Witaj
Gość

Wątek: TH a jego ladowanie blow'ow  (Przeczytany 3419 razy)

• Pochwał: 0

TH a jego ladowanie blow'ow
« dnia: Maj 31, 2007, 05:23:19 pm »

Otoz mam th 60lvl nosze doom set co daje mi 33 dex do tego mam zrobione sklepowe dye +4dex/-5con :roll: wiem ze sa kiepskie ale

zrobiłem je dla sprawdzenia. Razem mam 37 dex i jedynie co zauważyłem to ze szybciej biegam troche wiekrze evasion i atak spd.

jednak odnosze wrażenie ze blowy wchodzą mi z podobna częstotliwością jak miałem tylko doom set bez dye. Ktos odnosi podobne

wrażenie z ludzi ktorzy graja na DN x15? Chciałbym zeby mi ktos wytlumaczył/wyjasnił (Moze moje wrażenie jest mylne).

Chce zobaczyc wasza opinie a wszczegolnosci osob ktore długo graja na Dragonie x15 i sa doświadczeni w prowadzeniu TH

(PVP/PVE)
PR/BD: ON
TH/PAL: OFF
PR/SK: SOLD

• Pochwał: 3

Odp: TH a jego ladowanie blow'ow
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 31, 2007, 07:10:51 pm »
DEX nie wplywa na czestotliwosc wchodzenia blow'ow
kup sobie demon's sword + mm :P
)

• Pochwał: 1

• >.>
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 31, 2007, 07:39:28 pm »
jakto dex nei wpływa na wchodzenie blowów?A co na to wpływa?Grałem Th na dragonie (Demon+mm/dc light)i bez dye na dexa blowy wchodziły w jakiś 90% a z dye 95%+, a napewno było to odczuwalne.
;o

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2007, 09:59:28 pm »
 dye +4dex - 5con dla th ?? zrob +4dex - 5str bo od ilosci con zalezy sila blowow
Lolitabuff - bishop/sorcerer
kos4u - sh/ps
nm x30
clan - Avatars

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2007, 10:36:50 pm »
dye +4dex - 5con dla th ?? zrob +4dex - 5str bo od ilosci con zalezy sila blowow
co ty gadasz? o.O
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 31, 2007, 10:57:23 pm »
logiczne zeby wzasc -str +dex z tego wzgladu ze str nie zwiekszy dmg od blowow a te pareset hp ktore nam odejmie dye -con to wcale nie tak malo jakby sie wydawalo
infinite........................

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 31, 2007, 11:07:52 pm »
rozumiem uklad dye, ale on napisal, ze dmg blowa zalezy  od con o.O
tego juz nie rozumiem, prawda to?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2007, 12:50:33 am »
PO

1)  dla th tylko - STR + DEX jesli chcesz byc blow dealer  (sam mam -12 STR) dlaczego? poniewaz STR ani p.atk (daggera) nie wplywa na dmg z blow taki sam jest z C,B,A grade ( wyjatkiem sa np. SS+CD) gdzie crit ( tez blow)
jest wiekszy o wartosc CD

2)  DEX wpływa tez na stat. CRIT i tez na sukces BLOW

3) Jesli chcesz by wchodzily czesciej kup DS+mm  zawsze +40% szansy
     poza tym TH na 78lvl i 3 profie dostaje 3 dodatkowe skile ktore zwiekszaja szanse i wielkosc CRIT i BLOW  z tylu i od boku
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2007, 12:53:51 am wysłana przez ThornsPL »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• OWNED
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 01, 2007, 07:15:21 am »
A ja zawsze myślałem że STR... no patrz. :oops:
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć zaczęła się tuż za progiem -
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 01, 2007, 10:02:16 am »

chyba macie racje z tym - str, con'a juz nie bede ruszac, wczoraj mialem PVP z kumplem z klanu on gra PW mial dark scremera+

evasion i doom set, ja mam dooma set i demon sworda, ani jednego PVP z nim nie wygralem :o , podobne lvl (60/61).

Uzywalem "obejsc" ani razu walczac z nim na arence stojac do mnie bokiem/tylem nie wszedl mi Backstab ;/.

Cały czas uzywalem switch'a zeby go troche zamotac i przejsc na jego tyly, switch nie wchodził (No chyba raz na znaczna ilosc pvp).

Jednym słowem kumpel lał mnie jak dziecko   :P. Chciałbym zaznaczyć ze obaj nie mamy nadmiernego obycia  w pvp.

• Pochwał: 20

• Siła!
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 01, 2007, 10:28:06 am »
Znaczy tak:

Str Daje dmg do blowow ale skomnie, Dla AW mozna dac str gdyz ma najwiecej i moze mu to cos dac (choc ma malo con ;p)
Najlepiej w dexa dac i wtedy zaszalec z blowami.Wtedy taki th bardziej jest tlyko pod pvp bo -12 str to nie nadaje sie na mobki (Taki th hituje magow po max 90-100).

Takw eic wole AW lub PW ;]
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 01, 2007, 10:51:26 am »
No dolkladnie Ustawienia DYE na -12 STR  tylko do pvp .. do expa  nie zabardzo.. ale jak juz sie ma 78/78 to sie expic nie chce:-)

(Taki th hituje magow po max 90-100)

jak masz ustawienia na BLOW to nie walisz z normalnych hitów :-) 3-4 blow i mag pada :-)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2007, 10:58:21 am wysłana przez ThornsPL »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• Pochwał: 20

• Siła!
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 01, 2007, 11:17:29 am »
No dolkladnie Ustawienia DYE na -12 STR  tylko do pvp .. do expa  nie zabardzo.. ale jak juz sie ma 78/78 to sie expic nie chce:-)

(Taki th hituje magow po max 90-100)

jak masz ustawienia na BLOW to nie walisz z normalnych hitów :-) 3-4 blow i mag pada :-)

a jak many nie ma ?:P
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

• >.>
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 01, 2007, 11:33:12 am »
Z tymi enchanted mana potion mana jest zawsze ;x
;o

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 01, 2007, 11:50:37 am »
no niestety masz racje moj najwiekszy problem to MANA nawet z potkami jest problem.. BLOW strasznie duzo bierze.. jesli przegrywam jakś walke to własnie z braku MANA , ale na MAGA zawsze starcza  :P

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 01, 2007, 03:26:00 pm »
Takw eic wole AW lub PW ;]
Miałem kiedys AW na 50x i bardzo fajnie sie nim gralo ale server nie dziala ;], moim skromnym zdaniem  jak dagger to AW/PW ja zrobilem TH go z ciekawosci i z głownym zamiarem na enchanty ^^. Teraz naprawde nie wiem czemu ludzie graja TH on niczym soba nie reprezentuje no dobra jak dostanie bufki to moze cos...

P.S. zrobilem +4dex/-5str tak jak radziliscie dzisiaj zobacze jak to bedzie dzialac na arenie :) i napisze jak z dym dye sie walczy pvp/pve. Dzieki za Wasze podpowiedzi ^^

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 01, 2007, 03:45:46 pm »
jak chcesz walczyc w PvP z nastawieniem na BLOW to tylko sztylecik z +MM  z reszta nie ma sensu..

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 01, 2007, 04:54:23 pm »
jak chcesz walczyc w PvP z nastawieniem na BLOW to tylko sztylecik z +MM  z reszta nie ma sensu..

tak tylko jest maly problem.... za takie sztyleciki chca kosmiczne ceny... niestety mnie na taki luxus nie stac :roll:

• WIDZIAŁEM KOŁPAKA CIEŃ ;p
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 09, 2007, 09:19:30 pm »
TH RULEZ tylko jak wszysktim TRZEBA umieć grać, ja latam z BO+focus i ladnie zamiatam na 10 strzalow 8-9 krytykowp o 500-750, blowy tez mi sie wydaje ladniej wchodza, niz z czystym BO, takie moje zdanie dye mam dex+2/con-2 i dex+2/str-2 i jest miodzio

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 09, 2007, 10:44:01 pm »
TH RULEZ tylko jak wszysktim TRZEBA umieć grać, ja latam z BO+focus i ladnie zamiatam na 10 strzalow 8-9 krytykowp o 500-750, blowy tez mi sie wydaje ladniej wchodza, niz z czystym BO, takie moje zdanie dye mam dex+2/con-2 i dex+2/str-2 i jest miodzio
z tym focusem i lepszym ladn rate to hmm, wrazenie xP

A jak kogos nie stac na ds+mm to nie musi od razu rezygnowac z blowow...
tylko domeczyc sie do 3 profki, jak sie ma focus death/chance i focus skill mastery to jest oke xD

« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 10, 2007, 10:01:45 am »

TH rulez?....az Zrobilem AW ^^ Th zostawiam do zadan specjalnych : boxy w trudno dostepnych miejscach, wkurzanie ludzi w Toi Trainami  :D   8)