Witaj
Gość

Wątek: NOBLESSE QUEST  (Przeczytany 4579 razy)

• Pochwał: 0

NOBLESSE QUEST
« dnia: Lipiec 06, 2008, 05:06:18 pm »
Jak wygląda sam quest to wiem, a dla tych co nie wiedzą to http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,12777.0.html.
Bardziej mnie jednak interesuje jak to jest z Barakielem na DN. Czy dam rade np. spoilem zrobić noblessa ? Z tego co wyczytałem w queście to tak, jedyny znak zapytania do Barakiel. Czyli moje pytanie to jak na DNx15 wygląda sprawa z jego kampieniem, czy spoil ma w ogóle jakieś szanse go zaliczyć ?
Kolejne pytanie, tym razem trochę odbiegające od tematu, czyli, gdy rozpocznę quest na nobllesa dajmy na to spoilem, a w czasie jego robienia przyznam, że tą profesją nie dam rady i zmienię sube na coś innego, to czy dotychczasowy postęp w queście zostaje, czy się resetuje również ?
Pozdrawiam!

• Pochwał: 6

Odp: NOBLESSE QUEST
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 06, 2008, 10:27:48 pm »
Quest Itema z Barakiela dostaje cale party z ktorego padnie LAST HIT, wiec jezeli zalapiesz sie do takiego, masz szanse nawet spoilem :-)

hmm a czemu spoilem?   teoretycznie postep questa powinien zostac, ale nie probowalem nigdy kasowac retaila w trakcie noblesse, wiesz sam quest nie jest meczacy mi ost zajeło z zegarkiem w reku 2h i 50 min wiec jak zaczniesz od nowa nie bedzie tragedii, zalezy w ktorej czesci jestes, szkoda by bylo 5 x luna i hellfire oil ^^
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2008, 10:39:49 pm wysłana przez Thorns »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2008, 02:35:35 am »
No właśnie dlatego chciałbym się upewnić jak z tym q sprawa wygląda. Kumpel resetował subki i został mu quest, z tym, że on jeszcze nie kontynuował go, więc nie wiem czy to jest sprawdzone w każdym aspekcie.
Jeśli chodzi o Rb, to bardziej chodziło mi o to, czy dużo takich pt kampi na tego raida.  Wiadomo, spoilowi ciężko złapać Rb pt, gdy na dodatek jest konkurencja.

• Pochwał: 3

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2008, 08:49:40 am »
to najlepiej znajdź sobie jakiś klan który da rade ubić barakiela;]
Serwer: http://www.dragon-network.net/ (x5)

rasa: Elf
klasa: Elemental Master/Moonlight Sentinel // Spellsinger ---->Eryn
lvl: 7x/7x
klan: Partisants
ally:Cure
-------------------->
rasa: D. Elf
klasa: Shillen Knight ---->xxx
lvl: 4x
klan: NoClan
----------------------------------->
rasa: Krasnolud
klasa: Bounty Hunter -----> The Hurricane
lvl: 4x
----------------------------------->>>>
rasa: Człowiek
klasa:Prophet   ------> OneBlood
lvl:6x

Serwer: www.la2.theabyss.eu (x7)

rasa: Człowiek
klasa:Treasure Hunter   ------> TheHurricane
lvl:6x

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2008, 12:17:09 pm »
Będziesz campił, porozmawiasz sobie z ludźmi, zrobisz ładne oczy to Cię wezmą do party ;p
A tak serio, to jak ja nobla robiłem miesiąc temu to zwykle na Barakielu było 1-3 party.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2008, 12:30:50 pm »
A ile ma respawn Barakiel, gdzieś czytałem, że 36h + 8h czekania maks.
Piotrekxx89 no najwyżej:). Czyli generalnie nie ma problemu ze zrobieniem nobla ?

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 07, 2008, 12:57:10 pm »
Piotrekxx89 no najwyżej:). Czyli generalnie nie ma problemu ze zrobieniem nobla ?

8+8
QQryQ - Adventurer/Hierophant (back in action)
Pheonom - Moonlight Sentinel/Sword Muse

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 07, 2008, 02:21:35 pm »

8+8

QQryQ , kogo tu przywialo :-)  Tylko bez spammu, flamu itp  to nie polska sekcja DN
POZDRAWIAM.

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 07, 2008, 05:48:26 pm »

8+8

QQryQ , kogo tu przywialo :-)  Tylko bez spammu, flamu itp  to nie polska sekcja DN
POZDRAWIAM.

A tak postanowilem odwiedzic :P

Ok, obiecuje nie wyzywac za bardzo :)

A co do spamu to I'm not sure ;]
QQryQ - Adventurer/Hierophant (back in action)
Pheonom - Moonlight Sentinel/Sword Muse