Witaj
Gość

Wątek: Jaką Grac Postacią Gdy Nie Masz Ograniczen Co Do Suba??  (Przeczytany 13985 razy)

• Pochwał: 0

Jaką Grac Postacią Gdy Nie Masz Ograniczen Co Do Suba??
« dnia: Kwiecień 14, 2007, 01:38:48 am »
Mam zamiar grac no nowym serwerze o rate x15, bede miał tam mnustwo znajomych z ktorymi bede mogł grac i bedziemy mieli wspólny klan, Serwer jest C5 i najciekawszą rzeczą na tym serwerze jest to że suby dziłaja podobnie jak na Dragonie (czyli postac zyskuje skille z obu profesji) z ta rożnica ze moge laczyc suby z kazda rasa czyli Elf z Dark Elfem, Ork z Crafterem i tp (podaje te informacji by było wam łatwiej dac odpwoiedz na moje pytanie). No i właśnie od 3 dni czytam te forum i się zastanawiam co wybrac juz z góry myślac o przyszłości jakiego wezme suba. Nie interesuja mnie typowi nuklerzy. Postac oczywiscie bardziej nastawiona do walk pvp szczególnie mass pvp takie jak siege. Zainteresowały mnie takie postacie jak Destro, WC, HE, Warlord, OL, no i Dark Elfy za ilch wygląd  :D

Po zastanowieniu się miałem takie pomysły:
Destro/WC
HE/WC
Warlord/WC
Ogólnie mam wrażenie że WC jest bardzo dobre dla każdej postaci co uzywa fizycznych obrazen.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2007, 02:11:30 am wysłana przez Destro »

• Pochwał: 5

Odp: Jaką Grac Postacią Gdy Nie Masz Ograniczen Co Do Suba??
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2007, 01:43:07 am »
nie znam sie zabardzo na laczonych klasach ale...po 1-sze moze pp zamiast wc?tez ma fajne buffki plus blessy...a co do postaci..mnie by ciekawil tk/pw,pancerny sztyleciaz ze swietnymi krytykami plus cubici.oddtrutki,self heal,holy armor czy holy aura...ale przemawia przezemnie zboczenie zawodowe :P (poprostu kiedys tam wyczytalem ze swego czasu byla to popularna postac na dragonie)

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2007, 01:46:03 am »
PP napewno nie bedzie ponad WC chociaz z tego powodu ze WC ma Soul Cry.

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2007, 01:48:00 am »
Powiem może mało wnoszące rzeczy do tematu:
LOL
...ten Dragon nie L2. Proponuje zrobić GM+Hero co by ownować nieziemsko.
"Graczom z Dragona nie doradzamy" - moje nowe motto.
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 14, 2007, 01:53:05 am »
Po 1 to nie jest Dragon tylko serwer który ma podobne zasady
Po 2 jezeli niechcesz zrobic uzytku ze swojej wiedzy pomagajac mi a zamiast tego starac sie jakos urazic mnie to lepiej te slowa zachowaj dla siebie mam nadzije ze sie znajdą inne bardziej rozsadne osoby ktore beda słuzyły dobra radą.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2007, 10:34:23 am wysłana przez Destro »

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 14, 2007, 05:01:55 am »
to mu ladnie dowaliles :) ja bym proponowal necrosa z sk - ud , heavy , 2 "anchory" , cdl , summon , tanfer payne , silence , doom, hex , oglonie najgorszy syf jaki mozna komus zaaplikowac w poteznych pigulach z niezniszczalej puszki . Na to jak jeszcze bedziesz mial czas pozniej ola zeby miec komplet bufow dla maga , i jeszcze garsc debufow + soul guard zeby jeszcze p def podniesc , potem ew bd zeby miec juz full buf , i 4 tabletki metki dla poprawy sylwetki ;) . Tylko jak pozniej beda Ci sie staty rozkladac? Tak jak z pierwszej profesji ? Jezeli tak to zaczalbym od ola bo jest "wysrodkowany" pomiedzy wojem/magiem i ma w cholere cp i hp .

• Pochwał: 3

• Watch your back!
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 14, 2007, 07:31:44 am »
"Graczom z Dragona nie doradzamy"
Marcin ze inni potrafia grac tylko za donation?? Trzeba sie cieszyc gra :D , a nie "kupowac" itemy +20 od GM'a :P

Jezeli tak to zaczalbym od ola bo jest "wysrodkowany" pomiedzy wojem/magiem i ma w cholere cp i hp .
W cholere hp/cp i mp jak sie wlozy robe ;) a do tego buffy/debuffy/heal/heal cp/nuke ;) i dwa skille toggle soul guard i soul cry ktore odpowiednio zwiekszaja p.def(na wyzszym poziomie drastycznie zwieksza :D ) i p.atk(tez super sprawa), a suba hmm... destro i mamy kilkanascie k hp :P

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2007, 10:58:49 am »
Na to jak jeszcze bedziesz mial czas pozniej ola

Troche mnie nie zrozumiales nie moge laczyc tych klas w nieskonczonosc suba robie tylko raz, a skili nie mozna miex "x2" czyli jak dajmy na to jedna postac miala hex i sub do nie tez bedzie mial hex to ani nie bede mial tego skilla dwa razy ani nie bedzie on mocniejszy, jedynie skille jakie moga stac sie mocniejsze to np. wepon mastery , Armor Mastery , Blunt Mastery itp.

Tylko jak pozniej beda Ci sie staty rozkladac? Tak jak z pierwszej profesji ?

Statystyki mam takie jak dana rasa na która akurat wziolem suba ale zawsze moge z powrotem wejsc na pierwotna klase ale to tylko zmieni atrybuty rasowe bo wszystkie skille zostana z obu klas.

Jezeli tak to zaczalbym od ola bo jest "wysrodkowany" pomiedzy wojem/magiem i ma w cholere cp i hp .
W cholere hp/cp i mp jak sie wlozy robe Wink a do tego buffy/debuffy/heal/heal cp/nuke Wink i dwa skille toggle soul guard i soul cry ktore odpowiednio zwiekszaja p.def(na wyzszym poziomie drastycznie zwieksza Very Happy ) i p.atk(tez super sprawa), a suba hmm... destro i mamy kilkanascie k hp Razz

No OL + Destro tez mi się wydawal bardzo fajna postacia alecz juz w takim przypadku raczej czlowiek sie nie bawi w debufy tylko idze robic masakre, wiec sie zastanawiam czy do tego lepszy nie bedzie WC ze wzgledu na jego buffa z 3 profy "Chant of Victory".  :)

• Pochwał: 3

• Turbo Szatan \n/
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 14, 2007, 12:43:58 pm »
Lucznik plus tank/ Ol plus tyrant.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 14, 2007, 02:05:03 pm »
Lucznik plus tank

Wydaje mi się że to średnie wykorzystanie skili tanka gdy nie mamy tarczy, już chyba lepszym rozwiazaniem by było TH zamiast łucznika?? Dla łucznika myśle ze lepsze by było WC albo OL ze wzgledu na Soul Cry.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 14, 2007, 05:07:35 pm »
to ol - nekro . w cholere p defa , m defa i komplet bufow na 78

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 14, 2007, 09:04:39 pm »
PP napewno nie bedzie ponad WC chociaz z tego powodu ze WC ma Soul Cry.
Nad PP też warto się zastanowić, w końcu to zawsze darmowe bsoe, zerk, blessy i root.
HE/PP byłby całkiem ciekawym wyjściem, albo raczej PP/HE cały czas dostęp to najpotrzebniejszych buffów, a jak wiadomo łucznicy na buffach potrafią przyłożyć.
Klasy takie jak OL/necro będą potężne... jeśli na serwerze są ogólno dostępne mana potki.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 15, 2007, 12:11:48 am »
Ja bym brał SK/Destro- dobry def,m.def, 2x UD, Frenzy,guts,Rage,Cubici,Drainy do tego skille na miecz +sting od SK mm cóż chciec więcej ?:P a jesli to serw C4 gdzie frenzy daje supero kopa to napewno ten sub bedzie dobry- UD +Frenzy+Rage+Łuk= zgón po strzale i praktycznie nieśmiertelnośc :P ALbo Frenzy+UD i w zwarciu- wróg długo nie postoi:P Inna dobra suba to necro/SK TH/SWS- szybkośc i songi na m.def od SwSa i dmg ot TH do tego możliwośc uzywania UD :P Tak smao dobrym subem bedzie HE/SwS- kryty częste do tego bardzo mocne lub OL/NEcro- seale i summon+debuffy z necra,drain ola i magia necra... W sumie na takich serwerach każdy sub jest dobry, więc obojętnie co weźmiesz bedzie dobrze :P

EE/SWS, BP/PAL, OL/WC i wiele innych...

• DN forum staff member
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 15, 2007, 01:45:03 pm »
1. Na dragonie mozna zrobic taka sama subke...taki bug xD
2. Marc1n... jak masz tylko spamowac (bo oh ah bo ten serwer be.. nie podoba sie? nie graj, nie odzywaj sie, i tyle lol)
3. Z takich subek... najlepiej by wyszli na tym magowie (chociazby ol/ee albo ol/dowolny summoner czy necro/es)
A z fighterow... te kombinacje zarzucone przez Ciebie sa srednio ciekawe
WC/PR (brak btb - soes xD)
WC/AW (patrz wyzej)
AW/WL
AW/TT
OL/SK (ew OL/DA)
Destr/DA

To w sumie chyba najlepsze cross-race kombinacje... btw takie suby jak sa na DN juz sa kopniete, ale takie cross-race to juz przesada, powodzenia w graniu z god mode on >__>

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 15, 2007, 04:30:44 pm »
Ja spamuje :?: Poprostu jestem przeciw wprowadzaniu sprzecznych zupełnie informacji o świecie Lineage2, jakim są chociażby łączone suby. Mało tego, każdy ma prawo do wyrażenia opinii.
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 15, 2007, 05:19:52 pm »
~A ja nawet Marcina popre...

zdziwieni?

• DN forum staff member
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 15, 2007, 06:21:22 pm »
Tylko ze jak cos sie rozchodzi o DN i tego typu to jest to wyraznie zaznaczone, poprostu nie czytaj i nie udzielaj sie jesli masz do napisania dokladnie to samo, i do tego niewiele, a w sumie nic nie wnosi to do tematu.

A spamujesz bo zaczynasz niepotrzebnego offtopa, bo ten temat to nie temat "czy podoba wam sie pomysl lanczonych subek" tylko "jesli subki sie lancza, jaka postac bedzie dobra do ownowania"
A jesli o mnie chodzi to tego typu opinie, mozesz sobie wyrazac dowoli. Tylko prosze, zrob sobie topic "Moje super madre opinie" i sobie w nim pisz, bo to czy tobie sie podoba czy nie taki lub inny pomysl, to mnie szczerze malo interesuje i autora tego tematu pewnie tez.

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 15, 2007, 06:36:50 pm »
Ja bym utworzył osobny dział na forum "REZERWAT" i tam ludzie z DN mogliby się wypowiadać.Ja gdy zaczynałem grać w L2 to przez takie tematy myslalem, że łaczone subki to stały element gry i tak jest zawsze....Dlatego dla nowego gracza może to być bardzo mylące.

Dalv - Shilien Templar/Hawkeye - AraneRiders | EPI x4

« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 15, 2007, 11:44:12 pm »
Elvin, szefie, ale to działa w drugą stronę. Jak Ciebie moje opinie nie obchodzą - nie czytaj. Za to, że forum to miejsce wolnego słowa moge sobie mówić o najbardziej zbugowanym/zadonatowanym/nierealistycznym i dziecinnym serverze Dragon CO CHCE! Nie masz prawa mi tego zabronić, tak samo jak nakazać tworzenia nowego topica. Chyba jesteś jedną z niewielu osób która sądzi także, że pisze na forum same głupoty i spamuje, ale... to twoje opinia i możesz sobie ją mieć.
Co do tego działu Rezerwat, jest dział o DN -> http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?board=51.0 , sądzę, że właśnie tam powinny być umieszczane topici o wątpliwym nasyceniu informacyjnym, jednakże, niezbędne graczowi gry: Dragon Network: Star Wars .
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 1

• Insane
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 16, 2007, 05:44:08 am »
Marc1nie czytam sobie wypowiedzi i nachodzi  mnie taka : Czy jak byś się spotkał z innym graczem który gra na dragonie w  pvp ciekawe który by wygrał ? Grałes kiedyś na dragonie ??. Co prawda Serwer jest trochę uproszczony i grają na nim ludzie który chcą się pobawić . Jak byś  był założycielem serwera jakiegoś to tez byś sobie coś mógł robić wszystko do woli np . stworzyłbyś inna rasę albo co tam chcesz . Admin Dragon Network może specjalnie  stworzył ten serwer żeby sie trochę różnił od innych serwerów . I powiedz mi Marc1nie dlaczego tak dużo ludzi gra na serwerze jeśli jest tak zjechany ??? Pozdrawiam Twoje mądre wypowiedzi

« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 16, 2007, 07:43:52 am »
Marc1n daj sobie spokoj bo tylko pogarszasz swoją sytuacje . Nabijanie sie z ludzi ktorzy pytają się o cokolwiek chcąc zdobyć jakąś wiedze , świadczy tylko o twojej niedojrzałości . Chciales byc PRO manifestując swoją opinie na temat modyfikowanych serwerów i wyszedłeś na ignoranta więc przestan tu chrzanic o wolnosci slowa bo ja zaraz w temacie "Jaką Grac Postacią Gdy Nie Masz Ograniczen Co Do Suba?? " będe pisał jak bardzo nie lubie twojego wymądrzania i pseudo smiesznych docinek.
Za to, że forum to miejsce wolnego słowa moge sobie mówić o najbardziej zbugowanym/zadonatowanym/nierealistycznym i dziecinnym serverze Dragon CO CHCE!

Tupnij , obraź sie , wez zabawki i idź do innej piaskownicy .

Co do Destro -  pytania co do dragona pisz lepiej w dziale o swoim serwerze bo jak widzisz na wyrozumiałość części "PRO"  społeczności tego forum liczyć nie mozesz.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2007, 07:46:52 am wysłana przez walker »

« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 16, 2007, 09:59:19 am »
eee ale to niekoniecznie brak wyrozumialosci tylko jakdla mnie takie mieszanie klas to straszne zaburzanie balansu gry poza tym takich modyfikowanych serwerow tak duzo raczej nie ma....wiec i wiedzy brak...poza tym ktos slusznie zauwazyl,gdyby nie ta klotnia to ktos kto trafilby na to forum nie majac kontaktu z gra,pomyslalby sobie ze subki mozna w l2 laczyc ;)

« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 16, 2007, 02:25:37 pm »
to by musial strasznie wybiorczo czytac :) tez nie jestesm za modyfikowaniem chociaz daje to niezle mozliwosci w pvp jak na serweze mozna 2 profy na siebie wrzucic . dziwne to ale jezeli ktos NAPRAWDE jest dobry na tkim serwie - to przejscie z ofowego l2 i pokonanie takiego goscia musi byc nie lada wyzwaniem - bo co by tu nie ukrywac w l2 nie ma mozliwosci modyfikowania postaci czy skili - ta enchantowanie , dyes ,set i sa z broni :)  to wplywa na nas ale nie w jakis dyrastyczny sposob - jak np ma to miejsce w wowie . i co by tu duzo nie mowic jestemy przez caly proces tworzenia postaci prowadzeni za reke  (pod koniec i tak mamy wszystkie skille) takze ze sreslaniem takich serwerow jak dragon bylbym ostrozny  .

« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 16, 2007, 03:02:25 pm »
Co do Dragona i popularności. Powiem tak. Jest to jeden z 3ech najtarszych serverów pirackich: Dragon/Extreme/Paradise. Popularność ze względu na wiek, na to, że ludzie się do niego przyzwyczaili i na to, że... do pewnego czasu w Polsce ciężko było bardzo dostać PrePaidy i CD-Keye na retka, bo Polska to taka Afryka Europy.
Co do waszej polemiki... Wmówiliście sobie, że Dragon jest uber, nigdy nie widząc Retka, tego jak wszystko działać powinno, tego balansu klas. Mało tego, priv nigdy retka nie przeskoczy i priv i granie tam nie ukrywajmy to wykroczenie prawne. Korzystacie ze skradzionych materiałów w dodatku propagujecie korzystanie z nich... a ja mimo tego nie prawie non-stop morałów, że to jest złe i tak nie wolno... nie prawie doputy, dopóki nikt nie zaczyna wciskać głupot i bronić jakiś wybujanych serverów "niby-L2". Co do waszego balansowania - o czy mowa, jak szukacie najbardziej owned all rozwiązania do PvP, a chodzi o balans który tak podkreślacie. A potem teksty, że TK gówno bo na takim serverze nie widać kompletnie co oferuje, że Necro jedzie wszystko bo GMi super landrate sobie poustawiali jego skilli, czy też buffed HE > All, bo nie wiedzą nawet jak zrobić odpowiedni wzory na formuły skilli. W sumie, mógłbym cytować all, jak to robi np. kolega Ryltar często, ale mi się nie chce. Bo nie chce nic udowadniać, bo nie ma po co, ale chyba niektórzy mają jakieś problemy ze swoim ego, że cały czas próbują się do kogoś doczepic, w tym wypadku nie.
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 16, 2007, 03:19:57 pm »
W tym przypadku to ty masz problem ze swoim ego. Każdy wie, że retail jest najlepszym serwerem l2 (bo TO jest gra nazywająca się Lineage 2), tylko nie mam pojęcia po jaką cholere w prawie każdym temacie piszesz coś w stylu 'gram na retailu, jestem super, a wy be, bo gracie na privach' - jaki to ma cel? Co do skradzionych materiałów: rozumiem, że w domu wszystkie mp3/filmy/i inne duperele masz oczywiście oryginalne i jakiekolwiek piractwo jest dla Ciebie rzeczą całkowicie obcą. Rację poniękąd masz, ale zapytam jeszcze raz: po co wypominać innym, że grają na privach i nie wiedzą nic o prawdziwym l2? Jeśli komuś sprawia przyjemność gra na prive z łączonymi subclassami - dobrze, przecierz nie zmusisz ludzi do jedzenia pomidorów kiedy oni wolą ogórki.