Witaj
Gość

Wątek: Paladyn [Pal]  (Przeczytany 400891 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Paladyn [Pal]
« Odpowiedź #1600 dnia: Lipiec 16, 2010, 02:40:52 am »
Power lvl-em bym tego nie nazwał, ale jak na solo to dobry exp. Power lvl to tylko i wyłacznie aoe ; )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #1601 dnia: Lipiec 16, 2010, 02:59:01 pm »
@Alarion mnie raczej chodzilo o te skroty typu SoS itd. :P

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #1602 dnia: Lipiec 17, 2010, 09:50:07 am »
Witam . Tak mnie naszła myśl , żeby sprawdzić na HR , w co będę enchantować różne skille i do co niektórych mam pewne wątpliwości :

Pierwsza wątpliwość jest taka , czy dobrze zrobię , enchantując agro w obniżenie p ataku przeciwnika a aura of hate w obniżenie p defa przeciwnikom ?? 

A druga , w co enchantować następujące skille ??

- Shield of Faith w Power czy w time ??
- Shield Slam w chance czy w weaken holy ?? (o ile wbije holy do broni)
- I w co enchantować skill Tribunal ??

Te pytania to tak na przyszłość . I proszę też o drobne uzasadnienie , dlaczego tak , a nie inaczej .

Jeżeli można było , to poproszę jeszcze jakiś fajny filmik Phoenix Knighta z oly z kroniką Gracia Final/Gracia Epilogue/Freya . Z góry dziękuję .

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #1603 dnia: Lipiec 17, 2010, 10:10:05 am »
- Shield of Faith w Power czy w time

Time.

Chance.Chyba ze wolisz te -7 ressist i -2 co kazdy parzysty lvl.

- I w co enchantować skill Tribunal

Ten co zmniejsza crit dmg wydaje sie najlepszy.
Pierwsza wątpliwość jest taka , czy dobrze zrobię , enchantując agro w obniżenie p ataku przeciwnika a aura of hate w obniżenie p defa przeciwnikom ?? 

Tu nie wiem ale wydaje sie elo.Jezeli w PvM mob ma mniej p.atk to zadaje ci mniej dmg=mniej heali leci=mniej mp traci healer.AoH na aoe wydaje sie ok bo szybciej moby na aoe uwalisz.

• Banned

• ((4i + 6i) :10) - 3u < 0, rly!
« Odpowiedź #1604 dnia: Lipiec 17, 2010, 10:10:54 am »
Witam . Tak mnie naszła myśl , żeby sprawdzić na HR , w co będę enchantować różne skille i do co niektórych mam pewne wątpliwości :

A druga , w co enchantować następujące skille ??

- Shield of Faith w Power czy w time ??
- I w co enchantować skill Tribunal ??

Te pytania to tak na przyszłość . I proszę też o drobne uzasadnienie , dlaczego tak , a nie inaczej .

Jeżeli można było , to poproszę jeszcze jakiś fajny filmik Phoenix Knighta z oly z kroniką Gracia Final/Gracia Epilogue/Freya . Z góry dziękuję .
sof  time
shield slam  chance
tribunal   modify critical
agro  -pdef
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

« Odpowiedź #1605 dnia: Lipiec 17, 2010, 01:18:33 pm »
Ok , te agra zrobie tak jak mówiłem , skille tak jak mi doradziliscie , ale powiedzcie mi , dlaczego SoF w time ??

• Pochwał: 10

« Odpowiedź #1606 dnia: Lipiec 17, 2010, 01:25:59 pm »
Może to sie wydawac banalne ale chyba po to żeby dłużej trwał ?:D
Gimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

serv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

• Banned

« Odpowiedź #1607 dnia: Lipiec 17, 2010, 01:33:56 pm »
przy +15 masz 30s niesmiertelnosci dla pt badz 30s ud bez penalty na oly, agro -pdef PK to najbardziej ofensywny tank +30 to bodajze -20%pdefa czyli gratisowy hex, hate aura tez -pdef jesli grasz w fighters pt, -pattack sens widze tylko jesli w mage trzymasz na sobie trainy.
Hapszasin

« Odpowiedź #1608 dnia: Lipiec 17, 2010, 01:40:45 pm »
przy +15 masz 30s niesmiertelnosci dla pt
i 30 sec pain in the ass dla tanka ;d

« Odpowiedź #1609 dnia: Lipiec 17, 2010, 01:59:19 pm »
Hmm...

Chciałem zrobić Agro na -Patk , gdyż można z pewnej odległościo to rzucić , a wiadomo , że kilku delikwentów jest takich , co też na dystans może zaatakować .
Z kolei Hate aura zamierzałem robić na -pdef , gdyż zauważyłem , że tylko z bliskiej odległości mozna to zarzucić a jak wiadomo , pall atakuje głownie z małej odległości .
Chciałem zrobić właśnie tak , gdyż chce odjąć przeciwnikom zarówno p def jak i p atak , żeby skutecznie osłabić przeciwnika .

Hmm , chociaż...  Ktoś mi powie , czy na oly Hate aura się rzuci z range 600 ??

« Odpowiedź #1610 dnia: Lipiec 17, 2010, 02:01:07 pm »
nie

• Banned

« Odpowiedź #1611 dnia: Lipiec 17, 2010, 02:12:17 pm »
Hmm...

Chciałem zrobić Agro na -Patk , gdyż można z pewnej odległościo to rzucić , a wiadomo , że kilku delikwentów jest takich , co też na dystans może zaatakować .
i? nie rozumiem tej motywacji
Hapszasin

« Odpowiedź #1612 dnia: Lipiec 17, 2010, 05:08:15 pm »
Hmm...

i? nie rozumiem tej motywacji

Chodzi o to , żeby otrzymać mniejszy dmg od przeciwnika .

Przeciesz są dwa agresiony , jeden można enchantować na -patk , by mniejszy dmg otrzymać od przeciwnika , a drugi na -def , żeby większy dmg zadać przeciwnikowi .

Czy ktoś mi powie , jak będzie sobie radził palladyn we Frei ?? Cos mu dodadzą ?? Coś odejmą ? Co konkretnie dostanie ?

I czy lepsze Dye to +4Str/-4Con i +4Wit/-4Int czy może lepiej +4Str/-4Con , +4Dex/-4Con i +4Wit/-4Int ?? Który zestaw dye jest lepszy i dlaczego ?

No to by było na tyle .
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 05:12:55 pm wysłana przez AleUrwal »

« Odpowiedź #1613 dnia: Lipiec 17, 2010, 05:21:29 pm »
tylko ze hate aura ma raczej dlugi reuse, dlatego aggro w -p.def na oly sie bardziej oplaca

we freyi nie tyle pal co jego penix dostaje boosta bo ptak dostaje te same buffy co pal(wliczajac selfy/triggery)

• Banned

« Odpowiedź #1614 dnia: Lipiec 17, 2010, 05:39:44 pm »
ok jeszcze raz, masz w trakcie ai+tol zadac jak najwiekszy dmg, najlepiej skonczyc walke - po to sa te skille
Hapszasin

« Odpowiedź #1615 dnia: Lipiec 17, 2010, 07:34:59 pm »
Hmm , mógłbym zrobić na odwrót , tylko nie wiem , czy hate aura zadziała z takim efektem z range 600

« Odpowiedź #1616 dnia: Lipiec 17, 2010, 09:20:22 pm »
ale po co ci ta hate aura jezeli ma zajebiaszczy reuse a debuff zmniejszajacy p.def/atk trwa 3 sekundy, wystarczy aggro

« Odpowiedź #1617 dnia: Lipiec 21, 2010, 12:31:28 pm »
Witam
Mam zamiar zacząć grać na off (lancer) i zastanawiam się nad wyborem paladyna lub dark avengera. I mam kilka pytań odnośnie paladyna.
1. Jak pal sprawuje się na pvp na 79 i po 83? Z tego co wyczytałem to rozumiem że na 79 pal jest średni a po 83 jest jedną z najlepszych klas pod pvp. Jeśli tak rzeczywiście jest, to mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego?
2. Przeczytałem na forum że pal może się leczyć nie tracąc przy tym mp. Jak to osiągnąć?
3. Jaki armor lepszy pod pvp oly/mass: IC czy dynasty?
4. Jakie dye zakładać do dynasty seta i ic seta?
5. Pisał ktoś o tym że na 83 pal dostaje genialne skille. Flame icon, spirit of phoenix i summon imperial phoenix. SK na 83 posiada podobny skill do FI, więc w czym tak na prawdę pal wyróżnia się po 83 lvl'u?
6. Spotkałem się z określeniem phoenix build. Co to jest, z czym to sie je? :P
Pytam, gdyż nie mam zbyt dużego doświadczenia w l2. Grałem jedynie na jakichś tam privach, i od niedawna zacząłem grę na abyssx3. Zanim zacznę grać na ruoff lancer chciałbym dowiedzieć się możliwie jak najwięcej :)
Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 12:34:05 pm wysłana przez Vorcelio »

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #1618 dnia: Lipiec 21, 2010, 12:43:00 pm »
podstawowe pytanie co rozumiesz przez pvp

czy pvp open czy oly bo do 81-82 to HK jest lepszy niż palek. Później już nie jest ze względu nam ożliwość enchantu skili u palka. generalnie duzym bustem HK/PK jest to że buffy przełażą na sumona. HK ma sumona wcześniej stąd jego przewaga. Więc sumon palladyna z AI i TOLem + buffami będzie trudny do zabicia

Destyny set nie żaden ic czy dynasty

dye +4 str-4con 4+wit-4int

masz skill touch o life ktory miedzy innymi zwiększa ilość otrzymywanego hp z heala. Używasz skila sacafice na siebie który leczy w teorii ludzi z party zabierając hp tobie ale jeżeli jest zenchantowany na koszt to z tolem wychodzisz na plus.
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

« Odpowiedź #1619 dnia: Lipiec 21, 2010, 12:55:44 pm »
O pvp chodzi mi głównie oly, ale porady odnośnie open pvp będą również mile widziane :D A odnośnie destyny seta-co to za set? Pierwszy raz o tym słysze. I dodam jeszcze pytanie: Dowiedziałem się (ale nie wiem czy jestem dobrze poinformowany), że aby wykupić skille z 81, 82, i 83 lvl'a potrzebne są spellbooki, które lecą wyłącznie z epic rb. Jeśli tak rzeczywiście jest, to czy zdobycie takiego sb nie będzie problemem jesli się nie jest w top klanie który chodzi na epic rb?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #1620 dnia: Lipiec 21, 2010, 12:57:54 pm »
nie do końca część booków leci z instancji. Część jest do kupienia za q itemy z instancji wiec nie jest tak zle. Te z 83 kupujesz za tokeny z olympiady i fame. Booki na 82 w całości z epiców ewentualnie tiat.

« Odpowiedź #1621 dnia: Lipiec 21, 2010, 01:25:38 pm »
OK, a zakładając że mam 79 lvl, to jak pal na tym lvl'u radzi sobie na oly? Daje jakoś rade czy nie bardzo?

« Odpowiedź #1622 dnia: Lipiec 21, 2010, 01:30:32 pm »
daje sobie radę chociaż tu HK>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>PK

to jest tank więc tak czy siak daje rade.

« Odpowiedź #1623 dnia: Lipiec 21, 2010, 01:35:55 pm »
OK, wielkie dzięki za pomoc Azella :)

• Banned

« Odpowiedź #1624 dnia: Lipiec 21, 2010, 01:51:28 pm »

masz skill touch o life ktory miedzy innymi zwiększa ilość otrzymywanego hp z heala. Używasz skila sacafice na siebie który leczy w teorii ludzi z party zabierając hp tobie ale jeżeli jest zenchantowany na koszt to z tolem wychodzisz na plus.
z tolem i ai nie wychodzisz na plus, przynajmniej nie do +16
bez ai nie potrzebujesz tola zeby wychodzic na plus, przy +16 antku dyna secie juz bylem sie spokojnie w stanie healowac
afair sacri bardziej sie oplaca na power nie cost
Hapszasin