Witaj
Gość

Wątek: Gladiator vs Tyrant  (Przeczytany 107591 razy)

• Pochwał: 1

• tsubasa fan
Odp: Gladiator vs Tyrant
« Odpowiedź #200 dnia: Lipiec 08, 2009, 08:13:53 pm »
glad ma ze 20% mniej p defa i ciut mniej p ataku w GF (ma tez mniej hp+cp)
zreszta tyr tez ma max focus force, ale ten skill nie jest az tak uzyteczny jak sie moze wydawac

• Pochwał: 0

• Twój stary
« Odpowiedź #201 dnia: Lipiec 08, 2009, 08:51:49 pm »
hurri/tss ladowanie -> blaster ladowanie, oj sorry juz mam 8 ladunkow a Ty sie musisz ladowac gladi;/
Myślałem, że właśnie o Max. force mówiłeś.
IMO i tak TSS glada (kryt pls)> tyr :P

:( Twój Stary

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #202 dnia: Lipiec 09, 2009, 05:54:37 am »
Ja gram gladem i się wypowiem. Otóż wcale nie jest łatwo gladowi. Walke oceniam 50% na 50% albo nawet trochę więcej na korzyść tyra. Może i my mamy TSS, ale tyru ma w ciul więcej atk.spd dzięki czemu szybciej się ładuje i spamuje skillami i ten jego ogr jest kozacki bardzo (zbyt kozacki do cholery jasnej! proszę o coś podobnego dla glada w następnej kronice :( ). Imho force of destruction to gówniany skill i tutaj znacznie lepiej wygląda ten disarm glada (tylko nie wiem jak wchodzi, bo na low jeszcze nie mam 83).

Szanse 50% na 50% póki co pogram więcej to zobaczymy.

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #203 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:09:27 am »
uwierz, glad położy tyrka bez problemów.
I'm offline.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #204 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:19:04 am »
uwierz, glad położy tyrka bez problemów.
jak bedzie mial 10lvli wiecej

Imho force of destruction to -_-'iany skill i tutaj znacznie lepiej wygląda ten disarm glada
skill ktory zadaje dmg jak hurri, ma szanse na cryta i dota ktory zzera 1k hp jest slaby?  :P

Szanse 50% na 50% póki co pogram więcej to zobaczymy.
bo taka jest prawda, wszystko zalezy od crytow, jednak tyr ma wieksze szanse -> ogr daje niesamowitego boosta a czit stun wchodzi nawet na lh

hurri/tss ladowanie -> blaster ladowanie, oj sorry juz mam 8 ladunkow a Ty sie musisz ladowac gladi;/
Myślałem, że właśnie o Max. force mówiłeś.
IMO i tak TSS glada (kryt pls)> tyr :P
ta tylko ze nie wiem jaki to ma reuse  :P
btw cryt z tss = cryt z hurri bo tyr ma duuzo wiecej p defa

edit: a wlasnie, skoro grasz na extreme Vascius to mozemy powalczyc ^^
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 10:21:22 am wysłana przez Kwadrat »

• Banned

« Odpowiedź #205 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:25:07 am »
tyr ma więcej p.defa od glada, który w przeciwieństwie do tyrka gania w heavy? okgooo...
I'm offline.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #206 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:26:47 am »
czy na waszym wspaniałym serwie atk speed wpływa na reuse skilli? i czy elemele działa?

• tsubasa fan
« Odpowiedź #207 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:29:50 am »
tyr ma więcej p.defa od glada, który w przeciwieństwie do tyrka gania w heavy? okgooo...
tyr gania w light? gogogo

czy na waszym wspaniałym serwie atk speed wpływa na reuse skilli? i czy elemele działa?
element na skile JESZCZE nie dziala (mowie o extreme), jest tylko premia na regulary...
a z reusem skili jest w porzadku

• Banned

« Odpowiedź #208 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:32:32 am »
no wybacz, jak pamiętam filmiki tyrków to ganiali w Draconicu, ale co ja tam wiem...

co masz na myśli mówiąc, że z reuse skilli jest w porządku? czyli atk.speed nadal wpływa, tak? pewno nowych totemów nie macie jeszcze.

wybacz, złotko, ale my w tych topikach rozmawiamy o części l2 aktualnie dostępnej na retku. nie obchodzą nas teorie gracza z jakiegoś lolpolaczkowego l2j.
I'm offline.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #209 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:38:13 am »
no wybacz, jak pamiętam filmiki tyrków to ganiali w Draconicu, ale co ja tam wiem...
co zrobic
co masz na myśli mówiąc, że z reuse skilli jest w porządku? czyli atk.speed nadal wpływa, tak? pewno nowych totemów nie macie jeszcze.
to znaczy ze at speed nie wplywa na reuse skili, a totemy dzialaja poprawnie
wybacz, złotko, ale my w tych topikach rozmawiamy o części l2 aktualnie dostępnej na retku. nie obchodzą nas teorie gracza z jakiegoś lolpolaczkowego l2j.
sorry misiu, ale jak wciaz uwazasz ze wzoruje sie na lolpolaczkowymloll2jlol serwie to zapraszam na blaha, jest tam taki fajny dzial i moze sie czegos dowiesz o L2 OFF

• Banned

« Odpowiedź #210 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:40:56 am »
dobra, to lognij się na testserwer RPG-Club'u, zrób tyrka, ja zrobię glada i zobaczymy kto wygra : >

geez, zrozum - TSS>>Hurri. glad ma więcej CP, więcej p.defa, disarma - ciekawe, co zrobisz takiemu jak ci założy na te 10s weapon blockade.
I'm offline.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #211 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:52:11 am »
omg przypominasz mi diego, zawsze mowi o zaletach glada i nigdy o zaletach tyrka  :P
ale dobra jedziem
TSS>>Hurri
no dobra
glad ma więcej CP
ale ma mniej hp+cp wiec i tak jest na minus
więcej p.defa
tyr nawet w lighcie ma wiecej ale dobra
disarma - ciekawe, co zrobisz takiemu jak ci założy na te 10s weapon blockade.
wlacze riposte, btw ciekawe co zrobisz jak dostaniesz czit stuna? :>

wg mnie nie ma co sie na tym rozpisywac, bo to po prostu szczescie w crytach, ale bez przesady ze glad pojedzie tyrka spokojnie  :P

• Twój stary
« Odpowiedź #212 dnia: Lipiec 09, 2009, 12:33:06 pm »
Nie dostanie stuna - lionheart. (no przynajmniej przez połowe walki)
IMO i tak Glad>Tyr, co nie znaczy, że tyr np. w takiej walce nie ma szans, bo ma...
Co do tego DoTa z 83 lvl to IMO glad ma lepszy skill, disarm, więc znowu + dla niego.
Wszystko zależy od stunów/krytyków ze skilli/OE eq

@Kwadrat
Riposte ma też minusy :P

@YougPadawan
Podaj linka do tego test servera jak możesz

• tsubasa fan
« Odpowiedź #213 dnia: Lipiec 09, 2009, 03:03:37 pm »
Wszystko zależy od stunów/krytyków ze skilli/OE eq
no wlasnie to po *** pisac ze glad wygra z tyrkiem  :P
@Kwadrat
Riposte ma też minusy :P
ma ale w tej walce nie sa az tak istotne :P

apropo tego disarma - 30% szans na odbicie to sporo, a pamietaj ze jest bariera wiec dopiero 2 disarm boli tyranta

edit:
@Vascius -  pm Zerkid ^^
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 08:07:51 pm wysłana przez Kwadrat »

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #214 dnia: Lipiec 09, 2009, 06:36:51 pm »

Proponuję ci zobacz co daje totem ogra, a później się wypowiadaj. Już wiem dlaczego to czytanie ze zrozumieniem teraz takie modne w szkołach...

Założe się, że połowa z was nawet nie gra gladami, i wasze teorie wyciągacie z HR albo od kolegów gladów.

Nadal podtrzymuje zdanie, że force of destruction to kiepski skill, i słabszy od hurri (http://lineage2.rochand.com), w porównaniu z weapon blockade glada to już w ogóle bardzo kiepskawy.

Ale mimo wszystko ten ogr tyra to jest rzecz niesamowita, i daje mu mega boosta w pvp (teraz nawet mimo braku TSS'a to tyru jest dla mnie najlepszą postacią do pvp, ale gram gladem bo nie lubie wyglądu orka, a zwłaszcza na subach) i dlatego tyr = glad, a jeśli tyr założy heavy to tyr>>>>glad. I mówi to osoba która gra gladem od IL.

Aha i jeszcze jedna rzecz, przestańci w końcu okazywać swoją wyższość i pogarde, nazywając nasze serwery "olprivami" bo nie każdy priv to sh1t, a l2 extreme jest jednym z lepszych.

Nic tylko czekać na nową kronikę może moja gladzinka coś ciekawego dostanie i niech osłabią to zielone bydle :D.

btw Kwadrat jaki masz nick na Extreme??

« Odpowiedź #215 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:21:47 pm »

Proponuję ci zobacz co daje totem ogra, a później się wypowiadaj. Już wiem dlaczego to czytanie ze zrozumieniem teraz takie modne w szkołach...

Założe się, że połowa z was nawet nie gra gladami, i wasze teorie wyciągacie z HR albo od kolegów gladów.

Człowieku, mam dostep do glada 79+ na ofku od 2-3 miesięcy. grałem nim nie jeden raz i biłem się z wieloma osobami. Jeżeli kłopot jest, to z Zerkiem, ale nie z tyrkiem... Może naprawdę super ograny tyrek jakoś do połowy HP glada doleci, ale niewiele więcej.

Mówię o reatailu, a nie o LolPrivach aka extreme itd.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

• Twój stary
« Odpowiedź #216 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:59:39 pm »

Człowieku, mam dostep do glada 79+ na ofku od 2-3 miesięcy. grałem nim nie jeden raz i biłem się z wieloma osobami. Jeżeli kłopot jest, to z Zerkiem, ale nie z tyrkiem... Może naprawdę super ograny tyrek jakoś do połowy HP glada doleci, ale niewiele więcej.

Na fullbuffie wejdzie ci na plecy na zealocie i bizonie to doleci zanim go stargetujesz :P

I tak skille glada>>>>>>tyra
na 40 lvlu
na 78
na 83

• tsubasa fan
« Odpowiedź #217 dnia: Lipiec 10, 2009, 11:21:43 am »

i bijesz sie za kazdym razem z ogarnietym tyrkiem, -9dex, fisty z health i ic set? jak tak to przyznam Ci racje, chociaz i tak ludzie na blahu mowia ze to wyrownana walka jest i glad moze rowno dostac po dupie jak i tyr

« Odpowiedź #218 dnia: Lipiec 10, 2009, 03:18:05 pm »
wytłumacz mi swój setup tego tyrka.. tzn -9 dex i IC set i co ty tam jeszcze wymyśliłeś.

Cat Drama Maker

• Banned

« Odpowiedź #219 dnia: Lipiec 10, 2009, 03:32:26 pm »
i bijesz sie za kazdym razem z ogarnietym tyrkiem, -9dex, fisty z health i ic set? jak tak to przyznam Ci racje, chociaz i tak ludzie na blahu mowia ze to wyrownana walka jest i glad moze rowno dostac po dupie jak i tyr
my na pewno czytamy tego samego blaha?
fisty z health - fail
ic set - fail
-9 dex - fail, tyrek ma być mobilny.
I'm offline.

« Odpowiedź #220 dnia: Lipiec 10, 2009, 03:37:24 pm »
a kto tak robi? O_o

Cat Drama Maker

• Banned

« Odpowiedź #221 dnia: Lipiec 10, 2009, 03:40:01 pm »
no, fisty z health to fajne były pod bizona...

@Kwadrat - MAMY GRACIĘ FINAL, WAKE UP FOR GOD'S SAKE!
I'm offline.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #222 dnia: Lipiec 10, 2009, 04:25:13 pm »
wytłumacz mi swój setup tego tyrka.. tzn -9 dex i IC set i co ty tam jeszcze wymyśliłeś.
jak to setup? masz MNOSTWO hp pdefa i p ataku i spamujesz skilami ile wlezie (i ten setup nie uwzglednia uzywania jakiegos bizona czy czegos tylko skili), a taki glad robi Ci podobny dmg jak Ty jemu
a kto tak robi? O_o
moze Cie zdziwie ale... kazdy?
fisty z health - fail
to bylo najlepsze...
ic set - fail
bij sie z wojami w lighcie gogogo
-9 dex - fail, tyrek ma być mobilny.
to byl sarkazm? wolisz 9 speeda niz 5k hp+cp?

btw nie pisz juz moze nic, skoro nie grales tyrem...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 04:27:03 pm wysłana przez Kwadrat »

« Odpowiedź #223 dnia: Lipiec 10, 2009, 04:33:04 pm »
No cóż, masz rację, tyrka maiłem w łapię tylko tyle co mój brat nim grał przez 4 miechy (retail ofc) i wbił 77 lvl, ale myślę, że inni użytkownicy chętnie skomentują twoje rewelacyjne pomysły i nowatorskie odkrycia :)

Cat Drama Maker

• tsubasa fan
« Odpowiedź #224 dnia: Lipiec 10, 2009, 05:32:30 pm »
No cóż, masz rację, tyrka maiłem w łapię tylko tyle co mój brat nim grał przez 4 miechy (retail ofc) i wbił 77 lvl, ale myślę, że inni użytkownicy chętnie skomentują twoje rewelacyjne pomysły i nowatorskie odkrycia :)
ale to nie jest zadne odkrycie :P ludzie na offie juz od dawna maja takie setupy, mysle zreszta ze jest najlepszy. ofc na privach ludzie tak nie robia, hmm moze dlatego zaden glad ani tyrant jeszcze mnie nie pokonal na "loll2jlol" jak to ktos ujal  :)