Witaj
Gość

Wątek: OSłABIENIE łUCZNIKóW ??  (Przeczytany 3496 razy)

• Pochwał: 0

OSłABIENIE łUCZNIKóW ??
« dnia: Kwiecień 26, 2007, 12:51:59 pm »
Czy to prawda , że na serverach dragon network będą osłabiac wszystkich łuczników ?? Mój kumpel mi tak mówił i chyba miał rację , bo sprzedał draconica bow i majestic set i zaczął robic maga. Pytam się dla pewności, bo nie chce się rozstawac z moim pr. Proszę o szybką odpowiedź( bardzo szybką ) .

Odp: OSłABIENIE łUCZNIKóW ??
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2007, 01:00:19 pm »
Maja oslabic chyba tylko tych co maja subke na Propheta... Bo im sie laczyly weapon mastery i wtedy taki HE/PP bym za mocny.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2007, 01:19:03 pm »
zartujesz.... popatrz na SPS/EE albo lepiej na Tyr/Destro jesli he/pp jest przesadzony to co powiesz o tych subach?
Niedawno Verrier (He/PP) na forum dragona zalil sie na duuuze problemy z Glad/PP w PVP.
Tak naprawde jest bardzo duzo subow ktore roznasza lucznika w PVP. To sorc i sps z ich cancelem sa przesadzeni. Tyr/Destro z critical rate, attack speed, power atak i HP.
A tu sie biednych lucznikow czepiaja...

• Pochwał: 20

• Siła!
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2007, 01:53:09 pm »
zartujesz.... popatrz na SPS/EE albo lepiej na Tyr/Destro jesli he/pp jest przesadzony to co powiesz o tych subach?
Niedawno Verrier (He/PP) na forum dragona zalil sie na duuuze problemy z Glad/PP w PVP.
Tak naprawde jest bardzo duzo subow ktore roznasza lucznika w PVP. To sorc i sps z ich cancelem sa przesadzeni. Tyr/Destro z critical rate, attack speed, power atak i HP.
A tu sie biednych lucznikow czepiaja...

jestes w bledzie...sorc i sps z cancelem nie sa przesadzeni bo skill  dziala bardzo dobrze i zgodnie z retailem. co do subow HE/PP  a przedewszystkim TH/PP jest za bardzo przesadzona. po 1 na olimpiadzie mag  z th/pp nie ma szans (chyba ze umiesz chybko targetowac kolesia i  masz duzo casta zeby zdarzyc rzucic mu cancela czy slowa.

i widze, ze  jezeli kogos oslabiala, to od razu wszyscy lucznicy najbardziej he/pp nie beda grali  bo chca OWNOWAC.Tacy ludzie sa zerem bo nie umia grac tym czym chcesz grac a nie tym co wygrywa.  w c5 necro drastycznie oslabnie i te osoby zapewne zmienia postacie bo nie wygrywaja z innymi...

po prostu żal...
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2007, 02:07:23 pm »
Niezamierzam zmieniac postaci niezaleznie co zrobia z ta profesja (nie zmienilem jak weszlo C4 niezmienil bym jak by weszlo C5). Chcesz lucznikow jak w C5 ok. ja chce sleepa z C5.
Bo jak dotej pory na swoich buffach z setem tateo sleep czy root wchodzi we mnie gladziutko.
Byc moze cancel dziala "prawidlowo" jak na retailu, dla mnie jest przesadzony, zdejmuje mi wszystkie buffy zregoly.

BTW. Widze ze grasz Sorkiem. Moj klanowy hero SORC/WK wyciera mna arene robi co chce. Jesli masz problem z lucznikami moze powinienes sie troche podszkolic.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2007, 02:11:10 pm wysłana przez Pozeracz »

• Pochwał: 1

• OSmember!
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2007, 02:18:40 pm »
tylko taka uwaga ... weapon mastery nie jest bugiem, tylko armor MAGIC mastery ! między zwykłym mastery a magic mastery jest lekka różnica. Więc jeśli coś zrobią z he/pph to tylko zlikwidują MAGIC mastery, wtedy spadnie atk speed i cast speed. To wszystko.

Co do cancela to jest na bugu, w sumie jak większość skilli na DN.
Ja grałem he/pph na długo przed tym jak dostał kopa do p.atak !
P atak wzrósł jak Dn przeszedł na C4.

Osobiście wątpię, że nastąpią jakieś duże zmiany, jak nawet GMom się nie chce zakazać robienia mutantów, więc jak ktoś chce być pro-ownerem, to może zrobić mutanta. Myśle, że to całe zamieszanie, że he/pph i he/wk osłabią, to tak, żeby ludzie mieli powód do robienia od nowa jakiejś postaci ( czemu nie mutanta )

matim

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2007, 09:40:23 pm »
Mi się wydaję, że wszystkich denerwuję nie he/pp jako postać, lecz jego krytyki. Ma mniej krytyka od TH, a wchodzi mi krytyk 4/6. =/ I to takie krytyki po 5k :) (mówię o draconicku i podobnych lvl dwóch graczy).
Śmierć? Nieważne! / Żyć? Nieważne! / Ważne - zwyciężyć!

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 26, 2007, 11:32:24 pm »
@Pozeracz,
eee kto mowi o jakims C5? O_o?
Jak masz problemy ze sleepem i rootem to moze czas zainwestowac w bizuterie?
I cancel zdejmuje okolo 5 buffow, a nie wszystkie.. lolz.

Poza tym stwierdzenie "jesli nie mozesz magiem lucznika poskladac, musisz sie podszkolic" lol ?! Lucznik > mag, i tak bylo od zawsze xD (chyba ze sie nie umie skilli wykorzystywac...)

@matim,
nie nie, zupelnie nie tak xD
magic light armor mastery zostalo wylaczone z wielkim update C4, czyli pod koniec sierpnia tamtego roku, na wszystkich serwerach, i nie wiadomo dlaczego nie na raven. A ze shadow, jak go postawili na nowo, dostal pliki z raven... wiec juz sa dwa serwery z tym dzialajacym magic armor mastery. TO mastery Nyris (gm shadow) wylanczy swoja droga.
Zas to co drake chce zrobic faktycznie odnosi sie do weapon mastery ktore JEST zbugowane, magic armor mastery w to nie mieszaj xP
I nie wiem co sie ludzie uczepili tylko he/pp i he/wk... kazda postac fightera z weapon mastery buffera/summonera na tym straci... punkty p.ataku oczywiscie xD czyli jeszcze es/sr, se/pr, th/pp, itd... no i orki ^^

Co do mutantow... senseless, i tak zostana zakazane, zostanie po nich poczucie straconego czasu.. no i horna ^^

• OSmember!
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 27, 2007, 09:49:32 am »
jak elvin coś powie to mucha nie siada ;P

zostaje mi sie pokłócić trochę ;P
a ja dalej będę przy tym, że może weapon mastery jest bugiem, ale takim prawie nie znaczącym i nieważnym ^^ po co to naprawiać ? Ja jak bym był GMem to bym zostawił ;P Ja nie chcę LineMage II

Co do armor mastery, nooo to to jest poważny bug ! I jestem za tym, żeby go zlikwidowali ;P Ale p.atak mi mogą zostawić łaskawie xD

Co do mutantów, humm ... nie mam zdania ;P

matim

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 27, 2007, 11:53:11 am »
No na szczescie ELVIN ma racje i p.atk u warr/mag jest przesadzony  i nie tyczy sie to tylko he/pp ale kazdej kombinacji warr/mag u ktorych po sub atk drastycznie wzrasta he/pp, he/wk, th/pp, Glad/Wk itp. a jest to wynik blednie naliczanego weapon mastery..  a ludzie wytykaja wlasnie he/pp
gdyz nie da sie ukryc nawet bez sub lucznik ma najwiekszy atk z wszystkich profesji to po sub robi sie z niego maszynka :-)

niestety nasz kochany Shadow po UP ma strasznie duzo bugow  juz nie wspomne o wylączonym ciagle Enchantowaniu Skili gdzie na innych serwach to dziala bez problemu...

Co do mutantow to faktycznie jak na razie na dziesiątki pytan na forum na temat MUTANTOW nie bylo jasnej odpowiedz, sadze ze jest to problem z ktorynie nie  moga sobie poradzic.. 
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2007, 01:07:56 pm wysłana przez ThornsPL »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 27, 2007, 12:04:14 pm »
@Pozeracz,
eee kto mowi o jakims C5? O_o?
Jak masz problemy ze sleepem i rootem to moze czas zainwestowac w bizuterie?
I cancel zdejmuje okolo 5 buffow, a nie wszystkie.. lolz.

Poza tym stwierdzenie "jesli nie mozesz magiem lucznika poskladac, musisz sie podszkolic" lol ?! Lucznik > mag, i tak bylo od zawsze xD (chyba ze sie nie umie skilli wykorzystywac...)

1. O C5 mowi System/Board
2. Mam seta tateossiana unsealed +3 all i pasywnego skilla zarowno od PP jak i He na resista na Hold/Sleep
3. Cancel zdejmuje mi wiecej niz 5 buffow, na moich selfbuffach
4. Tak łucznik jest najwiekszym zagrozniem dla magow (nie zawsze z nimi wygrywa, ale najczesciej z fighterow) dlatego ci co poszli "latwa sciezka" (mag). Tak nie lubia lucznikow.
5. Masz racje nie jestem mistrzem PVP, a oslawiony stun (nawet +9) nie wchodzi wcale czesto (szczegolnie nie sps/ee)
6. Na olimpiadzie He/PP (i tak najlepiej z lucznikow ma...), jesli nie ma mocno enchantowanej zbroi (na fighterow) lub boss jeverly (na magow) i draco+f+++ ma raczej nikle szanse na olimpiadzie. (Olimpiade zaczynam z homu+a w reku + 2 x tatoo witch lvl 3 + na dziendobry potka na acu i macro na buffy, a i tak nie zdarze sie nabuffac przed uplywem czasu na przygotowania)
7. Co do power attack ja z potka pofem draco+3 i tancami mam do 4,2k - duzo? tak duzo. A ile ma mag z arcana mace i overbufem m.attack? zregoly dobrze ponad 3,5k przy o wiele wiekszym cast.speed  niz ja a.speed i zdecydowanie mniejszej ochronie przeciwnika (wiekszosc graczy ma wiekszy P.def niz m.def)
8. Tak wiem ze jestem Noob i komus mnie zal itd...

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2007, 12:06:10 pm wysłana przez Pozeracz »

• Pochwał: 19

• Insane
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 27, 2007, 12:17:32 pm »
tak ogolnie to DN sub byl, jest i bedzie przesadzony... a przez takie dupowate starania zbalansowania tego calego bajzlu cierpia tylko czyste postacie bez DN suby, ktore maja pozniej zajebiscie objechane skille...

• DN forum staff member
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 27, 2007, 01:07:38 pm »
@Pozeracz
System mowil tylko o tym ze necro oslabia... ja dalej nie widze zeby mowil ze lucznicy maja byc tacy jak w C5.
Co do roota i zleepa to mnie zaskoczyles xP ze masz taka bizuterie i masz problemy, ja mam tez problemy, ale to raczej ze zrootowaniem kogos z taka bizu (+mental shield+arcane protection + jakies prophecy = moge zapomniec o roocie ><). A z drugiej strony, daggerem mam slabsza bizuterie, bo tylko A + troche boss jewel, a jakos nie pamietam zebym sleepa/roota wylapal (zeby nie bylo, nightmare light zlozylem pare dni temu dopiero, mowie o tym co bylo wczesniej xP).
Napisales ze lucznikow nie lubia Ci co wybrali latwiejsza sciezke, a to lucznikiem expi sie trudno? :O Ja nie lubie lucznikow xP i wcale nie poszedlem latwa sciezka...chyba ze ktos uwaza expienie PW i SE za latwe i przyjemne >__<. Obecnie gram magiem (bd/se), i nie powiem, irytujace jest wylapanie strzala za 3,5k od glupiego orka (z draco bow), a co dopiero za ile moze przywalic taki he/pp T___T. Sadzisz ze to normalne ze sciaga sie kogos na 1,5 strzala? @___@
A co do cancela to mala rada, w normalnych warunkach staraj sie miec na male pvp buff od SE, EE o nazwie arcane protection (to buffek z 3profki), on naprawde pomaga xP hmm WC jeszcze go ma ale nie wiem jak on sie nazywa xP

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 27, 2007, 02:05:39 pm »
:) Wiem co to jest Arcana protection
:) wiem jak postacia grasz (z innego forum) btw gdzie jeszcze nie ma Elvina? jak tam pisalem szacunek dla bd/se
:) raczej nie zadam wiekszego krytola niz Tyrant
:) wiem ze sa profy ktore sie ciezej expi niz lucznik (lucznik jak ma buffa to prawie tak latwo jak mag bez)
:) na retailu mam BP wiec wiem jak to jest z expieniem supportu....
:( root moze troszke zadziej ale sleep na olimpiadzie lub na arenie wchodzi we mnie jak w nozyk w maselko na sloneczku.
:( cancel nie musi mi zdjac wszystkiego wystarczy ze strace pof lub haste albo i glupiego midnighta o magic barier juz nie wspominajac.

A i na koniec jeszce jedna przewaga maga... fighter w walce z magiem moze zapomniec o istnieniu evasion UE UD...:((

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 27, 2007, 02:19:16 pm »
UD  tez podnosi  m.def  tak  samo jak p.def, gorzej z UE  u lucznikow i daggerow :-)

poza tym wes pod uwage ze mag ma tez mniejszy p.def niz m.def tak samo jak ty m.def od p.def  wiec szanse podobne
ostatnio widzialem walke na olimpiadzie he/pp vs sps/ee, lucznik dostal cansel ale i tak wygral wystarczylo ze sps zalapal 2 stuny i bylo po nim.. 
sam z praktyki grania he/pp  wiem ze walki np z sps/ee sa ciezkie i wszystko zalezy od szczescia, jak sps zalapie Stuna nim zdarzy dac cansel
to lezy, podobnie z HE jak dostanie pierwszy cansel to ma male szanse  
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2007, 02:49:41 pm wysłana przez ThornsPL »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• DN forum staff member
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 27, 2007, 02:55:26 pm »
:) wiem jak postacia grasz (z innego forum) btw gdzie jeszcze nie ma Elvina? jak tam pisalem szacunek dla bd/se
Udzielam sie tylko tu i na forum DN..no i na klanowym czaasem :P

• OSmember!
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 28, 2007, 12:11:02 am »
Thorns, niby He/Pph przesadzony ... to czemu z Toba wygrać nie mogę ;PPPP

MatiM

stop dla wytykania he/pph palcami :PPP weście sie wy powytykajcie xD xD xD miło ? ;PPPP

• DN forum staff member
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 28, 2007, 09:55:46 am »
przesadzony to jest AW na dancach i powie.. dostalem blowa za 4k xDDD

« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 28, 2007, 03:22:20 pm »
w C3 gralem HE dotrwalem do 70lvl poczym jak weszlo C4 to przeszedlem zawodowo na SPSa i poboczne przydatne. spsem majac 74lvl i nie majac suba nie mialem zadny problemow z HE/PP czy HE/WK. na infinity ciezko o enchantowanie skili (maly rate na taka strate expa) np sleep czy dorwanie boss jewerly. swego czasu nie mialem ani tego ani tego i nie narzekalem aby z jakims fighterem nawet zsubowanym przegrac. problemy sie zaczynaly w starciach z zsubowanymi SH, Nekro i Sorc o SPSie po subie juz nie mowie. vsV mam przynajmniej jedna zasade. pierwszy sie nie flaguje aby nie zarobic jakiegos gowna po czym sadze cancela ktory na ta chwile (+11- wiele ksiazek poszlo i expa :P ) wchodzi mi znowu tak fajnie jak bym sie bil  z playerami bez suba :D co do C5 i skila silent to moge tylko plakac bo Trance od EE to bedzie porarzka. oba skile bwedzie mozna wymazac z pamieci
Nigdy nie dyskutój z Debilem, gdyż najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.