Witaj
Gość

Wątek: PR czy HE?  (Przeczytany 2261 razy)

• Pochwał: 0

• Drow fan
PR czy HE?
« dnia: Styczeń 21, 2008, 10:24:07 pm »
Witam!!

Wiem, iż powinienem zadać to pytanie w rasy/klasy, ale modki tamtego działu powiedzą: "Są już tematy o tych klasach") więc pytam się was (licząc na waszą cierpliwość i wyrozumiałość :P )

1. Mam HE na 67 lvl ma BW light i BOP'a, oraz BD 53 jako support Buffy of PP musi niestety kupować :(   I zastanawiam się czy zrobić PR od początku! I to właśnie jest pytanie! Po:

1. Ile czasu zajęłoby mi wyexpienie PR do 67 lvl z BD na plecach, buffy od PP bym kupował jak wbiłbym 40 lvl (bo na EG bufferów nie ma na Dragonie x15)! Od 40 lvl Akat, albo jak bym wyczaił na rynku to EMI  bow! Set oczywiście Plated leather! I Dye +3 STR -3 CON (Czyli w sumie 48 STR) OD 52 lvl BOP i/lub BW (Co lepsze?)

2. Która postać jest lepsza w PvP, a która w PvE? Dlaczego?

3.Która więcej osiągnie na łączonych subklasach? Np. HE/Warlock czy PR/PS? (To są tylko przykładowe subklasy)

4. Po ile chodzi AA na Dragonie x15?

A więc tak to chyba na razie tyle! :P

Z góry THX za odpowiedź!

Jedna WIARA, jeden KLUB Barcelona AŻ po GRÓB.
PR FAN..............5* lvl

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
Odp: PR czy HE?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2008, 10:36:12 pm »
na DN HE>PR przez ilosc hp/he/snipe
Generalnie jak IL wejdzie to PR>HE

Wiadomo ze he/wk z buffem od kota, tp itd jest super char. Ale ps/pr tez ma swoje zalety. Zalezy od stylu gry.
W pvp i pve te postacie sa takie same, i to lucznik i to lucznik.

Reszte to musi ktos napisac kto gra na dragonie.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2008, 10:40:38 am »
AD. 1
głupie pytanie, zależy jak będziesz intensywnie expił. Ale nie powinno zająć zbyt dużo czasu.

AD. 2
podobno HE ownuje wszystkich, ale tak mówią tylko ;p
Ja mam PR/BD na razie na 75 i dopiero się zabieram za ownowanie HE na PVP ;)

AD. 3
Niemam pojęcia

AD. 4
80-100

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2008, 12:11:35 pm »
Ad2. juz dawno nie widzialem na dragonie pr/ps.. nie wiem nawet dlaczego ludzie przestali tym grac, przeceiz to bardzo dobra postac :P (tp, self-heal, curse abyss, cubici)

a jak wiadomo spark stunuje jak cholera, uwielbiam czarne elfy za ich dmg / crit. i za zajebisty wygląd. Dlatego polecam Ci PR/PS a jak Elvin juz pisal w IL(które "kiedys" wejdzie) PR>HE..

mozesz jeszcze bawic się w cross-sub typu PR/WL :)
aw/se - seasavill - 3rd/3rd - mage owner :) - sold :(
sk/aw - seaaver - 80/80 - pwner ]:->

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2008, 01:12:18 pm »
no ja wlasnie wczoraj skonczylem robic  Pr/Wc  i dla porówniania z moim he/pp
to na pierwsza godzine grania to  oczywiscie roznica w ilosci HP  juz nie za bardzo mozna sobie pozwolic na DYE
+STR - CON , ale i bez nich mamy wiecej atk dzieki Soul Cry,  no wieksza ilosc DEX tez robi swoje (35) a w polaczeniu
z Evasion  +COV to naprawde dobre polaczenie i dobrego lucznika, dalej wyjdzie w praniu.. 
Na pewno He/pp jest pardziej poreczny ma wszystkie buff jakie mu trzeba..   u pr/wc brakuje BTB i WW

co do tematu  jak na razie  sama klasa  He>PR  zalezy co wybierzesz na subklase
   jak bedzie w interlude  zobaczymy... juz "jutro"  :P

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.