Witaj
Gość

Wątek: Dział Bugi!  (Przeczytany 169883 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Dział Bugi!
« Odpowiedź #800 dnia: Kwiecień 16, 2011, 12:23:38 pm »
W h5 pailaka 100% retail like. Serwer testowy już działa.
działaja wam bossy H5? te z DV/DVC ?? te mobki które krążą?>?

« Odpowiedź #801 dnia: Kwiecień 16, 2011, 02:53:40 pm »
A mam kolejne pytanie (mowa o normalnym servie nie testowym) silence u kamaela +30 chance nie wchodzi w mojego wlasnego boxa ktory nawet nie ma mental shielda jedynie pow+ m def i bizu common a grade... No chyba cos tu jest nie tak ;/ 9/10 prób silence nie weszlo

• Pochwał: 13

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #802 dnia: Kwiecień 16, 2011, 04:28:55 pm »
UP
jest ktoś odpowiedzialny za ten dział... tu chyba nikt niezaglada;/

czy mozna sprawdzic paliake 61+ na statku zakena? ja rozumiem ze moby maja leczyc ostatniego bossa ale to juz jest przesada ich czas respa jest chyba 3 sekundy i od razu boss ma full hp... nie do zabicia

W tym temacie jest metoda na tego bosa, wystarczy szukać ;)
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

• Pochwał: 10

• L2Cerberus/L2DC developer
    • L2Cerberus
« Odpowiedź #803 dnia: Kwiecień 17, 2011, 11:46:44 am »
W h5 pailaka 100% retail like. Serwer testowy już działa.
działaja wam bossy H5? te z DV/DVC ?? te mobki które krążą?>?

DV nie jest skończone, mamy wszystkie dane, nie ma czasu. Pewnie po wprowadzeniu H5 na main serwer zajmiemy sie DV.

A mam kolejne pytanie (mowa o normalnym servie nie testowym) silence u kamaela +30 chance nie wchodzi w mojego wlasnego boxa ktory nawet nie ma mental shielda jedynie pow+ m def i bizu common a grade... No chyba cos tu jest nie tak ;/ 9/10 prób silence nie weszlo

h5 ma nowy skill engine
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

« Odpowiedź #804 dnia: Kwiecień 17, 2011, 04:39:26 pm »
Ale nie rozumiem... co ma h5 do systemu na którym aktualnie stoi server? ja nie ptralem o server testowy tylko o ten normalny. Co mi po tym ze w h5 dziala to inaczej. Na razie jest Freya gdzie moj silence +30 nie wchodzi a silence ol na tvt wbija sie na +14 w kazdego jak w masło.

• L2Cerberus
« Odpowiedź #805 dnia: Kwiecień 17, 2011, 06:24:10 pm »
Ale nie rozumiem... co ma h5 do systemu na którym aktualnie stoi server? ja nie ptralem o server testowy tylko o ten normalny. Co mi po tym ze w h5 dziala to inaczej. Na razie jest Freya gdzie moj silence +30 nie wchodzi a silence ol na tvt wbija sie na +14 w kazdego jak w masło.

To że nie będę tracił godzin naprawiając jakiś bug na freya, skoro niedługo wchodzi H5 i tam jest to już naprawione. A formuły to nie jest jedna linia kodu która sobie mogę zmienić.

« Odpowiedź #806 dnia: Kwiecień 19, 2011, 08:32:00 pm »
kolejna sprawa dotyczaca oli:
walcze kociarze z paladynem- paladyn bije tylko kota ja stoje z full hp i cp a kot leje mija walka paladyn wygrywa nie uderzajac mnie anio razu
walcze kamaelem bije tylko kota, wypultuje sie z 2k many i kot wygrywa...
moze mi to ktos racjonalnie wytlumaczyc?

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #807 dnia: Kwiecień 19, 2011, 11:37:19 pm »
kolejna sprawa dotyczaca oli:
walcze kociarze z paladynem- paladyn bije tylko kota ja stoje z full hp i cp a kot leje mija walka paladyn wygrywa nie uderzajac mnie anio razu
walcze kamaelem bije tylko kota, wypultuje sie z 2k many i kot wygrywa...
moze mi to ktos racjonalnie wytlumaczyc?

W razie braku wygranej poprzez  zbicie hp wygrywa ten kto zadal przeciwnikowi wiecej dmg.

« Odpowiedź #808 dnia: Kwiecień 20, 2011, 08:39:26 am »
ja to wiem ze wygrywa ten co zada wiecej dmg ale jakim cudem wygrywa paladyn ktory nie bije mnie tylko ciagle kota wiec ja nie dostaje dmg natomiast on tak. I jakim cudem kot moze zadac kamaelowi wiecej ktory lacznie cp i hp ma kolo 10k a kot bity z enligmenta leczony ciagle przez jego wlasciciela wygrywa na dmg po prostu tego nie rozumiem. To liczy sie dmg zadany kotu czy nie?! Bo to sa dwie przeciwstawne sytuacje i koncza sie zupelnie inaczej i to jest dla mnie niezrozumiale.

• L2Cerberus
« Odpowiedź #809 dnia: Kwiecień 21, 2011, 04:04:34 pm »
Nie ważne czy bije summonera czy jego kota. Jest to dalej dmg zadany przeciwnikowi.

« Odpowiedź #810 dnia: Kwiecień 21, 2011, 07:10:53 pm »
To prosze to sprawdzic bo nie dam sobie wmówic ze jakikolwiek kamael a tym bardziej taki ktory ma 3k+ m ataku zadal przez 6 minut mniej niz 10 k dmg...

• L2Cerberus
« Odpowiedź #811 dnia: Kwiecień 22, 2011, 01:28:10 am »
To prosze to sprawdzic bo nie dam sobie wmówic ze jakikolwiek kamael a tym bardziej taki ktory ma 3k+ m ataku zadal przez 6 minut mniej niz 10 k dmg...

Jak dobrze pamiętam to leczenie też się liczy.

« Odpowiedź #812 dnia: Kwiecień 22, 2011, 07:12:08 am »
Ale jak leczenie tez sie liczy? W sensie ze moge sie zaleczyc na śmierc?:P w sensie na śmierć przeciwnikowi? Kamael nie ma leczeń więc jeśli nie padłem nie zostało mi zadane więcej niż 10k dmg a kociarz 4x wyleczył hp servitora do full + obrywał jeszcze sam. więc poza zadanym dmg mi leczenie jego kota też zaliczane jest jako zadawany dmg? To w takim razie wystarczy ze bufferzy będą się stać i leczyć i wygrają tak? Albo ja coś źle rozumuję albo coś jest nie teges.

• L2Cerberus
« Odpowiedź #813 dnia: Kwiecień 22, 2011, 01:31:44 pm »
Dmg zadany i hp wyleczone.

« Odpowiedź #814 dnia: Kwiecień 22, 2011, 09:01:53 pm »
Ale jak leczenie tez sie liczy? W sensie ze moge sie zaleczyc na śmierc?:P w sensie na śmierć przeciwnikowi? Kamael nie ma leczeń więc jeśli nie padłem nie zostało mi zadane więcej niż 10k dmg a kociarz 4x wyleczył hp servitora do full + obrywał jeszcze sam. więc poza zadanym dmg mi leczenie jego kota też zaliczane jest jako zadawany dmg? To w takim razie wystarczy ze bufferzy będą się stać i leczyć i wygrają tak? Albo ja coś źle rozumuję albo coś jest nie teges.

Niee leczenie nie liczy sie jako DMG chodzi o to że np ktoś może zdać co 30k dmg jeśli będziesz sie healował.

• Pochwał: 4

• dtsug
« Odpowiedź #815 dnia: Kwiecień 23, 2011, 02:12:59 am »
nei zrozumiałem większości z tego co tam napisałeś wyżej, ale oly wygląda tak:

opcja 1. wygrywasz bo kogoś zabijesz (a raczej sprowadzisz jego hp do 0, bo na oli nie da sie zabić)
opcja 2. remis - podopcja a: nikt nikomu nie zadał dmg podobcja b: jakimś cudem zadaliscie dokładnie co do 1 takie same obrażenia
opcja 3. wygrana na damage - jak to działa? a no tak, że walka trwa (nie jestem pewien, ale tak coś mi świta) 5 minut. jeżeli przez 5 minut, obaj zawodnicy żyją, wygrywa ten, który zadał przeciwnikowi większe obrażenia. Stąd np. paladin jest oly farmerem, bo nie dość że ciężki do zabicia, to jeszcze retard_sacrifice'em może się leczyć nonstop i jedyna opcja na wygraną z nim jest zazwyczaj poprzez dmg (no bo jak zabić palka który w kazdej chwili może się za 0hp i 0mp wyleczyć do fulla?)
L II status - retired
- 85/79/79/78 EE - l2ex - retired
- 85/80/79/75 Titan - l2ex - retired
- 80/80/78 BD/Bish/SH - Abyss x7 - retired
- 79/80/79 Sorc/WL/TH - Abyss x7 - retired

« Odpowiedź #816 dnia: Kwiecień 23, 2011, 04:38:39 pm »
Opiszę to jeszcze raz...
moje staty na oli : 5485 CP i 5647 hp. Na selfach 2189 m ataku z enlighmentem 3k + Walczę z kociarzem. Warlock co chwilę lata na silence więc staram się ubić kota jednak cubik z 80 lvla zdejmuje tego silenca więc nadarza z wyleczeniem swojego kociaka. Walka trwa tak dlugo aż skończy się czas i wygrywa kot. Pytam się jakim cudem skoto on nie zadał mi więcej niż 10k dmg ponieważ stoję z 1,5k hp jeszcze bo ciągle biegałem w momencie kiedy skończyła mi się mana która posiadałem a mam jej 1971. Więc uważam za niemożliwe żeby kot zadał mi więcej dmg niż ja jemu. Teraz jest to zrozumiałe? Ja rozumiem że można się leczyć itd ale ja nie mam żadnych leczeń a kociarz battle heala i to on się leczył a nie ja... Więc jakim cudem on wygrał tą walkę. Pal licho retarda za 3 pkt ale ja już nie wiem o co tutaj chodzi;/ bić kota bić warlocka czy w ogóle dać się zabić bo i tak przegram i tak...

« Odpowiedź #817 dnia: Kwiecień 23, 2011, 10:44:29 pm »
Opiszę to jeszcze raz...
moje staty na oli : 5485 CP i 5647 hp. Na selfach 2189 m ataku z enlighmentem 3k + Walczę z kociarzem. Warlock co chwilę lata na silence więc staram się ubić kota jednak cubik z 80 lvla zdejmuje tego silenca więc nadarza z wyleczeniem swojego kociaka. Walka trwa tak dlugo aż skończy się czas i wygrywa kot. Pytam się jakim cudem skoto on nie zadał mi więcej niż 10k dmg ponieważ stoję z 1,5k hp jeszcze bo ciągle biegałem w momencie kiedy skończyła mi się mana która posiadałem a mam jej 1971. Więc uważam za niemożliwe żeby kot zadał mi więcej dmg niż ja jemu. Teraz jest to zrozumiałe? Ja rozumiem że można się leczyć itd ale ja nie mam żadnych leczeń a kociarz battle heala i to on się leczył a nie ja... Więc jakim cudem on wygrał tą walkę. Pal licho retarda za 3 pkt ale ja już nie wiem o co tutaj chodzi;/ bić kota bić warlocka czy w ogóle dać się zabić bo i tak przegram i tak...

Zadał więcej dmg  tobie mniz ty jemu a nie jego summonowi.

« Odpowiedź #818 dnia: Kwiecień 24, 2011, 06:34:38 am »
To czemu inso pisze że nie ma znaczenia kogo się bije? To ja juz nic nie kumam dobra nastepnym razem bije warlocka i juz... widze ze sie nic nie dowiem. Milion rozwiązań.

• L2Cerberus
« Odpowiedź #819 dnia: Kwiecień 24, 2011, 10:55:11 pm »
Wprowadziłem Cię jednak w błąd, sprawdziłem w kodzie, liczy się dmg zadany graczowi.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2011, 11:03:34 pm wysłana przez InsOmnia- »

« Odpowiedź #820 dnia: Kwiecień 25, 2011, 01:38:49 pm »
A nie mówiłem  :)

« Odpowiedź #821 dnia: Kwiecień 28, 2011, 01:47:24 am »
Witam,
przed chwilka zostalem podstepnie okradziony. A mianowicie: Bylem na afku na forcie. W miedzy czasie zostalem wyciagniety (prawdopodobnie przez agro tanka- bilem tanka (expilot????)) poza siege zone- pklem tanka i jego kompani mnie ubili jako PK i wydropilem itemy (oczywiscie wszystko bez moich checi, gdyz bylem afk). Pytanie czy to jest bug? Nie chce otrzymac wydropionych przeze mnie itemow. Chce, wiedziec czy jest to bug. Jesli tak, rzadam wrecz aby ludzie ktorzy wykorzystali tego buga zostali ukarani. Posiadam screeny rozmaite, oraz wiem ze da sie to spradzic w logach. Prosze o pomoc, bo naprawde takie wykorzystywanie bugow, zeby tak okradac bezkarnie ludzi na oczach serwera, a pozniej smiac sie z tego na hero voice to jest szczyt chamstwa. Prosze o pomoc...
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.

« Odpowiedź #822 dnia: Kwiecień 28, 2011, 10:56:13 am »
Witam,
przed chwilka zostalem podstepnie okradziony. A mianowicie: Bylem na afku na forcie. W miedzy czasie zostalem wyciagniety (prawdopodobnie przez agro tanka- bilem tanka (expilot????)) poza siege zone- pklem tanka i jego kompani mnie ubili jako PK i wydropilem itemy (oczywiscie wszystko bez moich checi, gdyz bylem afk). Pytanie czy to jest bug? Nie chce otrzymac wydropionych przeze mnie itemow. Chce, wiedziec czy jest to bug. Jesli tak, rzadam wrecz aby ludzie ktorzy wykorzystali tego buga zostali ukarani. Posiadam screeny rozmaite, oraz wiem ze da sie to spradzic w logach. Prosze o pomoc, bo naprawde takie wykorzystywanie bugow, zeby tak okradac bezkarnie ludzi na oczach serwera, a pozniej smiac sie z tego na hero voice to jest szczyt chamstwa. Prosze o pomoc...

Epic story bro!
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #823 dnia: Kwiecień 28, 2011, 11:19:10 am »
Moglbys normalnie odpowiedziec a nie jak dziecko. W koncu jestes modem?
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.

« Odpowiedź #824 dnia: Kwiecień 28, 2011, 11:54:19 pm »
Witam,

To nie bug na wielu serwerach równiez tak sie da na oficjalnym zapewne też.