Witaj
Gość

Wątek: x10 alpha  (Przeczytany 2999 razy)

• Pochwał: 0

x10 alpha
« dnia: Czerwiec 21, 2008, 12:16:54 pm »
Co o nim myslicie? Warto zaczynac? Czy znajac angielski mozna sie jakos porozumiec na serwerze? znajde tam jakies polskie silne klany/ally?

pozdrawiam:)

• Pochwał: -4

• du not peka mi ploks
Odp: x10 alpha
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2008, 07:40:57 pm »
Jak znasz angielski to masz szanse sie dogadac. Nie ze wszystkimi napewno... ale sa ruskie ktore znaja angielski...
Czy warto zaczynac... hmm... Jakos powoli idzie :)
Polakow jest raczej niewielu - wyszedl by z tego jeden dobry klan napewno, ale z roznych powodow tak nie jest i nie bedzie :)
Nie ma zadnego polskiego ally.
Jedyny polski klan ktory pokazuje sie to AllStars.
Potem PersonaNonGrata - tam sa ludzie z ktorymi mozna poexpic, zrobic jakis sprzet, nie maja clan warow z tymi klanami ktore ownuja server :)
Co do AllStars... hmm... no wiesz... przeciwnosc PNG, spora ilosc clan warow, trzeba wiedziec gdzie expic. Glownie sprowadza sie to do zakopania w jakies dziurze ;) i koks koks koks... az do znudzenia. Jezeli spora ilosc clan warow przeszkadza ci. Masz zamiar plakac ze co chwila ktos cie zabija. Lepiej tam nie startowac. Jest jak jest i dla jednego czlonka klanu clan wary nie beda cofniete.

Z mojej strony - osobiscie jak chce przykoksic to zawsze znajde jakiegos dobrego spota gdzie mozna cos troche przykoksic. Nie ma oczywiscie expienia na FG (byl juz jeden taki cfaniak co chcial tam koks zapuscic...)
Zabawa jest, nie brakuje ludzi do bicia ;) co do organizacji to roznie bywa :) czasem lepiej czasem gorzej. Ot dzis siege Gludio, ciekawie zrobilo sie dopiero w drugiej godzinie, choc niestety wrog nie wykazal sie specialnie dobra taktyka i zgraniem. Przyszedl niestety ten ktory nie daje rady zapewnic tzw. "dobrego fun`u".
Na HK (79) sadzilem w magow kryty za 2k, w lucznikow za 1k... wiec ekhm...
Ally z ruskimi jest. Jakos idzie sie dogadac. Choc moglo by byc lepiej.

Co do pomocy w wyexpieniu. Zalezy czym grasz, w jakich godzinach i czy nie obrazisz sie jak sie logniesz pierwszy raz i nie dostaniesz party. Roznie to z tym bywa wiec trzeba sie czasem uzbroic w cierpliwosc.
Niestety abyss to ruski server.
Co do pomocy w uzbrojeniu. Cos sie zawsze znajdzie w CWH. Bardzo wiele zalezy od twojej aktywnosci.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2008, 08:43:42 pm »
Gram tzn zaczynam grac jako ee:), lubie wojny a co do braku pt to ee dobrze sie koxa solo szczegolnie od 73<pagan> ^^
Dziekuje za odpowidz:D

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2008, 07:05:45 pm »
ogolnie na dobrym lvl  zapraszam do AS ; D  ainuli.. zapomniał dodać ze     kolejną sige pod rząd utrzymujemy oren ;) castle ... wiec gramy i zaznaczmy tu polską obecność ;D

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 29, 2008, 02:45:45 pm »
Od kiedy stoi ten serwer? I czy jest jakieś prawdopodobieństwo wipe'a ?

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2008, 03:14:17 pm »
Z tego co slyszalem serwer x10 nie bedzie dalej rozwijany.
Powstal tylko jako projekt probny i tak mialo pozostac.
Ile w tym prawdy nie wiem, o ile jednak nie myle sie to jeden z Adminow w odpowiedzi na raport o Bugach napisal
mniej wiecej, ze gracze powinni cieszyc sie, ze jeszcze nie zamkneli x10 ...

Nie jestem pewien jak to bylo dokladnie - trzeba rozejrzec sie na forum Abyssa ;)

• du not peka mi ploks
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 29, 2008, 08:55:31 pm »
z obu serverow x10 ten sie trzyma najlepiej...
zalozony chyba jakos kwiecien ubieglego roku ??
Choc moge sie mylic... nie gralem wtedy na Abyssie...
Problem grania tam to donate. Jedyne chyba co ten server trzyma przy zyciu ze go admini  nie kasuja :P
Spora raczej z niego kasa idzie... szczegolnie patrzac na to ile OE broni biega, ilu ludzi biega w S grade itp itd. Ostatnio moda na czapki z Interlude tez przyniosla abyssowi sporo kasy :P
Sporo ludzi w tym biega, w tym ja... jako ze jest mozliwosc kupienia tego za normalna adene tak jest :)
Wymyslili dobry sposob i zarabiaja ;]
na razie nie jest zle... ludzie sa, 3k online to nie jest nic wielkiego...

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2008, 08:24:32 am »
Hmm a z pozostałych serwerów x5 i x7? tam też donate?

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2008, 10:24:22 am »
Tu masz wszystkie szczegoly "donate" na The Abyss:

Dotacje - Serwis, Czapeczki, Okulary, Pomoc przy Zhakowaniu konta itp.

Nie wydaje mi sie, zeby te dodatkowe, platne uslugi mogly miec wplyw na rozgrywke ;).

• du not peka mi ploks
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 30, 2008, 10:29:38 am »
tylko na x10 alpha i beta mozna kupic armory/bronie za donate... no i na x300 ?? tam to nie wiem nawet dokladnie :)

Reszta serverow nie posiada takiego rozbudowanego donate`u.
Jezeli chcesz grac na w miare dobrym serverze bez dotacji to polecam wlasnie x5 lub x3 :)
Na x7 lipnie z populacja... oczywiscie porownujac do x5 czy x3... na x3 to nawet 4,5k online :P

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2008, 10:44:46 am »
OoooOOO - nie wiedzialem , ze tam mozna kupic bron / armor ???

Masz jakis link z oficjalnej strony Abyssa o dotacjach na x10 Beta?
Te dotacje, ktore znalazlem w "Cabinet" nie roznia sie od pozostalych ...
Pytam - bo chcialbym zmienic Info Temat o dotacjach na The Abyss.

• du not peka mi ploks
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 30, 2008, 12:47:24 pm »
W sumie tylko rzucilem okiem na to co tam pisales...
...ale...
normalnie na x10 A i B kupujesz cos takiego jak Coin of Luck.
Za to u npca mozna kupic itemki.
Przewaznie ludzie kupuja za to jak juz to armory S grade. Reszty nie slyszalem by ludzie kupowali.
CoL jest nawet taka obecnie druga waluta. Za to mozna normalnie od graczy troche taniej niz od NPCa kupic sety i bronie S grade, A grade podobnie. Glownie jezeli cena rynkowa przekracza 1kkk to juz chca CoLi a nie adene :)

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 25, 2008, 08:07:43 pm »
Trochę sobie zerknąłem na ten serwer x10 i mam pytania:
Po ile stoją Coin Of Luck w przeliczeniu na Adene i czy łątwo je kupić od innych graczy?
Na co jest popyt na serwerze? Jakieś materiały? Jeśli tak to po ile?
Prosiłbym także żeby ktoś napisał mi podstawowe ceny takich orientacyjnych sprzętów, powiedzmy Doom Armor, Dual SLSy coś takiego.
Dziękuje, pozdrawiam

Im bardziej coś chcesz, czym bardziej pożądasz, tym bardziej wiesz, że mieć tego nie można....