Witaj
Gość

Wątek: Sprzedać/Zostawić  (Przeczytany 3035 razy)

• Pochwał: -2

Sprzedać/Zostawić
« dnia: Luty 27, 2009, 10:46:46 pm »
Witam
mam ostatnio mały dylemacik..
Kolega napisał mi że wczoraj wbił sube i żebym wpadł go poexpić troszkę, jak znajdę czas.
I pochodziłem sobie po rynku i widziałem że ludzie kupują coiny po 700kk i mam pytanko jak myślicie warto sprzedać teraz wszystkie? i czekać aż drake wprowadzi jakiś event i coiny znów spadną do 200kk? Czy przetrzymać aż dojdą do 1kkk, czy... w ogóle nie sprzedawać tylko kupować dodatkowe, bo nie wiadomo co będzie, napiszcie co myślicie o tym.
Dzięki z góry.

btw.
Gratulacje dostania moda Thorns na arenie, może chociaż jeden dział na tym chorym forum bedzie normalny, szkoda że dostał też moda "Wkupywacz w cudze intencje Sepchir" ale myślę że to nie ma duzego znaczenia, ;)
ofc będę tam wpadał częściej niż na inne fora, bo może poglądam jakieś nowe screeny z pvp ;)

Gratulacje again
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

• Pochwał: 6

Odp: Sprzedać/Zostawić
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2009, 11:55:05 pm »
Coiny bez wzgledu na cene zawsze mialy odpowiednik w sprzecie i na podstawie ich cen kształtowala sie cena itemów "prostych" czyli tych które mozna kupic za adene
wiec bez roznicy czy coins kosztowal 200kk czy 700kk  cena za np set A grade w coinach byla podobna. Wszystko zalezy ile ich masz i na co ci adena.. no zawsze mozna liczyc ze po sprzedaniu ich przykladowo po 700kk  cena spadnie i wtedy bedzie mozna kupic duzo wiecej po 200kk, ale to jak z gra na giełdzie papierów wartosciowych, czyli jak przysłowiowe calowanie lwa w Du...    przyjemnosc watpliwa a ryzyko duze..  :)  (cytat pracownika warszawskiej GPW)
Ceny spadly tylko w przypadku wprowadzenia eventu na enchanty za adene.. gdzie ludzie masowo wysprzedawali wszystko za adene by miec na BEWS,
cena coins oczywiscie stopniowo rosnie poniewaz farmerzy matsów i potek itp którzy sprzedaja je za adene wykupuja za nia coins a by wyroznic sie z poza innych i skusic
daja coraz to lepsze ceny = normalne prawo rynkowe, poza tym morok ile chcesz tej adeny za chomikowac? 3 coiny i masz full inventory adeny + WH = max 6 dc na chara

Co do forum Areny to thx, ale jak na razie tam pustka bo serw nie zacheca do grania (smieszne beta testy bez gm shopa i mozliwosc kupienia chociazby ss czy potek)
czasami tylko musze kasowac posty spamerów i flamerów migrujacych z polskiej sekcji DN

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2009, 12:09:50 am »
Myślałęm żeby zaryzykować sprzedać wszystko (mam ich 54) i adene podawać na postacie, i jak coiny kiedyś spadną do 200kk to nakupić ich dużooo więcej np na horny dla znajomych czy jakiś lepszy eq.
Ale dzięki za radę :)

btw.
Arena się rozwine jak będzie HB na wszystkich serwach mówie to ofc o forum i o serwie. ;)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2009, 10:55:59 am »
Thorns, no no no, gratuluje :) .Może kiedyś wpadnę na arene zobaczyć jak sobie radzisz, aale na razie mnie nie ciągnie do l2 :)
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2009, 05:16:33 pm »
Dopisze tu żeby nie zakładać nowego tematu. Od momentu jak weszła beta hellbonda na rynku idzie zaobserwować drastyczne zmiany i dziwne posunięcia pro player-ów. I się zastanawiam nad ich taktyka. parę dni temu zaobserwowałem bardzo wzmożony ruch dynasty set / boss biżu / broni +++ aż dziwne jeszcze przed beta było trudno o to.

Coraz większa ilość osób z dnia na dzień zaczyna wysprzedawać wszystko co maja. przez parę godzin siedziałem w mieście i liczyłem naliczyłem  ponad  50 osób które sprzedają dynasty set trochę dziwne żeby aż tyle osób. to samo tyczy się boss biżu zaczynają się mass wts boss set biżu. brone to samo.

Gram na Dragonie x15

Zastanawiające to jest. mogę zrozumieć ze parę osób kończy grę i sprzedaje wszystko ale nie aż tyle i w tym samym momencie.
Bardziej mnie przekonuje myśl ze w hellbondzie pojawia się u donego  jakieś extra rzeczy. Co na hellbondzie jest a niema tego na interlude dynasty set jest niema tylko broni i dynasty bizu ?? czy możliwe aby drake wprowadził jakieś inne sety extra bo to by wyjasniało masowa sprzedaż dynasty setów.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2009, 06:37:21 pm »
Ja grałem ponad 2 lata na Dragonie teraz jak jest Down wszedłem na Top 100 i co znalazłem L 2 Inc .To co zobaczyłem mnie powaliło to co tam jest 6 k ludzi online skile pvp dostęp do itemków których Drake ma zamiar wprowadzenie w roku 2056 :).Słowem Thorns napisał każdy gra gdzie lubi ale ja juz na Dragona nie wracam :) Nie ma po co :) Hit sezonu czapeczka mikołaja za 300 KK :) Pozdrawiam i do zobaczenia w lepszych czasach :)

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 06, 2009, 08:32:54 pm »
Alfik0406 Twoje obserwacje są bardzo słuszne - a to dlatego że klan Excidium odchodzi z Dragona

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 06, 2009, 10:44:31 pm »
zdaje mi się, że nie chodzi o to że klan odchodzi czy tam ktos... tylko myślę żę pewnie w GM shopie pojawią się Icariusy (i te 2 rodzaje mieczyków już nie pamiętam nazwy) które jak dobrze kojarzę czyste, mają wartość AM+3 czy +5... więc sądzę że zbierają coiny na te własnie itemy, bo dojdzie nowa kronika i wiadomo nowe bajery, na których drake znów będzie chciał zarobić...
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 07, 2009, 09:45:02 am »
fajnie ale dalej mnie to meczy

1 skoro maja dojść inne bronie na 0 lepsze niż AM na +3 to co z tego jak ludzie sprzedają te +++++++++++ a przecież od razu nie będą mieć latarek na +++++++
2 po co boss biżu sprzedają skoro to i tak najlepsza biżu  nawet od dynasty biżu
3 po co dynasty sety sprzedają skoro to najlepszy set nawet na hellbondzie chyba ze drake zrobi custma jakiegoś.

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 07, 2009, 09:54:01 am »
moze maja przecieki o wipe  :P
ludzie odchodzą wiec cos trzeba zrobic ze sprzetem,  sprzedaja za coiny a potem ---> allegro/ebay

poza tym Dn ma malo nowych graczy a boss jawerly ciagle dobywa... wiec po co trzymac po 2-3 AQ/baium/antharasy
hmmm a latarki +++ ludzie wysprzedaja by dolozyc i kupic taka która ma jeszcze wiecej + ( tak bynajmniej bylo za moich czasow na dragonie)

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 07, 2009, 12:05:01 pm »
zobaczymy co będzie jak wejdzie HB wtedy wszystko się wyjaśni, czy będą nowe cusotmy, czy coś tam, czy wszystko po staremu, no ale w ogóle to na HB jakiś new armor dochodzi chyba.... (dynasty już jest to nie wiem co drake może wymyślić)...

Thorns, mój ziomek z klanu jak grałem na DN kiedys powiedział:
"stary, wiesz po co ludzie mają po 32442432 boss setów? nie po to żeby je sprzedać, tylko po to żeby wchodzić do gry i się onanizować przed tym"
to było coś takiego ;), od razu przypomina mi się film Vinci, i tych bogatych ziomów którzy mieli swoje prywatne kapliczki, pewnie i na DN tacy się znajdują ;)

Pozdrawiam
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 12, 2009, 02:09:41 pm »
Nie chcę zakładać nowego tematu, tylko aby o cos sie zapytać, więc dopiszę tutaj.

Mam pytanie do tych co grają dalej na x15, czy można używać dual boxa? czy dalej jest zasada że ten kto ma sube to nie może mieć duala a ten kto nie ma to może?
I pytanie praktyczne jak sie to sprawdza w rzeczywistości np na Gmbs (tak zwane stare Blazing Swamp) chodzi mi głównie o to czy jest kontrola, czy róbta co chceta ;)

thx z góry
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 12, 2009, 05:53:49 pm »
możesz mieć napewno 1 supporta z subą ...
raczej nie ma sie o co martwić chyba, że chodzi za tobą cale pt ;)