Anime & manga

Zaczęty przez Pheonix, Marzec 31, 2008, 07:25:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thorin

po kolei co do hellsinga ta wersia tv co ma 13 byla 1 i nietrzyamla sie w ogóle mangi tylko poczotek potem zrobili wlasny freestail bo manga wychodzi wcioz
helsing ultimate stworozny puzniej odpowiada dokladnie mandze 1 odcinek to 1 tom mangi wychodzi tak zadko by zaszybko nie dogonic mangi ^^ dla jasnosci

co do shaman kinga odcinkuw ilosc
64 odcinki z zakoczeniem perfidnie beszczelnie otwartym ;p
EDIT By Shaman: A Thorin to spamer i gada bez sensu... :) jak przeskrobie to lac mu ostrzezenia ile wlezie bo jest na warunkowym :P

DIO

a ja jeszcze wtrace do odtwarzania filmow na komorce, bylo wspomniane ze trzeba by robic 3gp pliki ale k550i odtwarza takze pliki mp4 wiec w sumie latwo cos w tym formacie znalezc na sieci, ale  (testowane dzisiaj ) da sie w sumie ogladac tylko to co jestes w stanie zrozumiec bo wszelkie napisy sa tak mizernej wielkosci ze bardzo ciezko sie oglada (wersja eclipse CG po przerobieniuz  avi na mp4 jeszcze sie dala obejzec ale trzeba bylo trzymac telefon 10 cm przed oczami i co chwila robic pauze zeby zdazyc przeczytac co tam jest do diabla malymi literkami napisane :D )

Pheonix

ja na swojim spv odtwazam prawie wszystkie formaty wideo . ^^ karta 2 gb i nawet auto mapa z mapa calej europy zachodniej sie miesci ^^ ... windows mobile 5.0 mam

Zorgo90

To ja z jeszcze jedną małą prośbą odnośnie hellsing'a. Poszukuję napisów PL dla serii 13 odcinków. Co prawda na necie jest tego trochę, ale wszystkie które ja znajduję są stworzone na podstawie angielskich napisów w japońskiej wersji językowej. Problem polega na tym, iż teksty w angielskiej wersji językowej nie bardzo pokrywają się z napisami z wersji japońskiej, a to bardzo drażni podczas oglądania. Jeżeli ktoś miałby namiary na poprawne napisy, byłbym wdzięczny :)

eSkel

http://animesub.info/ wylacznie, chyba ze poprzez serwisy typu kreskowki.fani.pl, kreskowka.pl czy wbijam.pl

I najczesciej wlasnie, o ile nie zawsze polskie napisy do anime maja to do siebie iz sa tlumaczeniem innej, angielskiej grupy :p

DIO

o tlumaczenie z japonskiego bezposrednio ciezko niestety, nie jest to zbyt popularny jezyk w naszym kraju.najlepsze polskie tlumaczenia sa robione w oparciu o angielskie napisy robione przez japonczykow :D wtedy zgodnosc tlumaczenia jest calkiem dobra

Zorgo90

Mi się nie rozchodzi o tłumaczenie z japońskiego na polski, tylko z angielskiego na polski, ale bezpośrednio z angielskiej wersji językowej a nie z napisów angielskich z wersji japońskiej. Powód jest prosty, miałem kilka wersji napisów tworzonych właśnie z napisów angielskich (z wersji japońskiej) i zgodność tekstów z tekstami mówionymi w angielskiej wersji językowej poza krótkimi kwestiami niestety nie jest zbyt duża :/

DIO

a sory to nie pomoge ja nie uznaje angielskiego dubbingu  :oops:

ZaAraki

Ja oglądałem, bądź oglądam  Bleach, Deatch Note, Hellsign, Full Metal Alchemist, Kapitan Bomba i Czesio Hydraulik, do DB się nie przyznaje bo to gów*o(nie chce nikogo urazić, ale to moje moje zdanie ale to anime jest chore tylko się kłócą kto jest silniejszy)
L2DEX

Hermit

Cytat: ZaAraki w Czerwiec 23, 2008, 01:33:22 PM
Ja oglądałem/am  Bleach, Deatch Note, Hellsign, Full Metal Alchemist, Kapitan Bomba i Czesio Hydraulik, do DB się nie przyznaje bo to gów*o(nie chce nikogo urazić, ale to moje moje zdanie ale to anime jest chore tylko się kłócą kto jest silniejszy)

Sory, ale nie możesz się zdecydować jakiej jesteś płci ?

A no i 2 ostatnie to nie anime.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

DIO

no, miedzy filmem animowanym a anime jest subtelna roznica jak np miedzy komiksem a manga, niby to samo a jednak komiks to prawie manga  :D,a wszyscy wiedza co robi prawie

Pheonix

szukam anime gdzie bedzie sporo chumoru :D prosze o propozycje :D

DIO

ale jaki ma byc humor?

w stylu green green czyli non stop gadanie o seksie, czy humor w stylu Black lagoon czyli zakonnica mowiaca "go away bitch, god isnt here, he's on vacation in Las Vegas" a moze komedia romantyczna  w stylu Ah! My Goddes

najprosciej bedzie wejsc http://azunime.net/ , anime i tma sobie sortujesz np same komedie i szukasz co cie interesuje

Pheonix

a tam sie na dysk sciaga czy na stronce oglada ??mozna do tch anime polskie napisy sciagnac ??

ZaAraki

Cytat: Hermit w Czerwiec 23, 2008, 10:24:03 PM
Ja oglądałem/am  Bleach, Deatch Note, Hellsign, Full Metal Alchemist, Kapitan Bomba i Czesio Hydraulik, do DB się nie przyznaje bo to gów*o(nie chce nikogo urazić, ale to moje moje zdanie ale to anime jest chore tylko się kłócą kto jest silniejszy)

NIE ROZUMIEM JEST TO DOBRZE NAPISANE A ChODZI O OGLĄDAŁEM(CZAS PRZESZŁY) I OGLĄDAM(CZAS TERAŻNIEJSZY).
L2DEX

Hermit

Cytat: ZaAraki w Czerwiec 24, 2008, 02:04:39 PM
Cytat: Hermit w Czerwiec 23, 2008, 10:24:03 PM

NIE ROZUMIEM JEST TO DOBRZE NAPISANE A ChODZI O OGLĄDAŁEM(CZAS PRZESZŁY) I OGLĄDAM(CZAS TERAŻNIEJSZY).

Nie, wiem o co Ci chodziło, ale nie jest to napisane poprawnie i wygląda jak "oglądałem/oglądałam".
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

DIO

tez to zauwazylem ze ogladalem/am dla mnie  = ogladalem/ogladalam :D

na tej stronie co podalem sa tylko recenzje ale dzieki latwej wyszukiwarce gdzie wyswietlasz sobie anime o konkretnej interesujacej nas tematyce jak Sojo, shonen, romanse, komedie itp i dostajesz jakies tytuly ktorych potem szukasz w sieci

potem idziemy www.veoh.com (jak komus nie przeszkadza brak napisow po angielsku lub w innym zrozumialym nieazjatyckim jezyku) i przewaznie to jest, ale czasem nie ma to mozna szukac na innych stronach jak np myspace.com

ZaAraki

Jak wam tak nie pasuje napisze inaczej :D
L2DEX

Pheonix

ile black lagoon ma odcinkow ??

DIO

12 sezon pierwszy
12 sezon drugi (Second Barrage)

ale faktem jest ze w zasadzie sezon pierwszy i drugi maja prawie identyczne (w 99%) openingi i endingi do teog brak w pierwszym sezonie jakiegos ewidentnego zakonczenia wiec czesto sa odcinki numerowane 1-24 (na veoh wpisz shinsen black lagoon i masz epy od 1-24 z dobrym tlumaczeniem i w calkiem niezlej jakosci)

Pheonix

MALO :/ jest cos podobnego ?? ale bardzo bo akcja jest piekna

jest mozliwa kolejna seria ?

DIO

no malo malo bo sie oglada i przestac nie mozna :D

z tego co pamietam to gdzies czytalem zal.pl ze Geneon nie ma w planach kontynuacji :(

Pheonix

21 odcinek... dzisiaj cale anime sie skonczy i bedzie masakra
zero no tsukaima 3 seria w lipcu
clannad 2 seria tez w lipcu albo i pozniej
nie ma co ogladac !! :/

DIO

wlasnie co nowego teraz leci? poza Code geass r2, Macross frontier i Kanokon (w sumie sie juz skonczyl). Strony japonskich telewizji w japonskim sa dla mnie niezrozumiale a anglojezyczne wersje wygladaja jakby byly nieaktualizowane od pol roku :D

Zero no tsukaima planowane na lipiec ale Clannad jezeli sie nie myle wrzesien/pazdziernik ma ruszyc, w sumie pierwszy sezon byl 4 pazdziernika wiec pewnie drugi tez tak ruszy, do tego Gundam 00 w pazdzierniku ale co na wakacje? ...... chyba pozostaje obejzec Super Dimension Fortress Macross

Pheonix

a ja bym chcial wiecej elfen lied ^^