Witaj
Gość

Wątek: Golonka Horn :) i jego cena  (Przeczytany 16035 razy)

• Pochwał: 2

Odp: Golonka Horn :) i jego cena
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 20, 2007, 08:00:33 pm »
Drodzy gracze (lol), za darmo to mozecie jedynie byc pewni bana, lagow i innych niemilych rzeczy. Tak juz ten swiat jest zbudowany ze do dzialania na dluzsza mete trzeba motywacji, a kasa motywuje najbardziej. Checie sprawiedliwej gry proponuje zaczac cwiczyc gre w szachy, lub placic te 50zl na miesiac (chodzi tu ktos powie: aaa ten ma bron z ebaya!!!"). Zycie nie jest sprawiedliwe, a gra to takie male zycie.

Ma sie klan, ma sie horna za friko.

• Pochwał: 1

• OSmember!
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 20, 2007, 08:51:58 pm »
Na Raven trochę się ostatnimi czasy zrobił tłok na Golkondy. Dużo graczy wchodzi w etap możliwości zrobienia subki w jednym momencie, za dużo. Sam też już się szykuję do subki. Mimo wszystko, zdobycie horna nie jest niemożliwością ;)

Co do donacji, na raven maxymalnie z donacji można mieć +10, więc nie jest źle. Jednakże już biega pare d gradowych +16 i jeden SOM +12- +15 ( dokładnie nie wiem, ale niebieski jak cholera :P )

pozdro matim

• Sh!t happens... So do I XD
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 20, 2007, 11:42:22 pm »
Na Raven trochę się ostatnimi czasy zrobił tłok na Golkondy. Dużo graczy wchodzi w etap możliwości zrobienia subki w jednym momencie, za dużo. Sam też już się szykuję do subki. Mimo wszystko, zdobycie horna nie jest niemożliwością ;)

Co do donacji, na raven maxymalnie z donacji można mieć +10, więc nie jest źle. Jednakże już biega pare d gradowych +16 i jeden SOM +12- +15 ( dokładnie nie wiem, ale niebieski jak cholera :P )

pozdro matim
Na dragon roi się od czerwonych... jak cholera :D

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #28 dnia: Luty 21, 2007, 09:05:30 am »
Matim z tego co pamietam na raven jest (bynajmniej była na poczatku po UP) safe enchant +10 tak pisal Phrygian na forum wiec raczej nie trzeba dotacji by miec +10 co skolei nie robi problemu by zrobic +12 :-)  a co do czerwonych broni na Dragon to fakt troche jest ale to przeciez niczemu nie przeszkadza, np wczoraj jakis gosc wpadl do coloseum z draco bow  +16 chcial sie troche chyba popisac ale mu nie wychodzilo bo co wszedł to w jego kierunku szedł grad hitów wiec szybko zrezygnował  :P  co do walki poza arena osobiscie nie zdarzyło mi sie na Dragon by mnie chcial sPK'owac jakis donator z bronia +16 raczej są spokojni... 

« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2007, 09:16:11 am wysłana przez ThornsPL »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #29 dnia: Luty 21, 2007, 10:51:22 am »
tak z ciekawosci sprawdzilem donaty na raven, jest donate max safe enchant +10,
bez donata to teraz jest safe +3 ;)
gralem jakis czas na noobwars, tam nie bylo donatow (albo oficjalnie nie bylo), a enchantowanie broni powyzej +10 bylo karane banem... raty 2x/3x, ludzi troche wiecej niz na raven, ogolnie fajny serwer ale jakis dziwny,
nie ma to jak shadow nawet pomimo tego ze troche donatorow bylo
pozdr

ps
a tu link do forum raven z donatami:
http://dragon-community.net/forum/index.php?PHPSESSID=5565e9e9799e46e76bf842dbaeddeef4&topic=2040.0
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2007, 10:53:54 am wysłana przez Eug »

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #30 dnia: Luty 21, 2007, 12:11:41 pm »
lol bez sensu "donate max safe enchant +10" skoro donate to wiadomo ze safe , czy moze sie nie udac i po wpłacie nie dostaniemy broni ?   :P smieszne ale prawdziwe , sprawdzilem.. widicznie sie zmienilo bo na początku było +10 bez donate, ale wiadomo trzeba zachecic ppl by potem z nich sciagac ^^

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• OSmember!
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 21, 2007, 08:07:14 pm »
nie thorns, chodzi o to, że normalnie jak wydropisz z moba blessed enchant to szansa na udany enchant jest troche wyższa niż na normalnym + dodatkowo w razie failed broń zostaje, a jeśli zdonatujesz blessed enchanty to masz do +10 100% że się uda. GMowie z Raven nie robią gotowych broni.

« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 23, 2007, 11:48:01 pm »
Wracam jeszcze do tego tematu gdyż mam pytanie....

Opylka się wymieniać na DN
maja heavy DUALE DRAGONY talluma heavy i coś tam jeszcze za horna?
czy w ogóle za co przeważnie da się go wymienić niż za donatorki?  :D :D :D

« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 24, 2007, 12:38:11 am »
Wracam jeszcze do tego tematu gdyż mam pytanie....

Opylka się wymieniać na DN
maja heavy DUALE DRAGONY talluma heavy i coś tam jeszcze za horna?
czy w ogóle za co przeważnie da się go wymienić niż za donatorki?  :D :D :D

Ja mam wszystko w D. i kupuje shardy. Na moje oko powinieneś dac rade :)

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 24, 2007, 07:14:18 am »
ile potrzeba shardow?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 24, 2007, 09:26:13 am »
ile potrzeba shardow?
na horna ?? 2500 . WIęc zbieranie odpada. Kupno też drogo wychodzi ale i tak wole to niż uganianie się za itemami i tradem :_

« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 26, 2007, 06:04:53 pm »
No wezice nawet nie mowcie o hornie.Sam bym chcial ale wez sobie wyloz 7.8kkk
Najlepiej to bic golone , tylko na to tzreba miec troche czasu bo nie zawsze ci wpadnie. 

Wlasnie  co doc eny ja widzialem jak mjakis typ chail za horna maj light seta i cos tam jeszcze jakis itemekt tylko nie pamietam jaki (:

« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 26, 2007, 07:04:20 pm »
Najlepiej to bic golone , tylko na to tzreba miec troche czasu bo nie zawsze ci wpadnie. 

jak nie zawsze?
horn wypada 100%. Tylko nie wiem bo było info kiedyś ze drake miał dać 2 horny z 1 golkondy i nie wiem czy są bo jeszcze tam nie byłem ale 1 horn wypada 100%

• Pochwał: 20

• Siła!
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 26, 2007, 08:04:51 pm »
zeby dostac horna trza miec questa na subbclasse dragonowska. w toi 11 horn wypada jako zwykly drop
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

• OSmember!
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 26, 2007, 08:17:27 pm »
z tego co drake pisał to krowa w IT i WOA daje horna dla osoby która ma questa + jest 20% szansy że dropnie horna na ziemie. Nie wiem jak sie ma te 20% ale na Raven na 10 zabitych krów w IT i WoA, aż 9 dropnęło horny na ziemie, ale co dziwne -> nie było horna dla osoby z questem ( tylko drop na ziemie )

dziwne trochę ;D

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 28, 2007, 08:01:55 am »
ile czasu mniej wiecej zajmie zbieranie tych cholernych shardow? (jedna osoba) Czy to w ogóle ma sens, bo jak ze 3 miechy intesywnego zbierania  :shock: to wole jechac na zbieranie truskawek i kupic za donate i szybciej mnie to wyjdzie  :?
((-(-.(-_(-_-)_-).-)-))  ****jest nas wielu****

« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 02, 2007, 09:38:38 pm »
A gdzie sie bieze ten qest na to zeby niby lecial ten horn do ciebie??

• Pochwał: 3

• ;]
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 02, 2007, 11:33:22 pm »
A gdzie sie bieze ten qest na to zeby niby lecial ten horn do ciebie??

Nie ma zadnego questa na to zeby horn do Ciebie lecial  :shock: Chyba ze Drake  cos wymyslil nowego :P
Jest quest na zbieranie moonstonow na BS i bierze sie go w IT u koleszki ( i dalej nie pamietam jak sie zwie :P) i tlucze sie shamany na BS potem sie wymienia te itemki u pana mammona i masz horna...
AyGo

• OSmember!
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 03, 2007, 08:13:16 am »
jest quest, jest ;P Trzeba mieć ten quest, żeby przy zabiciu golki ( musisz zadać ostatni hit/twoje party musi zadać ostatni hit -> drake nie sprecyzował ) mieć quest itema -> longhorn golkondas horn ;D

to u sir cośtam w aden koło kolumny heroesów :D

matim

ps: tak liczyłem i doszedłem, że zbieranie moonstone się nie opłaca ( przynajmniej na shadow ).
żeby mieć horna trzeba zebrać 25 lunargentów -> 1 lunargent to 10 moondustów -> 1 moondust to 10 moonstone -> 1 moonstone ( na shadow ) 1-3kk. W najlepszym przypadku* ( 1kk ) nawet jeśli to uzbieramy to będzie to warte 2,5kkk. Może lepiej za tą kasę kupić itemy i się wymienić ? Widziałem wczoraj horna za 1kkk ktos sprzedawał -> 2,5kkk -> 2 horny + 500kk zostaje na wydatki ( soul bow, SOM, etc. )

* ludzie skupują po 1kk za moonstone, więc jeśli ktoś chce na shadow sprzedać to po 1kk od strzału. Natomiast idzie uzyskać cenę 2-3kk per 1 moontone :) co daje odpowiednio 5kkk i 7,5kkk z 2500 moonstone ;D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2007, 08:16:23 am wysłana przez matim »

« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 03, 2007, 02:16:09 pm »
ludzie kupuja raczej moosntony na noblessa a nie na tego horna bo to jest po prostu bez sensu. jesli ktokolwiek na jakimkkolwiek serwerze ukonczy tego questa to mu pogratuluje :P
infinite........................

• OSmember!
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 03, 2007, 03:59:53 pm »
na shadow jakiś koleś ma ~1800 moonstonów ;D więc się przygotuj

« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 05, 2007, 01:04:11 pm »
ludzie kupuja raczej moosntony na noblessa a nie na tego horna bo to jest po prostu bez sensu. jesli ktokolwiek na jakimkkolwiek serwerze ukonczy tego questa to mu pogratuluje :P
ja sobie siedze i skupuje :) grać mi się na razie nie chce więc możliwe żę mi sieuda ^_^ a tak w ogóle to wyliczyłem że zapłace mniej niż 6,75kkk :P (6,75kkk to suma kupowanych ms jeśli ich cena wynosiłaby 2,7kk)

« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 07, 2007, 12:30:26 am »
z tobą golkonda naprade do chora rzecz.....;/
Dzisiaj byłem z klanem i z alliance tam i po dotarciu golki nie było bo ją ktoś ubił ale było ze 100 osób którzy na nią czekali oczywiście spraliśmy się w pvp kilka razy ale i tak to nic nie dało....
Powiem krótko teraz jest czas gdzie cięzko zrobić subclasse, ja się ciesze że wcześniej udało mi się wydropić horna ;)

« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 07, 2007, 08:29:29 am »
w ciągu hmmm 2 tygodni zebrałem 500 moonstone...znudziło mi się xD wiec kupiłem horna na shadow za 1.3kkk+ soul bow + ring of core+ + ring of queen ant +3 i problem z głowy

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 07, 2007, 05:34:12 pm »
w ciągu hmmm 2 tygodni zebrałem 500 moonstone...znudziło mi się xD wiec kupiłem horna na shadow za 1.3kkk+ soul bow + ring of core+ + ring of queen ant +3 i problem z głowy
and queena bym nie oddal xD
btw to cos sie nie starales/as, ja 400 moonstoneow uzbieralem w 3dni xD