Minimalna szansa wejścia KAŻDEGO debuffa/efektu to 10%. Maksymalna szansa to z kolei 10%
90%*
Tak, oczywiście, zwykła "literówka", bo pisałem trochę późno, już poprawione ; )
Ja bym się nie bawił w szukanie nuka poniżej S80 (ja już wydałem 1,2kkk i dalej nic), jest to cholernie droga inwestycja a z S grade to i tak szału na oly nie zrobimy.
Widzisz, myślałem nad tym chwilę i sądzę, że mimo wszystko tak jest ok. Dlaczego?
Cały mój poradnik rozbija się raczej o lekko podrzędnego cardiego, który umie zarobić sporo gotówki, ale nie kupuje adeny i nie napierdziela w L2 więcej jak 4h dziennie 4-5 dni w tygodniu. Z czym to się je?
Szukanie augu w S grade, to koszt około 500k na każdą próbę, która obejmuje włożenie i wyciągniecie SA (włożenie to jakieś ~100k, zdjęcie to ~400k). Z kolei ta sama procedura w S80 (Icarus spirit) to zabawa w sumie ponad 1kk na 1 próbę. 2 x drożej. Statystycznie z tego co zaobserwowałem (nie wiem jaki wpływ mają poszczególne grade'y LS-ów, bo ja np. między mid a zwykłymi różnicy nie widzę) to na znalezienie augu ludzie zużywają coś miedzy 100-150 LS-ów. Oczywiście to nei jest reguła, bo 1 znajdzie za 1 LS-em, a inni włoży 300 i nei znajdzie. To tylko moje obserwacje po rozmowach z ludźmi, którzy takiego augu szukali.
Co się liczy na oly? Na oly w 90% liczy się kite połączony z mana burnem. Gdy enemy ma wpakowanego block WW i jest bez many, to nawet S grade AM-ka wystarczy by go już dobić. Oczywiście, fajnei by było mieć to samo od razu w Icarusie, ale policz sobie Pokit, ile wydałbyś ty szukając nuka w Icarusie. Stać cię na to? Mnie by nie było ; )
Dlatego podsumowując, na podstawy oly i jakiegoś skromnego ganku w terenie w duo/trio, AM-ka/Phantom z augu i 150 atri styka zupełnie. Gdy założysz już min S80 set, do s84 masz jeszcze daleko (w co wątpie w tej kronicie) to możesz szukać 2 augu wcześniej. Wszystko rozbija się o ilość posiadanego hajsu. Suma sumarum i tak by ownić na oly musisz mieć min 3 nuki w 3 różnych (najlepiej min s80) broniach xD