Bladedancer [BD]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MonT

jurak

potrzebujesz jedynie ksiazki do PB i HEX'a

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Shubik

uuu oplaca sie nim grac, bo nie trzeba ciagle dropic ^^: D
:) Nie jestes sam! :D lol?

agathha

Mam pytanko.Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co lotto z tymi ratami?Widze, tu raty takie tu takie ale kompletnie nic mi to nie mówi :(Co do bd,przeniosłam sie ostatnio na nowy serwer bo na moim poprzednim ma byc wipe(miałam tam 71 lvl i byłam masakrycznie słaba,mam nadziej że tu bedzie lepiej).Jeśli chodzi o wyposażenie b grade,planuje set dooma (zazwyczaj gram sama,a z tego co przyczytałam doom bardziej dla samotników a bw do pt) i duale samuraje.Nie unikam pt ale lubie być samodzielna jak najbardziej sie da:).Jak myślicie dobry wybór?Może powinnam jednak pomyśleć nad inna zbroją itd.Prosze o jasną wypodzieć,bo mimo że nawet długo gram w l2 jestem zielona w te sprawy :_delf_6_3:.Pozdrawiam :]
~~BEJBE~~

Koni

Jak chcesz być samodzielna to nie polecam gry BladeDancerem - ta postać ma racje bytu tylko na party. Solo nie wiem co zdziałasz :)
Doom na solo a BW na party zawsze tak było :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

agathha

Wiem że bd to postac do pt raczej ale to moja ukochana i na razie nia bede graC:P:).
~~BEJBE~~

laurent

do 50 lvla mozna jeszcze jakos solowac, ale pozniej tylko party
L2-Paradise  lvl 78 Spectral Dancer (rip)

Inidriel

To zależy od rate serwera, jesli gra ktos na 25x+ to moze smialo do 65 robic sam lvl, jesli natomiast na serwie z ratem mniejszym od 15x to rzeczywiscie od 50lvlu oplaca sie bardziej w party chodzic.

HaldirPL

Zbor informacji o BD:
Sety:
1-20 lvl no grade:
Top Heavy w sklepie
20-40 lvl d grade:
Brigandine Set
40-52 lvl c grade:
Full Plate Armor Set
52-60 b grade:
Zdecydowanie Doom Heavy Set,poniewaz dodatkowe 500 HP jest bardzo przydatne.
60+ a grade:
Majestic Heavy Set lub Tallum Heavy Set(co kto woli)

Bronie:
No grade:
Luk lub najlepszy mieczyk z tarcza
D grade:
najlepsze duale jakie mozna zrobic
C grade:
SOR*SOR
B grade:
Sls*Sls
A grade:
Jasna sprawa ze:
Kesh*Dama poniewaz dodaje HP
Lub
Kesh*Kesh poniewaz dodaje 8% do szybkosci ataku

Co do Dye to nie wiem zbytnio

Dancy by ktorys uzytkownik z tego forum:

Dance of Fury-Najlepszy a zarazem pierwwszy taniec.Dobry do kazdego party jezeli sa tam nawet wojownicy.

Dance of Light-Buff dodaje holy do broni co zwieksza dmg przeciw nieumarlym a jak sie nie bije ich to szkoda many.

Dance of inspiracion-Taniec zwieksza accuary naszego party co sie przydaje gdy mamy w nim i wojownikow i lucznikow i sztyleciarzy.Mniej przydatny gdy sa klasy z bluntem ale niezastapiony w party na silne potwory.

Dance of Mystic-Zwieksza m.atk magowie beda ciebie wielbic i brac do party za ten taniec.

Dance of Concentracion-Zwieksza cast.speed i koncentracje party.Kolejny buff dla magow ale SK,DA,TK lub pal nie beda nim tez gardzic.

Dance of Warrior-Zwieksza P.atk pparty co przydaje sie gdy sa wojownicy(jak wskazuje nazwa).

Dance of Fury-Zwieksza P.atk speed co kochaja wojownicy,lucznicy itp.

Dance of Earth Guard-Zwieksza obrone przeciw czarom ziemi(np.root).

Dance of Protection-Zwieksza obrone przeciw czarom obszarowym(tempest itp.).

Dance of Aqua guard-Zwieksza obrone przeciw czarom wody(hydro blast).

Dance of Vampire-gdy dziala ten taniec to obrazenia jakie zadasz staja sie twoim hp.

Miejsca na expienie:
1-14 lvl Wioska poczatkowa
15-20 lvl okolice gludio
20-24 Ruins of Despair
25-30 Okolice Dion(EG rowniez od 28)
31-35 okolice Giran
36-40 Hardins Private Academy
41-52 CT 1st floor
52-55 CT 2nd floor
55-60 Dragon Valley kolo LOA
60-party w LOA,samotnie na FG,party w TOI,katakumbach,pod GC.
66-70 mozna sprobowac samemu w LOA
dalej nie wiem
Ja gram w Doom Heavy Set i Dualach KEsh*Dama i bez Dye i gra mi sie swietnie.Na 60 lvlu mam ok.5,5k HP,a z Buffami 8k HP i wtedy BD jest znakomitym tankiem i Killerem!!!
Polecam ta postac.
Aha,niektorzy sadze ze powinni chodzic w BW,poniewaz BD ladnie w nim wyglada,ale to nie o to chodzi. :wink:
Server: L2epi >>>EPI<<<
NICK: Proteus               |  BIT3R
Klasa: Human Fighter    |  Elven Fighter
Level: 1x                     |  2x
Klan:
Ally: bez klanu,bez ally
------------------------------------------

[/U

laurent

Zamiast sls*sls duzo lepszym rozwiazaniem bedzie sls*tsu (crit).

Co do armora b grade, to zalezy od upodoban gracza, co do stylu gry. Ja np zamiast wzmacniac i tak bardzo slaby CON (z Doomem, czy bez - stuna lapie, jak bobas ;P) wole przypakowac w STR, ktory jest jednym z lepszych wspolczynnikow BD. A dodatkowe hp? Po co mi to, jak i tak z moim zenujaca niskim p def dlugo nie pociagne jako tank.

Z a grade tylko Maj - wyglada, jak kupa, ale +50% resistance na stuna daje rade.
L2-Paradise  lvl 78 Spectral Dancer (rip)

jurak

sls*tsu  :?

wole Stormbringery*Sword of Nigtmar +75 critrate na full bufie zadajesz juz naprawse czesto krytyki, poza tym mniej boli spalenie takich duali niz sls*tsu., szczegolnie ze z doom hv dostaniemy ciut po dupie z critratem :)

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Valenss

A ja mam pytanie w jakie skille warto ładować jeśli mam zamiar zostać Bladedancerem? Chodziłoby też o takie na poziomach Dark Fightera i Palus Knighta. Szkoda pakować sp we wszystkie, a oczywiste jest, że jedne mogą się bardziej przydawać a inne mniej...(Mam zamiar chodzić na początku ze swordem oraz tarczą, a po 20lvl z dualami)

WujoDobraRada

Wszystkie wykupuj bo SP Ci nie braknie.
Jak juz sobie ubzdurales ze czegos musisz nie kupic to nie wykupuj pasywa na tarcze bo jako BD Ci sie nie przyda.

yazgot

nie kupuj hate i pasywa na tarcze, reszta sie przydaje

WujoDobraRada

Cytat: yazgotnie kupuj hate i pasywa na tarcze, reszta sie przydaje

A pomyslales o tym, ze do 40 lvlu moglby tankowac raidbossy, co jest dobrym sposobem na exp/kase?
Moje zdanie- wykupuj wszystko bo sp nie braknie.

montezuma

Obowiazkowo Hate trzeba kupic, przydaje sie na pve jak i na pvp.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

mussaszi

Cytat: WujoDobraRadaWszystkie wykupuj bo SP Ci nie braknie.
Jak juz sobie ubzdurales ze czegos musisz nie kupic to nie wykupuj pasywa na tarcze bo jako BD Ci sie nie przyda.

Co prawda to prawda mi zostało tyle SP że jak bym mógł to jeszcze bym kupował :D ale nie ma już co kupić :cry:

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

jurak

w jaki sposob hate sie przydaje na PVP?

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Scroller

w c5 dziala na graczy, zmieniajac target na tanka.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

fedur

a mam pytanie jakie dye dla BD...?

Koni

Ja bym dał -4 con +4 dex i -2 str +2 dex. Można się kłócić ale BD ma potężne criticale więc trzeba zwiększyć szansę żeby weszły :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Scroller

Nie mozesz dac takich dye, maksymalnie jedna statystyke mozna zwiekszyc o 5 punktow.

Nothing lasts forever...

Ryltar

Czasem nie o 9? bo cos mi sie wydaje ze tak ale juz nie pameitam(dopiero co wstalem mozg mi sie budzi o 13).

Ale lepiej dawac -conn +str -con +dex bo i tak do pvp jestes dupa a w pve nie tankujesz a ciebie maja zaslaniac.

Zychu

Jedną statę można zwiększyć max o 5 pkt + bonus z setu. Przynajmniej tak było jak ostatnio czytałem na stronie retaila.

Scroller

o 9 punktow mozna zmniejszyc jedna statystyke, teoretycznie nie ma dolnego limitu, ale nie da sie zdjac wiecej niz 9 oczek za pomoca dye.

Nothing lasts forever...