszczyć podczas absorbowania duszy.

To tez napisalem. Skoro krysztal mozna levelowac na prawie wszystkich mobach z serii'doom' to co za roznica czy bedzie to doom knight czy doom warrior

Krysztal moze sie zniszczyc ale po nim nie zostaje zaden'broken crystal' poprostu wsysa go, znika.
xaxa

Kirdan

CytatSkoro krysztal mozna levelowac na prawie wszystkich mobach z serii'doom' to co za roznica czy bedzie to doom knight czy doom warrior

Wiem teraz o co ci chodzi, wcześniej źle to wyraziłeś. Na każdym spawnie jest też coś takiego jak określony limit danego poziomu kryształka. Np w GC max poziom to lvl 8 na Krantrotach i możemy tam nabić od 1 do 8 lvl. Na Devastated Castle od 1 do 10 na doomach ale nie więcej. Każdy lvluje na takich spotach na jakich pozwala mu jego poziom postaci. Nie poleci od razu na doom knight itp. Po to są inne lokacje na mniejszych poziomach żeby każdy mógł podlvlować kryształ, stopniowo (chociaż jest to nieopłacalne i czasochłonne). Chciałem wyjaśnić tą drobną nieścisłość.

Po nieudanej absorbacji duszy może pojawić się komunikat: The soul crystal shatters. Innymi słowy kryształ pęka i znika z plecaka.