Witaj
Gość

Wątek: Hawkeye [HE]  (Przeczytany 225661 razy)

• Pochwał: 1

Odp: Hawkeye [HE]
« Odpowiedź #325 dnia: Październik 03, 2007, 08:48:44 am »
ja sobie niewyobrazam jak mozna lucznikiem robic solo gank ale jak juz chcesz robic takie rzeczy to PR bez buffa najlatwiej kogos ubic poniewaz ma swoje self buffy typu shield i might lvl2 do tego dochodzi hex i nawet bez buffa jest calkiem przyjemny dmg.Co do He jest to najbardziej uzalezniona postac od buffow w calym l2 zeby ubic kogos bez buffa HE trzeba sie naprawde napocic;]. Wedlug mnie najlepszym lucznikiem w c5 jest PR gdyz na siege i duzych mass pvp gdzie liczy sie range i wybiegasz oddajesz 2-3 strzaly i sie cofasz za kolegow to wtedy liczy sie dmg i PR wtedy kroluje w mniejszych pvp PR tez ladnie sie sprawdza niema az tak duzej roznicy miedzy atack speedem HE a PRa wiec tak tez nieprzesadzaj. 2 miejsce tutaj sie najbardziej zatanawialem i dalej sie zastanawiam czy dobrze wytypowalem ale postawilbym tu jednak na HE ktory sie sprawdza rownie dobrze na malych pvp jak i na siege ma nawet przyzwoity dmg i atack speed do tego dochodzi skill snipe ktory jest poprostu niezastapiony jak sie kampi baiuma albo antka i ustawi sie snipe linie <3. 3 miejsce przypadlo SR ale jak juz napsialem wyzej nie wiem czy dobrze wytypowalem Sr w draco light +baium, aq ring niema tragedii w dmg ale tez niema rewelacji w porownaniu do HE czy PR ale za to atack speed jest niesamowity(1k atack speed z np draconikiem)ale za to range zmniejsza sie i dlatego Sr jest najlepszy na 9v9 gdzie tak nieliczy sie zasieg strzalu i tutaj niema porownania do innych lucznikow. Do tego ma najwieksze evasion i accuracy.
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2007, 08:51:03 am wysłana przez DeVa »
SWARM

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #326 dnia: Październik 03, 2007, 12:00:08 pm »
az tak duzej roznicy miedzy atack speedem HE a PRa wiec tak tez nieprzesadzaj

Atk. Spd.   677 <=HE

Atk. Spd.   535 <=PR

Raczej to nie jest mala roznica...

ja sobie niewyobrazam jak mozna lucznikiem robic solo gank ale jak juz chcesz robic takie rzeczy to PR bez buffa najlatwiej kogos ubic poniewaz ma swoje self buffy typu shield i might lvl2 do tego dochodzi hex i nawet bez buffa jest calkiem przyjemny dmg.

...ta nie ma to jak pvp na selfach...jak juz to raczej bedziesz mial minimum te buffy z CH.

PR sie nei nadaje na male pvp bo 95% PR robi z siebie glass cannon i po 1 strzale moga pasc a tak miedzy ludzmi to trudniej go zaznaczyc chyba ze wpiszesz /target xxx.

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #327 dnia: Październik 03, 2007, 06:58:27 pm »
sila sr to wlasnie walki 1 vs 1 - zaspamuje skilami kazdego innego lucznika(chyab ze sie mu zrobi - dex dye i luk very slow)
sila pr to mass pvp - tam nie jest az tak wazne jak szybko sie strzela jak obok stoi bd, sws,wc i 5 innych lucznikow, wtedy to wieksze znaczenie ma sila razenia
sila he to jest wlasnie uniwersalnosc i na mass i na 1 vs 1 sie spisze

nie ma co porownywac roznych postaci przy wykonywaniu tych samych zadan, kazda jest troche inna, ma swoje zalety i wady i teraz najwazniejsze jest zeby zalety maksymalnie wykorzystac a nie pierniczyc smuty kto lepszy - nie ma najlepszego lucznika kazdy z nich jest dobry ale tez kazdy ma swoja "specjalizacje"

« Odpowiedź #328 dnia: Październik 03, 2007, 08:22:10 pm »
Wlasnie o to mi ciagle chodzi.

• Pochwał: 4

• :D:D
« Odpowiedź #329 dnia: Październik 03, 2007, 11:12:59 pm »
generalna opinia jest taka że HE>PR>SR, i dlatego tych HE biega zawsze najwięcej, a SR-ów najmniej:)
generalnie to taką opinie sobie można wsadzic w du*e
1. IMO jednak PRów jest najmniej, nie SRów
2. osobiście nie przepadam za HE. Cholernie mi nie odpowiada 'klimat' tej postaci, z założenia łucznik powinine byc postacią szybką i 'zwiewną' tymczasem HE tankiem wsród archerów (chocby ze względu na fakt, że niewiele postaci w L2 ma więcej cp od niej...). 137 speeda (w doomie/ mj troszkę więcej) to cholernie mało, o unikach nie wspomne.

« Odpowiedź #330 dnia: Październik 03, 2007, 11:15:44 pm »
2. osobiście nie przepadam za HE. Cholernie mi nie odpowiada 'klimat' tej postaci, z założenia łucznik powinine byc postacią szybką i 'zwiewną' tymczasem HE tankiem wsród archerów (chocby ze względu na fakt, że niewiele postaci w L2 ma więcej cp od niej...). 137 speeda (w doomie/ mj troszkę więcej) to cholernie mało, o unikach nie wspomne.

Nie wspominajac o finezji tej postaci patrzac na jego pasek:F1 atak,F2 Stun Shot F3 CP Pot i tyle :P

• Pochwał: 10

• It's gonna be Legen - wait for it - dary!
    • Diablo 3 Clan League
« Odpowiedź #331 dnia: Październik 04, 2007, 09:57:41 am »
I znowu zaczyna sie temat o tym HE graja nooby bo to najlatwiejsza postac....A ja wcale sie z wami nie zgadza....

Wiele postaci wykorzystuje sie w podobny sposob (np th, kazdego nuka imo - F1 surr f2 nuk f3 vortex etc etc) wiec stfu!!!!

Kazda postac wymaga opanowania i pewnych umiejetnosci. Fakt HE nie jest wymagajacy jesli chodzi o koks (a jakas postac jest ?? Dark Elfami trzeba lykac potki jak sie ine ma VR imo) ale to bardzo fajna postac, wspaniale sprawdzajaca sie na pvp jak i mass pvp...

@comeback

Jak wiadomo wszem i wobec najlepszymi lucznikami zawsze byly Elfy..tutaj niestety tak nie jest...:P

Zreszta HE w c5 jest niepokonany ^^ 500 cp potow w inv i jazda :P
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

« Odpowiedź #332 dnia: Październik 04, 2007, 10:20:52 am »
I znowu zaczyna sie temat o tym HE graja nooby bo to najlatwiejsza postac....A ja wcale sie z wami nie zgadza....

Ludzie sa prosta klasa.Moge to dac na przykladzie DA jak przeszedlem z SK na DA.Gralem PR i HE i bylo to samo.Pr ciut wiecej kombinowalem.

Wiele postaci wykorzystuje sie w podobny sposob (np th, kazdego nuka imo - F1 surr f2 nuk f3 vortex etc etc) wiec stfu!!!!

Akurat TH to duzo sie nakombinujesz w pvp.Chyba ze robienei detargetu i obieganie to cos latwego.Co do magow to sie zgodze dlatego nie lubie nimi grac(monotonne jak cholera).

Kazda postac wymaga opanowania i pewnych umiejetnosci.

Ale jedne maja tak ze wymagaja wiecej drugie mniej.

Fakt HE nie jest wymagajacy jesli chodzi o koks (a jakas postac jest ?? Dark Elfami trzeba lykac potki jak sie ine ma VR imo)

Bo ludzie nie pija nigdy potow...ja swoim SK pije jak mnie zjedzie 3+ mobow.

Zreszta HE w c5 jest niepokonany ^^ 500 cp potow w inv i jazda

Liczac ze DA uniesie ~150 potow to HE moze uniesc o 50% wiecej(ten jego pasyw) czyli bedzie to ~225 potow.Po 500 to dwarfy moga brac ale one maja tego pasywy ze daje im po 300% wiekszy udzwig(zywa cysterna).

I tak najlepszy HE to Dwarf na subie HE(ogolnie to byle jakiego lucznika:P) jego double shot>all ^^

• Pochwał: 10

• It's gonna be Legen - wait for it - dary!
    • Diablo 3 Clan League
« Odpowiedź #333 dnia: Październik 04, 2007, 03:22:36 pm »
no to moze troche przesadzilem z tymi cp potami ale i tak jest ich wystarczajaco duzo zeby nie pasc przez dosc dlugi czas....

TH jakby nie patrzec nie ma co kombinowac..tzn jak za 1 razem nie wejda blowy w plecki to wtedy sie bawic trzeba w trick'a, switch'a etc

i tak bluff > all :D

Ja lubie grac HE..mocno i szybko bije, jest wytrzymaly, ma duzy udzwig--jednym slowem maszynka do zabijania (only na full buff)..
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

« Odpowiedź #334 dnia: Październik 04, 2007, 03:40:41 pm »
i tak bluff > all
polegaj od C5 w gore na bluffie to zanim rozpoczniesz walke bedziesz martwy ...

« Odpowiedź #335 dnia: Październik 04, 2007, 03:51:05 pm »
no to moze troche przesadzilem z tymi cp potami ale i tak jest ich wystarczajaco duzo zeby nie pasc przez dosc dlugi czas....

Dlatego jest nazywany Tankiem-Archerem :P Sporo HP i do tego duzo CP pot uniesie.

TH jakby nie patrzec nie ma co kombinowac..tzn jak za 1 razem nie wejda blowy w plecki to wtedy sie bawic trzeba w trick'a, switch'a etc

Jest sporo kombinowania,fakt ze jezeli chodzi o kombinowanie to elfy>all.

Ja lubie grac HE..mocno i szybko bije, jest wytrzymaly, ma duzy udzwig--jednym slowem maszynka do zabijania (only na full buff)..

A jaki nie jest :P

polegaj od C5 w gore na bluffie to zanim rozpoczniesz walke bedziesz martwy ...

Dokladnie.Zdziwilem sie jak typ stracil tylko target (dopiero potem zalapalem ze dostal nerfa)^^

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #336 dnia: Październik 04, 2007, 04:58:40 pm »
jeszcze mi powiedz, ze he wymaga tyle samo wprawy co taki tyrek.

..leze!!

« Odpowiedź #337 dnia: Październik 04, 2007, 05:17:27 pm »
Gralem PR i HE i bylo to samo.Pr ciut wiecej kombinowalem.
ciut więcej? ciut więcej kombinowania jest przy SRze w stosunku do HE. Między HE a PR jest PRZEPASC (i Ty jako SK fanboy powinieneś to doskonale wiedziec)

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #338 dnia: Październik 04, 2007, 06:52:27 pm »
HE to ogolnie nudna postac. Zamiata nieziemsko na full bufie (gralem na rate x5). Kryty siadaja nieziemsko. Jesli chodzi o pvp, pve, mass pvp to najlepszy wg mnie lucznik, choc jak mowilem nudny. Stun/assist i tyle. No i jak kazdy lucznik zre tyle ss ze ja pierdole. Idealny na siege :D Snipe mode on i  nikt nie podchodzi :D

« Odpowiedź #339 dnia: Październik 04, 2007, 09:05:51 pm »
ciut więcej? ciut więcej kombinowania jest przy SRze w stosunku do HE. Między HE a PR jest PRZEPASC (i Ty jako SK fanboy powinieneś to doskonale wiedziec)

No wiesz te ciut to nie takie ciut ciut :P Raczej moglem napisac "ciut" to moze byloby jasniej napisane ^^i

« Odpowiedź #340 dnia: Październik 04, 2007, 10:05:36 pm »

No wiesz te ciut to nie takie ciut ciut :P Raczej moglem napisac "ciut" to moze byloby jasniej napisane ^^i
w sumie faktycznie nie założyłem takiej opcji (że może byc ironicznie), peace.

« Odpowiedź #341 dnia: Październik 04, 2007, 10:35:50 pm »
Moze na arence to sie bierze pod owage rozne poisony itp., natomiast na full buffie szkoda tracic czasu na drainy poisony freezingi itp. gdy w tym samym czasie wyplacisz kryta za 3k, IMO wtedy to roznisz sie w takim archer party od HE tym, ze uzywasz hexa :P
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

« Odpowiedź #342 dnia: Październik 05, 2007, 12:06:27 am »
Wiesz dostac od PR Hexa to jak dostac surrender od maga.

« Odpowiedź #343 dnia: Październik 05, 2007, 10:56:45 am »
No wiem nie mowilem, ze to zle rzucac hexa, mam na mysli to, ze w full zbuffowanym party lucznikow robisz to samo co he + wrzucasz hexa, po prostu szkoda czasu na korzystanie z bogactwa skilli pr gdy masz full buff.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

• Banned

• Pochwał: -4

• VODKA - Connecting People
« Odpowiedź #344 dnia: Październik 13, 2007, 08:03:39 pm »
Ekhem... Otóż gram HE (40 lvl) i mam dylemat. Jakie SA do Eminence Bow? I jakie robić symbole? Słyszę że niektórzy obniżają STR, podwyższają DEX itp itd, ale w końcu nie wiem jakie symbole (3) będą dla mnie najlepsze.
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #345 dnia: Październik 13, 2007, 08:44:42 pm »
SA do Emi - Cheap Shot, dye: +3+2 str -3-2 con. Jeśli to serwer c4 to jeszcze +4wit-4 int

Edit: W sumie lepiej +4 wit -5 int bo wychodzi taniej a nie ma żadnej rożnicy w działaniu :P
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2007, 08:46:35 pm wysłana przez Frohike »

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #346 dnia: Październik 13, 2007, 10:09:18 pm »
ja grając na retailu zauważyłem że wielu łuczników rezygnuje z łuku c w ogóle , kupują sobie pl seta do tego ds i jada do 52, bo z łukiem na c się kasę traci i to sporo, a różnica dmg do 52 lvl z dagera czy z łuku jest bardzo mała
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

• Pochwał: 49

« Odpowiedź #347 dnia: Październik 13, 2007, 11:05:58 pm »
ja grając na retailu zauważyłem że wielu łuczników rezygnuje z łuku c w ogóle , kupują sobie pl seta do tego ds i jada do 52, bo z łukiem na c się kasę traci i to sporo, a różnica dmg do 52 lvl z dagera czy z łuku jest bardzo mała

priv, a retail :> Who cares ^^
Lineage 2 Classic EU

• Banned

• Pochwał: -4

• VODKA - Connecting People
« Odpowiedź #348 dnia: Październik 20, 2007, 04:09:05 pm »
A ja mam pytanko. Otóż mam Hawkeye i chcę kupić S Grade Bow, tylko nie wiem czy brać DB czy SB? I jakie SA?

-=[EDIT]=-:
I jeszcze jedno, jak symbole i jaki tatuaż dla HE?
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2007, 04:10:51 pm wysłana przez Rzezim »
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #349 dnia: Październik 20, 2007, 05:20:10 pm »
SB to łuk A grade nie S grade :P

Wiadomo, że Draconic o wiele lepszy ale weź go zdobądź i kryształek na 13 żeby wbić focusa :P

A jeśli chodzi o SA do soula to QR tak mi się wydaje :P