problem z Dark wizard

Zaczęty przez jasko, Kwiecień 24, 2008, 06:38:27 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

jasko

Witam jestem tu nowy, od nie dawna gram w L2 wczesniej raczej Diablo LoD wiec wybaczcie za tak banalne pytania, ale jeszcze sie gubie ;/ Wiec jak w temacie mam Dark Wizard'a dopiero co zrobilem te 1 klase a jestem na teraz 26 poziomie. Chcialem nauczyc sie jakis przydatnych skillow gdyz mam duzo uzbieranych pkt i chce je wykozystac umniejetnie ,ale nie moge dostac ciekawego speelbooka. Jestem w okolicahc Gludin.  Nie ulepszalem broni, nie wiem dokladnie jak i jak mozna cos db zrobic, tylko kupuje w shopie;/ Moje glówne pytanie:) Jakie powinny byc teraz moje kroki by stawac sie silniejszym? z gory THX

PloomBoom

Przede wszystkim punkty sp wydać na potrzebne skille(patrz ofensywne) *. Książki do skilli wypadają z odpowiednich potworków a te znajdziesz tu http://dc.lineage2.com.pl/index.php co do ulepszania broni polecam http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,17481.0.html

Co zrobić żeby stać się silniejszym ? Przeczytać temat o klasie którą chcesz grać ;)

*tutaj nie rozdajesz punktów tak samo jak w diablo 1 lvl= kilka pnktów które dodajesz do odpowiednich statystyk. Każda postać ma bazowe punkty których póki co nie zmienisz
GL & HF

jasko

dzieki to juz cos, mam teraz sp 90052 a uzywam glownie wind strike i vampiric tuch, a w party shield ,might i group heal. Wlasnie najwiekszy mamj problem teraz z jakims nowym mocnym skilem do ataku...czego dokjladnie szukac w tym calcuratorze?? jaki skill na poczatek, dzieki

jasko

Kolejny problem, mam ksiązki do skilli ale nie ma mnie kto ich nauczyc;/ kiedy bede mial wiekszy wybor skilli? plz

jasko

mam księgi ale nie moge sie nauczyc tych skilli;/ wchodze do gildi ale oni nie moja tych czarow...przez 8 lvl nieczego nowego sie nie nauczylem plisss pomocy

Inidriel

Nowych skilli uczysz się np. w Dark Elven Village w The Shilien Temple. Albo w innych miastach w Dark Elven Guild. Jak jesteś magiem to podchodzisz do NPC z napisem nad głową "Magister" a jak fighterem to do "Master". Masz wystarczającą ilość SP?

PeBe

Książki kupujesz w "gyrocery store" poszukaj na mapie (alt+m)
skilli się uczysz w "dark elven gulid

bula

Cytat: PeBe w Kwiecień 25, 2008, 10:43:19 PM
Książki kupujesz w "gyrocery store" poszukaj na mapie (alt+m)
grocery*

Frohike

jasko, scaliłem Twoje dwa tematy w jeden. Następnym razem nie twórz nowych tematów z kolejnymi pytaniami, tylko pytaj tutaj :)

jasko

Dzieki ,ale to dalej nic nie dalo...juz sam nie wiem co robie zle, zaczne jesczsze raz:

Dark Wizard: lvl 30

SP: 220274

Dostepne skille u Trainera: (na zadnego nie mam ksiegi)

cure poison, curse: poison, wind shackle

*dodam ze bylem juz w kilku miastach i jedynie te mam dostepne

Ksiegi jakie posiadam dla Dark Wizard:

concentration, twister, servitor heal, aura burn, summon silhouette i shadow, flame strike, body to mind, shadow spark, surender to poison, servitor rechange, poisonous cloud, sleep, corpse life drain

Używane skille:

heal lvl 6, battle heal lvl 3, shiled lvl1, might lvl1, group heal lvl 3, vampiric touch lvl2, wind stricle lvl5, ice bolt lvl4, self heal lvl 1

Jesli jest ktos ogarniety w tym to z gory dziekuje za pomoc!!

PloomBoom

Z tych skilli które pozsotały Ci do wykupienia praktycznie żadnego nie będziesz używał ( no może wind shackle ale obejdziesz się bez), ja bym Ci radził rozwijać te skille, które już masz wykupione a pozstałe 3 sobie podarować.

GL & HF

jasko

z checia bym to zrobil, ale juz nie moge ich rozwijac...moglbym jedynie te 3, ale nie mam do nich ksiag. ktos mi powie co tu sie dzieje?

PloomBoom

Według mnie wszystkie książki powinny być u NPC w mieście. Sprawdz jeszcze raz wszystkie dostępne w sprzedaży.

Możliwe że serwer na którym grasz nie ma dodanych tych ksiązek w swojej bazie i wtedy nic na to nie poradzisz. Jednym wyjściem była by petycja do GM'a :)
GL & HF

jasko

I JUZ SIE UDALO:) niby bylem dark wizardem i tak mialem napisane ale chyba nie dokonczylem "rejerstracji" wrocilem do Grand mastera i jest juz ok:) sorki za zamieszanie, po prostu za szybko ucieklem od niego a nie pogadalem :P a tak przy okazji....jakie skille moga byc przydatne z posrod tych ktore wymienialem?? pozdro!!

PloomBoom

Nie wiem kogo masz w planie zrobić jako 2nd profesje jednak na razie wszelakie skille opierają się na jak najszybszym wlvlowaniu postaci. Do togo potrzebne ci będą teoretycznie dwa skille:
-twister-podstawowy nuk
-b2t(body to mind)- zjada hp dodaje mp przez co możesz expić bez przerwy

nie zapomnij o skillach: sleep (nie trzeba tłumaczyć ;p);corpse life drain(dodaje hp z zabitego moba)
miłego grindowania  :D
GL & HF