Witaj
Gość

Wątek: Klawiatura i mysz do grania  (Przeczytany 12531 razy)

• Pochwał: 16

Odp: Klawiatura i mysz do grania
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 01, 2008, 10:40:31 pm »
eeeeee pomijajac flejm,

jak sam miales zle doswiadczenia z ta mysza, to spoko kazdemu moze cos innego odpowiadac, ja zamiast pr0 podkladki uzywam w tej chwili.. hm jak to okreslic, takiej podkladki "obiadowej" wykonanej z korka ze sliska powierzchnia : P dzialalo swietnie na G5, dziala swietnie z Razerkiem

gram stale w CS:S i nic mi nie wadzi : )

co do sluchawek (ciekawy temat btw :p), po zniszczeniu Icematow (rozpadly sie ; ) kupilem to http://allegro.pl/item493283180_sluchawki_z_mikrofonem_creative_hs_600_skype_edit.html i do niedawna dzialaly bez zarzutu, ostatnio pojawily sie problemy z mikrofonem (trzeszczenie na voip w css, wyciszenie na ventrilo) ale nie jestem pewien czy to problem sprzetowy

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 01, 2008, 10:53:11 pm »
Ze sprzetem komputerowym to jest tak
jak slyszales Creative i myslisz ze soundblastey sa ok, to nie slyszales Xonarow/Audiotraka...
jak slyszales kolumny Creative/Logitech, tzn ze nie slyszales JBL/Bose/Microlab albo jakichs zestawow monitorow audio, ale nie komputerowych :)
Zdarzaja sie wyjatki no ale ... :)
HATE ME MOAR!

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 01, 2009, 01:46:18 pm »
Mysz - Razer DeathAdder. Sam ją posiadam wydałem w empiku na nią 139 PLN, a gram na podkładce z media marktu co kosztowała 5 PLN a śmiga jak marzenie. Tylko na nie podkładki trzeba mieć szmacianki (jak masz więcej kasy to kup sobię zestaw Razer DeathAdder + podkładka Razer Destructor, cena okolo 250 pln)
Klawiatura - do gier to tylko jedna - Razer Tarantula i nawet logitechy przy nich wysiadają... Czas reakcji 1 ms (tak samo myszka Razer DA). Wygodna.

CO do myszki. Masz 5 przycisków które sam programujesz jak chcesz + super wygląd. Jest jednak jedna wada, która dla niektórych jest +. Otóż mysz jest tylko dla praworęcznych. Posiadam ją i leży w dłoni, jakby była na nią odlewana. Ręka sie na niej nie męczy i jej górna część jest z jakiejś gumy bo jest dosyć miękka. I nie musisz się bać jeśli nadmiernie pocą Ci się ręce.

Ta mysz jest dla każdego praworęcznego gamera. Nie ważne czy high dpi czy low dpi. Wszystko możesz regulować już w myszce. Jest bardzo precyzyjna, max może mieć 1800 DPI, ma 3G infrared sensor, i zeje***** ślizgacze. Nie ma żadnego oporu. To nie myszka, to moja cyber ręka :P Jeżeli gracie w CS'a albo innego shootera to wiecie ile trzeba mieć precyzji. Ta myszka Wam to zapewni!

Polecam!
Hej klikniesz tutaj i tutaj? Zapewniam, że to nie żaden wirus czy inne szkodliwe treści :-) Dwoma kliknięciami możesz mi troszke pomóc xP

• Pochwał: 15

• Onlife
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 25, 2009, 05:38:30 pm »
Ostatnio się kłóciłem z kolegą że saitek eclipse nie ma programowalnych klawiszy tylko samo podświetlenie. Jednak po przeszperaniu neta widzę w TEJ aukcji :
liczba przycisków 118 + 9 na padzie programowalnym

a w TEJ ofercie jest wzmianka
12 programowalnych klawiszy CYBORG

Czy ktoś mi potrafi wyjaśnić o co chodzi? Gdzie te programowalne klawisze, czy w klawiaturze, czy na tym "tajemniczym" padzie a jeżeli tak to jak on wygląda?

Pozdro.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
 When you worry you make it double

Cytat: naris
How to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

• Pochwał: 18

• <3
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 25, 2009, 06:11:41 pm »
Skoro jest taki temat, to co sądzicie o klawiaturze Logitech G11?
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 25, 2009, 06:29:24 pm »
Dobra, ale bardziej pasuja mi M$fty :)
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 18

• <3
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 25, 2009, 06:32:02 pm »
Dobra, ale bardziej pasuja mi M$fty :)

Spoko, ja zawsze miałem klawiaturę która mi pasowała a teraz kupiłem tą i czekam na paczuszkę.
Sebal- Life ...

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

• Onlife
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 25, 2009, 06:55:06 pm »
W moim prywatnym rankingu jest tak
1. Microsoft sidewinder x6
2. Saitek Eclipse II
3. Saitek eclipse I
4. Logitech Illuminated
5. Logitech G11
6. Logitech g15 (tak tak dokładnie w tej kolejności)
7. Wszelkie Razery

dłuuugo nic

X. Saitek Cyborg Keyboard

PS. Omega cassiopeia przed świętami kosztowała 54zł a teraz kosztuje 84zł. Aż mnie śmiech bierze, bo za 54 ostro wachałem się czy kupić a teraz to nawet nie ma gadania xD.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 06:59:12 pm wysłana przez doman18 »

How to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

• Pochwał: 10

• It's gonna be Legen - wait for it - dary!
    • Diablo 3 Clan League
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 25, 2009, 07:04:01 pm »
W moim prywatnym rankingu jest tak
1. Microsoft sidewinder x6
2. Saitek Eclipse II
3. Saitek eclipse I
4. Logitech Illuminated
5. Logitech G11
6. Logitech g15 (tak tak dokładnie w tej kolejności)
7. Wszelkie Razery

dłuuugo nic

X. Saitek Cyborg Keyboard

PS. Omega cassiopeia przed świętami kosztowała 54zł a teraz kosztuje 84zł. Aż mnie śmiech bierze, bo za 54 ostro wachałem się czy kupić a teraz to nawet nie ma gadania xD.

loool :D te dwie pierwsze klawy ownuja :D

imo Eclipse II lepiej wyglada niz Sidewinder :)

Heh :D chyba zmienie sobie klawe jak bede mial troche kaski ^^ hehe

A co do myszek :)

To jak ktos szuka to polecam Razer DeathAdder :D Bardzo świetna myszka, bardzo fajnie zrobiona, moim zdaniem wytrzymala - mam ja praktycznie odkad sie pojawily na rynku i dalej jest praktycznie jak nowa:)
A do tego wcale nie kosztuje duzo - ok 130zl :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 07:07:15 pm wysłana przez mdh »
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 25, 2009, 07:12:14 pm »
Microsoft Reclusa - jedyna na swiecie klawiatura z takimi przyciskami, czyli zawieszenie Razera na wysokich buttonach
Microsfot Ergo i Logitech Wave - zajebiscie wygodne :)
HATE ME MOAR!

• Onlife
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 25, 2009, 07:23:41 pm »
Kurde TUTAJ jest za fajną cenę ale... hmm ... liczba gwiazdek również nie jest duża.

Co do myszek to myślałem na razerkami ale kupiłem a4techa x738k i bardzo jestem zadowolony. Myszka optyczna, zebrała dość pochlebne opinie na necie a w swoim przedziale cenowym nie ma sobie równych. Do tego oprogramowanie oscar które zmienia 5 z 7 (licząc z kółkiem) dostępnych klawiszy w bardzo intuicyjny sposób i bardzo łatwo tworzyć w nim wszelkiej maści makra, kombinacje i sekwencje. Czego chcieć więcej? Polecam a cena nie przekracza 70zł.

PS. Nie umiem już grać w wowa bez tej myszy i pada xD
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 07:37:42 pm wysłana przez doman18 »

• Pochwał: 0

• Moja strona
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 26, 2009, 09:29:23 am »
Cytat: Marc1n
Wyrąbana myszka, słabą jakąs klawę i pad, a'la Nostromo i jest cacy cacy cacy =D
QFT

Jak ktoś twierdzi, że słuchawki Plantronicsa są do dupy to jest n00b a nie gamer, tyle mam do powiedzenia w tym temacie :)

Tak samo opinia że A4Tech>Razer, ktoś wcześniej coś takiego pisał. 90% produktów A4Tech to marnej jakości podróbki Logitecha i MS :)

Jeśli chodzi o moje osobiste zdanie, to MS Habu jest genialna jeśli chodzi o kształt, ale nie pasuje mi umiejscowienie bocznych przycisków. Logitech-jak genialnym designem był MX-518 pokazuje to, że w G5 zmienili układ przycisków, a w odświerzonym G5 powrócili do układu z MX-518. Nigdy nie zamienię na nic mojego MX-518, chyba, że się rozleci - ale na to się póki co nie zanosi :) Razery miałem w ręku tylko w sklepie-mają dziwny kształt, mi osobiście nie pasuje. Może chodzi o to, że one są raczej do trzymania w palcach (przynajmniej DiamondBack) a ja wolę trzymać pełną dłonią ;P

Klawiatura - polecam taką:
http://www.komputronik.pl/Klawiatury/Logitech_Value_Keyboard_black_OEM/pelny,id,35607/
Standardowy układ przycisków, bez żadnych pozamienianych miejscami insert, delete itd :)

I oczywiście jak ognia unikać bezprzewodowych :)

uff...;P

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 26, 2009, 09:53:44 am »
co do a4 tech to zgodze sie ze na bank nie jest to sprzet lepszy od tego co prezentuje np logitech czy ms, ale z drugiej strony nie sa to kiepskiej jakosci podrobki. imo jest to sprzet dla kogos kto potrzebuje dzialajacej myszki za niewysoka cene to a4tech jest dobrym wyborem i jak na razie nie znam nikogo kto bylby w jakis sposob niezadowolony ze sprzetu tej firmy. fakt plastik z jakiego sa wykonane nie jest najlepszy, np na mojej wytarla sie juz farba na przyciskach ale w zaden sposob nie wplywa to na funkcjonowanie myszki

• Pochwał: 1

• owning the god
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 26, 2009, 06:36:54 pm »
przyznam na starcie ze nie czytalem topicu bo polowea co jest napisane to flame lub bronienie swego. wiec sie zapytam liczac na odp i zrozumienie. jaka podkladke kupci do razer Diamondback (wiem, ze stary nei musicie wypominac ;]) najlepiej jakby ktos mogl podac jakies linki ze sklepow/aukcji, etc. (chodz o obrazki itp)

• Onlife
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 27, 2009, 12:09:34 pm »
Hmm, nie wnikałem w głębiej w temat podkładek ale z tego co kiedyś czytałem to jezeli chcesz porzadną podkładkę to albo Qck Steelpad albo coś z Roccata, np Roccat taito. To 2 główne firmy z których powinieneś wybierać jeżeli chcesz dobrą podkładkę. Jeszcze są revoltec'i ale kompletnie nie orientuję się jakie jakościowo oni robią podkładki.

PS. Znalazłem o co chodzi z tym padem. Co prawda nie mogę znaleźć zdjęcia tego z eclipse 2 ale z eclipse 1 wygląda to tak Link

• Diablo 3 Clan League
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 27, 2009, 02:56:25 pm »
przyznam na starcie ze nie czytalem topicu bo polowea co jest napisane to flame lub bronienie swego. wiec sie zapytam liczac na odp i zrozumienie. jaka podkladke kupci do razer Diamondback (wiem, ze stary nei musicie wypominac ;]) najlepiej jakby ktos mogl podac jakies linki ze sklepow/aukcji, etc. (chodz o obrazki itp)

Bierz SteelPad QCK (mini, zwykly albo +). Tani i bardzo dobry. mozna go wszedzie ze soba zabrac, latwo sie go czysci i nie sciera slizgaczy tak jak np podkladki szklane czy plastikowe.

Mialem DiamondBacka i QCK i genialnie sie sprawowal, teraz mam DeathAddera i QCK+ i nadal uwazam ze to genialny zestaw :)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 27, 2009, 04:27:51 pm »
qpad jako podkladki to jest mistrz! :D
HATE ME MOAR!

• Onlife
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 31, 2009, 01:30:15 pm »
Lol, czajcie na TO. Nie tyle mi chodzi o samą klawę co jej cenę xD

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 31, 2009, 04:26:21 pm »
Lol, czajcie na TO. Nie tyle mi chodzi o samą klawę co jej cenę xD

Tanio tylko kosztuje tyle co moje 3 myszki xD

« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 31, 2009, 04:32:59 pm »
Komputronik drogi sklep :) A klawa dobra
HATE ME MOAR!

• Diablo 3 Clan League
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 31, 2009, 05:13:24 pm »
Niektore klawy czy myszki maja imo przesadzona cene.

Kto normalny kupi taka klawe ?:D ^^
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

• Onlife
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 31, 2009, 06:15:26 pm »
Normalny na pewno nikt. Ale to też sprawa indywidualna. Np gdy powiedziałem przy koleżance dziewczyny że interesuje mnie saitek eclipse, to powiedziałą fajna, ale gdy zobaczyła cenę - "o matko! ty chcesz kupić klawiaturę za 170zł?? co ona w środku jest ze złota??"

« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 31, 2009, 06:35:34 pm »
Normalny na pewno nikt. Ale to też sprawa indywidualna. Np gdy powiedziałem przy koleżance dziewczyny że interesuje mnie saitek eclipse, to powiedziałą fajna, ale gdy zobaczyła cenę - "o matko! ty chcesz kupić klawiaturę za 170zł?? co ona w środku jest ze złota??"

de facto "normalnosc" nie jest dobrym wyznacznikiem co powinno sie robic, poniewaz najlepsza definicja normalnosci wyglada tak, ze nalezy postepowac jak wiekszosc jakiegos spoleczenstwa/ogolu, czyli w praktyce wydawac pieniadze przede wszystkim na zywnosc/kosmetyki i reszte na calkowicie losowe przedmioty. Ja nie mialbym wyrzutow sumienia wydac 6k na kompa, 10k na rower, a szkodaby mi bylo wydac 500zl na nowa komorke (moja mimo okolo 6 lat przebiegu dziala ok) albo 300 na kolejna pare butow. Kwestia indywidualnych wyborow, mimo iz ludzie strasznie psiocza na kapitalizm, to fajnie jest miec mozliwosc kupna dobr luksusowych.

• Moja strona
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 31, 2009, 06:38:05 pm »

« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 31, 2009, 08:52:25 pm »
10k na rower

bratnia dusza :elf_1_1:
moja tez  :_delf_1:

Generalnie wynika to z tego, ze ludzie maja dziwne podejscie w Polsce oparte na schematach niewiadomo skad:
samochod - samochod kosztuje ile kosztuje, bo nie ma tanszych zamiennikow, typu samochod z targu, czy samochodzik z chin(no sa, ale nie u nas i nie na rynku uzywanym)dlatego ok, kupujesz samochod kumaja baze
rower - ludzie sie trzymaja za glowe jak placi sie 1000PLN za podstawowe modele typowo masowych firm, ale jakby sie dowiedzial ze ktos jezdzi na sprzecie za 10k, to by padaly durne komentarze i wrecz wytykania palcami. "No bo po co taki i czym on sie rozni, pedalowac i tak musisz, jak w moim rowerze za 350pln makro"
ubrania - wszystko co drogie i markowe jest uwazane za kupno dla szpanu, niestety poprzez ogolna glupote ludzka w Polsce znane sa firmy glownie produkujace to co babskie(z babskich gazet) i to co dla sportowcow/dresow czyli wszystkie rzeczy typu Adidas/Nike/Reebok etc, zeby nie to ze weszly nie tak dawno sieci typu House/Reserved/Cropp/Diverse itd, robiace ubrania dla ludzi po niespecialnie zawyzonych cenach w stosunku do tego co oferuja. Tak samo problem jest z rozumieniem niektorych rzeczy, moze mnie to tylko spotkalo, ale jak ludzie kupuja lans Najeczki za 300PLN i ida grac w noge na asfalt i sie dziwia, ze in sie po 2och tygodniach rozwalaja to juz nie wina buta, a uzytkownika, ktory nie uzywa zgodnie z przeznaczeniem. A przeciez takie drogie buty, powinny byc do wszystkiego: do plywania, pilki noznej, wspinaczki wysokogorskiej i baletu
telefony - z calym szacunkiem nie kumam i nie kumalem nigdy tego tak samo no i zdaje sobie sprawe ze jest to jednak dobry tok myslenia. Na co jak na co, ale wiekszosc naszych rowiesnikow na wydawanie na telefony kasy nie szkoduje, chodz tak naprawde w sumie jaki jest powod tego kupowania. Albo ja jestem jakis zacofany, ale dalej w 2009 roku dalej potrzeba mi wyslac tylko SMSa i zadzwonic, ew. zobaczyc kalkulator i kalendarz, a ludzie coraz to probuja przescigac w kupowaniu czegos co posiada milion funkcji. Ja sobie zdaje ze sa ludzie na swiecie dla ktorych standart Blackberry jest niezbednie potrzebny z pelna obsluga maili, szybka lacznoscia internetowa i termnarzami na 10tysiecy spotkac, do tego dodam wideokonferencje...ale dla waskiej grupy ludzi, a tak nawet posrod mojej klasy ponad polowa chlopcow sciga sie na jaknajlepszy telefon LOL. A jest to 1/2gie LO w rankingach w Bstoku, wiec nie dla debili...strach myslec jak taki dziwny snobizm wyglada w innych otoczeniach, np. bardziej lanserskich szkolach i posrod ludzi tam sie uczacych. Nie kumam ani sluchania muzyki z tych wbudowanych mp3 o zalosnej jakosci, ani przegladania netu na czyms tak malym i nie wygodnym na dluzsza mete, czy robieniu ekstra fotasek. Geez
audio - jak cos gra, no to fajnie, nic wiecej nie potrzeba. Wystarczajacy haj-faj to standartowe pierdawki do mp3, proste glosniki do kompa, czy stara mini-wieza. Dla bardziej wymagajacych zestawy z x.1 na koncu oraz "tuba w bagazniku". Niestety ludzie nie kumaja ze chyba jestesmy jednym z najbardziej gluchych na jakosc dzwieku narodow w europie i wytykaja palcami jak mozna kupic cokolwiek do sluchania muzyki pokroju sluchawki za 500pln, gramofon za 2000pln, czy kolumny za 4000pln. A ja mowie o roznicy ktora dostrzegl by kazdy, a nie wybieganiu gdzies w obszary sprzetu super ekskluzywnego/designerskiego/high-endowego i nowatorskiego.

Wiec generalnie: smieszny mnie takie podchodzenie ludzi do czegos, w ktorym wydaja osady a nie maja pojecia o czym pisza/mowia, a tylko im sie wydaje. Ja generalnie wydaje kase na cos jak to mnie ogranicza, ew. lubie rozwijac w tym kierunku moja pasje i jest to dla mnie wazne w zyciu. Dlatego jak sie bawilem w ASG to potrafilem wydac po 1k PLN na replike, jak dawalo mi to radosc, jak skakalem na rowerze to potrafilem wydac 1k PLN na amora, a jak kocham muzyke to potrafie wydac ostatni grosz na winyle czy sprzet. Ale to nie dlatego, ze chce czlowiek szpanowac, tylko dlatego ze cos kocha. Kochalem biegac po lesie i strzelac sie z tych replik i wiedzialem ze cos takiego jak tanie zamienniki sie nie sprawdza, jak kazdy wieczor po kilka dobrych godzin katowalem siebie na rowerze no i sam rower jeszce przed operacja to tez wiedzialem ze pozytkuje dobrze pieniadze, a jak teraz wydaje na audio i muzyke pieniadze bo muzyki slucham 24h na dobe i daje mi radosc jak dociera do mnie w maksymalnie dobrej jakosci, to na to laduje kase. No i widze cel i widze pozytek w tym, ale co za tem moge powiedziec o ludziach ktorzy kupili samochod za 10k, a przejechali nim 2000km przez rok i jezdza nim bo szkoda, ktorzy kupuja telefon za cholera wie ile, a nie mozna sie do nich nigdy dodzwonic bo telefon wylaczony, albo posiadaja laptopa ktorego uzywali w ciagu pol roku 5 razy. Dla mnie to jest marnowanie kasy.
wiec generalnie bardzo rozwlekle ale qft bylyforumowicz
HATE ME MOAR!