Ancient Legion; low, epilogue, 1 styczeń 2011

Zaczęty przez Lamalana, Październik 22, 2010, 06:26:27 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SpeedyGonzales

KLIMATYCZNY SH1T!!!

//Następnym razem zanim coś napiszesz - pomyśl, następnie napisz, przemyśl to drugi raz i dopiero wyślij

Kamal

Tak, jest to serwer klimatyczny, przy czym nie jest wymagane pisanie historii etc.

Fat4lity

Cytat: Kamal w Styczeń 03, 2011, 07:15:10 PM
Tak, jest to serwer klimatyczny, przy czym nie jest wymagane pisanie historii etc.

Wg mnie nowe serwery tego typu nie mają szans, bo nikt takich nie szuka. Pierwszy (chyba) był Allseron i na tym kończy się era klimatycznych serwerów. Tak więc panie admin, przemyśl to, bo raczej na online nie masz co liczyć.

Lamalana

Gdyby Panu adminowi zależało na online z pewnością nie stawiałby serwera klimatycznego. Niektórzy stawiają serwery żeby prowadzić w rankingach, inni żeby zdobyć kasę za dotację (pozdrawiam ekipę blacksabbath), a inni żeby się pobawić w klimacenie.
AL podobnie jak Allseron istnieje długo.

Marko

Nawet jeśli serwer jest klimatyczny to nie znaczy, że musisz chodzić na każdą przygodę, jarmark itp, czy musisz siedzieć w mieście i brać się za "klimacenie". Nikt Cię do tego nie zmusza. Ważne jest to, że ludzie traktują się z szacunkiem, pomagają sobie i fajnie im się wspólnie gra, a RPG umila im ten czas. Wiele ludzi szuka serwerów low rate'owych a AL  ma pewne urozmaicenia i to go odróżnia od innych serwerów. Przez to staje się ciekawszy. Na prawdę warto spróbować sił przy czymś nowym i zobaczyć jak to wygląda, a nie z góry objeżdżać. Online jakoś dość duży był i nikt nie narzekał. Teraz potrzeba po prostu trochę cierpliwości.

Magnets

Bardzo przyjemny serwer co tu dużo pisać (troche słaby online ale to się napewno zmieni). Ale i tak nie zapomne czasów valdaronu może nie było 1k++ ludzi ale jakoś chciało się wejść do tej gry pograć poklimacić  :)

Polopiryn

Ja to jestem chyba tępy człowiek. Ale wyjaśnijcie mi coś, o co idzie w tym "klimatyzowaniu" naszego L2. Idzie oto, że expimy, expimy i jeszcze raz expimy o czasem questa się zrobi :P.

Może mi ktoś wyjaśnić o co kaman?
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Fat4lity

Cytat: Polopiryn w Styczeń 04, 2011, 08:23:17 PM
Ja to jestem chyba tępy człowiek. Ale wyjaśnijcie mi coś, o co idzie w tym "klimatyzowaniu" naszego L2. Idzie oto, że expimy, expimy i jeszcze raz expimy o czasem questa się zrobi :P.

Może mi ktoś wyjaśnić o co kaman?

To całe 'klimatyzowanie' jest trochę chore ;) Na czacie musisz zachowywać się, jak byś żył w L2 tzn coś w stylu: '<apsik!> ohh, ależ kichnąłem', albo 'witaj zacny bracie! jak idzie nabywanie doświadczenia?' :D Prawda jest taka, że TO co wyprawia się na takich serwerach jest psuciem prawdziwego klimatu L2, bo jak wiemy na OFFie tak nie ma :) Czemu mają służyć te całe gadki? Żeby pogadać? Wole zadzwonić do kumpla i iść z nim na piwo a nie szukać sobie przyjacioł w 'baśniowo klimatycznym świecie l2' -.-
Zaraz pewnie zostane zjechany przez jakiegoś fana 'klimatyzacji', ale dla mnie L2 to dojście do ownage z klanem, bossy, PvP a przede wszystkim dobra zabawa a nie zacne rozmowy i zdobywanie znajomków do kolekcji na nk.

GenesiZ

Wiesz... Ty wolisz tak, a inni wolą inaczej. Ten serwer ma coś w sobie specyficznego, niezależnie od braku ludzi oni próbują wyróżnić się czymś innym niż inne serwery i tu nie chodzi o pliki :)
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Fat4lity

Bo jedni wolą pobawić się na normalnych serwerach, gdzie można z kimś w czymś rywalizować a potem wyjść na świat i żyć własnym życiem, drudzy wolą spędzać czas wyłącznie na wkręcaniu sobie i swoim zacnym znajomkom jakie to zaiście efektywne blowy Keltirom nie sadzą...

Polopiryn

Czyli to całe klimatyzowanie można by podciągnąć pod gre Role Play na serwerach SAMP :P. Może spróbuję zobaczę, na razie mi się ściąga epilogue.

^^Nie kłóćcie się, ja tylko zapytałem na czym to polega, a nie kto jakie ma zdanie :p.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Fat4lity

Cytat: Polopiryn w Styczeń 04, 2011, 08:52:25 PM
Czyli to całe klimatyzowanie można by podciągnąć pod gre Role Play na serwerach SAMP :P. Może spróbuję zobaczę, na razie mi się ściąga epilogue.

^^Nie kłóćcie się, ja tylko zapytałem na czym to polega, a nie kto jakie ma zdanie :p.

Spokojnie :D Wyrażam jedynie swoją opinię :) Taka zabawa mi do gustu nie przypada, ale jeśli komuś to się podoba, to jego sprawa :)

Rake

OMFG to ten serwer jeszcze istnieje?!

Powstał chyba niedługo po Everlaście ( który  przez długi okres czasu też był serwerem "klimatycznym" tyle że online biło na głowę AL).

Pogratulować wytrwałości i zacięcia. Poważnie mówię.

P.S. Haha właśnie sobie przypomniałem teksty z kanału trade na "klimatycznych" serwerach.
Ciężka zbroja koszmaru,  szata ciemnego kryształu itd. ^^
Fajna sprawa jak człowiek ma doła. Wchodzisz do gry, zaczynasz czytać takie "kwiatki" na trade i po chwili nie jesteś w stanie przestać się śmiać ^^
[

virek3

lol a jakbyś był Arabem i zobaczył na trade HeavyNigthmare też byś się śmiał?

Smiejesz się z własnego języka wiesz o tym??

Aza

Ja bym chętnie wbił na taki serwer zobaczyć jak bardzo można być nerdem :D. Zrobiłbym laseczkę i lał przed kompem z tekstów "a może chcesz zwiedzić ze mną Imperialny Grobowiec, dziewojo?" XDDDDD

Nie chcę nikogo oceniać ale naprawdę to wydaje mi się trochę chore  :D

Rake

Cytat: virek3 w Styczeń 04, 2011, 11:43:28 PM

Tyle że nazwy Nightmare Armor, Draconic itp. w L2 są właściwie już nazwami własnymi i jako takie nie powinny być tłumaczone.

@Aza

Każdy ma swoją "banię" to fakt :) Jak wiele osób ma "banię" na "klimacenie" w L2 widać wyraźnie po online takich serwerów.
To co mnie najbardziej bawi to przekonanie o byciu lepszym od reszty "plebsu" , które ma większość ludzi grających na takich serwerach. Oni to "szlachta", są lepsi. Dlatego później dostają piany na widok postów takich jak np. mój ;)
[

Fat4lity

To się nazywa szlifowanie języka obcego, który w owych czasach jest podstawą :)

Laner

Tłumaczenie nazw itemów i lokacji nie jest najlepszym pomysłem, wychodzą naprawdę paradoksalne nazwy, a "zbroja ciężkiego koszmaru" jest tego najlepszym przykładem. Jeżeli ktoś usilnie dąży do klimatu to lepiej by było gdyby wymyślił nowe bardziej "polskie" nazwy owych itemów.

Kamal

Poproszę nicki z gry, bo gadacie jak potłuczeni :)

Aza

Cytat: Laner w Styczeń 05, 2011, 10:32:51 PM

Tłumaczenie nazw itemów i lokacji nie jest najlepszym pomysłem, wychodzą naprawdę paradoksalne nazwy, a "zbroja ciężkiego koszmaru" jest tego najlepszym przykładem. Jeżeli ktoś usilnie dąży do klimatu to lepiej by było gdyby wymyślił nowe bardziej "polskie" nazwy owych itemów.

haha to tak jak w diablo 2 pamietam grałem na spolszczeniu to po godzinie odinstalowałem bo jak szedłem do "Kazamat Nienawiści" albo atakował mnie "Trujący Plwacz"  to myślałem, że dostanę ataku serca ze śmiechu :D

chcecie szlifować polski język to zapiszcie się na konkurs recytatorski, uczcie się erystyki albo czytajcie książki a nie róbcie z l2 kabaretu :D w podstawówce lepiej potrafiłem zargumentować swoją wypowiedź niż niektórzy na tym forum, bez urazy

Marko

Cytat: Laner w Styczeń 05, 2011, 10:32:51 PM

HAHAHA. Ale tylko Ty jesteś tak inteligentny żeby to przetłumaczyć na "zbroja ciężkiego koszmaru". Coś Ci się pokręciło kolego.   hahaha
Muszę zapamiętać ten "lekki koszmar" i "ciężki koszmar". Człowiek uczy się całe życie. :D Ciężki to Ty możesz mieć grzech a nie koszmar. : :?

Kamal

Powoli się ludzie rozkręcają ;) Online dalej nie jest mocny, ale mam cichą nadzieję, że się zwiększy

Tumulec

Cytat: Kamal w Styczeń 09, 2011, 01:09:00 AM
Powoli się ludzie rozkręcają ;) Online dalej nie jest mocny, ale mam cichą nadzieję, że się zwiększy

A co tam u was jak serwerek się rozwija jak dzisiejszy online ??
Tylko (L)

Piszę poprawnie po Polsku. Znaczy staram się :D

Kamal

Ekipa LE odeszła z serwera, online w okolicach dwudziestu paru łącznie z off shopami, niby eventy się odbywają.