Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

InsOmnia-

Cytat: Lokocz w Lipiec 21, 2010, 08:27:50 PM
Cytat: InsOmnia- w Lipiec 21, 2010, 08:22:05 PM
Cytat: KaeriN w Lipiec 21, 2010, 08:07:18 PM
blinka na dystans mozna enchantowac takze. anyway na zadnym l2j nie dziala on prawidlowo i pewnie nigdy nie bedzie, na l2j wymagana jest obecnosc przeciwnika przed nasza twarza by nas blink "odrzucil" a jak to powinno dzialac mozecie zobaczyc na RuOffie,RPG, czy innym ruskim syfie, badz na frapsach cadmana, czy innego sb z off-a.

@Rickert
\blink odrzuca nas w kierunku przeciwnym do zwrocenia postaci.<czyli "do tylu">

A tu się bardzo ale to bardzo mylisz. Kilka rozwiązań programistycznych na l2js jest znacznie lepszych niż na offie. Problem jest jak zwykle ten sam, info info info, l2j to emulator, my tylko staramy się udawać to co jest na offie. Jeśli znajdzie się osoba która dokładnie opisze mi krok po kroku, dorzuci jakiś movie, screen jak działa ten skill, będzie działać dokładnie tak jak na offie również na javie. Programowanie jest jedno, język to tylko narzędzie, c++,java,c# - to tylko narzędzia, w każdym z nich można zrobić dokładnie to samo.
nie sadzisz ze na ten temat najlepiej byloby zapytac tego waszego testera z l2dc co ma acc na franzie? a nie pytac ludzi o opisanie krok po kroku, tak kapke ten post zaprzecza twoim poprzednim....

Niestety nie jest tak fajny jak Ty i nie posiada 40 charów. Myślałem że jesteś na tyle rozgarnięty że domyślisz się że chodziło mi o info z retaila, bo przecież blink nigdzie na l2j nie działa, to co mam słuchać gracza który mi powie jak to działa na bugniętym l2j? Proponuje za wszelką cenę nie pokazywać swojej błyskotliwości bo bardzo słabo Ci wychodzi. Pierwsze myślimy, potem piszemy. Tak kapkę feedne trolla.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Lokocz

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 21, 2010, 08:42:21 PM
blinka na dystans mozna enchantowac takze. anyway na zadnym l2j nie dziala on prawidlowo i pewnie nigdy nie bedzie, na l2j wymagana jest obecnosc przeciwnika przed nasza twarza by nas blink "odrzucil" a jak to powinno dzialac mozecie zobaczyc na RuOffie,RPG, czy innym ruskim syfie, badz na frapsach cadmana, czy innego sb z off-a.

@Rickert

A tu się bardzo ale to bardzo mylisz. Kilka rozwiązań programistycznych na l2js jest znacznie lepszych niż na offie. Problem jest jak zwykle ten sam, info info info, l2j to emulator, my tylko staramy się udawać to co jest na offie. Jeśli znajdzie się osoba która dokładnie opisze mi krok po kroku, dorzuci jakiś movie, screen jak działa ten skill, będzie działać dokładnie tak jak na offie również na javie. Programowanie jest jedno, język to tylko narzędzie, c++,java,c# - to tylko narzędzia, w każdym z nich można zrobić dokładnie to samo.
nie sadzisz ze na ten temat najlepiej byloby zapytac tego waszego testera z l2dc co ma acc na franzie? a nie pytac ludzi o opisanie krok po kroku, tak kapke ten post zaprzecza twoim poprzednim....

Niestety nie jest tak fajny jak Ty i nie posiada 40 charów. Myślałem że jesteś na tyle rozgarnięty że domyślisz się że chodziło mi o info z retaila, bo przecież blink nigdzie na l2j nie działa, to co mam słuchać gracza który mi powie jak to działa na bugniętym l2j? Proponuje za wszelką cenę nie pokazywać swojej błyskotliwości bo bardzo słabo Ci wychodzi. Pierwsze myślimy, potem piszemy. Tak kapkę feedne trolla.
ale przeciez l2 nie kreci sie wokol l2j, sa serwery l2off na ktorych to dziala, a sposob w jaki przedstawiles sprawe to moglbym po prostu napisac jak dziala dany skill i poprzec jakims filmikiem, z ktorego nic sie i tak nie dowiesz i ty na tej podstawie mialbys uwierzyc
gosc nie musi posiadac 40 postaci, wystarczy zeby kogos poprosil kto mu tam powie, tam w przeciwienstwie do serwerow prywatnych nie ma dzieci neo, ktore na zwykle pytanie odpisuja "spierdalaj"

raiderek

Biorąc pod uwagę dostępność High rate serverów L2off (rpg, theonline) to trochę fail pisać
CytatProblem jest jak zwykle ten sam, info info info
IMO. Skill jest z 60 lvla i nie trzeba żadnych czasochłonnych testów landrate...tylko sama mechanika działania ;x
Wasting time since 2004
Ru off.

InsOmnia-

Cytat: Lokocz w Lipiec 21, 2010, 09:34:56 PM
Cytat: InsOmnia- w Lipiec 21, 2010, 08:42:21 PM

@Rickert

ale przeciez l2 nie kreci sie wokol l2j, sa serwery l2off na ktorych to dziala, a sposob w jaki przedstawiles sprawe to moglbym po prostu napisac jak dziala dany skill i poprzec jakims filmikiem, z ktorego nic sie i tak nie dowiesz i ty na tej podstawie mialbys uwierzyc
gosc nie musi posiadac 40 postaci, wystarczy zeby kogos poprosil kto mu tam powie, tam w przeciwienstwie do serwerow prywatnych nie ma dzieci neo, ktore na zwykle pytanie odpisuja "-_-'alaj"

przeczytaj poprzednia strone, napisałem tam że sprawa wygląda trochę inaczej z powodu mojej pomyłki, co miało się rozumieć że info z ruoffa jest ok.

Cytat: raiderek w Lipiec 21, 2010, 09:45:30 PM
Biorąc pod uwagę dostępność High rate serverów L2off (rpg, theonline) to trochę fail pisać
IMO. Skill jest z 60 lvla i nie trzeba żadnych czasochłonnych testów landrate...tylko sama mechanika działania ;x

Problemem zawsze jest info, którego zawsze brakuje, dlatego na l2js dalej nie ma HB, dlatego nie ma contestable clan halli, dlatego nie ma wielu rzeczy. A dla zdobycie 60 lvl nawet żeby coś sprawdzić to strata czasu, dlatego jak dostane info, zrobię. Uwierz już siedzę sporo czasu w l2j, i ZAWSZE problemem był brak informacji.

Lokocz

oficjalne forum l2 jest ogolnodostepne dla kazdego, jest tez l2blah, sa tez inne fora, na ktorych mozna zdobyc informacje jak cos dziala na serwerach oficjalnych, potrzeba tylko troche motywacji :)

InsOmnia-

Ale często nie są to dokładne informacje, np dla blinka przydałoby się /loc przed i /loc po użyciu.

g4ce

InsOmnia kiedy zostanie poprawiony exp rate w q epickim ?
playaction.pl - wszystko czego potrzebujesz do swojej konsoli :)

InsOmnia-

Prawdopodobnie piątek lub sobota rano.

Bulls

a Wilki z tym ich SPEEDEM , Kiedy ?:D

InsOmnia-

Dziś będę debugował core, spróbuje to znaleźć, a jeśli nic konkretnego nie znajdę, to zmienię tymczasowo autofeed na 60% co powinno bardzo ograniczyć ten bug.

Siepet

O, a mógłbyś powiedzieć, jak to jest z tym manorem? Nurtują mnie dwie rzeczy, będzie zawsze 1x? Niektórzy płaczą, że musi być fix, inni, ze tak będzie już do końca, a chyba odpowiedzi któregoś z teamu nie widziałem. I jeszcze jedno, jak chcę sprzedać owoce, to już nie ma tak, ze wybieram sobie co chce sprzedać i kliknąć sell w odpowiednim momencie? Bo z tego co widziałem, to muszę czekać na odpowiedni moment i dopiero pojawia się okno ze sprzedażą, a wiem, że na graci final, jeszcze było "normalnie".
waiting for new dex 7x

InsOmnia-

Cytat: Siepet w Lipiec 22, 2010, 05:54:52 PM
O, a mógłbyś powiedzieć, jak to jest z tym manorem? Nurtują mnie dwie rzeczy, będzie zawsze 1x? Niektórzy płaczą, że musi być fix, inni, ze tak będzie już do końca, a chyba odpowiedzi któregoś z teamu nie widziałem. I jeszcze jedno, jak chcę sprzedać owoce, to już nie ma tak, ze wybieram sobie co chce sprzedać i kliknąć sell w odpowiednim momencie? Bo z tego co widziałem, to muszę czekać na odpowiedni moment i dopiero pojawia się okno ze sprzedażą, a wiem, że na graci final, jeszcze było "normalnie".

Manor będzie jak teraz. Co do tego okna, zawsze tak było, ze manor jest pierwsze "under maintenance" przez około 5 minut, wtedy rozpoczyna się nowy okres skupu w którym możesz sprzedawać.

Matim

Cytat: raiderek w Lipiec 21, 2010, 09:45:30 PM

Przepraszam za lekki offtopic, ale czy theonline działa na plikach officialnych? Bo potrzebuje servera do zdobywania informacji o Instancji Zakena, a taki High Rate był by wyśmienity.

Rickert

Tak, są to PTS pliczki like RPG club. Jeżeli nie chcesz tego na TheOnline sprawdzić to możesz na RPG Club 1k.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Kommodus

tam nie sprawdzisz bo to GF i jeszcze tam nie ma Instancji pod zakena
chyba to w epilogu wbilo jak sie nie myle :p

Rickert

Ano racja. A na Cerberusie jak jeszcze graliśmy to źle działało, BMF'y ze supportem na lvlu 61 itp. ubiło zakena w dzień + dostali za niego earninga. :P

InsOmnia-

Cytat: Rickert w Lipiec 22, 2010, 09:32:06 PM
Ano racja. A na Cerberusie jak jeszcze graliśmy to źle działało, BMF'y ze supportem na lvlu 61 itp. ubiło zakena w dzień + dostali za niego earninga. :P

Zaken jest jak za GF. Właśnie brakuje info jak to wygląda w instancji.

Rickert

No pamiętam Twoją odpowiedź jak wtedy z Tobą o tym rozmawiałem. Może ten temat jako tako Ci pomoże InsO: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,36734.0.html

Siepet

Inso, chodzi mi o to, czy nie powinno być możliwości ustawienia sprzedaży podczas mainteance? Było tak na kronikach wstecz.
waiting for new dex 7x

Matim

Cytat: Rickert w Lipiec 22, 2010, 11:13:53 PM
No pamiętam Twoją odpowiedź jak wtedy z Tobą o tym rozmawiałem. Może ten temat jako tako Ci pomoże InsO: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,36734.0.html

To właśnie piszę pod DC.

g4ce

Dlaczego bijac nukiem, majac 5lvl lvl q na recki S, przez 2h dropienia wylecialo mi 100 varka mane? Insomnia co jest z tym q ?

InsOmnia-

Po ile leci itemków? I jak często? Zawsze lecą czy nie?

g4ce

Wypadaja po 2 q itemy ale raz na 10 mobow...

Bulls

ARCYK

Dlaczego gdy bije w katach postać często potrafi poprostu przestać bić. Nie jest to lag bo wystarczy zrobić krok w bok i jest dobrze ale dlaczego tak się dzieje?