Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MonT

Tez bym sobie troche pogral na 'full c4' high rate =]

Ryltar

Cytatnajfajniejszy jest maj, potem Nightmare albo tallum ..

Biale na DE=fuj
Tallum jest jakies dziwne(jest takie jakby to ujac...lagodne ;p a inne maja takie ostre rysy)
NM...wiesz jak sie powala ST ktory nawet ma 100k defa? walisz mu kopa w jaja...

Cytatja wole nightmare bo magi zawsze próbują sleepa wrzucać na nightmare a ja mam szanse podejść ...

Ta w C5 sie tym przestaniesz przejmowac.Magowie rzadko uzywaja tam sleep.Raczej boj sie ze dostaniesz LS/Archor i bedziesz off fight na 30 sekund.

W C5 walka z magiem jest inna...walisz arrest dochodzisz i robisz papu z maga.Nie mowiac ze jako ST dostajesz lustro.Ale i tak w wiekszosci wypadkow nie ma tak ze na 61 dostajesz od razu A(jezeli juz to armor i potem bron).A NM mi sie i tak nie podoba,jedynie co ma fajne to kolor a widac ci jaja...

Dev

Ryl, zanim na privach będzie c5 to ja będe miał koło 30-tke i bede dzieciaty :P

I tak wg mnie naj z wyglądu jest doom B grade + Dama + Doom shield i nikt tego nei zmieni ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

No wiesz doom+damaskus kladzie od C1 i wciaz bedzie top.

A wracajac do tematu NM vs DC to pamietac nalezy ze:

1)Dobry mag to taki ktory nawet nie da ci okazji zebys do niego podbiegl.
2)Dobry SK to taki ktory dobiegnie do maga i go skosi szybko.
3)Statystyki sie nie licza
4)Walka doswiadczonych graczy jest najlepsza
5)Pokonanie osoby w podobnym sprzecie,podobnym poziomie i umiejetnosciach daje najlepsza satysfakcje.

Hodiel

co do punkty 1) "poradnika Ryltara" - zaden mag (jesli nosze NM) teoretycznie nie da rady rzucic mi sleepa, a wiec bedzie tak: 3 razy sprobuje mnie sleepnac, 3 razy mu sie nie uda to dojdzie do wniosku ze nie warto i zacznie czarami bic metoda hit & run. ja mu dam freezing strike. czy to by byl sorc/sps/sh/nekro nie uciekl by mi nawet biegajac normalnie. do tego musi jescze rzucac czary i mam wtedy szanse do niego dobiec. no to sting i chyba inaczej juz nic nie mozna wykombinowac tylko bic caly czas. no i koniec - albo ja wygram albo on

a jak masz DC to sleep, jakis tam czar,sleep,jakis tam czar,sleep itd lezysz

ja wole nosic NM i miec znacznie wieksze szanse z magami niz DC i miec wieksze szanse z SK ktorych przynajmniej tu gdzie aj gram jest 6-7 razy mniej niz magow typu nuker

a no i Ryltar, ty caly czas patrzysz na pojedynek NM vs DC podkatem pvp sk vs sk. wg mnie NM jest ogolnie lepszy. w sk vs sk napewno lepszy DC

Tallum (albo Maj) to tylko dla BD
infinite........................

Ryltar

Cytatco do punkty 1) "poradnika Ryltara" - zaden mag (jesli nosze NM) teoretycznie nie da rady rzucic mi sleepa, a wiec bedzie tak: 3 razy sprobuje mnie sleepnac, 3 razy mu sie nie uda to dojdzie do wniosku ze nie warto i zacznie czarami bic metoda hit & run. ja mu dam freezing strike. czy to by byl sorc/sps/sh/nekro nie uciekl by mi nawet biegajac normalnie. do tego musi jescze rzucac czary i mam wtedy szanse do niego dobiec. no to sting i chyba inaczej juz nic nie mozna wykombinowac tylko bic caly czas. no i koniec - albo ja wygram albo on

...ty myslisz ze mag samym sleepem zyje? co to za problem rzucic ci slow? co to za problem wrzucic ci anchor? co to za problem wrzucic ci silance? Dlatego napisalem dobry mag a nie jakis n00b ktory wali sleepami.

Cytata jak masz DC to sleep, jakis tam czar,sleep,jakis tam czar,sleep itd lezysz

Prawie to samo co dostac slow i lapac nuki.

Cytatja wole nosic NM i miec znacznie wieksze szanse z magami niz DC i miec wieksze szanse z SK ktorych przynajmniej tu gdzie aj gram jest 6-7 razy mniej niz magow typu nuker

Sk nie jest przystosowany do walki z magami.Na mass pvp to ochraniasz magow/daggerow/lucznikow/healerow a nie latasz i tluczesz magow.Zreszta ten NM ci nie pomoze bo jak pisalem mag nie ma tylko sleepa.Kaplana mozesz sobie poganiac bo roota ci nie da.

Cytatty caly czas patrzysz na pojedynek NM vs DC podkatem pvp sk vs sk

Tez

Cytatw sk vs sk napewno lepszy DC

Ta a Arrest jest rootem wiec NM tez sie przyda.

Cytatjest ogolnie lepszy

Juz pisalem wczesniej ale powiem znowu.Nie licza sie statystyki tylko potencjal z jakim wykorzystujesz dana rzecz.Moze i wg ciebie NM jest lepszy ale dla mnie DC bo wygodniej mi sie walczy w nim.Gram w L2 2,5 roku i gralem na serwerach z ratami do x10(te uwazam za normalne jeszcze) i nauczylem sie ze nie liczy sie to ze ktos tam ma wiecej p.def o 30 czy cos innego ale jak sie walczy.Tobie wygodniej w NM bo niby magow kladziesz,mi ze tak powiem gowno po tym skoro ja sie skupiam na lucznikach i daggerach i wole lepiej blokowac ich ataki.Dopada ciebie dobry mag=giniesz chyba ze masz duzo i to bardzo duzo oleju w glowie.Ja jak pisalem gram SK od 2,5 roku i fakt czasem powale maga a czasem nie roznie to jest nawet jak mam NM i lustro na sobie.

Dev

ja wczoraj miałem taką akcję że testowałem z kumplem (Sorc) kto kogo szybciej położy, ja jego czy on mnie :D... Każdy mógł sobei wybrać po 1 bufie. Ja odpaliłem sobie mentala od pph, on Acumen. Dobra jedziemy.
UD i nuke nuke nuke i o dziwo szybcije ja jego położyłem niż on mnie xD
Po 1. Jest taki myk że dużo osób nie wie co to jest UD :)
Wniosek ? Bez Nightmare z magiem możesz tylko wygrać na UD (mówię o c4, jeśli chodzi o c5 to ryl już się wypowiedział). ST położy maga bez UD jeśli ma troszkę szczęścia.

mik0s

Cytaton Acumen.
Ja bym wziął emp'a...

CytatPo 1. Jest taki myk że dużo osób nie wie co to jest UD Smile

E... Z jakimi ludźmi ty grasz?
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

montezuma

Cytat: mik0s
Cytaton Acumen.
Ja bym wziął emp'a...

W pvp acumen>>> emp. Co z tego ze walicz troche mocniej jak ktos z acumen wali od ciebe znacznie szybciej.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Ryltar

Wlicz ze na koloseum mag jak zobaczy UD(w C5 widac ze masz ud taka kula sie swieci podobna do tej od sleep tylko o wiele wieksza) i mag moze odbiec a jak sie skonczy podbiec i ci nakopac.Wiekszosc ludzi jest taka glupia i odpala UD gdy ma malo HP a to jest sygnal dla innych "trzeba go szybko dobic" i konczy sie zabawa.

Dev

Hodiel

ja odpalam ud jak widze ze tamten drugi ma klopoty i tak jak odbiega to zazwyczaj 2 drainy sie zdazy dac  :roll:

Ryltar

---------- 09:44 09.10.2006 ----------

CytatJa odpalam UD przy połowie HP

Nigdy w walkce z tym samym przeciwnikiem nie odpalam UD w tym samym momencie.Ktos kiedys powiedzial "Pierwsze ruchy przeciwnika sa zawsze takie same" nalezy tego unikac.I z kazda klasa w innym momencie odpalam UD.

---------- 12:51 ----------

Dobra teraz jedziemy na temat typu NM vs DC.Robilem testy na ST na 77(nie chcialo mi sie dalej bawic) i teraz tak:

Tatuaze jakie mialem to +5 CON - 5 STR i - 3 INT + 3 WIT.Jak mamy set DC da nam to razem + 7 CON - 7 STR.Atak troche nam spadnie.Z NM mamy +7 CON,-5 STR i -2 DEX(od NM).Atak przy DC spadal nawet niezle ale jezeli ktos robi "puszke" to mu nie zrobi roznicy.Jezeli ktos jednak woli miec troche tego ataku kosztem -2 speeda(normalnie to jest 2,44 ale jako ze L2 zaokragala jak w pierwiastkach w chemi ze od 4 w dol liczy sie jako 2 a od 5 jako 3 to mamy -2 speed) co nie jest duza strata zwlaszcza ze DE maja duzo DEXa.Osobiscie mi te -7 STR nie przeszkadza bo wale z magii a WIt da mi wiekszego magicznego krytyka i szybszy cast speed(okolo 10-11% nie pamietam).Ale jak ktos woli lac w H2H to moze brac NM bez przeszkod zwlaszcza ze daje 4% do ataku.Na bonus w postaci odbijania obrazen nie macie co liczyc bo przy walce z tankiem odbija sie cale 0-3 obrazen(jak walczylem z DA...) chyba ze macie sorca/sps/wc/sws co wam zawsze da te RD to wtedy ladnie sie sumuje.Jak pisalem wczesniej to nie radze liczyc na cos takeigo typu "eee jak mam NM to nie dostane sleepa" jak bylem na PTS to dostalem az raz sleepa.O wiele bardziej drazni root tankow niz sleep(nie mowiac o hate) bo oni nie dosc ze ciebie zatrzymaja to stargetuja na siebie i nieraz zepsuje sie ladne kombo ze skilli ^^.Taka mala wzmianka jeszcze,na DL z helathem,NM,full buffach wyciagnelem 13k hp ST ^^ wiec raczej malo nie ma zycia jak sie postaracie ^_^V

PS.SK FTW
PS2.NM i tak wg mnie dalej jest brzydki.
PS3...Kiedy jest jego premiera?

archimedes

Hmm a ja mam talluma i czy możecie określić jakie ma zalety, czy opłaca się go używać i czy dorównuje NM albo DC :wink:

BaRt

Atk. Spd. +8%

Weight increased plus the point at which a weight penalty is applied +5759

Poison and Bleed Resistance +80%

STR +2

CON -2
jego zalety i wady :P
do drugiej czesc wypowiedzi nie znam odpowiedzi :mrgreen:

Ryltar

Tallum i DEX dyes tez bede testowal to kwestia czasu.

Dev

RYL - tak samo jak w AW tak i tu nie opłaca sie zmieniać dyezzz magicznych. ALbo nie będą hexy wchodzić albo bedzie czarować za wolno.

BaRt

Ryltar mam pytanie jakie mam ustawić sobie symbole? Ale nie do typowej roboty tanka,tylko do Pvp? gram na hight racie. I nie moge mieć symbolu np. + 5 Con. - 5 Str.  tylko + 4 Con. - 5 Str. i tu pojawia mi sie problem :|
Mam nadzieje,że mi pomożesz. :angel:
pozdrawiam

Dev

tatoo masz dobre ... od biedy takie mogą być ...

Ryltar

Cytattatoo masz dobre ... od biedy takie mogą być ...

Nie koniecznie...Ostatnio zdalem sobie sprawe ze SK typu co ma 13k hp jest....dziwny jakis taki.Traci swoj urok i klimat.Ostatnio pomyslelem ze skoro chce robic  tanka z duza iloscia HP to sobie zrobie DA.Nie bronie nikomu Robic HP SK ale traci sie za duzo na P.atk chyba ze zamiast DC walniesz sobie NM(-2 DEX a + CON ciagle masz).Tatuaze +5 nie istnieja walisz sobie np. 4 i 1 lub 3 i 2 i masz razem 5 ^^ No dobra dalej...Fajnie mi sie gralo zestawem typu Majestic + +5 sTR -5 COn(tak - 5 CON).Czemu taki zestaw? bo majestic da mi stunt bonus,lucznik mnie nie rusza a Nuker i tak mnie zabije.W walce z Warriorami mam latwiej bo mam + 7STR(jeszcze majestic daje mi) i tak czy siak rosnie nam p.atk o 4%.DMG jest juz konkretny tylko jest malo hp.Z tego co pamietam to te 5 CON to bylo jakies 500 zycia(doom set daje lacznie 600 hp to wnioskuje ze 1 CON ~100 hp).Mialem SET NM z +5 CON(NM i CON daja 7 CON) i DLE z Helathem to wyciagalem 13k hp,niby to malo jak na tanka ale jak na DE to bardzo duzo.Fajnie sie gralo ale te walki byly takie nudne chyba ze bylo K.O za pomoca Ls ale w postacie typu DA nie wchodza ale w C5 jest inaczej juz.Co do tatuazy to zalezy na co idziesz.Czasami na serwie sie trafia(lub klanie) ze to ciebie biora glownie do tankowania wiec musisz wziąć + 5 CON - STR i NM lub cos tam.A czasem ma sie w klanie DA ktory on bedzie tankiem klanowym a znajac ludzi co mowia "SK jest do dupy bo ma malo hp" to wyrabane w takich ludzi i jedz w DD.Ja jak trafie na Allseronie do klanu(bo nie mam) i bede mail bramke na B(70% zostalo) to jak nie bedzie DMH to biore BWH i ide na DD.Potem wezme Dye na +STR i w majestic jade.Dalej tatuaze na -INT to jest dobrze ale jak grasz na C5 bo jak glownie odbieram INT(ale o 3) to dlatego ze mysle o LS a w C5 w zarabiscie.WIT da mi cast.speed i magic critical (mialem raz tak ze TK dostal 2x pod rzad magiczne krytyki).SPrawdzalem tez na +INT i zle nie bylo a DMG z DH wzrosl.I za to lubie SK bo moge w nim kombinowac do usranej smierci.PRzyklady Dye ktore sprawdzalem:

z DC/NM:

-5 STR +5 CON

Maj:

+5STR -5CON

Tallum:
+5DEX -5CON

Co do ostatniego to powiem ze cubici aktywuja sie bardzo czesto i jest dobrze.ALe osobiscie spodobal mi sie 2 zestaw no i z NM bo nei trace az tyle dmg(ale i tak w NM wygladam c*****o tylko zona z L2 jak jest u mnie to sie cieszy bo mi moze stringi ogladac jak biegam;p).Ale i tak raczej mysle o NM o C5 zeby mnie inni Tankowie nie rootowali.

(Qwa jaka rozpiska...)

Dev

nie mówiąc o tym że maj baaardzo fajnie wygląda ,...

Hodiel

no to....? majestic czy nm?

ps: mam w klanie juz dwoch dobrych tankow  :P

Dev

nm na magów, majestic na postacie ze stunem, na reszte DC

QlimaxManiac

Ryltar mam do Ciebie pytanko :) Czy oplaca sie biegac z Sword of Miracles?? Wspomniales tutaj o tym mieczyku ale chcialbym zebys (w miare mozliwosci ofcoz) rozwinal ten temat :) Nie chodzi mi o wlake w pve glownie mam na mysli pvp :)

Dev

ja na 300x dla testu biegałem sobie w SOMie i nie było tak źle, miałem jeszcze acumen. Czary były imo mocniejsze, ale miałem pvp z SK, ten sam sprzęt tylko on miał Dark legiona bez SA. Skopał mnie że jezusiczku :D