Witaj
Gość

Wątek: Flejmy, spam, offtopy i wszystko inne @ Luna  (Przeczytany 354534 razy)

• Pochwał: -1

Odp: Flejmy, spam, offtopy i wszystko inne @ Luna
« Odpowiedź #1600 dnia: Luty 08, 2010, 09:52:21 pm »
@down - true. jak ci usune kardziu jakis pliczek na kompie to tez to nazwiesz kradzieza?
tak z wlamaniem i bedziesz za to odpowiadal karnie
i rzeczywiscie nie obchodzi mnie gdzie mieszkasz, jak masz na imie itd. w tej spolecznosci jestes zlodziejem i niczym wiecej, jak dla mnie najwiekszy syf, bo jesli ktos potrafi znajomych obrobic w jakiejs grze to co dopiero w realu
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

• Pochwał: 1

• owning the god
« Odpowiedź #1601 dnia: Luty 08, 2010, 10:25:27 pm »
@down - true. jak ci usune kardziu jakis pliczek na kompie to tez to nazwiesz kradzieza?
tak z wlamaniem i bedziesz za to odpowiadal karnie
i rzeczywiscie nie obchodzi mnie gdzie mieszkasz, jak masz na imie itd. w tej spolecznosci jestes zlodziejem i niczym wiecej, jak dla mnie najwiekszy syf, bo jesli ktos potrafi znajomych obrobic w jakiejs grze to co dopiero w realu
chyba nieznajomych
ja tak bardzo nie jestem uzalezniony ze sie msuze spotykac/znac ludzi z ktorymi gram, wystarcza mi kumple w realu.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #1602 dnia: Luty 08, 2010, 10:44:44 pm »
No to zmykaj (delikatnie bardzo rzecz ujmując) z tego forum. Jakbyś nie wiedział, tu też dajesz  jakieś świadectwo swojej osoby. I nie wmówisz mi, że jesteś w 100% inną osobą w realu. Życzę dalej dobrych itemków od swoich "nieznajomych" kolegów. Kogo tam dalej obrobisz(iłeś) Virku?
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

• owning the god
« Odpowiedź #1603 dnia: Luty 09, 2010, 07:23:41 am »
No to zmykaj (delikatnie bardzo rzecz ujmując) z tego forum. Jakbyś nie wiedział, tu też dajesz  jakieś świadectwo swojej osoby. I nie wmówisz mi, że jesteś w 100% inną osobą w realu. Życzę dalej dobrych itemków od swoich "nieznajomych" kolegów. Kogo tam dalej obrobisz(iłeś) Virku?
ofc nie ma se cow  mawiac bo bylaby to denna dyskusja jakich pelno na forum, jeden mowi a drugi b i tak w kolko, bo kazdy bedzie sie trzymal swoich racji. Nie obrobilem nikogo bo znalazlem normalne const pt.

• Pochwał: 10

« Odpowiedź #1604 dnia: Luty 09, 2010, 10:34:31 am »
Skończcie z tym OT :)
Wracamy do tematu, czyli obrabiania dupy DA :)

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #1605 dnia: Luty 09, 2010, 10:38:39 am »
Do dziś nie mogę się przestać śmiać DA jest legit nie tyle co nie używa bota co jeszcze przeprowadza staruszki przez markiet giran ... :D
Doombringer Gaav - 81
DeathAdders clan on Luna server.

CORE eu

Warsmith Funnyguy

« Odpowiedź #1606 dnia: Luty 09, 2010, 01:58:45 pm »
nikt ci nei kaze mnie lubic, ani mnie nikt nie kaze ciebie lubic :) a to gdzie mieszkasz, ile masz lat, itp to twoja sprawa. zrobilme co zrobilem to moja sprawa, i jestem z tego zadawolony (nie, nie lubilem alariona i quentima)
i trzymaj sie tematu, my luna hero

Ktoś się rodzi jako śmieć, przez całe życie zachowuje niczym karaluch więc trudno wymagać, od niego żeby w wirtualnym świecie zachowywał się inaczej.
Wrzuć sobie jeszcze w sygnaturkę jestem złodziejem i jestem z tego dumny
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

• owning the god
« Odpowiedź #1607 dnia: Luty 09, 2010, 02:45:39 pm »
niestety nie wrzuce bo sie za takiego nie uwazam, imo internet to jedno a real life to drugie (a tu mnie nikt nie zna, i mozliwe ze lepiej dla mnie i dla was)
Wracamy do tematu, czyli obrabiania dupy DA :)
ok zaczynasz :)

« Odpowiedź #1608 dnia: Luty 09, 2010, 03:36:37 pm »
(a tu mnie nikt nie zna, i mozliwe ze lepiej dla mnie i dla was)
mylisz sie, wszyscy cie tu znaja jako zlodzieja i nie specjalnie cos to moze zmienic

i co ty chcesz oceniac innych? chyba zart...

• owning the god
« Odpowiedź #1609 dnia: Luty 09, 2010, 04:30:54 pm »
(a tu mnie nikt nie zna, i mozliwe ze lepiej dla mnie i dla was)
mylisz sie, wszyscy cie tu znaja jako zlodzieja i nie specjalnie cos to moze zmienic

i co ty chcesz oceniac innych? chyba zart...

\/
imo internet to jedno a real life to drugie (a tu mnie nikt nie zna, i mozliwe ze lepiej dla mnie i dla was)
chodzilo ofc o real, czytaj calosc i jak juz mi kiedys zarzuciles - cytuj calos a nie kawalki.

« Odpowiedź #1610 dnia: Luty 09, 2010, 07:16:03 pm »
chodzilo ofc o real, czytaj calosc i jak juz mi kiedys zarzuciles - cytuj calos a nie kawalki.
nie to po prostu ty slabo kojarzysz misiaczku, ludzie na tym forum to swago rodzaju spolecznosc, dzialajaca weglugo okreslonych zasad, kazdy w tej spolecznosci w jakis sposob istnieje i nie jako "Jan Kowalski" ale jako Kard,  hrypek, Astilia czy tez br2yd4l i w tej spolecznosci jestes zwyklym zlodziejem i niczym wiecej, cokolwiek napiszesz, cokolwiek zrobisz nic tego nie zmieni, okradles ludzi ktorzy ci zaufali (i gowno mnie obchodzi czy ich lubisz czy nie), potrafiles w grze to dlaczego masz nie zrobic tego w realu?
astilia dostal bana na tym forum tylko za to, ze sie wyglupial, a uwazam, ze lepiej jak by byli z forum eliminowane takie przypadki ja ty

• owning the god
« Odpowiedź #1611 dnia: Luty 09, 2010, 07:21:56 pm »
w tej spolecznosci jestes zwyklym zlodziejem i niczym wiecej, cokolwiek napiszesz, cokolwiek zrobisz nic tego nie zmieni, okradles ludzi ktorzy ci zaufali (i gowno mnie obchodzi czy ich lubisz czy nie), potrafiles w grze to dlaczego masz nie zrobic tego w realu?
w tej spoleczni owszem, ale jest to spolecznosc internetowa forum o l2. it u sie nic nie zmieni.
ale skad ty wiesz co ja moge w realu? nic. tak samo jak nie wiem nic o tobie. wiec nie ma sie tutaj co klocic.

« Odpowiedź #1612 dnia: Luty 09, 2010, 07:58:59 pm »
...
nie chce mi sie z takim czym jak ty pisac... nie dosc, ze zlodziej to jeszcze klamca

« Odpowiedź #1613 dnia: Luty 09, 2010, 08:23:23 pm »
a ty jesteś największym trollem na tym forum więc imo pasujecie do siebie idealnie  8)

• owning the god
« Odpowiedź #1614 dnia: Luty 09, 2010, 08:27:49 pm »
...
nie chce mi sie z takim czym jak ty pisac... nie dosc, ze zlodziej to jeszcze klamca
no i widze ze u ciebie wlasnie nastapilo to co ty wszystkim wytykasz 0 brak argumentow - koniec rozmowy

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #1615 dnia: Luty 09, 2010, 09:41:24 pm »
niestety nie wrzuce bo sie za takiego nie uwazam, imo internet to jedno a real life to drugie (a tu mnie nikt nie zna, i mozliwe ze lepiej dla mnie i dla was)

Co tu dużo pisać jeżeli skradłeś te itemy bo to tylko gra i nie czułeś z tego powodu żadnych zgryzów moralnych to chyba nie świadczy o tobie najlepiej.
Jak się zachowasz w real?? tu nie miałeś oporów, "skrzywdziłeś" takich samych ludzi to nie "boty" i oni są! czują i na pewno wesoło im nie było kiedy zobaczyli co im zrobiłeś

To nie tyczy sie  real? dlaczego nie bo Quentim(nie znam perfekyjnie nicku i nie znam innych ofiar)  Cie nie ruszy bo jesteś gdzieś gdzie oni nie wiedzą mam rozumieć że w real nie zachowasz sie tak głupio bo  będą konsekwencje i coś Ci realnie grozi?
tak mi się to kalkuluje a jak to wygląda niech Ci inni powiedzą ja Cie nie chce obrażać.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 12:22:32 pm wysłana przez Madith »
Doombringer Gaav - 81
DeathAdders clan on Luna server.

CORE eu

Warsmith Funnyguy

• owning the god
« Odpowiedź #1616 dnia: Luty 09, 2010, 09:55:41 pm »

Co tu dużo pisać jeżeli skradłeś te itemy bo to tylko gra i nie czułeś z tego powodu żadnych zgryzów moralnych to chyba nie świadczy o tobie najlepiej.
Jak się zachowasz w real?? tu nie miałeś oporów, "skrzywdziłeś" takich samych ludzi to nie "boty" i oni są! czują i na pewno wesoło im nie było kiedy zobaczyli co im zrobiłeś

co do reala - ja tu nic nikomu nei udowodnie i nie mam zamiaru bo to by byla klotnia bez sensu.

To nie tyczy sie  real? dlaczego nie bo Quentim(nie znam perfekyjnie nicku i nie znam innych ofiar)  Cie nie ruszy bo jesteś w Hiszpani czy gdzieś gdzie oni nie wiedzą mam rozumieć że w real nie zachowasz sie tak głupio bo  będą konsekwencje i coś Ci realnie grozi?
tak mi się to kalkuluje a jak to wygląda niech Ci inni powiedzą ja Cie nie chce obrażać.
woot? alez nie przyjezdza jak musi, co to za roznica? real to inna sprawa jak juz mowilem, ty masz swoich kumpli ja swoich, i jestem z tego zadowolony ze mam z kim wyjsc w soboty, czy kiedykolwiek, nie nudze sie i przynajmniej nie siedze przy kompie tyle co jakies +- 2 lata temu.

@Saladin - ok.
@hrypek/kard - jak chcecie podyskutowac na temat reala i swiata wirtualnego to do offtopa mozna.
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 09:59:18 pm wysłana przez virisken »

« Odpowiedź #1617 dnia: Luty 09, 2010, 09:56:38 pm »
Panowie. Po raz ostatni pisze: proszę nie urządzać prywatnych krucjat na forum. Za chwilę posypią sie warny.
Nie udzielam pomocy przez PM...

« Odpowiedź #1618 dnia: Luty 10, 2010, 12:09:05 am »
a ty jesteś największym trollem na tym forum więc imo pasujecie do siebie idealnie  8)
wiesz troll to zazwyczaj wpieprza sie w tematy, ktore go za bardzo nie dotycza tak jak ty w tej chwili, wiec czep sie

no i widze ze u ciebie wlasnie nastapilo to co ty wszystkim wytykasz 0 brak argumentow - koniec rozmowy
zadalem ci jakis czas temu pytanie, gdzie piszemy, ze jestesmy legit i co? wiec nie pisz plebanie o braku argumentow gdy samemu nie jestes w stanie potwierdzic tego co piszesz...

« Odpowiedź #1619 dnia: Luty 10, 2010, 01:37:17 am »
Saladin, ostatni post piszę w tej kwestii, ale by nie było, nie będzie to się tylko tyczyło samej osoby viriskena, ale też jego udzielania się tutaj.

Virisken, gadasz o rozdzieleniu reala z grą. A ja po prostu sądzę, że człowiek za przykrywką internetu (który daje mu pozorną anonimowość) czuje się pewniej/bezpieczniej i jest zdolny do rzeczy, na które by się nei odważył w realu.

Ale jaki jest twój charakter tutaj, taki jest też naprawdę w realu. Czy chcesz czy nie, tutaj też prowadzisz interakcję z ŻYWYMI OSOBAMI. Jeżeli tam już w tej twojej szkółce miałeś na historii, czy języku jakimś problematykę wojny światowej, nie powinno ci być obce stwierdzenie, że z ludzi na wojnie potrafią wyjść ich najgorsze cechy osobowości, które w czasie dobrobytu jednie drzemią w człowieku.
 Upraszczając twoją logikę, innemu też byś coś pod*** jakby tylko była pewność, że nic ci nie będzie z tego powodu grozić i nikt na trop nei wpadnie.

Nie, ja nie mówię, że ze sklepu byś coś ukradł, albo rodzinie, ale np. kumplowi(lom) którzy cię czymś zirytowali. Bo czemu nie? Kwestia tylko TWOJEGO BEZPIECZEŃSTWA, co sam przyznajesz w swoich postach.

Wiesz, ja tylko na miejscu twojego nowego uber party bym się obawiał, jeżeli to oni w końcu ci czymś nie podpasują i postanowisz "zabawić" się ich kosztem. Ale to przecież tylko przez internet, so who cares?

Za mało odpowiedzialności i dorosłości społecznej oraz cywilnej się jeszcze w tej twojej główce uzbierało w ciągu tych 17 lat twojego życia. Niektórzy potrzebują na to więcej czasu.

I nie sądzisz, że opinia innych ludzi jednak o czymś świadczy?

ohh w8, ty masz to w dupie co inni piszą? Zatem dlaczego się tu udzielasz i tym bardziej dlaczego cię obchodzi, by inni liczyli się w ogóle z twoim zdaniem (np. ludzie z DA)?

Dlaczego wobec tego potrzebowałeś pół roku na alcie pisać na tym forum? Czekałeś aż ludzie zapomną co zrobiłeś? Chciałeś sobie renomę podbudować innym nickiem? Tak wiem, sam mi pisałeś na gg, że po prostu zmienisz sobie konto na forum. Tyle, że nei zmienisz opinii ludzi o sobie, bo złodziej pozostanie złodziejem.

I lepiej wracaj na to swoje alt konto, bo tam już jakąś renomę sobie wyrobiłeś. Może nawet noga ci się za szybko nie podwinie zanim się ludzie zorientują w tym i może nawet zdążysz obrobić jakiś kolejne osoby z party. (A co? Toż to w końcu nam na początku nic nie mówiłeś, że cię cokolwiek denerwuje, toż to analogiczna sytuacja wydarzyć się może z inymi ludźmi, którzy zaryzykują, bądź nieświadomie ci zaufają)

Do czego ten post się odnosi w stosunku do tego topicu? Ano, uważam po prostu (jak zapewne nei tylko ja) że twoje zdanie w tym topicu po prostu się NIE LICZY i żadna racjonalnei myśląca osoba nie będzie sobie tobą głowy zawracać, a tym bardziej twoimi opiniami bądź uwagai dot. DA, czy kogokolwiek innego bezpośrednio z tobą niezwiązanego.

Saladin: Nie ma w tym poście żadnej krucjaty. Nikogo nie obraziłem, jedynie stwierdziłem fakty. Jeżeli uważasz, że TEN post jest do wywalenia w koszu, to odpowiedz mi na pytanie: Dlaczego nie wywalane są posty osób które na Lunie nei grają/nie grały i nie mają z tym serwerem nic wspólnego? Bo na tym polega idea dyskusji.

Moim założeniem jest jedynie uświadomić ludzi z kim mają do czynienia, a że akurat w tym topicu zaczął się aktywnei od niedawna ponownie udzielać, to szczególnie zależy mi, by inni zdawali sobie sprawę, że w tym flame dot. klanu DA, czy wszystkich innych spraw z Luną związanych Nie liczyli się ze zdaniem tego osobnika.

Owszem, pisać mu nikt poza adminami zabronić nie może, ale wyrobić opinię pasującą do niego już może każdy. Tak jak i wszystkim innym użytkownikom tego forum również w innych działach.

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #1620 dnia: Luty 10, 2010, 06:20:16 am »
Panowie. Po raz ostatni pisze: proszę nie urządzać prywatnych krucjat na forum. Za chwilę posypią sie warny.

Czym jest flame bez osobistych wycieczek i czy w ogóle istnieje? Chyba nie i generalnie przykro jest czytać posty, które nic nie wnoszą do tematu, chociażby ten który teraz muszę cytować.

• owning the god
« Odpowiedź #1621 dnia: Luty 10, 2010, 07:19:31 am »
Moim założeniem jest jedynie uświadomić ludzi z kim mają do czynienia, a że akurat w tym topicu zaczął się aktywnei od niedawna ponownie udzielać, to szczególnie zależy mi, by inni zdawali sobie sprawę, że w tym flame dot. klanu DA, czy wszystkich innych spraw z Luną związanych Nie liczyli się ze zdaniem tego osobnika.

Owszem, pisać mu nikt poza adminami zabronić nie może, ale wyrobić opinię pasującą do niego już może każdy. Tak jak i wszystkim innym użytkownikom tego forum również w innych działach.
to dobrze ze sie troszczysz o community luny :)

« Odpowiedź #1622 dnia: Luty 10, 2010, 07:49:35 am »

Czym jest flame bez osobistych wycieczek i czy w ogóle istnieje? Chyba nie i generalnie przykro jest czytać posty, które nic nie wnoszą do tematu, chociażby ten który teraz muszę cytować.
Ja myślałem że ten temat ma @ Luna na końcu (at Luna jakbyś nie skumał) - więc skupcie się na lunie, a nie ściganiu kogoś po polsce, czy tam gdzieś.
Flame poza tym z definicji dotyczyć ma gracza i jego gry, a nie np. tego, że jest biedny w realu, czy chory na raka. Tak samo: jak ukradł Ci telewizor (tylko przykład), to zgłoś to na policje, a nie pierz brudów na forum.

PS: a jak się -_-'ie, to się w ogóle flame skończy - jak za starych dobrych czasów.
Nie udzielam pomocy przez PM...

« Odpowiedź #1623 dnia: Luty 10, 2010, 09:19:30 am »
Flame poza tym z definicji dotyczyć ma gracza i jego gry
alez ten flame wlasnie dotyczy gracza i jego gry, przy okazji sa opinie ludzi ktorzy oceniaja go na podstawie wlasnie gry, niestety we flame tak jest, ze jesli ty chcesz oceniac innych, a tym bardziej flamowac to tym bardziej nalezy sie liczyc z tym, ze inni ocenia ciebie

« Odpowiedź #1624 dnia: Luty 10, 2010, 11:45:47 am »
Ja myślałem że ten temat ma @ Luna na końcu (at Luna jakbyś nie skumał) - więc skupcie się na lunie, a nie ściganiu kogoś po polsce, czy tam gdzieś.

Saladinie, istnieje taka zasada, że jeżeli chcesz by ktoś się z Twoją opinią liczył, (w tym kontekście posty viriskena dot. klanu DA, który jakby nei było jest właśnie na.... Lunie?) musi się liczyć z opinią innych ludzi o sobie.

To trochę tak, jakbyś napisał "wszyscy jesteście debilami lalala ale mam to w dupie bo i tak was nie słucham lalala". Chyba nie tędy droga, przyznasz?

Poza tym nie odniosłeś się do mojego posta, w którym stwierdziłem, że gdyby to miało się tyczyć tak w 100% bezpośrednio luny, to musiało by się tyczyć w 100% graczy którzy na lunie GRAJĄ. Nie, nie grali, tylko wciąż grają, bo jaki jest ich interes w pisaniu czegokolwiek o serwerze na którym nie grają.

Idąc dalej twoim tokiem rozumowania, musiało by automatycznie wyparować z tego topicu ok. 1/3 postów. Zatem dlaczego nei zaczniesz właśnie od tego?

A wracając jeszcze na chwilę do użytkowników i opinii o nich, to chyba logiczne jest, że piszemy o osobach, a nie o ich postaciach. Bo w tą grę grają żywi gracze. Nie zgodzisz się ze mną Saladinie?

Flame poza tym z definicji dotyczyć ma gracza i jego gry, a nie np. tego, że jest biedny w realu, czy chory na raka.

A piszę gdzieś na jakie dolegliwości cierpi virisken? Odnoszę się do jego gry i podejściu do innych w GRZE.

Tak samo: jak ukradł Ci telewizor (tylko przykład), to zgłoś to na policje, a nie pierz brudów na forum.

Trzeba mieć też świadomość jak działa aparatura ścigające takei jednostki. Niestety w Polsce jest to nadal w powijakach, zatem trzeba działać w najlepszy możliwy sposób, aby takiej osobie utrudnić ponowne dokonanie przestępstwa (czy to internetowego, czy w sklepie, czy gdziekolwiek indziej).

Podam taki przykład, na jaki wpadł sklepikarz w jakimś mieście w Polsce. Wiedział, że co jakiś czas ktoś z jego sklepu coś wynosi (typowi złodziejaszkowie). Wiedział też, że policja działa czasem tak, jakby w ogóle nei istniała. Zaczął zatem umieszczać zdjęcia złodziei na budyku, których przyłapał i zdejmował je dopiero gdy złodziej przyniósł do sklepu 10x krotność wartości skradzionego towaru.
Jednym słowem wziął sprawy w swoje ręce, wiedząc, że w tym konkretnym przypadku z pomocą aparatury państwowej nic nie zdziała.

Ja również chcę po prostu prewencyjnie zadziałać, by ludzie mieli świadomość z kim mają do czynienia i 15 x się zastanowili, nim obdarzą jakimkolwiek zaufaniem tego osobnika. Jeżeli przyjrzysz się bliżej, to ma to zastosowanie w samej grze (nei tylko na lunie, ale wszędzie gdzie on postanowi zagrzać swoje 4 litery), tak żeby nikt nie miał wątpliwości z kim się zadaje.

Chyba sam byś chciał wiedzieć, z kim grasz w tą grę, prawda?

PS: a jak się -_-'ie, to się w ogóle flame skończy - jak za starych dobrych czasów.

Nie chcę wchodzić w dyskusję, czy idea flamu jest sensowna na tym forum, bo dyskusji na ten temat było już multum. Ja zapytam się o coś innego. Zastanów się Saladinie, czy pisanie takich wstawek przystoi administracji, która powinna być obiektywna i póki działa jako ADMINISTRACJA nie powinna dawać upustu swoim emocjom.

Jeżeli piszesz jako zwykły użytkownik, wdając się w dyskusję w tym czy innym topicu, mam głęboko gdzieś czy Twoje co 2 słowo to wulgaryzm, czy piszesz jednak inaczej. Ale trzeba rozgraniczyć kiedy zajmujesz się forum jako admin, a kiedy jako zwykły user. Bo to świadczy o poziomie forum najbardziej. ; )

-----------

to dobrze ze sie troszczysz o community luny :)

Nie tylko o comunity Luny mój drogi złodzieju, ale o całe comunity L2, które to forum czyta. A w ogóle, może odnieś się do reszty moich wątpliwości postawionych w poprzednim poście, a szczególnie tej:

Dlaczego wobec tego potrzebowałeś pół roku na alcie pisać na tym forum? Czekałeś aż ludzie zapomną co zrobiłeś? Chciałeś sobie renomę podbudować innym nickiem? Tak wiem, sam mi pisałeś na gg, że po prostu zmienisz sobie konto na forum. Tyle, że nei zmienisz opinii ludzi o sobie, bo złodziej pozostanie złodziejem.

Powiesz coś ciekawego w tej kwestii?

Cat Drama Maker