Witaj
Gość

Wątek: Dark Avenger [DA]  (Przeczytany 389049 razy)

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
Odp: Dark Avanger
« Odpowiedź #150 dnia: Luty 02, 2007, 08:55:47 am »
OMG ale ceny 0.o u mnie caly doom oprucz tarczy kosztuje 25kk a z tarcza 28-30kk tylko rzadko kto sprzedaje.

Jasne że możesz, zrób sobie:

+STR -CON
+CON -DEX
+DEX -STR

Moze mu chodzilo czy te statystyki moze ruszac :P?

• Banned

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #151 dnia: Luty 02, 2007, 11:15:51 am »
Tak sobie czytam i czytam a stylu gra dla da i jedna rzecz mnie boli:
"Jak Wy ludzie dochodzicie w ogóle do  top b grade seta??"
Ja nie wiem chyba tylko sponsoring przez klan wchodzi albo granie spoilerem bo żeby tak samemu sie dorobić heavy dooom set aoba... to mi sie nie mieści w głowie...
Osobiście mam da 62 zaraz na serverze z retem x5 i mam top c grade set plus 60kk...

Ja gram na x2 i mam ~30kk w matach na sell ^^

Dooma mozna spokojnie samemu sie dorobic kolo 60lvla

Chyba na x1k bo "troche" lazenia i rabania sie tam by bylo...

Cytat: Ryltar
OMG ale ceny 0.o u mnie caly doom oprucz tarczy kosztuje 25kk a z tarcza 28-30kk tylko rzadko kto sprzedaje.

Heh, czy mi sie wydaje, ale w jednym poscie przeczysz drugie? Najpierw piszesz, ze nie da sie zrobic dooma (i masz 30kk), a pozniej mowisz, za caly doom kosztuje 30kk. Do 64 lvlu bez specjalnego kombinowania i trzepania kasy/matsow na krasiu da sie zlozyc dooma, a przy odrobinie wysilku da sie spokojnie zlozyc Aobe/damaska. Nie wiem czy tutaj wychodzi dobra organizacja mojego klanu, ale po 64lvlu kazdego bylo stac na full b grade (ja sie bralem juz powoli za a grade), wiec przypuszczam ze solo sam armor nie bylby jakims olbrzymim wyzwaniem.

« Odpowiedź #152 dnia: Luty 02, 2007, 01:24:43 pm »
No niby tak tylko mi się nie chce szukać specialnie matsów żeby złożyć... zresztą nawet nie wiem co jest potrzebne (wprawdzie jest na stronie) a widzałem raz na servie ze 35kk... i akurat nikt nie mógł mi kasy porzyczyć... Jeden crafter z sojuszników clanu mówił że crafta dla mnie ma i za darmu zcraftuje tylko.... te matsy.. więc jakbyś mógł toffik daj msg jak będziesz [Cival] to może zaczne szukać ich :/

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #153 dnia: Luty 02, 2007, 01:26:45 pm »
retial teon - domm heavy set+tarcza - 23kk, jezeli ktos craftuje samemu to ok 30% taniej.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #154 dnia: Luty 02, 2007, 02:56:59 pm »
hyh, ludzie ja gram na serwie x2 mam 42 lv i nijak nie mam kasy. Nie wiem jak wy to robicie, że składacie doomy, BW itp. na 3 godziny zarobie 70k (na czysto) i sie ciesze. Jak macie jakis przepis na adeny to byłbym wdzieczny za informacje. :o

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #155 dnia: Luty 02, 2007, 04:42:04 pm »
Musisz zobaczyc na co jest najwiekszy popyt, ja np. na swoim serwerze (gram od niedawna) zbieram seal stony, ktore po wymianie mozna sprzedac w cenie 6a za 1aa - magiczna kasa. Jesli aa nie jest u Ciebie tak cenne polecam exp ze spoilem (lub spoilowanie wyznaczonych matow) w party random including spoil.

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #156 dnia: Luty 02, 2007, 06:46:23 pm »
masa osob oprocz postaci glownej ma kraska do trzepania kasy. taka prawda :)

« Odpowiedź #157 dnia: Luty 02, 2007, 09:00:57 pm »
Najwieksze zapotrzebowanie na moim serwie jest na SoP (stone of purity) jednak nie moge wydobywać tego sam. Czy nie ma miejsca w którym lecą np. recepty które w sklepie kosztują 15k z szansą 1na 1 albo 1na4.

« Odpowiedź #158 dnia: Luty 02, 2007, 10:25:43 pm »
Dobra fajnie....ale co do tego ma DA wspolnego bo chyba o nim jest ten temat...

« Odpowiedź #159 dnia: Luty 02, 2007, 11:19:59 pm »
Heh, czy mi sie wydaje, ale w jednym poscie przeczysz drugie? Najpierw piszesz, ze nie da sie zrobic dooma (i masz 30kk), a pozniej mowisz, za caly doom kosztuje 30kk.

Pewnie moge dalej biegac z mieczem low c...

Do 64 lvlu bez specjalnego kombinowania i trzepania kasy/matsow na krasiu da sie zlozyc dooma, a przy odrobinie wysilku da sie spokojnie zlozyc Aobe/damaska.

I kazdy ma checi i czas na robienie dwarfa...moge grac tylko w nocy( w dzien mam DC co 10 sekund) wiec robie dwarfa ktory koxa 50 leveli na dzien odpada...

Nie wiem czy tutaj wychodzi dobra organizacja mojego klanu, ale po 64lvlu kazdego bylo stac na full b grade (ja sie bralem juz powoli za a grade), wiec przypuszczam ze solo sam armor nie bylby jakims olbrzymim wyzwaniem.

W klanie trzeba zasluzyc na sprzet a nie wchodzisz grasz tylko wieczorami(i to nie zawsze codziennie) i dostajesz top B a po wjesciu na 61 top A.

• Banned

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #160 dnia: Luty 02, 2007, 11:31:44 pm »
Nie chce mi sie cytowac

Miecz top C (SLS) kosztuje okolo 6kk + 2.1kk AA, czyli troche ponad 12kk (zakladajac, ze AA=3A). Do tego dochodzi SA, nie pamietam kosztow, ale mysle ze miecz low c spokojnie zrekompensuje koszt krysztalka i gamestonow. Caly czas zostaje Ci kolo 18kk + przypuszczalnie kolo 2.5kk w zbroji c. Napisalem, ze "bez specialnego kombinowania i trzepania kasy/matsow na krasiu"- ja zrezygnowalem z robienie dwarfow do zarabiania jakis czas temu, jest to dla mnie strata czasu i zdecydowanie bardziej oplaca sie handlowac na main charze, czy nawet expic z ciut gorszym sprzetem. W ten sposob mozna spokojnie dorobic sie setu B.

« Odpowiedź #161 dnia: Luty 03, 2007, 01:34:40 am »
Brakuje mi recy i ostrzy i jeszcze apru gratow na damskusa wiec po cholere mam kupywac jakies slsy itp.Zreszta nie chce mi sie czekac na rynku 5 lat zanim ktos sprzeda sls.Generalnie pierw chce zlozyc sobie damaskusa a potem dooma moze BW zobacze.

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #162 dnia: Luty 03, 2007, 02:25:14 am »
bw dla tanka ?? :>
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 9

• Showtime!
« Odpowiedź #163 dnia: Luty 03, 2007, 08:23:15 am »
A dlaczego nie?
wszyscy DA musza chodzic w Doomie i Aoba z healthem?

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

« Odpowiedź #164 dnia: Luty 03, 2007, 10:03:02 am »
Nieinteresuje mnie czy zadam 40 czy 30 dmg z takim bulidem, bo ja mam za soba party ktore zada dmg. Chodzi o to zeby to w Ciebie ten stun nie wszedl i zebys ty wzial na siebie tego hita za 4k dmg jesli trzeba i przezyl to :p
Powiem Ci kolego, że mój DA 7x na HotSprings zbiera stun za stunem pomimo 49 con. Wiec za dużo to sobie po tym nie obiecuj :P 1/10 stunów może dzięki +5con cie ominie.  Chcesz mieć power ochronę przed stunami to chodź w majestic (joke) :P

« Odpowiedź #165 dnia: Luty 03, 2007, 10:17:31 am »
Zreszta nie chce mi sie czekac na rynku 5 lat zanim ktos sprzeda sls.

Koledze wyżej chodziło chyba o możliwość upgrade miecza u Mammona. Kupujesz w luxury shop "   Sword of Delusion" dopłacasz u Mammona 2.2kk AA i masz Samurai Long Sworda. Podobno da się tez wymienić low C -> middle C -> top C  ale nigdy się w to nie bawiłem. Taka wymiana to świetna sprawa dla graczy nie posiadających gotówki a expiących dużo w cata/necro.

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #166 dnia: Luty 03, 2007, 06:24:07 pm »
moby na hot springs mają mocny stun, coś jak stun od DA zenchantowany na +9 ...

• Pochwał: 9

• Showtime!
« Odpowiedź #167 dnia: Luty 03, 2007, 06:36:47 pm »
Efekt enchantowania Shield Stuna to zmniejszenie reuse i Mp ktore zzera, malo one maja wspolnego z moca stuna.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

« Odpowiedź #168 dnia: Luty 03, 2007, 07:52:45 pm »
Koledze wyżej chodziło chyba o możliwość upgrade miecza u Mammona

Ja skumalem posta ale zanim ja kupie sls to minie troche czasu.Wole sobie sam zlozyc dame a sls bedzie pewnie +4 z focus lub haste.

bw dla tanka ?? :>

Wiecej STR wiekszy dmg,wiekszy dmg,szybciej zabijam moba i szybciej koxam.

A dlaczego nie?
wszyscy DA musza chodzic w Doomie i Aoba z healthem?

Tu chodzilo o SK ale to szczegol ^^

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #169 dnia: Luty 04, 2007, 11:09:44 am »
a także szybcije padasz ...

ja mówie że jeśli byłaby możliwośćna land rate ... TO do tego porownuje ...

• Pochwał: -2

• Uda'h Uda'h!!!
« Odpowiedź #170 dnia: Luty 06, 2007, 03:32:35 pm »
mam pytanie jak DA sobie radzi w pvp [c5]
i jak zrobic aby dobrze lub na maxa podkxowac go w pvp
widzialem filmik ja DAvs4[SH,2xSK,PR(lvl nie podane)]i ich rozwalil
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2007, 10:08:21 pm wysłana przez Kryko1 »

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #171 dnia: Luty 07, 2007, 12:41:51 am »
jak dla mnie dobrze sobie radzi :). silny stun, shackle, pantera robia swoje :).
jak podkoksac? zrob dye czy tam tatoo zalezy co dostepne na twoim serwie.
polecam:
-4 str +4 con
-4 str +4 dex
moze i obnizenie sily tak drastycznie niektorych razi ale jak mam pvp to raczej pantera robi za dd a jak masspvp to i tak raczej nikogo nie zabije wiec robie to co nalezy do da czyli tankuje :)

« Odpowiedź #172 dnia: Luty 11, 2007, 10:40:46 am »
A wydaje mi sie ze w c5 gra z pantera stala sie bardziej komfortowa :P Gralem na l2supreme i ciagnie tam ona 15% expa i chyba mocno staniala jesli chodzi o krysztaly. Na 40lvlu ciagnie 1 kiedy jest przyzywana a potem po jednym dodatkowo i pozniej powoli po jednym krysztale wiecej z lvlem i najwiecej zre na 78 - 4 podczas przyzywania i potem po 4 co 5minut. :)

« Odpowiedź #173 dnia: Luty 11, 2007, 10:56:48 am »
Co do tego wymieniania Slsa na Damasa u Mammona za AA - nie da rady. Sprawdzałem i da się ulepszać broń tylko D i C grade, ulepszenie do top C to jest maximum u Mammona, dlatego czy tego chcesz czy nie musisz scraftować.

« Odpowiedź #174 dnia: Luty 11, 2007, 01:48:48 pm »
-4 str +4 con
-4 str +4 dex

Te symbole które podałeś są stricte PvE PvRB. Z tego co wiem topowi HK na retailu (mówię o hero) mają:

+4 STR -4 CON
+4 DEX -4 CON
+4 WIT -4 INT

Z biżuterią epicą i Draconic bow taki HK może zrobić niezłe kuku. Odsyłam do filmów DLM:
http://hosted.filefront.com/tys3cret