Witaj
Gość

Wątek: Pety - temat zbiorczy  (Przeczytany 51945 razy)

• Pochwał: 1

Odp: Pety - temat zbiorczy
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 29, 2009, 12:52:05 pm »
Jakie spoty polecacie do expienia kookaburry? Chodzi głównie o to żeby nie było tam agro mobów.

na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 01, 2009, 11:33:04 am »
Jak ktos napisał że ko0kabura healuje jak masz 25% hp. a tak to juz nie ma heala?
i czy coguar tez daje recharge w koncu czy nie?

• Pochwał: 23

« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 01, 2009, 12:46:08 pm »
@Quentim - nie ma spotów pod pety. Są spoty pod klasy którymi grasz - więc możesz je lewlować gdzie Ci się żywnie podoba. No, może jedynie trzeba uważać na spotach, gdzie są nukerzy, bo kurczak potrafi zagrować na siebie i się położyć.

@Ultrass - nie wiem, gdzie wyczytałeś, że kooka leczy przy hp poniżej 25%. Kookburra leczy gdy pasek HP zaczyna migać, a to się dzieje znacznie później. I odpowiedź brzmi TAK, wcześniej nie leczy. Wcześniej "tylko" bufuje i regeneruje mp. Kokaburra = pet dla mistyków - nukerów, buferów, healerów. Chociaż ja go jeszcze używam na spoilerze. Aaa no i podczas craftowania szotów na kowalu :D

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 02:02:02 pm wysłana przez MastJedi »
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 01, 2009, 01:00:17 pm »
@Quentim - nie ma spotów pod pety. Są spoty pod klasy którymi grasz - więc możesz je lewlować gdzie Ci się żywnie podoba. No, może jedynie trzeba uważać na spotach, gdzie są nukerzy, bo kurczak potr5afi zagrować na sienie i się położyć.

Dupa jamus. Postac to nie problem bo kura szybko lvluje i nawet moge zrobic alta na te 2/3 dni, tylko zeby mi nie zdychala non stop -_- przez agro moby.

na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 02, 2009, 08:36:07 am »
Nie wiem jak kura ale buffalo healuje przy okolo 50% hp :> ja na 71 dostaje od peta na 67 ~470hp

« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 02, 2009, 02:05:17 pm »
@Quentim - no właśnie o tym pisałem :) wybierz spota bez aggro mobów i masz załatwione. Drugi sposób, lvlowac na postaci z Hate/aggro ewentualnie spoilem :D

@Nervoson - zgoda, tylko weź pod uwagę zestaw bufów. Byczek dla fightera, dlatego leczy, a Kurczak dla nukera, dlatego recharguje. Nuker bez MP to martwy nuker. A HP u nukera drugorzędna sprawa :D Choć z drugiej strony można zapomnieć o CDLowaniu :D

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

• Moderator - offtop, humor, rozrywka, media, inne
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 02, 2009, 02:19:15 pm »
@Quentim - no właśnie o tym pisałem Smile wybierz spota bez aggro mobów i masz załatwione. Drugi sposób, lvlowac na postaci z Hate/aggro ewentualnie spoilem Very Happy

ps on pytał właśnie o spota bez agro mobów

Ale nadal nie padła odpowiedź - co w takim razie i kiedy odnawia tygrys?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 02, 2009, 06:28:04 pm »
na low lvl dół EG, gdzie są tylko nietoperki, golemy, ghoule i strainy jest ok.

Dalej niestety chyba poza brecka orc niewiele mi już do głowy przychodzi...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 03, 2009, 12:55:35 am »
(...)

(...)
A my mamy być wróżki i wiedzieć jaki ma lvl i jaką klasą gra lol.
Co do rechargowania. To też zależy od klasy jaką się gra. Kookaburra 72 oddaje tyle samo MP SE na 4x, PP na 75 a za to znacznie więcej SH 6x/7z. Wojów nie mam, więc nie mogę sprawdzić. Podejrzewam, że podobnie jest z healem. Zależy od lvlu peta, oraz lvlu i klasy właściciela. No i różnicy lvli (w przypadku, gdy kookaburra ma mniejszy lvl)

Pozdrawiam

« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 03, 2009, 01:09:15 am »
(...)

(...)
A my mamy być wróżki i wiedzieć jaki ma lvl i jaką klasą gra lol.

To po cholerę piszesz? co ma profesja do tego pytania? Quentim wyraźnie pyta się o spoty bez agro mobów, a ty wyskakujesz z czymś o lvl i klasie. Co to ma do rzeczy?

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 03, 2009, 01:58:56 pm »
Lol, Alarion ile czasu grasz w L2? bo jak widzę Twoje pytanie to wydaje mi się, że zacząłeś wczoraj?

Po pierwsze pytałem zarówno o profesję jak i poziom postaci. Jeśli tego nie wiesz to możesz spokojnie wysłać 20 lvl na FotD. Przecież to nie ma żadnego znaczenia według Ciebie...

Uprzejmie informuję, że profesja oraz posiadany lvl ma bardzo duży wpływ na dobór spota. Chyba, że ktoś kosi jak leci i jak wszyscy :). No, ale jeszcze ten lvl. Gdzie indziej będę expił SH - poszukam sobie mobów z wind weaknes i na pewno nie będą to lolgolemy na których expi wielu pro-nukerów bo są powolne :D Na inne moby/spoty wybiorę się łucznikiem - oczywiście będę uparcie bił oczka, które mają resista, a zupełnie inne moby dla glada, czy innego woja.
To się nazywa optymalizacja grindu, jakbyś nie wiedział. Dobór spota pod postać i lvl.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 03, 2009, 08:32:53 pm »
Lol, Alarion ile czasu grasz w L2? bo jak widzę Twoje pytanie to wydaje mi się, że zacząłeś wczoraj?

Po pierwsze pytałem zarówno o profesję jak i poziom postaci. Jeśli tego nie wiesz to możesz spokojnie wysłać 20 lvl na FotD. Przecież to nie ma żadnego znaczenia według Ciebie...

Uprzejmie informuję, że profesja oraz posiadany lvl ma bardzo duży wpływ na dobór spota. Chyba, że ktoś kosi jak leci i jak wszyscy :). No, ale jeszcze ten lvl. Gdzie indziej będę expił SH - poszukam sobie mobów z wind weaknes i na pewno nie będą to lolgolemy na których expi wielu pro-nukerów bo są powolne :D Na inne moby/spoty wybiorę się łucznikiem - oczywiście będę uparcie bił oczka, które mają resista, a zupełnie inne moby dla glada, czy innego woja.
To się nazywa optymalizacja grindu, jakbyś nie wiedział. Dobór spota pod postać i lvl.

Pozdrawiam

Tylko ze ja mam w dupie optymlizacje spota, chce wbic od 24 do 55 kookabyrze zeby mi nie zdychala non stop a spotow bez agro mobow nie jest az tyle (o ile jakiekolwiek sa) ze musze podawac klase lvl i sprzet. Pisalem zreszta ze moge zrobic alta, nowa postac na 55 to max 3 dni.

« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 04, 2009, 06:25:27 pm »
No to skoro masz w dupie optymalizację spota, to idź do cata/necro, zostaw kurczaka w korytarzu i lej ile wlezie.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 04, 2009, 06:29:41 pm »
Coraz bardziej się zastanawiam, czy ty taki jesteś, czy tylko takiego udajesz...?

Cat Drama Maker

• Banned

« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 11, 2009, 03:01:41 pm »
Potrzebuje miejsca do exap moim WC 56lvl Mam common c grade eq(FP +Yaksa)
Zależy mi na miejscu pozbawionym agro mobów żebym mógł siedzieć bezpiecznie z wilkiem.
Dopełnieniem moich marzeń będzie miejsce odizolowane jakoś od zwykłych spotów tak żeby nocki były tam miłe ciche i spokojne Smile nie muszę chyba tłumaczyć o co mi chodzi Razz

Pozdrawiam
Jasiek

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 11, 2009, 03:27:00 pm »
Potrzebuje miejsca do exap moim WC 56lvl Mam common c grade eq(FP +Yaksa)
Zależy mi na miejscu pozbawionym agro mobów żebym mógł siedzieć bezpiecznie z wilkiem.
Dopełnieniem moich marzeń będzie miejsce odizolowane jakoś od zwykłych spotów tak żeby nocki były tam miłe ciche i spokojne Smile nie muszę chyba tłumaczyć o co mi chodzi Razz

Pozdrawiam
Jasiek
Na którym lvlu masz tego wilka?

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

• Banned

« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 11, 2009, 07:17:41 pm »
48

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 11, 2009, 10:17:47 pm »
48
To jeszcze 7 lvli i wilczek bedzie bil mocniej niz ty :P złóż sobie "pospolite" duale slsy i idz trzaskac moby z ktorych lecą herby albo znajdź sobie jakieś przytulne pt w ktorym wyexpisz wilczka

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 12, 2009, 07:22:52 pm »
A ja mam takie pytanie. Mam 25 lvl ork monk. Zrobilem wlasnie quest na  kookaburre i zastanawiam sie nad wilkiem. Jak myslicie, co sie bardziej oplaca?

« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 12, 2009, 08:17:21 pm »
No na Twoim miejscu to bym nie robił ani kooki ani wilka, tylko bufera dla woja - czyli byczka.
Tyrant ma taki dmg, że niepotrzebny mu wilk. A Kookaburra, to jak pisałem wcześniej, to typowy pet dla nukera/healera/bufera, którym tyrek za cholerę nie jest i nie będzie :)
Chyba, że na handel, lub dla alta - to co innego.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 13, 2009, 01:49:13 pm »
Ok dzieki. Ale byczek dmg daje slabiutkie, prawda?

« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 13, 2009, 02:14:41 pm »
Ok dzieki. Ale byczek dmg daje slabiutkie, prawda?

Wcale, on daje ci buffy i leczy, a dmg masz robić ty :D
Tylko najpierw musisz go na 55 wyexpić
=

« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 14, 2009, 12:35:46 am »
Żaden pet (z wyłączeniem wilka i taksówek) nie robi dmg. Chodzi o kurczaka, byka czy kotka. To są 100% buferzy/healerzy czyli support a nie woje.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 14, 2009, 01:46:37 pm »
Ok dzięki. Mam ostatnie pytanie. Czy jeżeli pet jest "schowany" i ja expie sam, to exp też idzie dla niego?

« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 14, 2009, 02:08:00 pm »
Nie

btw
To, że fenrir ma mniejszy p atk niż g wolf to mit/bug, no nie?
ps tylko się upewniam
=