Witaj
Gość

Wątek: L2Sabbath Epilogue, low/mid  (Przeczytany 99857 razy)

• Pochwał: 4

Odp: [Zapowiedź] L2Sabbath Epilogue, low/mid
« Odpowiedź #250 dnia: Styczeń 17, 2010, 07:33:24 pm »
GM-i z Inheritance popieram was :)

Usunięto Chata i usuwane są topiki z cyckami.

Ci dwaj gmi to moderatorzy później to zmienią, admin (Witcher) podobno już kończy Geo ... start dzisiaj późno 22~~ albo jutro wieczorem.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #251 dnia: Styczeń 17, 2010, 07:42:42 pm »
Ja z Arcadiasem ogarniamy forum, po starcie serwa nie będziemy mieli już junior admina na forum i będziemy normalnymi graczami. A ty Naito nie spinaj się tak tylko zajmij się swoim Inheritance.

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #252 dnia: Styczeń 17, 2010, 07:46:05 pm »
start o 20.00

« Odpowiedź #253 dnia: Styczeń 17, 2010, 07:47:44 pm »
na 100% ?:)

« Odpowiedź #254 dnia: Styczeń 17, 2010, 07:47:54 pm »
start o 20.00

13 min. Nie failujcie mi tutaj bo się już na vencie kisimy;p
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #255 dnia: Styczeń 17, 2010, 08:09:05 pm »
serwer ON

• Pochwał: 22

« Odpowiedź #256 dnia: Styczeń 17, 2010, 08:48:58 pm »
I jak online? Bo licznik na stronie coś nie bardzo działa...

« Odpowiedź #257 dnia: Styczeń 17, 2010, 08:58:09 pm »
500 Online i rośnie nadal, a był delay więc pewnie 600+ będzie
RPG CLUB x3 Empire

« Odpowiedź #258 dnia: Styczeń 17, 2010, 09:08:56 pm »
dokładnie a do tego 2 fail'e :(.

« Odpowiedź #259 dnia: Styczeń 17, 2010, 10:31:09 pm »
Nie miałem czasu tu pisac, bo zajety byłem czym innym, czym większość wie, niektórzy (nicków nie podam) nie wiedza i będą dalej przeć w swoje domysły na tyle na ile pozwoli im ich chora wyobraźnia. Postaram sie w tym jednym wątku odpowiedzieć na Wasze bolączki.
1. Jak widac serwer wstał i ma się dobrze na starcie 500 ludzi w poczatkowych lokacjach i 0 lagów.
2. Beta testy były na moim komputerze domowym tu wszystko robilismy i sprawdzaliśmy z evilem, niestety z winy hostera nie mialem dostepu do serwera, a bez dostepu nie da sie przeniesc tych plików na dedyka.(swoją drogą który z Was potrafiłby w 24h znależć serwer dedykowany o odpowiednich parametrach i gotowy do odpalenia, bo my polskiej serwerowni juz podziekowaliśmy za "stosunek do klienta")
3.Co do online na stronie, to dobrze pokazywała, server był online, jednak tylko dla mnie.
4.Mam nadzieje, że tym samym zamknąłem twarze wszystkim administratorom innych serwerów piszącym tu głupoty i czychającym na nasze potknięcie.
5. Co mnie najbardziej rozbawiło zapewniam, że Hestia nie była naszą betą, jak mówiłem beta szła na moim kompie.
6. Jak coś komu jeszcze sie wydaje, albo wie lepiej niech daje tu prędko, bo po zawalonej nocy i dniu idę pogodzić się z żoną, która mimo wszystko ma anielska cierpliwość.
Na uszczypliwości czekam jeszcze 10 min Walcie byle szybko.

• Pochwał: 7

« Odpowiedź #260 dnia: Styczeń 17, 2010, 10:50:56 pm »
To taka drobna uwaga. Na Hestii (co pierwszy raz m isie zdarzylo) mialem buga na spoilu i nie moglem krystalizowac. Oprocz mnie mialo to jeszcze kilka osob. Nastepnie wchodzimy na sabbath i czytamy :

http://forum.l2sabbath.com/viewtopic.php?p=2167#2167
Urso

Wysłany: Dzisiaj 22:22   Crystalizacja    
Spoil lvl 21 zmieniona profa skill wykupiony restartzrobilem pare razy ale nadal nie mam ikonki do kryszwania itemow. wie ktos o co chodzi ?

Evil

Wysłany: Dzisiaj 22:29       
Właśnie sprawdziłem wszystko działa.

Dziekuje i pozdrawiam. A ta "bete" na wlasnym kompie to chyba zartujecie ;p
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

« Odpowiedź #261 dnia: Styczeń 17, 2010, 11:19:55 pm »
Jak zartujemy? a co dziwnego jest w sprawdzaniu plikow na wlasnym kompie? Zresztą zapytaj Evila, to Ci wytłumaczy.
A co do crystalizacji, to wklejaj wszystko jak juz wklejasz, czy ja musze wszystko za Was robic?
http://forum.l2sabbath.com/viewtopic.php?p=2165&sid=415378dd9bbb2d2d611d63dfc0aa8d18#2165

//edit no i teraz wszystko gra :p
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2010, 11:24:11 pm wysłana przez Witcher Sabbath »

• Pochwał: 17

« Odpowiedź #262 dnia: Styczeń 17, 2010, 11:31:21 pm »
Shiny hestia to nie sabbath, poniewaz jak Hestia powstawala to administratorzy tego serwera grali na Inheritance a jak juz Hestia  byla online to bodajze zawitali na AdenaGate(tego nie jestem pewny) a gdy i tam sie nie spodobalo zrodzil sie pomysl stworzenia wlasnego serwera.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2010, 11:33:01 pm wysłana przez Naito »
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

« Odpowiedź #263 dnia: Styczeń 17, 2010, 11:50:04 pm »
Witam wszystkich!

Na początek mały offtop: Od kilku miesięcy śledzę "poczynania" na tym forum... Mimo kilku(edit: NASTU!) wyjątków (nie będę tu chwalił poszczególne nicki za rzeczowe wypowiedzi w różnych tematach związanych z L2) to forum ukazuje zacofanie i nieokrzesanie tzw. "Kwiatu Młodzieży Polskiej". No ale do rzeczy...

(kolejny offtop?)

@Naito - fakt, iż osoba, która w profilu legitymuje się prowadzeniem serwera L2 i wypowiada się w kwestii konkurencyjnego serwera, bardzo Ją deprecjonuje... Konkurować? Owszem, ale trzymając się zasad, a tymczasem Ty, Naito próbujesz tu różnych gierek słownych - tylko po co? Jakkolwiek jesteś wspaniałym adminem, napisałeś setki tysięcy linii kodu w Javie, miliony zapytań do bazy, Twoja geodata warta jest 400k USD, a przez Twój serwer przewinęło się milion osób, to w tym wątku pokazujesz, że brak Ci wyszkolenia w europejskich trendach kulturowych :)

@ontop

Życzę sukcesów ekipie L2Sabbath i jak najszybszej zmiany sprzętu na mocniejszy :) (nie traktować jako ironia)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2010, 11:52:54 pm wysłana przez rychoo84 »

• Pochwał: 17

« Odpowiedź #264 dnia: Styczeń 18, 2010, 12:44:59 am »
@rychoo84

Jakbys nie zauważył to akurat w mojej ostatniej wypowiedzi jestem po stronie serwera sabbath i chce rozwiac ten mit o tym iz niby Hestia to byly beta testy serwera sabbath. Ale ty jestes madrzejszy niz wszyscy i pomimo twoich jakże trafnych spostrzeżeń tego nie dostrzegłeś tylko widzisz to co chcesz widzieć czyli na starcie to iż jestem administratorem innego serwera w związku z czym na pewno chce pogrążyć konkurencje typowe myślenie prostej osoby jaką napewno jesteś.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

« Odpowiedź #265 dnia: Styczeń 18, 2010, 01:12:34 am »
@rychoo84

Jakbys nie zauważył to akurat w mojej ostatniej wypowiedzi jestem po stronie serwera sabbath i chce rozwiac ten mit o tym iz niby Hestia to byly beta testy serwera sabbath. Ale ty jestes madrzejszy niz wszyscy i pomimo twoich jakże trafnych spostrzeżeń tego nie dostrzegłeś tylko widzisz to co chcesz widzieć czyli na starcie to iż jestem administratorem innego serwera w związku z czym na pewno chce pogrążyć konkurencje typowe myślenie prostej osoby jaką napewno jesteś.

tylko w ostatniej wypowiedzi...
większość poprzednich postów to atak na server Sabbath <pośrednio lub bezpośrednio>, widzi to każdy patrzący na całą tą dyskusję obiektywnym okiem ;]

« Odpowiedź #266 dnia: Styczeń 18, 2010, 03:18:18 am »
Dobra a teraz yaya, wbijam na server, ogarniam 20 level i widzę:
- server info w tym samym miejscu co na hestii
- autoeventy te same co na hestii
- host i server ten sam co na hestii
- hedless guard to samo co garbaty na hestii (npc co przypomina o vote itp)
- hestie też miały prowadzić 2 osoby (Serwer będą tworzyć i prowadzić dwie osoby - tak pisali, zachęcam do prezentacji) po czym 1 (developer) gdzieś znikła i został sam admin.
- zniknięcie admina z hestii, zbiega się z otwarciem Sabbath
- drobne bugi podobne do hestii
- przypominam że na hestii był zamiar epilogu ale mieli niedokończone prace, więc odłożyli wprowadzanie "na potem"

Wiecie, ja naprawdę nie chce żeby to się okazał kolejny fail, bo na Hestii to admin nawet nie napisał "pocałujcie mnie w d..." na koniec. Człowiek chciałby w końcu sobie pograć. Ale tak tu pachnie kolejnym szwindlem... Najgorsze że admin i tak się do niczego nie przyzna (zakładając że servery w ogóle mają coś wspólnego ) bo wtedy od razu zrobiła by się opinia negatywna. Jak będzie się przekonamy za 1-3 miesięcy, ale jak to będzie kolejny lolserver to sobie dobrze zapamiętam wszelakie aliasy, IP, numery i jakiekolwiek ślady i jak tylko będziecie próbowali zrobić coś nowego to wam taką reklamę zrobimy że będzie max 50 online + boxy.

PS Na starcie było ponad 400 ludzi - boxy, więc nawet nieźle jak na Polski server i 2 fallstarty.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 03:27:50 am wysłana przez PvtSilver »

« Odpowiedź #267 dnia: Styczeń 18, 2010, 09:37:08 am »
server smiga, az milo wczoraj prawie 500 online na starcie po 2 failach (imo ladny wynik) i dodam ze 0 lag jak na razie

obby tak dalej

« Odpowiedź #268 dnia: Styczeń 18, 2010, 06:27:31 pm »
Bravo, gratulacje dla Adminów:D Po wielu godzinach, udało się odpalić server. Troche się chyba przeciągneło, ale zabardzo tego nie odczułem, bo tak bardzo chciałem na nim zagrac ze nic mnie nie moglo postrzymac.

Server dziala super, tylko są nikiedy spotykane błędy, ale natychmiast naprawiane:D

« Odpowiedź #269 dnia: Styczeń 18, 2010, 06:34:42 pm »
Bravo, gratulacje dla Adminów:D Po wielu godzinach, udało się odpalić server. Troche się chyba przeciągneło, ale zabardzo tego nie odczułem, bo tak bardzo chciałem na nim zagrac ze nic mnie nie moglo postrzymac.

Server dziala super, tylko są nikiedy spotykane błędy, ale natychmiast naprawiane:D

fanboi?

Ja  mam 4x i czekam aż poprawią :

Enchant jest teraz safe+4,
Party Limit,
Paliaoka nie działa na razie,
Nie działają festivale "niby ciągle ktoś w środku",
Buffy nadal 20min, miały być 30minutowe d/s/=5, a prop/3rd =6min

Na razie to tyle z błędów z jakimi się spotkałem
RPG CLUB x3 Empire

• Banned

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #270 dnia: Styczeń 18, 2010, 08:15:31 pm »
Cytat z prezentacji
Przede wszystkim ograniczyliśmy ilość GM’ów do dwóch. Znamy się ze sobą wiele lat, mieszkamy niedaleko siebie, mamy do siebie pełne zaufanie więc nie może być mowy o jakichkolwiek przekrętach czy korupcji. Nie planujemy w przyszłości zatrudnienia nowego GM, na którego jak to wielokrotnie bywało na innych serwach zrzucano winę za przekręty powstające na serwie.

Niby ma byc was tylko dwoch i zaden admin ma nie grac na serwerze a juz widze iz na forum osoby z waszego klanu w ktorym to chcial grac Witcher dostaja administratrow na forum. GL Tak ze w tym momencie wszystkie posty postaci Arcadias w tym temacie sa nic nie warte poniewaz jest tak samo jak i Evil osobą z administracji. Mysle ze coraz jasniej widac kto pisze klamastwa.

Fanboi i junior admin w jednym...haha :D

« Odpowiedź #271 dnia: Styczeń 18, 2010, 08:21:43 pm »
Nie no przez tych idio*** co się do dawna zapisali mam cursa sh1t happens, ale żeby na starcie do dawna się zapisywać.

Podsumowanie serwera :

+ Miło się gra,
+ W miarę ok działa to co sprawdzaliśmy na razie....
+ Dużo wiary
+ GM ma jaja:D

- Geodata średnia
- Wkurw**** polaczki co spammują itd.
- Festival/raty itd. nadal nie poprawione, aż strach się bać co z tej listy na 1szej stronie prezentacji działa, ale nie wnikam(nie żebym w nią wierzył- ale coś chociaż np. elementy, skille, siege, fortece, insty mogły by działać)
RPG CLUB x3 Empire

• L2 quiter
« Odpowiedź #272 dnia: Styczeń 18, 2010, 09:16:00 pm »

whut? coś więcej w tym temacie? :D
edit: sps to ja na sd zabijam, a ty mi to mowisz o 2 pt
To skoncz grac na l2j servach i wyjdz gdzies, gdzie ludzie wiedza jak grac.

« Odpowiedź #273 dnia: Styczeń 19, 2010, 12:33:42 am »

whut? coś więcej w tym temacie? :D

A co wątpisz??? :D

Ja tam poczekałem do 17.30 z tym gdzie się zapisać i problem z głowy :P

« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 19, 2010, 08:20:54 am »
Błędy poprawione, została paliaoka, na serwerze testowym działa ok, więc trzeba będzie poczekać aż znajdziemy rozwiązanie, bez wyłączania serwa.