Ja myślałem że ten temat ma @ Luna na końcu (at Luna jakbyś nie skumał) - więc skupcie się na lunie, a nie ściganiu kogoś po polsce, czy tam gdzieś.
Saladinie, istnieje taka zasada, że jeżeli chcesz by ktoś się z Twoją opinią liczył, (w tym kontekście posty viriskena dot. klanu DA, który jakby nei było jest właśnie na.... Lunie?) musi się liczyć z opinią innych ludzi o sobie.
To trochę tak, jakbyś napisał "wszyscy jesteście debilami lalala ale mam to w dupie bo i tak was nie słucham lalala". Chyba nie tędy droga, przyznasz?
Poza tym nie odniosłeś się do mojego posta, w którym stwierdziłem, że gdyby to miało się tyczyć tak w 100% bezpośrednio luny, to musiało by się tyczyć w 100% graczy którzy na lunie GRAJĄ. Nie, nie grali, tylko wciąż grają, bo jaki jest ich interes w pisaniu czegokolwiek o serwerze na którym nie grają.
Idąc dalej twoim tokiem rozumowania, musiało by automatycznie wyparować z tego topicu ok. 1/3 postów. Zatem dlaczego nei zaczniesz właśnie od tego?
A wracając jeszcze na chwilę do użytkowników i opinii o nich, to chyba logiczne jest, że piszemy o osobach, a nie o ich postaciach. Bo w tą grę grają żywi gracze. Nie zgodzisz się ze mną Saladinie?
Flame poza tym z definicji dotyczyć ma gracza i jego gry, a nie np. tego, że jest biedny w realu, czy chory na raka.
A piszę gdzieś na jakie dolegliwości cierpi virisken? Odnoszę się do jego gry i podejściu do innych w GRZE.
Tak samo: jak ukradł Ci telewizor (tylko przykład), to zgłoś to na policje, a nie pierz brudów na forum.
Trzeba mieć też świadomość jak działa aparatura ścigające takei jednostki. Niestety w Polsce jest to nadal w powijakach, zatem trzeba działać w najlepszy możliwy sposób, aby takiej osobie utrudnić ponowne dokonanie przestępstwa (czy to internetowego, czy w sklepie, czy gdziekolwiek indziej).
Podam taki przykład, na jaki wpadł sklepikarz w jakimś mieście w Polsce. Wiedział, że co jakiś czas ktoś z jego sklepu coś wynosi (typowi złodziejaszkowie). Wiedział też, że policja działa czasem tak, jakby w ogóle nei istniała. Zaczął zatem umieszczać zdjęcia złodziei na budyku, których przyłapał i zdejmował je dopiero gdy złodziej przyniósł do sklepu 10x krotność wartości skradzionego towaru.
Jednym słowem wziął sprawy w swoje ręce, wiedząc, że w tym konkretnym przypadku z pomocą aparatury państwowej nic nie zdziała.
Ja również chcę po prostu prewencyjnie zadziałać, by ludzie mieli świadomość z kim mają do czynienia i 15 x się zastanowili, nim obdarzą jakimkolwiek zaufaniem tego osobnika. Jeżeli przyjrzysz się bliżej, to ma to zastosowanie w samej grze (nei tylko na lunie, ale wszędzie gdzie on postanowi zagrzać swoje 4 litery), tak żeby nikt nie miał wątpliwości z kim się zadaje.
Chyba sam byś chciał wiedzieć, z kim grasz w tą grę, prawda?
PS: a jak się -_-'ie, to się w ogóle flame skończy - jak za starych dobrych czasów.
Nie chcę wchodzić w dyskusję, czy idea flamu jest sensowna na tym forum, bo dyskusji na ten temat było już multum. Ja zapytam się o coś innego. Zastanów się Saladinie, czy pisanie takich wstawek przystoi administracji, która powinna być obiektywna i póki działa jako ADMINISTRACJA nie powinna dawać upustu swoim emocjom.
Jeżeli piszesz jako zwykły użytkownik, wdając się w dyskusję w tym czy innym topicu, mam głęboko gdzieś czy Twoje co 2 słowo to wulgaryzm, czy piszesz jednak inaczej. Ale trzeba rozgraniczyć kiedy zajmujesz się forum jako admin, a kiedy jako zwykły user. Bo to świadczy o poziomie forum najbardziej. ; )
-----------
to dobrze ze sie troszczysz o community luny 
Nie tylko o comunity Luny mój drogi złodzieju, ale o całe comunity L2, które to forum czyta. A w ogóle, może odnieś się do reszty moich wątpliwości postawionych w poprzednim poście, a szczególnie tej:
Dlaczego wobec tego potrzebowałeś pół roku na alcie pisać na tym forum? Czekałeś aż ludzie zapomną co zrobiłeś? Chciałeś sobie renomę podbudować innym nickiem? Tak wiem, sam mi pisałeś na gg, że po prostu zmienisz sobie konto na forum. Tyle, że nei zmienisz opinii ludzi o sobie, bo złodziej pozostanie złodziejem.
Powiesz coś ciekawego w tej kwestii?