Bufferzy / Healerzy - Prezentacja

Zaczęty przez Nefryl, Czerwiec 04, 2006, 05:50:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Koni

Mam pytano odnośnie Bishopa. Czy Body to Avatar współgra z Bless the Body czy albo jedno albo drugie ?
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Kard

Cytatbuferzy nadaja sie wedlug mnie do zarabiana kasy na sprzedarzy bufów i tyle  
to jest tekst prawdziwego nooba
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

Bubba

A czemu by nie sprzedawać buffów ? Już ktoś mówił w temacie po ile sprzedawać buffy, że buffy to towar jak wszystko inne.

Spal Heretyka. Zabij Mutanta. Oczyść Niewiernych.

ixi

to pokaz mi idiote ktory kupilby buffy?

za buffy mozna dostac rekomendacje albo 'thx'
Hindemith - SE - Full C5

Kard

CytatA czemu by nie sprzedawać buffów ? Już ktoś mówił w temacie po ile sprzedawać buffy, że buffy to towar jak wszystko inne.

Pewnie ze sprzedawac, jesli tylko jest popyt to czmu nie?
Przy czym na privach o wiele latwiej zamienic je na adene na oficjalu o wiele trudniej i jakis niesmak pozostaje :). Ja wole z buff dostac dobre party. Natomias tekst ze buffer jest do sprzedawania buffow i tyle jest delikatnie mowiac smieszny :)

Cytatza buffy mozna dostac rekomendacje albo 'thx'
bez przesady mozna rowniez dostac inne ciekawe rzeczy, moze nie zawsze materialne zreszta adena to nie wszystko... P
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

Beatronix

na większości prywatnych serwerów niestety to sie okazuje prawdą że buffer jest do sprzedawania buffów dla mnie bufofwanie za rec/matsy/adene to jest sprzedawanie a za party to juz zwyczajne expienie, często też bufferem zyskuje sie znajomych (zawsze chce ktoś cie do party w zamian za darmowe buffy w party) no ale w każdym razie wg mnie na sporej ilości serwerów prywatnych buffer służy do zarabiania pieniędzy/zwiększania rec

jawron

Cytat: KoniMam pytano odnośnie Bishopa. Czy Body to Avatar współgra z Bless the Body czy albo jedno albo drugie ?

Nikt chyba tego nie zauważył, więc odpowiadam: Tak, współgrają ze sobą, przynajmniej z tego co ja wiem (u mnie to działa, ale na privach jest różnie, a nie mam doświadczeń z offa).
wannabe
]|[

major76

Cytat: KoniMam pytano odnośnie Bishopa. Czy Body to Avatar współgra z Bless the Body czy albo jedno albo drugie ?

nakladaja sie, albo rybka albo...wiesz co ;]
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

Darkdancer

PARADISE 4EVER
eureka 7x
prophet

Lancelot[PL]

+ Con / - Str/Dex ( więcej hp)
+ Wit / - Int ( większy cast. speed )
+ Men / - Int ( większy m.def )

coshoo

Cytat: Lancelot[PL]+ Con / - Str/Dex ( więcej hp)
+ Wit / - Int ( większy cast. speed )
+ Men / - Int ( większy m.def )

Bzdura. Żaden buffer/healer nie może ruszyć INT. Jedynie armor setem można zmienić INT.

+4CON -4STR
+3WIT -3MEN
+2WIT -2MEN
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Ryltar

Ta...dobrze ze PP ma malo buffow i nie potrzebuje many...

coshoo

Cytat: RyltarTa...dobrze ze PP ma malo buffow i nie potrzebuje many...

Przy takiej konfiguracji tracisz raptem 5% MP i kilka % m.def a zyskujesz ponad 20% do cast. speeda. Do tego broń z mana upem (+30% MP) i masz najlepszą konfigurację dla każdego bufera/healera. Takie jest moje zdanie.

Ryltar

Rownie dobrze mozesz sobie dac Acumen do broni.

coshoo

W konfiguracji którą ja podałem masz zwiększony zarówno MP jak i cast.speed. Nosząc broń z acu i nie ruszająć statystyk WIT/MEN masz zwiększony tylko cast.speed i mniejszą ilość MP. Nie opłaca sie robić -WIT/+MEN bo przy dużej stracie w cast.speed masz niewielki bonus do MP.

Bled

i tak jesli chodzi o szybkosc buffowania ownuje wc/ol i basta :D

Darkdancer

mam pytanie co robi czar propheta Word of Fear?? bo se jakos nie moge prztlumaczyc ;]
PARADISE 4EVER
eureka 7x
prophet

mik0s

wszystkie moby i na niektórych serwach gracze uciekają od ciebie.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

anyone

Cytat: Bledi tak jesli chodzi o szybkosc buffowania ownuje wc/ol i basta :D

nie daja blesow, aegis, 3lvl focusa u wc jest na highlvl. Kazdy bafer ma swoje przeznaczenie, nie ma lepszych i gorszych bo kazdy support jest zaj3bisty wszystko zalezy od goscia ktory te postac prowadzi.

Shogo

Mam pytanie do osób grających na oficjalnym serwerze. Czy w C5 skile Avatar i Bodily Blessing(Bless the body) nakładają się?

Reina

mala poprawka do glownego posta - berserker spirit odejmuje dodatkowo evasion :/
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Sol

Grałem SE naprawdę sporo i próbowałem już robić go na kilka sposobów.
Zaczynałem od tego co jest podane tutaj.
czyli na B, BW Robe, Hom z Acumenem.

Potem postanowiłem sprawdzić inny układ.
Zamieniłem więc Hom z Acu na Mace of The Underworld z Mana Upem, nadal mogłem nosić tarcze, więc nie było problemu. Potem zmieniałem go systematycznie na kolejne staffy/blunty z tą umiejętnością i w ogóle nie skarżyłem się na brak korzyści płynących z acumena w broni.
Co do szat to jak najbardziej BW, potem...
no i tak, potem przeważnie wszyscy biorą majestica, ja osobiście zdecydowałem się na Talluma, z racji większego cast. speeda, mane nadrabiałem Dasparion's Staff z Mana Upem.
Do tego dorzuciłem tatuaże:
+4con/-4str
+3wit/-3men
+2wit/-2men
I sprawa była prosta, miałem sporo many, dzięki Mana Upowi.
Miałem też sporo casting speeda dzięki +5 do wit z dziar i +2 z Talluma, no i +15% cast speeda.
Nie mogłem narzekać na cast speeda ani na małą ilość MP.

Taki układ wydaje mi się lepszy głównie z uwagi na fakt, że dziary +wit, dają znacznie więcej niż +men, z drugiej jednak strony -men to korzystniejsza strata niż -wit, tą bowiem odczujemy boleśniej.
Po drugie wolę sobie inwestować bronią osobno w mane, a szatą w casting speeda.

Jak więc wyglądał mój Elder w trakcie rozwoju?
No i D grade to standard, więc tutaj nie ma co pisać.
C Grade => MoTU z Mana Up, Karmian set. (Zwiększenie many dzięki broni i c.speeda dzięki Karmianowi). // Może być też Crystal Staff albo Sage Staff, łatwiej je dostać i są w luxury shopie, chociaż trzeba zauważyć, że nie nosimy tarczy, a to może zaboleć. :P
B Grade => Tu dalej MoTU (z tego co się orientuje na B nie ma żadnej broni z m.upem), BW Robe. (+3 wit i ok +200 MP, ta szata daje nam akurat c.speeda i wspomaga nasze zasoby many :) )
A Grade => Tallum (wspomniane +7 do wit z dziarami i +15% c.speed, do tego jeszcze m.def, który mimo wszystko mi się przydawał :) no i obniżamy niepotrzebną nam inteligencję), d. staff + mana up, trzeba przyznać, że to wada, nie mamy możliwości noszenia tarczy, która czasem potrafi uratować nam du**, no ale od czego mamy naszą radosną kompanię.
Generalnie na A grade można zebrać też Majestica wtedy mamy (z moimi dziarami), +5 WIT +15% do c.speeda, no ale tracimy 1 punkt MEN (razem z dziarami 6) no i zyskujemy +8% do m.regen i 240 MP.

Dla mnie istnieje też jedno ale, dark elf w majesticu wygląda jak jakiś pokraczny klon Elvisa, biały kubraczek i buciki, do tego czerwone obcisłe spodnie? :shock:
Tallum to co innego, porządnie wykonane wdzianko.

Czytałem posty zawarte w tym topicu, ale nie znalazłem tego wiele, no i niczego tak naprawdę konkretnego, to moje spojrzenie na klasę Shillen Eldera. Czytajcie, oceniajcie, poprawiajcie. Miłej zabawy, w każdym bądź razie. :P

Bled

elven elder ma jakies szanse w pvp z np. daggerem? albo w ogole z kims w c5

Ryltar

Cytatelven elder ma jakies szanse w pvp z np. daggerem? albo w ogole z kims w c5

Pewnie jak ten ktos jest o 20 poziomow nizej...