Witam . szukam porady na temat taktyk na olimpiadzie na EE.
Gram na serverze na ktorym postacie sa zmodyfikowane . Olimpiada podobnie . kazdy kto startuje na olimpiadzie niezaleznie od klasy dostaje nastepujace bufki:
-blessed soul
-blessed body
-resis shock
-mental shield
-magic barier
-wind walk
-guidance
-haste
-focus
-agilty
-greater empower
-shield
-might
-dance of fire
-song of wind
-song of invocation
-chant of spirit
-acumen
mam poucinane wiekszosc swoich buffow. zostaje mi pozza standardowymi z olimpiady :
-wild magic
-POW
-poison resist
-clarity
-divine protection
-arcane protection
-regenration
-unholy resistance
Skille ktoych moge uzywac ktore cokolwiek mi pomoga (kilka jest dodanych do tej klasy), to:
-light vortex
-freezing shackle
-ice bolt
-frost bolt
-block wind walk
-UD
-sleep(lvl 42 - +9chance)
-dryad root(lvl 9)
-trance(lvl 10)
-enrase
-bravehearth
-seed of water(moge wiec uzywac symphormy of noblesse - damage wiekszy niz od vortexa , ale wczytuje sie okolo minuty)
-mam tez standardowe heale (w tym major heal +6 power)
Na serverze (nawet na olimpiadzie) wiekszosc skilli nie "zjada" many . ze skilli dostepnych u przeciownikow jest to tylko na przyklad chameleon . u mnie sa to great i major heale -na tych buffach zjadaja mi mane w kilka sekund (wyhealuje nimi mniej wiecej tyle hp ile zje mi many(mam jej 4k) , (zwykly battle heal jest darmowy).
walki trwaja 4 minuty (przed walka mamy 2 minuty na przygotowanie) przeiwnika widzimy dopiero w momencie startu walki)
Szukam rady jak wykonczyc lucznikow, daggerowcow i magow. Tankowie , krasnale , destro i reszta mele fighterow z malym speedem wysiadaja jak im dam slowy , zostaje wtedy z prawie pelnym hp , ich slowuje i od czasu do czasu traktuje ich vortexem. Nie dobijam ich ale wygrywam z racji tej ze zostaje mi wiecej %hp i cp.
Wyskoie raty serva wiec ekwipunek najlepszy z dostepnych. do tej pory nosilem na olimpiade arcane set i bron z acu . mam tez bron z 20% sznasa na root , ale wtedy trade duzo casta , przy braku acu. tatoo dajacy szybsze wczytywanie skilli - wole zeby sleepy , root , i slowy szybciej sie wczytywaly. mam mozliwosc skolowania sobie kazdego dowolnego ekwipunku wedlug waszych rad.
Moje dye :
+4dex / -4str
+4con / -4str
+4 wit / -4men
Na zwyklym servie wiedzialbym co robic , ale tu gdzie wiekszosc buffow ktore sam mam przeciwnicy maja standardowo sie pogubilem . Na servie jest nacisk na to co daje set (np. light da dosc duzo speedu ale cast strasznie spadnie , def zmieni9 sie prawie nieznacznie ).
Czekam na porady , chce wygrac olimpiade w ktorej trakcie jestem(trwa 2 tygodnie , walki sa codziennie kilka godzin , mozna isc na nie wtedy kiedy sie chce - byle stoczyc ich 9 w ciagu calej limpiady)problem w tym ze na start jest 15 punktow , trzeba stoczyc conajmniej 9 wal z czego jedna wygrac , a kazdego dnia dostaje sie jakies 2-3 punkty gratisem , tak jak na wiekszosci servow co tydzien 3 punkty . mam jednego konkurenta ktorego nie moge dogonic na liscie . obawiam sie ze stoczyl pierwszego dnia olimpiady 9 walk a teraz nabijaja mu sie punkty za obecnosc (te 2-3 - nie wiem ile dokaldnie )do konca olimpiady jeszcze 3 dni , a ja mam 19 punktow - dop
óki bede trafial na postacie z maly speedem moge wygrywac ale jak trafie na maga to owned . jesli koles zrobil tak jak mowie to moze miec w tej chwili co najmniej 22-33 punkty z samych bonusow (nie wiem ile sam sobie wywalczyl albo zachowal ze stanu poczatkowego) help
jak wygrac z magami nie chce tracic punktow wbitych na destro i tankach kiedy walcze z magami bo nigdy nie dogonie goscia .
Do tej pory liczylem ze po moich 9 obowiazkowych walkach walczac dalej trafie na aktualnego hero destro (musi miec duzo punktow bo kazdego wymiata wiec zebralbym od niego duzo punkto i molgbym liczyc na prowadzenie -juz raz go malo nie rozbilem ale przesadzilem z damagiem i wbilem go do frenzy i zealota , a mialem full hp wiec bym wygral jakbym go zostawil na pol hp) ale wlacze i walcze i na niego nei trafiam
.
Jakies pomysly na rozwalenie postaci walacych na dystans i szybkich ktore na moich slowach i tak bez problemu mnie dopadna
PS w magow nie chce wchdozic sleep wiec taktyka : udez =>sleepuj=> helauj sie i czekaj na wczytanie vortexa - odpada.
Z gory ziekuje za rady .