Witaj
Gość

Wątek: Dział Bugi!  (Przeczytany 169371 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Dział Bugi!
« Odpowiedź #850 dnia: Maj 04, 2011, 02:16:05 pm »
Jeśli można mam kilka pytań :
1. Czy na sv mobki które biły mi na freya po 100 z dystansowych ataków teraz bija mi po 1k+  czy to normalne ?
2. Na oly jak wygram/przegram nie pokazuje mi DMG . Tak ma być ?

« Odpowiedź #851 dnia: Maj 04, 2011, 04:41:43 pm »
champion moby daja tyle samo expa co zwykle i nie dropia wiecej itemow/adeny od zwyklych mobow.

• Pochwał: 30

• Wiem, że g**no wiem ^^
    • Kliknij i pomóż.
« Odpowiedź #852 dnia: Maj 04, 2011, 04:48:21 pm »
I kolejne pytanie: czy skil o nazwie pride of kamael powinien dzialac tylko z rapierem czy z obojetnie jaka bronia?

Z opisu skilla:
When using a Kamael-exclusive weapon, P. Atk., M. Atk. and lethal attack rate are increased by 10% for 3 minutes. May be applied to Kamael party members.

Czyli rapier, ancient sword i kusza.
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
 :P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
    :dw_4_3:

• Pochwał: 10

• L2Cerberus/L2DC developer
    • L2Cerberus
« Odpowiedź #853 dnia: Maj 04, 2011, 05:08:37 pm »
Jeśli można mam kilka pytań :
1. Czy na sv mobki które biły mi na freya po 100 z dystansowych ataków teraz bija mi po 1k+  czy to normalne ?
2. Na oly jak wygram/przegram nie pokazuje mi DMG . Tak ma być ?

1. Teraz wszystkie moby maja staty/skille i drop 100% retail like, z plików off freya.
2. Nie do końca rozumie? Gdzie maja być obrażenia pokazane?
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

« Odpowiedź #854 dnia: Maj 04, 2011, 05:16:12 pm »
no zawsze jak się walka kończy masz taką tabele : Nazwa postaci,clan, (...) DMG , punkty (-,+ x)

edit:
wszystko działa poprawnie ale w DMG wyświetla  0 czy ja mam coś źle czy wszyscy tak mają ?
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2011, 08:00:04 pm wysłana przez Zalin »

« Odpowiedź #855 dnia: Maj 04, 2011, 07:19:38 pm »
No to pride działa niepoprawnie w takim razie

« Odpowiedź #856 dnia: Maj 04, 2011, 08:36:24 pm »
Skoro tak się stało to zapewne Cie tam nie było tak? Bo chyba byś nie pozwolił na pk? Wiec rozumie że zgadujesz że to aggression?

Jedyny efekt aggression to:

<effect name="TargetMe" time="3" val="0" stackOrder="1" stackType="targetMe" />
Jeżeli to jest prawda, to współczuję serwera...

Masz jakieś problemy? Bo dla mnie mod który się tak zachowuje chyba nie powinien być modem. Ja rozumie super pro off player ale jednak ranga do czegoś zobowiązuje.

problem dotyczy skilla Vengeance, ktory wlasnie dziala tak, ze postac zaczyna Cie poprostu Bic, wtedy tank wychodzi poza siege, czeka az mu flaga zejdzie, sciaga armor, daje sie spekowac i z boxa zabija ta postac na karmie - wielu klanowiczy jak i wielu graczy stracilo tak duzo itemow - dlatego rowniez wielu graczy odeszlo przez to z servera, jak widze po paru miesiacach sytuacja nadal sie nie zmienila.

Dzieki Arsey za odpowiedz. Wiemy jaki juz to skill, Inso moglbys sprobowac to naprawic?
Co do wczesniejszego pytania. TAK bylem na afku, wiadomo, ze nie dopuscilbym zebym kogos pk'nal :] nie chce zadnego zwrotu itemow, tylko naprawiony skill, bo naprawde z 20ludzi pisalo do mnie i pytali co mi odpowiedziales w tej sprawie- rowniez tak sie 'wydropili'.

Co do Alara- super adminow tutaj maja. nc.

peace.
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.

• Wiem, że g**no wiem ^^
    • Kliknij i pomóż.
« Odpowiedź #857 dnia: Maj 04, 2011, 08:40:17 pm »
No to pride działa niepoprawnie w takim razie

Szczegóły?
Działa tylko z rapierem?
Działa z każdą bronią?
Jak zgłaszać bugi to z informacjami od razu.
Nudzi ci się?

Albo będzie taki cuś:

« Odpowiedź #858 dnia: Maj 04, 2011, 09:00:21 pm »
Działa z wszystkim. Jesli piszesz ze powinno dzialac tylko z rapierem a ja pisze ze dziala niepoprawnie to chyba oczywiste:P

• (:J<-<
« Odpowiedź #859 dnia: Maj 04, 2011, 09:44:27 pm »
Działa z wszystkim. Jesli piszesz ze powinno dzialac tylko z rapierem a ja pisze ze dziala niepoprawnie to chyba oczywiste:P
Gdzie tak napisał? Chyba czytać nie umiem  :shock:

• Wiem, że g**no wiem ^^
    • Kliknij i pomóż.
« Odpowiedź #860 dnia: Maj 04, 2011, 09:52:28 pm »
Z opisu skilla:
When using a Kamael-exclusive weapon, P. Atk., M. Atk. and lethal attack rate are increased by 10% for 3 minutes. May be applied to Kamael party members.

Czyli rapier, ancient sword i kusza.

Sry za offtopic
Nudzi ci się?

Albo będzie taki cuś:

• Pochwał: 2

• "MAD DOG" SMITH
    • MMOPlay Lineage II
« Odpowiedź #861 dnia: Maj 04, 2011, 09:55:30 pm »

skill_begin   skill_name = [s_pride_of_kamael1]   /* [프라이드 오브 카마엘] */   skill_id = 1444   level = 1   operate_type = A2   magic_level = 49   self_effect = {}   effect = {{p_physical_attack;{ancientsword;crossbow;rapier};10;per};{p_magical_attack;{all};10;per};{p_fatal_blow_rate;10;p

H5 off - dane z plików serwera. Więc działa z rapierami, crossbow i ancientsword.
Oj tam oj tam

« Odpowiedź #862 dnia: Maj 04, 2011, 10:01:54 pm »
Dobra bede gadał jak do debili:... DZIAŁA Z STAFFAMI, SWORDAMI, BLUNTAMI ITD IPT MAM DALEJ WYMIENIAĆ?

• L2Cerberus
« Odpowiedź #863 dnia: Maj 04, 2011, 10:08:36 pm »

skill_begin   skill_name = [s_pride_of_kamael1]   /* [프라이드 오브 카마엘] */   skill_id = 1444   level = 1   operate_type = A2   magic_level = 49   self_effect = {}   effect = {{p_physical_attack;{ancientsword;crossbow;rapier};10;per};{p_magical_attack;{all};10;per};{p_fatal_blow_rate;10;p

H5 off - dane z plików serwera. Więc działa z rapierami, crossbow i ancientsword.

Wczesne h5, nie ma tam jeszcze praktycznie nic z hf, wiec raczej freya :)

Co do Pride of Kamael, poprawione będzie po update, dzięki za report.

• Pochwał: 2

• "MAD DOG" SMITH
    • MMOPlay Lineage II
« Odpowiedź #864 dnia: Maj 04, 2011, 10:09:37 pm »

Wczesne h5, nie ma tam jeszcze praktycznie nic z hf, wiec raczej freya :)

Co do Pride of Kamael, poprawione będzie po update, dzięki za report.
Wczesne wczesne, PTS do tego. Ale lepszy rydz... (póki późniejsze nie wpadnie xD) Zresztą... Dużo zmian poza skillami raczej nie było :) A skille to mała kropelka co przydatne :) Czy nie ma nic - nie wiem. Szczerze nie przyglądałem się dokładnie (tylko plik skilli 90Mb... 20 minut szukałem edytora który to otworzy xD)
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2011, 10:12:05 pm wysłana przez szponiasty »
Oj tam oj tam

• (:J<-<
« Odpowiedź #865 dnia: Maj 04, 2011, 11:11:42 pm »
Dobra bede gadał jak do debili:... DZIAŁA Z STAFFAMI, SWORDAMI, BLUNTAMI ITD IPT MAM DALEJ WYMIENIAĆ?
Jak do debili?  :shock: Pleciesz trzy po trzy pisząc coś co xaxa nie napisał, czyli, że powinno działać tylko z rapierem, więc zwracamy ci uwagę, że z każdą bronią kamaela powinien skill dawać efekt a nie tylko z rapierem, i jeszcze raczysz nas teraz obrażać za to, że sam nie potrafisz poprawnie czegoś napisać? Brak mi słów  :o

« Odpowiedź #866 dnia: Maj 05, 2011, 06:23:41 am »
czlowieku naucz sie czytac ze zrozumieniem. Ja wiem co to jest exlusive kamael wapeon wiec dla tego zglaszalem buga ze dziala tez z innymi bronmi. Wiec najpierw patrz co czytasz a potem wnos cos konstruktywnego do tematu a nie nabijaj sobie postow. Inso pisales ze moby w 100% retail like ale cos jest dziwnego. Moby 50lvl stunuja postacie na 83 tak samo z draina targaly mnie po 1k. Mowie o orkach na cmentarzu i postaci SE. I ponawiam pytanie: chempiony powinny tak dzialac? Tzn mocniejsze w hp decie i ataku a daja tyle samo expa i dropu co normalne?

« Odpowiedź #867 dnia: Maj 05, 2011, 10:04:33 am »
no dobra... dodam coś od siebie. Po przyzwaniu i nabuffowaniu summona(bez potrzebny dawania mu nobla) a następnie po zabiciu jego, nowy summon nie posiada buffow od tego wcześniejszego, który został zabity. Powinno działać to już od Freyi... podobnie jest z sumonem po zrobieniu reloga, wystarczy że go zrobisz nie ma już sumona( nie wspominając już o jego buffach)
Wiem że jest to bug i prosiłbym o jego naprawę a co do innych rzeczy związanych z tą profa... nie da się wykupić skilla Servitor Share z 83 lvla u npc (na skill ten potrzeba 100,000,000 SP). Z innych rzeczy związanych z sumonnerem, to brak pobierania od sumonnera 100% jego attrybutu dla summona(ktoś się zapyta dlaczego 100% a nie 80% jak na freyi... ponieważ jest to H5), podobnie jest z att defens sumonera które nie przechodzą na summona(nie wiem ile % powinno przechodzić na summona ale wiem, że to nie działą tutaj ponieważ w DC secie summon dostawał za tyle samo co i w dynasty z full att.

• L2Cerberus
« Odpowiedź #868 dnia: Maj 05, 2011, 09:14:12 pm »
czlowieku naucz sie czytac ze zrozumieniem. Ja wiem co to jest exlusive kamael wapeon wiec dla tego zglaszalem buga ze dziala tez z innymi bronmi. Wiec najpierw patrz co czytasz a potem wnos cos konstruktywnego do tematu a nie nabijaj sobie postow. Inso pisales ze moby w 100% retail like ale cos jest dziwnego. Moby 50lvl stunuja postacie na 83 tak samo z draina targaly mnie po 1k. Mowie o orkach na cmentarzu i postaci SE. I ponawiam pytanie: chempiony powinny tak dzialac? Tzn mocniejsze w hp decie i ataku a daja tyle samo expa i dropu co normalne?

champy beda mocno osłabione po update, i bedzie z nich znaczy bonus.

no dobra... dodam coś od siebie. Po przyzwaniu i nabuffowaniu summona(bez potrzebny dawania mu nobla) a następnie po zabiciu jego, nowy summon nie posiada buffow od tego wcześniejszego, który został zabity. Powinno działać to już od Freyi... podobnie jest z sumonem po zrobieniu reloga, wystarczy że go zrobisz nie ma już sumona( nie wspominając już o jego buffach)
Wiem że jest to bug i prosiłbym o jego naprawę a co do innych rzeczy związanych z tą profa... nie da się wykupić skilla Servitor Share z 83 lvla u npc (na skill ten potrzeba 100,000,000 SP). Z innych rzeczy związanych z sumonnerem, to brak pobierania od sumonnera 100% jego attrybutu dla summona(ktoś się zapyta dlaczego 100% a nie 80% jak na freyi... ponieważ jest to H5), podobnie jest z att defens sumonera które nie przechodzą na summona(nie wiem ile % powinno przechodzić na summona ale wiem, że to nie działą tutaj ponieważ w DC secie summon dostawał za tyle samo co i w dynasty z full att.

wszystko jest w bug reporcie na naszym forum, pracujemy nad tym.

« Odpowiedź #869 dnia: Maj 06, 2011, 07:48:47 am »
Inso pisales ze moby w 100% retail like ale cos jest dziwnego. Moby 50lvl stunuja postacie na 83 tak samo z draina targaly mnie po 1k. Mowie o orkach na cmentarzu i postaci SE. I ponawiam pytanie: chempiony powinny tak dzialac? Tzn mocniejsze w hp decie i ataku a daja tyle samo expa i dropu co normalne?

mojemu bufferowi (81wc) mobki na vos biją po 700 z draina (standardowe bizu a grade ) nie wspominając już na sv. Wątpie że to retail like, ponieważ jak postać na 50 lvl może tam expić jeżeli  jeden mobek zabiera 1/2 hp

« Odpowiedź #870 dnia: Maj 06, 2011, 08:36:37 am »
Nie wiem jak tam na tym privie macie ustawione, ale wszystkie skille bez względu na ich lvl i lvl postaci powinny mie min 10% szansy wejscia od H5.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

• Pochwał: 9

• AWTHPW
« Odpowiedź #871 dnia: Maj 06, 2011, 01:50:37 pm »
Co do Pride of Kamael to ma tylko taki opis, ale działa chyba z każdą bronią na offie. Zapytajcie orloka, on będzie wiedział.

We ride together, we die together.

• L2Cerberus
« Odpowiedź #872 dnia: Maj 06, 2011, 02:53:35 pm »
Nie wiem jak tam na tym privie macie ustawione, ale wszystkie skille bez względu na ich lvl i lvl postaci powinny mie min 10% szansy wejscia od H5.

właśnie tak jest

Co do Pride of Kamael to ma tylko taki opis, ale działa chyba z każdą bronią na offie. Zapytajcie orloka, on będzie wiedział.

tylko z bronią kamaela, potwierdzone w plikach offa.

« Odpowiedź #873 dnia: Maj 07, 2011, 04:20:05 pm »
Cos jest nie tak z bonus expem za recomendy. Mając 50% bonusu dostawałem z moba 154k expa, po upływie godziny kiedy "bonus" już się skończył nadal dostawałem 154k expa. nie wydaje mi się zeby 154 expa to miał byc ten bonus no ale sprawdzcie to sobie:) i jednocześnie mam pytanie: jak działa potka którą mozna ten bonus przedłużyć? biorę ją i nic się nie dzieje ani od razu ani następnego dnia.

« Odpowiedź #874 dnia: Maj 09, 2011, 03:54:45 pm »
Sock Stomp- 80% success rate a praktycznie nie wchodzi... a mam go na +30 na chance jeszcze... +45%na chance z epikow. 1/5 na gola 85 postac.

Pytanko, jaki % na wejscie ma shield stun od palka/da ? chodzi mi o bazowo +0 skill.
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.