RAPPELZ - kto chętny?

Zaczęty przez Saladin, Październik 19, 2006, 09:55:46 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Saladin

Znalazłem w necie gre: http://rappelz.gpotato.com
która aktualnie jest w fazie open beta (niedawno w nią weszła), gra wygląda fajnie i z tego co doczytałem ma ciekawy system. Co najważniejsze: jest free 4 ever. Gra twórców między innymi FLYFF'a - ja ściągam, będzie jutro, powiem jakie wrażenia.

Ciekawe czy mi pujdzie ;]
Nie udzielam pomocy przez PM...

Dev

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Zarean

to na tym pierszym screenie co pokazales to jest podobne do unicorna w MU bo jak poogladalem to to ma tylko dwie lapy no ale moze byc fajne

Kirdan

Wowo, trzeba spróbować. Również ściągam.

Wcale nie podobne do L2 ;P /// za 2h zagram

Saladin

Kirdan, jesteś okrutny (10h left... - neo 256)

Fusin

Sprawdze,może zagram ;) Ale niczego nie obiecuje, nawet sobie :D Neo 512, ciekawe jak dlugo bedzie sie sciagac...
Na pochybel S K U R W Y S Y N O M ;]

Zarean

o dzieki Saladin wiec nie tylko ja mam neo 256 moze to pozniej zaczne sciagac i moze storzymy klan stronki  :wink:

Kirdan

Hehe, nie ma to jak net z kablówki 1,5 Mbit/s (już 45%) :dw_3_1:

Szkoda że na stronie jest tak mało informacji o dostepnych klasach (może przegapiłem). Są 3 rasy z czego rozróżniam typy a'la Elf (Deva), Dark Elf (Asura) i Human (Gaia).  

Z uwagi na to że się na tej grze kompletnie nie znam zrobie Humana z duuużym mieczem dwuręcznym  :rotfl:   Zgadniecie jaki nick.

Zarean

no nie wiem :P poddaje sie :twisted: ale co do neta to ja za jeden miesiac czy juz chyba kilka tygodni bede mial albo lepsza neoske albo w ogóle co innego bo mi proponowali 1 mega ale wracajac do tematu to te slowo Gaia znam taaaaa bylo w piosenkach rhapsody bodajze w Gargoyles, Angels of Darkness- Angeli Di Pietra Mistica.Ja raczej najpierw wezme tez wezme humana ale mojego nicka nikt na pewniaka nie zgadnie bo mam ich pelno a nie uzywam obecnie mojego pierwszego podstawowego nicka(pozniej sie dowiecie bo chce zrobic nowego chara i testuje go na pvp serwie na razie)
_____EDIT_______
to to sciagam jutro sobie pogram :P

Yahzon

Ja zaś to odradzam. Po pierwsze item shop oferuje itemki przyspieszające 10 krotnie prędkość expienia, co oznacza że praktycznie opłaty w grze są bo bez tych itemów jest 10 razy słabszy. Grafika jest nieprawdopodobnie mierna i chaczy nawet na bardzo mocnym sprzecie. Jeżeli chodzi o mechanikę rozrywki to bardziej rozbudowany jeż już Silkroad.
Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Saladin

Eh... I tak nie mam nic lepszego do roboty, ściągne to sie sam przekonam. BTW: Yahzon, grałeś w to?

slepy13

Nooo jak dla mnie to zapowiada się fajnie :-P Zrobię de :-P Pewnie maga :-D (jak się da, nie wiem bo nieczytałem nic o tej grze :-P )
Aha jak coś to nick będzie: slepy (jak niebędzie zajęty :-P ).
Dziś wieczorem może zagram :-P

Ryltar

Hmmm fajnei to wyglada chce czleka z duzym dwurakiem ^^

Kirdan

Widze że będą dwa Guts'y pochrzaniać po świecie xaxa. Mam nadzieję że się nie zawiodę na tej grze
(Yahzon Fajo!).

Saladin

Eh, jak mi pujdzie to też zapowiada sie Gaia Warrior, ale pewnie włucznie lub axe, ale wsumie zobaczy się jak się włączy gre... o ile się włączy...

Yahzon

Jakbym nie grał to bym się nie wypowiadał  :wink: .
Dodatkowo dodam że jest kolosalny wybór mobów - kura, większa kura, czerwona kura, większa czerwona kura, niebieska kura, większa niebieska kura itd. Od początku do 30 poziomu widziałem może z 15 modeli mobków.
Gra jest strasznie uboga, jedyne co ją jakkolwiek ratuje to w miarę ciekawe drzewko rozwoju skilli.
Aha i jest profesja newbie każdej rasy i 3 profesje poza tm dla każdej rasy do wyboru - koniec.
Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Saladin

Nie dołuj mnie :(
Szukam jakiegoś ciekawego mmorpg'a do zagrania... L2 na razie poszło w odstawke...

Kirdan

I tak sprawdzę Rappelz'a  :mrgreen:
Yahzon, widzę że jesteś znawcą gier MMO. Znasz może inną grę o podobnych klimatach?

Siena

A co złego jest w kurach?
Przeciesz w Lineage też są: Talim Lizardman, Leto Lizardman,
Jakieś dion beary, brown beary, grizzly beary... :D
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Tyr

CytatA co złego jest w kurach?
Przeciesz w Lineage też są: Talim Lizardman, Leto Lizardman,
Jakieś dion beary, brown beary, grizzly beary...

Tak, tylko że tu chodzi o modele... :) Policz ile tu a ile w L2 :P
Lineage 2 Classic EU

Yahzon

W podobnych klimatach Archlord godny polecenia. Dla wielbicieli grindu także Silkroad. Jak szukasz czegoś w klimatach L2 bądź Rappelz to szczerze polecam Last Chaos - duży wybór modeli, śliczne moby ładne krajobrazy, bardzo dobry system craftingu i drzewko skilli. Do tego poza pvp i grindem są bardzo wymagające instance, gdzie walczy się solowo w dungeonach. http://www.lastchaos.com.my/default.asp
Ja odpalam niemal co popadnie i startuję do każdej bety w nadzieji że znajdę coś lepszego od GW, aby mieć jakąolwiek alternatywę dla tego tytułu.
Rappelz jest monotonne i powtarzalne i było już wszędzie, jest naprawde psakudnie odgrzanym kotletem o mdłym smaku, podanym na niezbyt czystym talerzu w paskudnej knajpie w szaroburm ośrodku wczasowym gdzie od 9 dni leje ściana dzeszczu. [/url]

Ryltar

CytatWidze że będą dwa Guts'y pochrzaniać po świecie xaxa. Mam nadzieję że się nie zawiodę na tej grze

Ba ^^ albo raczej Gatsu ^^

Mi tu chodzi o klasy postaci a nie jakies tam modele mobow czy krajobrazy...

Kirdan

... i klimat! <Będę odgryzać tym kurakom głowy niczym Marilyn Manson a z piór zrobie sobie ciepłą kurteczke w którą będę się tulił w zimne noce lub przebiorę się w Większego Niebieskiego Koguta aby zwabiać mniejsze, nieczego nie podejrzewające kury> Hell Yeah!

CytatBa ^^ albo raczej Gatsu ^^

Sorry, miałem zangielszczonego Berserka  :(  (Japanese FTW!)

----------EDIT--------------

Ekhm, za pierwszym razem jak ściągałem instalke to komp mi zemdlał na 90%  i nie mogłem wyratować uzyskanych % a teraz po ponownym pobraniu pliku z FILEFRONT instalka nie reguje na moje uciążliwe próby otwarcia jej -.-' Napisze jak dam sobie z nią rade

----------EDIT2--------------

Instalka OWNED, nie polecam pobierać z FILEFRONT

Zarean

aha wiec sprawa zamknieta ludzie zdolowaliscie mnie cale 500mega do dupy poszlo bo to wylaczam ale moj brat mi  pokazwal te Last Chaos jest lioneagowo podobne, interface taki jak w c2 taki w 98% podobny a raczej identyczny

HARNASS

odswiezajac temat  powiem ze z braku perspektyw zagram w te gre :] napisze tutaj co mi sie spodoba a co nie. Jesli ktos jeszcze ma cos do powiedzenia o rappelz  to  niech sie smialo wypowiada, z pewnoscia ja i pare innych osob z przyjemnoscia przeczytamy cos nowego na temat tej gierki:]
                                                                                                                   pozdrawiam
HARNASS....piwo po zbĂłju :D