Witaj
Gość

Wątek: Kilka pytań na temat sklepiku botowego (x7)  (Przeczytany 2654 razy)

• Pochwał: 0

Kilka pytań na temat sklepiku botowego (x7)
« dnia: Listopad 20, 2008, 12:47:46 am »
Witam!

Ostatnio czas stał się u mnie dobrem rzadkim (robota, dziecko itp ;),
czasami sobie posmerfuję parę godzin, a chciałbym też conieco pohandlować
tylko nie mam na to siły najczęściej ;)

Wyczytałem, że można sobie kupić bota do handlu w mieście, ktoś może mnie oświecić
jak to konkretnie działa? Tzn. w grze, bo kupić to nie problem ;)

Interesuje mnie szczególnie:

Czy ten sklep dostaje się jakoś tak z automatu, czy trzeba sobie najpierw zrobić postać,
czy też dostaje się przymusowo na głównej postaci?
Generalnie chodzi mi o to, żeby postawić sobie sklep który by działał niezależnie
od włączonego kompa (noc) oraz żebym mógł w czasie działania sklepu biegać sobie główną postacią
i smerfować kaskę i matsy. Czy to jet możliwe, czy raczej trzeba mieć otwarte
konto ze sklepem i włączonego kompa?

Mam nadzieję że toto powyżej jest zrozumiałe, szperałem w innych wątkach ale nic nie znalazłem

Pzdr.
L.

Odp: Kilka pytań na temat sklepiku botowego (x7)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2008, 04:22:31 am »
 1. Pierw zaloz konto ( najlepiej z krasnalem bo ma najwiecej slotow do handu, chyba, ze masz juz rozwinieta jakas postac z wieksza iloscia slotow). Skladajac dotacje w pc ( na stronie abyss) logujesz sie na konto z postacia i wplacasz 5 dolarow (rosyjskie cr, a dokladnie 5). Na tym koncie, i tylko na tym bedziesz mogl odpalic sell-bota. Uzywac go mozesz tylko do obslugi sklepu i tylko na podanym koncie.
2. Komputer musi byc wlaczany. Nie zmienia to faktu, ze mozesz odpalic 2 okna l2 i w jednym "smerfowac" a w drugim sprzedawac. Sell-bot moze automatycznie sie po restartach serwerow.
3. Po dotacji bot jest przesylany na adres e-mail na ktory rejstrowales konto, jest on skonfigurowany i gotowy do uzytku, najprawdopodobniej dostaniesz tez jakas instrukcje obslugi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2008, 05:55:54 pm wysłana przez m4r14n »

Sometimes you go to hell, but sometimes hell comes to you.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2008, 11:42:56 am »
Tak, jak marian napisal ;)

Dodatkowe informycje (od znajomkow, sam nigdy nie uzywalem):

Najlatwiej dokonywac oplat rejestrujac sie w serwisie PayPal.
Placac za 3 miechy otrzymasz 4ty miesiac "w prezencie"

Sellbot, to do niedawna zmodyfikowana i zmieniona wersja L2Walkera,
w ktorej mozesz sobie definiowac cala liste sprzedazy, craft SSek itp.
Ostatnio slyszalem, ze zmienil sie program, wyglad, ze calosc jest bardziej "przystepna" dla zwyklego smiertelnika.

Bot jest przypisany tylko do tego konta, na ktorym wykupisz: Service package "Professional"

Ponizej info, ze strony The Abyss, mozesz je znalezc po zalogowaniu sie w "Private Cabinet" na stronie The Abyss.
Logujesz sie danymi z konta, na ktorym chcesz wykupic te uslugi:

Service package "Professional"
With "Professional" package you can use your account as bot (We won't bann you but we won't install bot program and fix bugs of it for you.) But anyway if you use BOT+ package you need to follow some rules against bots. You can subscribe from "Standart" to "BOT+" package and unsubscribe at any time you want. You don't need to make new account for it.

"Professional" package alone includes the following features:

# ability to use your account as bot.
# ability to keep the account active if you have not entered the server for more than 90 days. Only "Standard" package users' inactive accounts are deleted.
# No restrictions for entering the server when there are more than 6000 players online on x3 server, 3000 players on x300 PVP server, 2000 players on x7 server and 3000 players on x10 and x1 servers.

If you want to subscribe for the "Professional" package you should make a voluntary donation for the server for one month of the package usage.

Special offer:

# If you donate money for three months, you get the fourth month for free.
   1) Packet "Professional"
   4.95 CR

• Plainswalker
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2008, 04:32:42 pm »
Dodam, iż niekoniecznie trzeba donatowac gdyż można kupic Certyfikaty od graczy. Cena 5 CR na x7 wynosi ok. ~200kk co nie jest jakąś wygórowaną kwotą jak na te raty. To tak na marginesie.

(...)
(We won't bann you but we won't install bot program and fix bugs of it for you.)(...)

Tak więc co do instrukcji obsługi nie byłbym pewny ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 04:40:10 pm wysłana przez Destiner.OMG »

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2008, 05:06:56 pm »
Dzieki Destiner! To bardzo wazna uwaga!!!

Wlasnie dzieki temu - wszystko to, co jest dostepne "normalnie" tylko donatom - na The Abyss jest od jakiegos czasu "ogolnodostepne" ;).

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2008, 09:00:56 pm »
Dzięki za informacje :P

Czyli jak np. będę miał tę ichnią kasę serwerową to mogę ją przesłać na inne konto?
Bo nie do końca chyba skumałem ideę.
Mam główne konto i żeby zrobić osobny sklep, muszę zrobić nowe konto?

Co do włączonego kompa, to nie ma możliwości żeby sklep działał offline?
Mam dosyć gówniany net i potrafi mnie wywalić 2x na godzinę,
więc sklep beze mnie długo nie pożyje :/

Pzdr.
L.

• Plainswalker
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 20, 2008, 09:12:59 pm »
CR można dowolnie trade'owac (oczywiscie jeśli nie "rozpakowałeś" go w Private Cabinet).
Możesz je otworzyc na swoim koncie lub innym np. nowo założonym (co w przypadku jeśli chciałbyś mainem grac byłoby lepszym rozwiązaniem)
Niestety "Sklep-bot" wymaga siedzenia Online lecz nie wiem czy nie skłamię, ale wydawało mi się, że któryś bot posiadał opcję reconnectu (jeśli się mylę to mnie poprawcie) więc byłoby to jakimś rozwiązaniem na twoje disconnecty.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 20, 2008, 10:40:23 pm »
Hm to może przypalę głupa, ale w takim razie po co ten bot, skoro mogę
zrobić sobie drugie konto i na nim handlować?
Czy ma jakieś bajery które ułatwiają na tyle życie że warto wydać
5 dolków na miesiąc? ;)

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 21, 2008, 08:51:21 am »
Prawdopodobnie (głowy nie dam) do bota nie musisz mieć włączonego L2 - więc nie zżera aż tak zasobów kompa.

Do tego może on automatycznie crafcic itd. możliwe że np. może auto reklamować sklep.

Do tego wiele botów może robić reconnect, czyli zostawiając go na noc - w razie disconecta - połączy się jeszcze raz.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 21, 2008, 10:39:13 am »
Widze, ze pojawia sie tu kilka tematow - moze pozamiatam troche ^^ :

1. Normalnie Bot jest programem, czyli aby dzialal - musisz miec wlaczony komputer,
czy dziala ofline ( bez wlaczonego klienta ), czy nie - tego nie wiem - sprawdze na forum The Abyss.

2. Dualbox jest dozwolony - tzn. mozesz na jednym koncie grac, na drugim sprzedawac.

3. Zezwolenie na bota i samego bota uzyskujesz na danym koncie po aktywacji tych CR, ktore masz.
Obojetnie, czy kupiles je w grze, za Adene, czy przelewem za $$$ / EUR / PLN itp.

4. CR - jest to Item i obojetnie, czy kupisz go online (za Real), czy ingame (za Adena) - znajdziesz je w plecaku,
w formie pomaranczowych listow o nominalach 5, 25, 50 (przynajmniej bylo tak do niedawna).
Handel CR ingame jest calkowicie dozwolony - tzn mozesz je wymieniac miedzy wlasnymi kontami, jak chcesz.

5. CR zamieniasz na konkretne Donate-Item, lub wlasnie bota poprzez ich aktywacje na stronie The Abyss.
Logujesz sie na stronie The Abyss w "PrivateCabinet" na tej postaci, ktorej dales CR i mozesz je aktywowac - kupujac bota lub itemy.

6. Dlaczego niektorzy kupuja "Pofessional" - czyli Bota?

- mozesz tworzyc listy sprzedazy, czyli zakladajac, ze masz 4 miejsca na handel (standard u krasnoluda), to normalnie mozesz sprzedac 4 itemy, pomiedzy "wizytami" przy kompie. Po zakupie Bota tworzysz sobie liste sprzedazy i Twoj Krasnolud / Elf / Ork lub lub po sprzedaniu jakiegos itemu automatycznie wstaje, wrzuca kolejny z listy, za ustalona przez ciebie cene i siada na pupie z kompletnym sklepem.
- mozesz umiescic swoj Nick z aktualnie sprzedawanymi towarami na specjalnej liscie na stronie The Abyss.
Na tej liscie znajduja sie Nicki, wlasnie tak zarejestrowanych postaci - sklepow na wszystkich rynkach.
- masz opcje "reconnect" - czyli po wywaleniu cie z serwera, restracie, dawnie itp twoj bot loguje sie automatycznie i sprzedaje dalej (IMO swiadczy to rowniez o tym, ze nie potrzebny bylby uruchomiony klient)
- mozesz stworzyc auto craft na sski, czyli ustalasz sobie np. - przy odnowionej Manie zrob SSB, a nastepnym razem BSSB, itd.
- nie masz ograniczen zwiazanych z liczba ludzi "online" - zawsze zalogujesz sie - obojetnie ilu graczy jest online
- twoje konto nie zostanie skasowane, jezeli nie ma cie dluzej online niz 90 dni (jezeli nie masz wykupionego package, to 90 dni jest granica - 91 dnia offline tracisz postac).

Wszystkie informacje pochodza od osob uzywajacych "Proffesional".
Osobiscie nie uzywalem tego pakietu - wiec te informacje sa "z drugiej reki" i na pewno nie sa "najnowsze".

Jest wystarczajaco duzo szczegolow na ten temat na forum The Abyss.

• Plainswalker
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 21, 2008, 03:54:18 pm »
Gwoli ścisłości: Tak, dalej są to koperty listowe. Żeby móc wymienic je na cokolwiek trzeba je otworzyc (w PC bodajże kliknąc 2 razy na nazwę)
Aby tego dokonac należy:
a) zalogowac się na konto na którym owe CR posiadamy.
b) kliknąc odnośnik "Characters" na Panelu Sterowania
c) znaleźc postac na której się znajdują po czym kliknąc okienko "Items"
d) odszukac CR (z tego co pamiętam zawsze jeśli postac je posiada, wyświetlane są na samej górze w tabeli) i "uruchomic" je
e) nasze konto zostanie zasilone kwotą 5 CR jak przy normalnej dotacji.

Następnie to już zabawa w zakładce "Donation".

btw. Można je wymieniac in game ponieważ są to "Gift (...)". Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wg abyssowskiego toku myślenia miały one byc pomocą dla nowych graczy od przyjaciół którzy już tam grają. (tak jakoś mi się wydaje)
Oferta Abyssa:

Co do bota: z tego co się orientuje jest bot IG (in game czyli wymaga odpalonego L2) oraz OOG (out of game bodajże - nie wymaga tego co poprzednik. Ktoś chwalił, że nadaje się do stawiania bot pt więc tak jak mówił PeBe nie zżera tak zasobów komputera) nie wiem który działa co do Abyssa.
Nie wiem czy OOG ma te same opcje co IG, wiem natomiast że ten 2 ma opcję crafcenia, sprzedawania tak jak mówił Koszałek.

Co do 6 punktu w poście Koszałka można dodac jeszcze, że bot ten "reklamuje" swój sklepik poprzez regularne shouty. Na tyle często, że zawsze da się go zauważyc na czacie, lecz nie aż tyle żeby zasłużyc na chat bana.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2008, 03:58:12 pm wysłana przez Destiner.OMG »

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 24, 2008, 01:04:29 pm »
Dzięki za pomoc! Jak kasiwo dotrze do Rassiji i uruchomię bota
to opiszę jak toto działa dokładnie, może się komu nada ;)

Pzdr.
L.