Witaj
Gość

Wątek: Necromancer [Necro]  (Przeczytany 227739 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Necromancer [Necro]
« Odpowiedź #350 dnia: Wrzesień 11, 2007, 07:52:26 pm »
+4 wit - 4 men +4 int - 4 men + 4 con - 4 str  / +4 wit - 4 men +3 int - 3 men +2 int - 2 men ale to 2 to jak już idziesz w dmg na -_-'a.. tak ,że broń z empowerem , nm set , itp itp..

ewentualnie zamiast cona możesz dać dex będziesz szybciej biegał ale według mnie się nie opłaca..
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2007, 07:53:58 pm wysłana przez Elfares »
http://piczolandia.miniville.fr/

W każdej sekundzie,na każdym oddechu ktoś traci życie,
co mrugnięcie , kogoś marzenia odpływają,w rozczarowaniu otchłani znikają.
Czytając moje myśli przelane,słowa do śmierci dobrane,
ktoś w jakimś zakątku świata,gubi bezcenne życia światła.

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #351 dnia: Wrzesień 11, 2007, 09:39:30 pm »
ja wolalem dodawac Con, bardziej mi sie przydal chociaz na oli dobry dex :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• SilInQuarth
    • Forum SilInQuarth
« Odpowiedź #352 dnia: Październik 04, 2007, 04:58:42 pm »
Necro jest przegiety bo ma TP.Wiem ze na PTS C5 necro mial TP MAX 30% a summonerzy 70% O.o

Nekro ma 4lvle Transfera i odpowiednio przekazuja one taki procent otrzymanego dmgu na summona:

TP lvl1 = 10%
TP lvl2 = 20%
TP lvl3 = 30%
TP lvl4 = 40% - i jest to maksymalna wartosc, jaka osiaga Transfer u Nekrusa.

full buff w tym mental m barrier warding> silence necro IMO  :P

Curse of Doom przechodzi przez kazdy buff, nawet Mentala i  M. Barrier, nawet na szamanach. I Doom konczy kazde PvP. Wielka skutecznosc Nekrusa lezy takze w zwyklym uzupelnianiu HP, czyli przeplatanie Kosci z Drainem. Ponad to Vortex leczy z sila Draina, zadajac dwukrotnie wiekszy dmg. Versus nuki, zwykle nie trzeba nawet Silence'a, by zabic, wystarczy zaspamowac. Chyba ze startuje z bliska i nie ma potrzeby dobiegania do celu, wtedy mozna Silence probowac.

necro według mnie to noobowska postać a po az tym zawsze gram egzotycznymi postaciami

Nie ma 'noobowskich' postaci, sa tylko noobowscy gracze. Co do egsotyki klas, rownie egzotyczni, jak Nekrus, sa Summonerzy, czyz nie? Choc naturalnie to nie to samo. Bardziej egzotyczni od Nekra, sa chyba szamani tylko. U Nekrusa masz nietypowe i wymagajace nuki, zestaw swietnych klatw, ktore IMO maja bardzo wysoki success rate, masz Summony, ktore wkomponowane w taktyki, pozwalaja skuteczniej zabijac kazdy typ klasy, masz TP, zdejmujacy 40% dmgu z Ciebie, masz Silence'a, Anchora, Dooma, Abyssa, Gehenne, Day of Doom i wiele innych bardzo egzotycznych bajerow. Moze po prostu nie spelniasz sie w tej klasie. :)

dostajesz po prostu cancel (...) nie zdazysz wycastowac nic bo nie masz buffow a ja mam. W l2 dobry buff>all, a ,ze w c4 sps i sorc moga ten buff bardzo uszczuplic to sa najlepsi z magow w kronice ktora jeszcze jest na wielu privach.

Jak zauwazyl trafnie jeden z moich przedmowcow, nim dobiegniesz do zasiegu Cancela, dostaniesz na klate 4 Kosci na Gloomie i padniesz. Inna opcja - gdy dobiegniesz do zasiegu Cancela, sam bedziesz w zasiegu Silence'a, Dooma i Mage Bane'a. ;) Te zabawki = smierc. Co do skutecznosci magow i zreszta kazdej z klas, lezy ona TYLKO w rekach gracza. :) Skutecznosc jest relatywna. Jesli mowimy o wylacznie teorii, SpS z Sorcem nie sa tak Total 0wnujacy, jak to przedstawiles, z dwoch prostych powodow. 1. Nekrus, 2. SH. ;) Obaj szybcy, zaspamuja, nim dobiegniesz do Cancela, obaj maja silne Drainy, ktorymi uzupelniaja HP, obaj maja Silence, SH dobry dmg, a Nekrus GLOOMA, swoje klatwy i Summony.

Lol,  pamiętam jak OLem(MJ bizu, buffy na m.def, resisty wszystkie na dark magic łącznie z songami) walczyłem z SoulTakerem. Bił mnie za 300-400. Dostał seal of gloom to jeszcze mu many ubyło. Jak miałem jeszcze 3k HP to on poddał się i powiedział, żebym go zabił bo many nie ma i bsoe też xd. x.X
Taaak, resisty na dark magic są boskie :>

Sa boskie, ale Doom wejdzie w Ciebie, jak w maslo, niezaleznie od bizu i buffa, jakie na sobie masz i tym samym zakonczy PvP. Widac z kiepskim Nekrusem walczyles.

Witam ! gram necro na high ratowym servie i moje pytanie jest:
 jakie dye mam nosic ( na servie jest NPC buffer a wiec full buff )
 8) 8) :D

Zawsze jeden zestaw.

+5 WIT -5 MEN
+4 INT -5 MEN

Do tego DC robe, Acu na broni, Baium Ring i Valakas Neck. W M. Atk lub Empa dawac bezsens, bo skutecznosc u Nekra, to TYLKO casting.

BTW, ktos wczesniej pytal o sprzet dla Nekrusa, odpowiem zatem.

S grade: DC robe, Arcana Mace (Acu).
A grade: DC robe, SoM (Acu).
B grade: Avadon robe, Valhalla (Acu).
C grade: Karmian, Homek (Acu).

Tarczy osobiscie nie nosze, bo dla mnie to BEZKLIMACIE. Delikatny mag, rzucajacy inkantacje z wielkim kawalem blachy na rece? Uhhh. >.> Choc i tak 95% graczy ma w dupie klimat. Kwestia tarczy wyglada tak, ze bez buffa jest bezuzyteczna. Ma sens TYLKO z Bless Shield lvl6, np. z CH lub od jakiegos kaplana. Wtedy faktycznie czesto dostaniesz perfect block. No ale klimat zerowy.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2007, 05:10:37 pm wysłana przez Serkhetar »

Serkhetar - SolPahntar d'SilInQuarth

« Odpowiedź #353 dnia: Październik 04, 2007, 10:22:10 pm »
ze wszystkim sie zgodze albo prawie ze wszystkim bo nigdzie sie jeszcze nie spotkalem zeby doom tak swietnie wchodzil jak to opisujesz :D

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #354 dnia: Październik 04, 2007, 10:31:54 pm »
Gdybym widzial tak czesto wchodzacy doom to tez bym inaczej mowil, a jrsli chodzi o ownowanie spsa to mowie o c4, gdyz w interlude (moze wszyscy forumowi maniacy sk gladow i innych ustrojstw mnie wysmieja :P) magowie zostali zbyt nerfnieci. Teraz mag jest do bani na rb, do bani na pvp, a elemental mage party juz nie ma szans z lukami bo teraz to maja lolcancel, a w c4 mieli szanse z archer cov party, bo lucznik bez buffa kupa :D. Wszyscy narzekali, ze nuker era itp, a teraz to nuk moze miec problem z bishopem :D A wedlug mnie balans nie powinien polegac na tym, ze kazda klasa jest dobra w mloceniu innych graczy :P. Buffer jest od buffowania, healer od leczenia, bd/sws to assistant fighter, a tank jest od tankowania. Nuker jak to mag powinien bic poteznie i padac pod ciosami rownie szybko, a nie bic za 600 :oops:
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

• SilInQuarth
    • Forum SilInQuarth
« Odpowiedź #355 dnia: Październik 04, 2007, 11:12:38 pm »
Z tym nerfem tez nie tak mocno. :) W istocie brak sleepa, jako glownego nuka i glownej taktyki na wszystko. Wg mnie dobra rzecz, sklania ludzi do wysilku. Ostatnie Kroniki wzmacniaja wojow i zmuszaja klasy do glebszej kooperacji raczej, w tym takze w PvP, niz nerfuja to, czy tamto. Dobry mag i tak zmluci, co ma zmlucic. ;) Co do Dooma, wiadomo, ze nie wejdzie zawsze, ale przechodzi przez Mentala i M. Barrier, prawie zawsze wejdzie. Konczac PvP.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2007, 11:15:54 pm wysłana przez Serkhetar »

• Pochwał: -4

• Ryltar ma - STR i nosi blunta z health.I ciężki NM
« Odpowiedź #356 dnia: Październik 05, 2007, 10:18:21 pm »
Nerfneli nieco mroczne nuki,ale zwiekszyli siłe debuffow.
Po prostu teraz widac roznice.

Nekro:
Pan Umarłych
Pan Klątw
Uderzenia.

Spellhowler
Pan Obrażeń
Pan Klątw
Inne

Sorc:
Sorc jaki jest kazdy widzi

Sps:
Pan chujowego sikania
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

• Pochwał: 1

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #357 dnia: Październik 05, 2007, 10:36:32 pm »
Z tym nerfem tez nie tak mocno. :) W istocie brak sleepa, jako glownego nuka i glownej taktyki na wszystko. Wg mnie dobra rzecz, sklania ludzi do wysilku. Ostatnie Kroniki wzmacniaja wojow i zmuszaja klasy do glebszej kooperacji raczej, w tym takze w PvP, niz nerfuja to, czy tamto. Dobry mag i tak zmluci, co ma zmlucic. ;) Co do Dooma, wiadomo, ze nie wejdzie zawsze, ale przechodzi przez Mentala i M. Barrier, prawie zawsze wejdzie. Konczac PvP.
No tylko problem w tym ze Nekro chyba nie powinien byc nurkiem XD. Ale i tak w l2 panowie chyba zbytnio nieznaja slowa warlock :P A co do nefru magow to sadze ze zmusza to gracza magiem do takiej samej gry jak reszta czyli nie sleep debuff nuk sleep......... ale do mysl mysl i jeszcze raz mysl :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

« Odpowiedź #358 dnia: Październik 06, 2007, 12:33:43 am »
No zmusza do takiego myslenia, ze w pvp na full buffie party vs party sps bije za 600 a luk za 3k :P, a poza tym to nie rzucisz sleep, cancel, co najwyzej to twoje mysleni moze sie do freezing shackle ograniczyc, lecz zanim takiemu lukowi bleedem zjedziesz hp to on zdazy 3 nukow zabic :P
L2 DEX x4

• SilInQuarth
    • Forum SilInQuarth
« Odpowiedź #359 dnia: Październik 06, 2007, 01:34:35 am »
No tylko problem w tym ze Nekro chyba nie powinien byc nurkiem XD. Ale i tak w l2 panowie chyba zbytnio nieznaja slowa warlock :P A co do nefru magow to sadze ze zmusza to gracza magiem do takiej samej gry jak reszta czyli nie sleep debuff nuk sleep......... ale do mysl mysl i jeszcze raz mysl :P

Bez nukow, bylby to tylko w istocie summoner z klatwami. ;) Nuki i tak sa trudne i mocno usankcjonowane. Zadnych elementarnych. Kosci idealne do spamowania, szybkie, mikroskopijny reuse, ale wymagaja kostek, drogie w utrzymaniu. Drain, jak Drain, za to CDL trudny z zasady uzywania, bo wymaga low HP. Sam exp takimi nukami, to pewna trudnosc i wyzwanie, ktorego i tak 90% Nekrusow nie podejmuje, i koxa Koscmi. Co do zmuszenia do myslenia, tak dokladnie sie dzieje. Malo ktory Nekro zadal sobie kiedykolwiek trud tworzenia taktyk, technik zabijania bez uzycia sleepa, a z uzyciem pelnego potencjalu klasy - klatwy, summony, nuki i wariacje wszystkiego ze wszystkim.

« Odpowiedź #360 dnia: Październik 06, 2007, 10:11:09 am »
Ja necrusem nigdy nie uzywalem sleepa bo nie ma necro cancel by zdjac mentala, wszyscy mowia c4 slepp!!!11!!11, a naprawde to nie wierze, ze wasi przeciwnicy w clan war nie maja nawet ch buffow/pp buff
L2 DEX x4

• Pochwał: 1

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #361 dnia: Październik 06, 2007, 11:50:56 am »
Ja necrusem nigdy nie uzywalem sleepa bo nie ma necro cancel by zdjac mentala, wszyscy mowia c4 slepp!!!11!!11, a naprawde to nie wierze, ze wasi przeciwnicy w clan war nie maja nawet ch buffow/pp buff
Nie w kazdym ch jest mental i nie kazdy klan ma ch...

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

• SilInQuarth
    • Forum SilInQuarth
« Odpowiedź #362 dnia: Październik 06, 2007, 12:22:06 pm »
Cancel przydaje sie elementarnym, ktore maja tylko kilka nukow. Jakis silniejszy, jakis szybszy i koniec. Nekrus nie potrzebuje - ma najlepsze klatwy z wysokim rate'em wejscia, swietne nuki, w tym Drain, summony, TP... Taktyk mozna tworzyc setki i wariacji. Genialna klasa, mozna zrobic z nia wszystko i wszystko nia zabic.

« Odpowiedź #363 dnia: Październik 06, 2007, 01:24:05 pm »
Nie w kazdym ch jest mental i nie kazdy klan ma ch...
Ale kazdy ma pp chociaz, i nie wierze, ze jak juz jestes powiedzmy lvl 76+ to idziesz sobie radosnie farmic na magic haste potce tylko :P
L2 DEX x4

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
« Odpowiedź #364 dnia: Październik 06, 2007, 02:12:58 pm »
mozna zrobic z nia wszystko i wszystko nia zabic.

Wszystko? To załóż heavy, idź na pvp i wygraj. Da się? Chyba, że summon pokara...
A OLem się da, nawet necrusy zabijałem w doomie heavy będąc. xD

Sorry, nie mogłem się powstrzymac jak słucham takich postów gdzie necro wymiata itepe. xD
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

• SilInQuarth
    • Forum SilInQuarth
« Odpowiedź #365 dnia: Październik 06, 2007, 03:20:25 pm »
Bo wymiata. Nie chodzi raczej o zalozenie heavy + duale, czy dwureczny itp., idiotyczne dosc, nie sadzisz? Mowiac o tym, ze mozna wszystko z nim zrobic, chodzi o potencjal bojowy wylacznie, czyli mozliwosci uzywania klatw, nukow i summonow w roznych taktykach, technikach. Trudno porownywac OLa i Nekrusa, i nie o to tu chodzi.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2007, 04:12:47 pm wysłana przez Serkhetar »

« Odpowiedź #366 dnia: Październik 06, 2007, 04:15:33 pm »
No ja dzisiaj z kumplem zrobilismy test tych klatw nekrusa co to maja wysoki land rate to tak:
anchor wszedl 2 na 10, silence 0 na 10 cos pecha mial :P, curse of doom 4 na 10, reszty nie sprawdzilem bo juz musial leciec, ale z ciekawych klatw zostal curse of abyss. Jedyne klatwy co maja dobry land rate to mass bany gdyz po prostu wchodza zawsze. Nie rozumiem jak mozna podkreslac ten wspanialy land rate necro kiedy sytuacja wyglada inaczej. Wracajac jeszcze do testow, ja mialem sps w tateosian set i m barier od pp, a necro mial empa i som z acu, z wieksza iloscia buffow wyglada to tak samo, no chyba ze necro ma powa dance itp a ty tylko m barrier :P
L2 DEX x4

• SilInQuarth
    • Forum SilInQuarth
« Odpowiedź #367 dnia: Październik 06, 2007, 04:24:21 pm »
Cos pecha musial miec, albo potykal sie rzucajac.  :P

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
« Odpowiedź #368 dnia: Październik 06, 2007, 06:17:11 pm »
Jak dla mnie walka nekrusem jest dość schematyczna... nie wiem nad czym się tu rozwodzić i wymyślać taktyki.
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

• SilInQuarth
    • Forum SilInQuarth
« Odpowiedź #369 dnia: Październik 06, 2007, 07:32:00 pm »
Taktyki glownie klatw dotycza. Co na kogo rzucic + jaki summon kiedy.

« Odpowiedź #370 dnia: Październik 06, 2007, 07:36:36 pm »
summony sa proste, na male pvp ten w plaszczyku :D a na mass to szkielet moim zdaniem a nie zombiak gdyz ma najwiecej hp i najdluzej starczy, no chyba, ze ktos ma inne zastosowanie summona na mass, ale u mnie to wiekszosc nekrusow na mass to tylko baterie hp z niego robia, no i zombiakiem czasem mozna drain walnac.
L2 DEX x4

• SilInQuarth
    • Forum SilInQuarth
« Odpowiedź #371 dnia: Październik 06, 2007, 08:38:40 pm »
Roznica nie tu lezy, chodzi tylko o zastosowanie versus klasy. Cursed na magow, by zaslonic wrogowi pole widzenia, przeszkadzac i przerywac casting, utrudniac targetowanie i wywolywac panike. Mocno wali, ma stuna i blowa, ktorym na Might lvl1 potrafi zabic na miejscu. Na mass pvp, najpierw puscic na kaplanow i reszte magow. Corrupted tylko do drainowania wojownikow, wyjatkowo mocne i skuteczne narzedzie. To wszystko w walkach 1 na 1 i masowkach, roznicy nie ma. Reanimated, to cos pomiedzy Cursedem, a Corruptem. Srednio silny, srednio szybki. Najlepszy do uniwersalnego zastosowania w walce.

I tak rzadko kiedy gracze rzucaja summona do walki, zwykle tylko jako bank HP. Jeszcze rzadziej taktycznie je wykorzystuja, zwykle nie. Marnujac potencjal i redukujac wlasne szanse na polu walki.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2007, 08:55:55 pm wysłana przez Serkhetar »

« Odpowiedź #372 dnia: Październik 08, 2007, 04:16:06 pm »
a no co do "kocyka" to jest przesadzony ;> jak widze necro z kocem to tylko sleep ratuje bo jak ten summon nie daj boze ma bufy od pp/wc to moze zabijac a necro moze tylko stac i ewentualnie go Bhealem leczyc :D, ale dobrze ze wielu necro traktuje summony tylo jako dodatkowy zapas hp ;> to sytuacja nie jest jeszcze wtedy tragiczna

« Odpowiedź #373 dnia: Październik 08, 2007, 06:16:33 pm »
A wiesz czemu? bo nie umieją nią grać i dlatego uważa się necro za noobowską postać bo może ovnować tanim kosztem. Osobiście mi się nie podoba chociaż ma niezłe skile summon + tp + silence i po magu anchor i po woju. Te kłątwy nie mogą wchodzić za każdym razem bo one kończą walkę z tym przeciwnikiem. Powinni dać nukerą tp lvl 1 i ,żeby kotki jako "małe cysterny" nosili. a Kotki , Kunie itp nie są złe 2k hp mają. A właśnie można tp z petami używać?

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #374 dnia: Październik 08, 2007, 06:20:14 pm »
Dlatego uwaza sie ne cro za noobowska postac ktora jest. Bo dali mu nuki takiego samego powera jak kazdego innego maga + transfer pain czyli x2 wiekszy pdef i mdef ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77