Witaj
Gość

Wątek: Retail czy nowa postać?  (Przeczytany 2339 razy)

• Pochwał: 0

Retail czy nowa postać?
« dnia: Listopad 04, 2008, 07:15:26 pm »
Witam, Gram na serwerze Dragon-Network.net i mam na nim He/Pp. Wybrałem taką subkę, ponieważ chciałem mieć postać ''samowystarczalną'' [ Buff, Pof, itp. ]. Teraz wiele się zmieniło na Dn, lepiej miec postać PvP, niż taką o ktorej wcześniej wspomniałem. Zauważyłem, że supportów ludzie robią se na Boxy i wtedy jest miodzio. Więc mam jedno pytanie: Czy lepiej robić nową postać He/wk ( chodzi mi o tego goscia z kotkiem do miauczenia ), czy na moim He/pp zrobić retaila na powiedzmy Palla/He. Doradźcie mi proszę bo nie mam ''zielonego'' pojęcia co by się bardziej oplacało [ może też wejść w grę pall/destro, widziałem jaki taka postać ma def. Z draco +f +1 waliłem na niego po 140 na self buffie '-.- ]. Tych którzy grają na Dn i trochę się orientują w Stuck Sub's proszę od odpowiedź! Z góry dzięki...

H4ck3rX
-Wiecie, że Jezus zmartwychwstał, prawda?
-To jak Oni mogli kiedyś zmartwychwstawać? To jakieś zombie były? xD

• Pochwał: 14

• Spam Slayer
Odp: Retail czy nowa postać?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2008, 07:21:06 pm »
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/board,51.0.html
A taki ładny dział jest do tego typu pytań.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 08:43:14 pm »
A kto powiedzial ze he/pp nie jest postacia do pvp? ^^  gralem nia ponad rok i jest ok bynajmniej masz caly czas POF po reka
oczywiscie he/wk bedzie lepszy na full buff ale musi ciagle biegac w dobrym party lub miec wlasne supporty na plecach
Co do retaila to ze swojego he/pp juz nie zrobisz innej suby laczonej wiec jesli chcesz zmienic to musisz zrobic nowa postac
retail da ci tylko osobna niezalezna profesje ktorej juz nie bedziesz mogl polaczyc z inna.
A co do pala/he ze waliles w niego po 140  to pewnie byl na UD :-)  nie ma innego wyjscia, fakt ma deflect arrow, mozliwe ze byl w heavy secie ale 140  to i tak za niska wartosc.   

Wiec zostan przy he/pp,   he/wk jest tylko lepszy bo ma transfer pain na cat
i skill na crit rate z kotka, ale skoro w party bedzie inny /wk  to idzie skill na cale party. 

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2008, 11:11:16 pm »
Możliwe, że był na ud , ale serio walilem mu po 140. Mial Ic seta, wiec co ja mu moge zrobic zwyklym draco ? I dziekuje za wiadomosc ze nie da się robic suby na retailu ( dotąd o tym nie wiedziałem '-.- ) A co do Palla/he wiele osób mi odradza i mówi żebym robił wk bo to...tamto....Czy robic pall/destro czy he ? Grałem kiedys pallem i wiem co potrafi ( w sumie nic ^^ ) , ale zastanawiam się nad subą, może jednak he wypali.... zresztą sam nie wiem. Na Dn co miesiąc inna postac ''króluje''.

P.S. - ThornsPL, nieprawdaż, ja Ciebie pamiętam, przez ponad 2-3 miechy chodziliśmy razem na colloseo mordować :))
-Wiecie, że Jezus zmartwychwstał, prawda?
-To jak Oni mogli kiedyś zmartwychwstawać? To jakieś zombie były? xD

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2008, 10:34:17 pm »
he/pp to nadal niezła suba aczkolwiek nie tak dobra jak na c4, teraz fajnie smiga glad, łucznik bez dynasty, boss seta i drako+f+++ jest słaby i jedynie jego stun troche przeszkadza ;)
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2008, 01:26:47 am »
Taa to akurat prawda, wtedy HE wyciagal naprawde naprawde duzo attack speed'a jadnek, he\pp jest naprawde dobry, ale to prawda co powiedzial orri, bez dobrego sprzetu nic nie zrobi, jednak jak bedziesz mial dobry sprzet to bedziesz strasznie silny :) Glad... gladem gralem bardzo dlugo, postac mi sie bardzo podobala, ale jak wydropilem tyle rzeczy to odechcialo mi sie nia grac :) Powiem ci kogo ja ci radze, ostatnio necro\ol jest bardzo dobry i szczerze ci go radze :) bo naprawde, jest silny (masa klatw drain, TP itd. itp. )
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2008, 07:54:06 am »
co do glada ;) jest naprawde silny. mój koleja nim gra i z ic setem tt setem i tal/dle na skromne +4 jest wstanie położyć bez kroblemu pare usób na raz.
ja mam tyr/wc, fajna postać a najpiekniejsze jest to że jak sie wpada z stado magów to napewno nie będzie to tak że ja położe jednego a reszta mnie zabije :) 1500 m defa na selfie wymiata a jak sie ma elemental protection i resist na nuka danego maga to mnie ten mag potrafi nawed po 100 bic :P jak ma jakies dobre itemy np. dynasty i am++++ to po 500 xD

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 10, 2008, 10:22:06 am »
tyr\wc z tego co ja slyszalem slaby jest  :oops:
glad zawsze na IL jest silny, wiec mnie to nawet nie dziwi, ze potrafi polozyc pare osob (takie sa realia grania gladem, naprawde :) )
Ale jezeli glada, to ja bym wzial sube na pp'eka (pof duzo daje, a koty dosyc szybko padaja, widzialem jak tyrant go sciagnal na skilla :P ).
Po za tym kiedys taki jeden necro/ol sie bil wlasnie z gladem pp (na duelu :P )no i glad mu zbil pol CP ... tak ze raczej nie jest to zadowalajacy wynik :)
Chyba ze lubisz cos innego, to mozesz wziąć th/pal np. ale niedawno dosyc widzialem walke na olimpidzie th/pal na he/pall chyba, bylem, pewien ze krotka walka bedzie(th/pall wygra :P ), patrze a tu wrecz przeciwnie, th/pall tak dostal w dupe ze az szkoda gadac, on do niego w ogole nie dobiegal.
Mam kolege SPS/es jak dla mnie bardzo dobra, suba naprawde, czeste krytyki itp. TP, duuzy casting speed, naprawde robia swoje :) .
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2008, 11:24:13 am »
czy tyr/wc jest słaby?? jak sie nim nie umie grać to tak :) w czasach dualboxów mało kto robi sube z bufferem ;) lepiej jest zrobić glad/pal czy juz nawed tego glada/wk na full buffie glad/pal>glad/pp

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 10, 2008, 02:08:31 pm »
to idz dualboxem na siege :)
Mam pr/ol i jestem zadowolony bo gdzie nie skocze mam bufy pod reka i nie musze bez przerwy ciagnac za soba drugiej postaci.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 10, 2008, 07:14:56 pm »
to idz dualboxem na siege :)
Ty żartujesz prawda? Przecież każdy wie, że na siege dostajesz buffy od buffera, którego masz w party ...

Glad\pal calkiem niezly jest prawda :) .Ostatnio widzialem walke SPS\es vs. He\pp
SPS\es stracil ok 600 CP, jego summon caly czas stunnowal HE, niedopuszczajac go nawet do ataku, a stuny wchodzily jak w maslo, naprawde .

A co do tyr\wc moj kolega go rozwalil zwyklym gladem, nawet nie zsubowanym :P to prawda, tyrem trzeba troche umiec grac . SPS\ee jest tez bardzo dobry IMO, moze nie to co w C4, ale dalej jest silny :P .

• spoko
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 11, 2008, 06:56:08 pm »
sr/wc ;d
rpg x5 [gh85]