Witaj
Gość

Wątek: Kto może robić te potki??  (Przeczytany 3632 razy)

• Pochwał: 0

• Glad i Kot :P
Kto może robić te potki??
« dnia: Styczeń 22, 2008, 10:19:30 pm »
No wiec mam pytania odnośnie tego kto może robić:
Greater Swift Attack Potion
Combat Haste Potions
Greater Magic Haste Potion itp.

I tu moje trzy pytanie:
1. Kto może je produkować?
2. Od jakiego lvl?
3. Co mu jest do tego potrzebne?

• Proz.Fot.Etc.
Odp: Kto może robić te potki??
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2008, 10:29:10 pm »
robic moga BP , EE i SE
od 60 lvla wszystkie mozliwe moga robic

do Combatow potrzeba Ol mahum fur i cos jeszcze chyba orc fingers

a do reszty rozne mixy orc fingersow / mana herbsow / ragsow / healing herbsow ;)

polecam - > http://heliosdaedalus.free.fr/laboman/

..::Provider::..

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2008, 10:39:59 pm »
Mam jeszcze jedno pytanie w jaki sposób oni to robią? Byłem pewien że to krasnale a tu bishop, ee :o.

• Pochwał: 8

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2008, 11:59:32 pm »
Przeczytaj najpierw to:  http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,11581.0.html

Do produkcji potionów potrzebne są herbsy (takie woreczki) lecą one z różnych mobów. Aby zrobić potiony musisz isc do Ivory Tower, zejść do "piwnicy" i tam zagadać do jednego z NPC ( chyba nazywa sie Ralford), jak z nim zagadasz to kliknij "use laboratory to make a potion" (czy cos takiego ;) ) jak klikniesz na NPC to bedziesz wiedział co dalej. On Ci pokaże co i ile jest potrzebne na dany potionek.

Greater Magic Haste Potion - te potki to chyba tylko z ryb (tzn. z zielonych recek) można robić.

Triss, na stronie, którą podałeś jest błąd, ponieważ Combat Haste Potion i Potion of Alacriti według tej strony można robić dopiero od 60 lvl, jest to jednak nie prawda, gdyż mam SE na 53 lvl i co najmniej od dwóch lvli moge robić Combat Haste a alacriti to chyba od początku. Tak jest przynajmniej na Dragon x15 ale nie wiem czy to ma znaczenie.

A, i chciałabym się o coś zapytać. Nie chcąc zakładać nowego tematu zapytam sie tutaj. A więc chodzi mi  o potionka "Potion of Critical Escape". Czy na Dragon x 15 to one w ogóle działają? Z tego co zrozumiałam to jego działanie ma polegać na tym, że mobki mnie nie atakują ale za to zmniejsza mi sie speed, czyli cos jak "silent move". Jednak kiedy go "wypiłam" otrzymałam informację "Incorrect target", biegałam normalnym tempem lecz potion zniknął z plecaka. Czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć jak on działa i czy w ogóle działa. Próbowałam kliknąć na swój nick i dopiero użyc potka ale bez rezultatu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2008, 12:51:49 am wysłana przez Ysia »
MYSTERIUM TREMENDUM

• Proz.Fot.Etc.
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2008, 07:51:31 am »
mzoe to zdejmuje agro z mobow albo cos takiego?

a co do bledu na stronie

z tego co pamietam CHP od 60 lvlu wymaga inna ilosc Ol mahum fur tak samo chyba ta druga potka ;)

• Pochwał: 8

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2008, 11:08:46 am »
Jestem pewna ze od niższego lvl mozna robic CHP i alacriti na Dragon x15. Nie wiem jak na innych serwerach DN ale na X15 na 100% od nizszego. Jak juz mówiłam mam SE na 53 lvl i mogłam juz te potki robić wcześniej. Jak zdobęde lvl 60 to zobacze czy ilość się faktycznie zmieni. Być może że te info jest z jakichś innych serverów na których faktycznie tak jest jak podali. A co do mojego problemu to dzieki za odpowiedz i czekam jeszcze na jakies interesujące pomysły :)
MYSTERIUM TREMENDUM

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2008, 11:37:25 am »
Dzięki za odpowiedź widzę ,że będę musiał zrobić postać defensywną jak ja takich nie lubię ale cóż wszystko dla tańszych potek :D :D. Jeszcze raz wielkie dzięki.

• Proz.Fot.Etc.
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2008, 02:35:40 pm »
ja zrobilem EE do robienia potek , bo to sie szybko expi ;d tak samo bish - na undeady jazda ;d

a te potki sa raczej dedykowane do DN , bo ta stronke zrobil jeden z graczy :)