Witaj
Gość

Wątek: Paladyn [Pal]  (Przeczytany 400896 razy)

Odp: Paladyn [Pal]
« Odpowiedź #200 dnia: Październik 28, 2007, 06:42:15 pm »
Bierz Infinty blade IMO... przy Pole nie mozna uzywac shielda, a z reguly shield czesto sie przydaje =P

Nie ma sprawy.Mozemy powalczyc na jakims seriwe ja z hero pole a ty z hero blade i zobaczymy kto wygra.Po kilku minutach walki tobie zejda buffy a mi troche HP.

Cancel Badyl>all hero chyba ze jestes klasowym wojem(glad,destro,warlord,tyrant) to bronie dla swojego mastery.Infinity Blade jest z dupy bo widzialem jak go uzywal Dev.Ten Hex to jakis kawal tracisz blesy na kazdy hit a wszedl hmm...po 30 uderzeniach?
/agree

tez uzywalem Infinity Blade i jest on raczej do dupy :D chociaz moze nie tyle do dupy co gorszy od pole ...

co do shielda .... robisz macro i trenujesz szybkie zmienianie broni :D
a co do bonusow do shielda od Infinity Blade ... jak hero powinienes raczej miec klan z high lvl EE zeby mial buffy na tarcze ...

edit
@czachurek
Infinity blade ma szanse na wrzucenie hexa przy krytyku

• Pochwał: 0

• Upadly Paladyn
« Odpowiedź #201 dnia: Październik 28, 2007, 06:53:23 pm »
Nasz EE okazal sie kretynem i zlodziejem, wiec juz z nami nie gra  :P Ale juz mi troche razniej ze ktos popiera wybor wloczni.. przynajmniej prawdopodobniestwo popelnienia ewentualnego faux pas przy wyborze broni nieco zmalalo ;)
Ivo - PhoenixKnight - NoName Member [L2 eXistence]

« Odpowiedź #202 dnia: Październik 28, 2007, 08:10:59 pm »
Nasz EE okazal sie kretynem i zlodziejem, wiec juz z nami nie gra  :P Ale juz mi troche razniej ze ktos popiera wybor wloczni.. przynajmniej prawdopodobniestwo popelnienia ewentualnego faux pas przy wyborze broni nieco zmalalo ;)

z tego co sie orientuje to tylko magowie i healerzy nie biora cancel sticka, nawet dagerzy u mnie latali z polearmem i cancelowali na hero ud i pozniej zabijali na 1 backstaba.

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #203 dnia: Październik 28, 2007, 08:19:26 pm »
Zawsze mozna wykorzystac buga z cancel stick i cancelowac na dystans :P

• Upadly Paladyn
« Odpowiedź #204 dnia: Październik 28, 2007, 08:43:04 pm »
Na eXi nadal jest C4 zatem skille Hero odpadaja  :( Cancel na dystans? Talk to me ;)

« Odpowiedź #205 dnia: Październik 28, 2007, 08:45:26 pm »
Palek nie musi miec Miracle zeby czyscic :P Jak masz nawet skille z C5 to z AI zamiatasz xD

• Upadly Paladyn
« Odpowiedź #206 dnia: Październik 28, 2007, 09:01:50 pm »
No niestety.. C4.. testy C5 dopiero trwaja.. i pewnie troche zejdzie. A to ze AI jest cudowne to wiem.. :)

• Banned

• Pochwał: -4

• VODKA - Connecting People
« Odpowiedź #207 dnia: Listopad 04, 2007, 10:34:19 am »
Witam. Otóż powiedzcie czy mój build : MJ Set, Teotossiany Set, DLE + Health +4 i tarcza Dragon Shiel S. Co do dye : +4 STR / -4 CON, +2 DEX/ -2 CON, +4 WIT / -4 INT. Nadaje się do pvp? Powiem że jak na razie łuczników ciacham w duelach, nieraz tam mnie jakiś weźmie. Tylko najgorzej z tymi nożownikami i gladiatorami np.! Ich jakoś nie mogę rozgromić. A, i w najbliższym czasie postaram się MJ i teotosiany na +6 załatwić, a jeszcze dziś z mojego DLE +Health +4 zrobie .... +7 :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2007, 03:40:32 pm wysłana przez Rzezim »
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

« Odpowiedź #208 dnia: Listopad 04, 2007, 12:00:28 pm »
nie wiem po ci te te +2dex-2 con xD i ten build jak najbardziej nadaje sie do pvp ...

« Odpowiedź #209 dnia: Listopad 14, 2007, 05:31:04 pm »
Kto jest lepszy w pvp a kto w pve ? DA czy Paladn ??

« Odpowiedź #210 dnia: Listopad 14, 2007, 06:42:32 pm »
Zazwyczaj DA w pvp a w pve to jeden ch...chociaz DA ma Banish Seraph.

« Odpowiedź #211 dnia: Listopad 15, 2007, 12:45:32 pm »
witam, chciałem spytac w zasadzie o to samo co kolega wyzej, kto lepszy do pvp z tym ze mowie o DA/PAL-u na 80 lvlu S grade, wczesniej gralem DA ale teraz na moim serwie (interlude) panterke sie chyba dluzej przyzywa niz wczesniej i ogolnie jest slabsza - nie wiem czy nie lepiej Pala bo z opisu AI moze byc ciekawe, szkoda tylko ze nie ma ToD :)... co roadzicie ?

ryl tylko nie pisz ze SK :P, doceniam DE ale cera gnijacego 4 tygodnie elfa mi nie odpowiada :D

thx i pozdro

PS nie analizowalem skilli "leczacych" Pala..czy one sa tylko dla kogos czy siebie tez moge leczyc bo interesuje mnie walka ja vs 1 , 2 ,3 przeciwnikow

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #212 dnia: Listopad 15, 2007, 01:29:08 pm »
paladyn jest dosc ciekawa ale i trudna postacia i niewielu tka naprawde daje rade paladynem dotrwac do 3 profesji i grac nim dalej :p. DA dla wielu wydaje sie altwiejszy bo "ma pantere ktora mcono bije" ale jest tkai problem ze jest wiele sposobow na eliminowanie pantery z  walki bez zabijania ;>

AI daje niesamowitego kopniaka paladynowi ale nie nalezy go przeceniac bo gosc wtedy ma potezny pdef, niezly m def i przywalic moze(takze pobiegac) ale to jest 30% hp wiec roznie bywa. po prostu trzeba umiec sie poslugiwac

tak paladyn mzoe siebie sam leczyc takze uzywajac sacrifice ale wymaga to niestety tzw "sacrifice build" w skrocie to jest enchant skila bodajze 7+, bron magiczna z duzym matc (na blah do sc build polecaja am+acu chociaz som+mp tez sie nadaje) no i boss jewels orfen/zaken/antharas (2  z tych kolczykow) zeby leczyc wiecej nzi poswiecasz, drugi heal mozna z powodzeniem stosowac na sobie.

jak chcesz miec tanka ktorym gra pelno ludzi i ktory jest "latwiejszy" w obsludze rob da
jak cchesz meic postac zadko spotykana ale jezeli sie dobrze ja opanuje silna i niebezpieczna rob paladyna :p

« Odpowiedź #213 dnia: Listopad 15, 2007, 03:52:06 pm »
Mialem z bula nagrac HK vs PK ;/ Hmm zapomnialem :P

« Odpowiedź #214 dnia: Listopad 15, 2007, 08:53:16 pm »
Mialem z bula nagrac HK vs PK ;/ Hmm zapomnialem :P
zapomnij ... ToD vs ToL? gg* ... FB vs DLE? gg ... :D

* serwer gdzie ToD sciaga wszystkie buffy ...

« Odpowiedź #215 dnia: Listopad 15, 2007, 10:43:55 pm »
zapomnij ... ToD vs ToL? gg* ... FB vs DLE? gg ...

Dlatego raczej bez touch i z DLE :P

• Upadly Paladyn
« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 18, 2007, 06:07:21 pm »
W oczekiwaniu na C5 (se poczekamy..) mialem "krotka" walke z DA na 78lvl. Walka byla na full buffie .. w zasadzie to full buff byl do czasu az nie wszedl mi krytyk z Inifity Spear ;) DA z ktorym walczylem tez ma status HERO, z tym ze on wybral InfinityBlade. W ostatecznym rozrachunku DA padl a mi zostalo ponad 3.5k HP. Gdybysmy jednak walczyli z FB wynik zapewne byl by inny.. az do czasu wprowadzenia C5, gdzie Paladyn ma nieco wieksze szanse na wygrana w takim starciu.

PS. cancel stick ftw  :D

« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 18, 2007, 06:13:05 pm »
W oczekiwaniu na C5 (se poczekamy..) mialem "krotka" walke z DA na 78lvl. Walka byla na full buffie .. w zasadzie to full buff byl do czasu az nie wszedl mi krytyk z Inifity Spear ;) DA z ktorym walczylem tez ma status HERO, z tym ze on wybral InfinityBlade. W ostatecznym rozrachunku DA padl a mi zostalo ponad 3.5k HP. Gdybysmy jednak walczyli z FB wynik zapewne byl by inny.. az do czasu wprowadzenia C5, gdzie Paladyn ma nieco wieksze szanse na wygrana w takim starciu.

PS. cancel stick ftw  :D
pff ten DA to inwalida jezeli widzial ze masz Cancel Sticka i nie zrobil tego co powinien byl zrobic na poczatku walki >.<

a jezeli nie ma broni z health zeby wrzucac na poczatku walki ToDa to jakim cudem zostal hero? :shock:

• Upadly Paladyn
« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 18, 2007, 06:42:23 pm »
czytaj uchem a nie brzuchem - na existence jest C4 :P

« Odpowiedź #219 dnia: Listopad 18, 2007, 06:44:25 pm »
czytaj uchem a nie brzuchem - na existence jest C4 :P
no i? to tym bardziej ten DA powinien na poczatku ToDa rzucic ... mniejsza szansa ze bys mu z cancel sticka cokolwiek zbil

« Odpowiedź #220 dnia: Listopad 18, 2007, 06:47:08 pm »
No i BB buffy xD

• Upadly Paladyn
« Odpowiedź #221 dnia: Listopad 18, 2007, 06:48:29 pm »
BB zrobily, ale jemu  :P Chyba ze go przecenilem i mial dopiero 77  :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2007, 06:50:32 pm wysłana przez czachurek »

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #222 dnia: Listopad 22, 2007, 09:11:38 am »
bula az tak szansa na zbicie bufkow nie spada ...tyle co z focusa odpadnie ale jednak te 80 crt zostaje wiec jeszcze nie jest za wesolo

« Odpowiedź #223 dnia: Listopad 22, 2007, 10:55:11 am »
No niby tak ale gdyby to byla walka na cancel sticki to bylaby beka :P Wiem ze HK z HR na ktorym sie bawie jest dosc dobry bo cancel stickiem umie walczyc,wie co ma aggrowac tylko zonk jest taki ze nie umie walczyc w "normalnych" setach tylko custom(wypadaja takie zesrane medale z RB,5 medali sie sklada ma sie 1 medal i np.10 medali to armor i ten armor jest taki OP).

« Odpowiedź #224 dnia: Listopad 22, 2007, 03:15:57 pm »
bula az tak szansa na zbicie bufkow nie spada ...tyle co z focusa odpadnie ale jednak te 80 crt zostaje wiec jeszcze nie jest za wesolo
wez pod uwage ze nie kazdy crit = cancel
10% chance to cancel each buff from target on a critical hit (for comparison, Cancel is 25% but Cancel also relies on M.Atk. vs. M.Def. while this weapon does not)
przy kazdym krytyku 10% ...