Podobna dyskusja toczy sie na kazdym serwie ... niestety.
U nas dosyc czesto widac bronie +10 + - do niedawna sam bylem przekonany o tym, ze to kwestia dotacji, kasy, itp.
W wiekszej mierze na pewno - tu nie musimy sie oszukiwac, sa jednak i tacy, ktorzy ryzykuja i udaje sie im.
Ostatnio spotkalem goscia, ktory twierdzil, ze czesto udaje mu sie enchantowac na +7, +8,
potrzebuje tylko troche czasu - nigdy nie zaklada enchantow raz, za razem ...
"taaa" pomyslalem - "opowiadaj mi historie dalej, pewnie czeka az mu kaska na konto serwa / GMa wplynie
i po tym czasie cudownie enchantuje" - jednak to nie to - zrobilismy maly zaklad ...
poznalem go troche lepiej, czeste party i te sprawy i wydaje mi sie, ze nie jest donatorem,
dostal Deadman's Glory i troche Enchantow - specjalnie wybralem ten axe, bo ich prawie nie ma na serwie,
umowilismy sie, ze po wyenchantowaniu na +7 / +8 i sprzedazy otrzymam zwrot wkladu, a reszta kaski podzielimy sie.
Pomyslalem - ok, znam go troche - jak mnie zrobi w jajo - trudno - ryzyko warte zachodu.
Po 3 dniach wrocilismy do tematu - dostalem trade i moglem przymierzyc DG na +7 ...
czy swiadczy to o donacji? czy o wybitnym szczesciu? a moze o jakiejs metodzie?
- nie wiem - na pewno o niczym w 100% - osobiscie jestem sklonny uwierzyc, ze ma szczescie - to wszystko.
Pozostaje natomiast dosyc istotna sprawa o ktorej najczesciej zapominamy

to jest to dziwne uczucie, gdy widzimy goscia z bronia na +12, +14 - tak troche zazdrosci, zlosci, checi posiadania,
troche uczucia niesprawiedliwosci ... a prawda jest prosta jak drut - on / ona po prostu ryzykuja,
po prostu 10 razy probuja zanim wyjdzie, 10 razy traca - ale w koncu odnosza sukces,
a nam niestety szkoda palic itemow na +5 - w ten sposob jednak nigdy nie zrobimy +10.
Taka jest prawda, daleko nie trzeba szukac i mistyczne podejrzenia, czy teorie spiskowe,
mozna najczesciej o kant dupy potluc ...