Witaj
Gość

Wątek: Warlock [WK]  (Przeczytany 260762 razy)

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
Odp: Warlock
« Odpowiedź #150 dnia: Marzec 30, 2007, 08:03:42 pm »
akurat dla mnie summonerzy są skomplikowani, ale jednak to SK ma najwięcej taktyk i za to go kocham ;)

Co do armorów to na ES nosiłem:

1-20 - devotion set (expimy jak mag)
20-40 - devotion set ;) (dalej expimy jak mag; ))
40-52 - theca light, ale karmian też jest dobry. Obowiązkowo jakiś mieczyk + tarcza ;)
52-61 - BW light, damascus bodajże z haste (kubik) ;)
Postać na lowrate dociągnąłem do 54, ale miałem też ES na abyssie x300 i nosiłem:
Dark cristal robe (bonus do casta - szybciej leczymy, no a po 70+ nie oplaca sie juz chodzic w lajcie ;). SOm lub vahalla z acumenem (chodzi jak zawsze o kubiki no i o speed heala)
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2007, 08:08:18 pm wysłana przez DevouringOne »
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 0

• Devo nóób
« Odpowiedź #151 dnia: Marzec 31, 2007, 07:53:36 pm »
dzieki za armory ale i tak cie PeKne  :bangin:

« Odpowiedź #152 dnia: Kwiecień 07, 2007, 10:41:55 pm »
Przymierzam się powoli do dye. Ryltar gdzieś napisał że są 2 możliwości +CON lub +DEX.
Nie mogę sie zdecydować jak zwykle :) CON wiadomo - wiecej HP (give me more) resisty na shock i jakieś inne bajery których nie pamiętam. DEX - większy att speed (cubici ftw :P) i sam speed (czy ktokolwiek biega wolniej niż my? :dry:)
Co wy macie pozakładane? :?

Ps. Dzisiaj biegłem po mieście bez potków na speeda a jakiś koleś spytał mnie czemu mi slow nie schodzi tak długo (tak, nie miałem slowa wrzuconego) :bag:

« Odpowiedź #153 dnia: Kwiecień 08, 2007, 08:22:01 am »
Ja dye dla summonkow uzywalem na +con (ludzie i tak maja go sporo, wiec bonus bedzie wiekszy niz z dexa) i bylem zadowolony. Zawsze bralem jakas bron z mana upem lub acumenem (duale sie nie sprawdzaly, a jak juz to dagger jest lepszy, np z focusem) i ice boltem budzilem kubiki. A wolniej biega tylko destro ;P

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #154 dnia: Kwiecień 08, 2007, 09:49:53 am »
Nikt nie ma wiecej buildów niż summonerzy :) Od kar z C5 najlepsze wyjście to duale/sword. Co do robe vs light. Wiecie, zależy co robimy i kim jesteśmy :) Bo jeżeli jesteśmy w party dd, to możemy latać do 70+ w devotionie(a był u nas taki przypadek :P, teraz przypadek jest hero). Jeżeli light, to będę oryginalny. Light pod party z B to imho niedoceniany avadon(weight limit ważna sprawa, musimy nosić 2 rodzaje ssów, nawet z 3, a to swoje waży, bonus do m.defa też ważny), z A nice jest NM, no ale jak mówie, moje zdanie. Masa jest buildów. Wiecie, czasami chodzą w DC robe z SoMem. Jak pojawiasz się na port spocie i masz wartaga na takim gościu myślisz "coorva nuker" i albo SR mode(spierdalam - ratunku!), albo bsoe :P A to "tylko" warlock :D
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #155 dnia: Kwiecień 08, 2007, 05:06:23 pm »
Haha wiem o co chodzi :D Znam PSa ktory biegal w heavy i z dualami - ciagle go o dance prosili ;) Szkoda ze czlowiek nie ma takiej mozliwosci "przebierania sie".. ;)
A od C5 czasem nie ma kary za duale? Na luk i pole sa, to wiem, na co jeszcze?

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #156 dnia: Kwiecień 08, 2007, 08:24:37 pm »
Nie tylko luki i pole.

« Odpowiedź #157 dnia: Kwiecień 08, 2007, 09:46:04 pm »
Łuk, Włócznia i Sztylet. To wszystko chyba... :P
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #158 dnia: Kwiecień 08, 2007, 10:23:39 pm »
28. The Mage class is penalized in decreased Accuracy with increased casting time when using a bow or spear.

Jak mowilem bow i spear.

« Odpowiedź #159 dnia: Kwiecień 09, 2007, 07:09:42 pm »
Czyli daggerek na rozbujanie cubikow jak znalazl ;) Choc human female smiesznie nim macha, jakby muchy odganiala ;P

« Odpowiedź #160 dnia: Kwiecień 14, 2007, 10:38:31 pm »
widze ze tendencja utrzymuje sie "pro cast spd" czyli rb + acu. Poki co udalo mi sie dociagnac 65+ (bw light , yaksa health i homu acu + soes btb i cs z mentalem do pvp) i dalej jestem przekonany ze wziecie nm/maja lighta bedzie raczej lepsza opcja dla mnie po 70. Z magami ciezko i nastawiam sie glownie na ubijanie light armor userow . A takowi jezeli wiedza o co camman oleja summona i puszcza sie na summonera (chociaz przewaznie jak ich kot podrapie a summoner wyglada jak by sie dopiero co rozgrzewal przezucja sie na kicie ... hr hr hr gf...) A wiadomo z takimi latwiej wytrzymac jak sie ma te 150 p defa wiecej . co do broni z acu (homu w moim przypadku) wyciagam ja dopiero jak hp spada ponizej 75% i bunus z blunta poprostu znika . Wtedy wyciagam homu i spam heal + lodzik ;) ps: w moim odczuciu kubiki aktywuja sie najczesciej gdy uzywam magii , przewaznie za pierwszym"lodzikiem" na poczatku walki leca cuby

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #161 dnia: Kwiecień 14, 2007, 10:43:53 pm »
Wiesz, ja swoim ESem na samym acu i zerku na 67 lvlu wyciągam 1006 c.speeda (ava robe,bron z acu i dye +5wit) w pvp nie boli mnie brak tych 100 p.defa, a większa ilość many przydaje się zawsze (do tego większy c.speed i mp regen). Do tego złoże HK dla mentala 4 i będzie miodzio.

« Odpowiedź #162 dnia: Kwiecień 15, 2007, 12:38:29 am »
jeszcze lookne .  obawiam sie tylko ze w starciu z takim destro , nozem czy gladem zmuszony bede utrzymywac dystans , a wiadomo nie da sie tego zrobic w trakcie spamowania b.healem. A tak zawsze bede to 15-20 % dmg do przodu i bede mogl pozwolic na helowanie w biegu . Kolejna sprawa to mass pvp gdzie w trakcie namiezenia trzeba brac nogi za pas , no a w robe takie przeoczenie nadlatujacej strzaly / staba moze miec fatalne skutki - i trzba sie leczyc a tu przeciwnik coraz blizej na dupie . No chodzi mi o to ze noszenie rb zmniejsza margnines bledu . Z kolei przy takim 800+ casta mozna zrobic czarami z 1 profki niezle aua na odlegosc (taki gatling z grochu ...) no i s.heal robi sie masakryczny ... Z 3 strony to ... eeee.... nie wiem glowa mnie rozbolala :P robote mam do 6 rano wiec bede mial nadczym myslec :)

« Odpowiedź #163 dnia: Kwiecień 15, 2007, 01:08:57 pm »
Ja Arcana Lordem mialem 1297 cast.speeda(na Arcane Agility).Po 7x naprawde jak dobrze w miare walczysz to luzem zgankujesz sobie Daggera lub Lucznika.Ale warunek zeby to nie byli po 3 profie bo masz walek wtedy...Arcana Lord moze smialo nosic te robe,starczy homo z acumen +8 i tallum/DC/MJ robe(osobiscie najbardziej lubie MJ).Ale to kwestia gusty chociaz do tego 7x to moge smialo powiedziec ze BW Light jest Pr0 poprostu,jedynie chyba MJ light moze z nim konkrutowac.Ale to kwestia grania,ja lubie do 7x light potem robe ^^

« Odpowiedź #164 dnia: Kwiecień 15, 2007, 10:25:43 pm »
testowalem rb/light i faktycznie roznice nie sa az tak odczuwalne , no ale to wciaz bw wiec nie mam takiego spadku w cascie jaki bede mial gdy zaloze light nm/dc . Inna sprawa to wartość bojowa samego summonera , spam ice boltem daje nam mozliwosc spowolnienia przeciwnika i zaaktywowania cubicow ale dmg nie zrobi (ehhh te czasy na zbugowanych serwach gdzie blazem robilo sie po 300 dmg :) ) , tak wiec moje nastepne pytanie : jak sprawują sie  itemy z takimi sa jak : paralyze . silence i root . I czy jest duza roznica gdy uzywamy do tego celu enchantowanego homka czy mirka (roznica w % szansie na aktywacje jest niewielka a efect ten sam) . Fajnie bylo by gdyby podczas spamowania nukami z 1 profy wszedl silence albo anchor :D Aha i jak liczona jest szansa wejscia takich debufow ? czy po "zaskoczeniu" SA debuf liczony jest tak jak to my bysmy go rzucali - czyli z naszego m ataku , czy porostu jak juz trafmi w te 4% szansy to debuf wchodzi od razu ? no i w koncu cz jest oplacalne noszenie ze sobą takiego sprzetu?

« Odpowiedź #165 dnia: Kwiecień 15, 2007, 11:00:46 pm »
jak sprawują sie  itemy z takimi sa jak : paralyze . silence i root

Gorzej niz do dupy...to ma lvl 1 wiec postac na 20 to bedzie odpierac :P I jeszcze ma mala szanse na uaktywnienie -_-

« Odpowiedź #166 dnia: Kwiecień 16, 2007, 02:35:10 pm »
nie no nie wierze - ncsoft nie odwalil by takiej kichy zeby w a grady dawac sa ktore nie dziala w ogóle ;/

« Odpowiedź #167 dnia: Kwiecień 16, 2007, 02:39:20 pm »
Czlowieku grasz w L2...

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #168 dnia: Kwiecień 16, 2007, 03:27:45 pm »
Dużo lepiej od broni z debuffem zaopatrzyć się w jakąś broń z buffem:)
Ps. Ta parodia Władcy Pierścieni z Katapultą Bromoria jest jedną z lepszych jakie widziałem^^

« Odpowiedź #169 dnia: Kwiecień 16, 2007, 10:01:17 pm »
Czlowieku grasz w L2...

nie ale ponoc fajne .... Od c2 , stąd tez wiara w twórców . A nie stać mnie zeby wewalac w soma sa które moze okazać sie nie przydatne . Co do tego ze ma efect jeden - to nic nie zmienia bo w przypadku silenca i anchora nie ma czegos takiego jak poziom efectu ... więc z tym 20 lewelem to bzdura.

« Odpowiedź #170 dnia: Kwiecień 16, 2007, 10:48:34 pm »
Co do tego ze ma efect jeden - to nic nie zmienia bo w przypadku silenca i anchora nie ma czegos takiego jak poziom efectu ...

Eh...to chodzi o lvl skilla nie efekt :P

Nie bierz SoMa czlowieku !!! bierz homo z acumen M.Atk ci nie potrzebny a szybciej zrobisz OE niz SoMa.

« Odpowiedź #171 dnia: Kwiecień 17, 2007, 05:52:38 pm »
Chyba u Ciebie :P Homek+9=SoM, jeżeli chodzi o cene ;)
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 1

• SK ftw
« Odpowiedź #172 dnia: Kwiecień 21, 2007, 01:12:59 pm »
mam pare pytan bo chce zagrac summonerem pierwszy raz.

1. z jakmi klasami sobie warlock najlepiej daje rade w pvp , a z jakimi ma problemy [ zakladajac ze gracze sa na rownym poziomie ]
2. czy w c5 warlock zostal oslabiony ?

« Odpowiedź #173 dnia: Kwiecień 21, 2007, 02:47:43 pm »
1. Bylo, na poczatku tego tematu, lub w ogolnym o summonerach.
2. Tak, summony w pvp bija o 25% (albo 50% - poszukaj, nie pamietam doklanie) slabiej, anchor wchodzi czesciej, ale tylko na 10 sekund, sleep (o ile ktos go uzywal) castuje sie troche dluzej no i nie moze juz efektywnie biegac ze wszystkimi bronmi ;)

« Odpowiedź #174 dnia: Kwiecień 21, 2007, 07:42:18 pm »
anchor wchodzi czesciej, ale tylko na 10 sekund

Nie dziala 0,1 sekundy...dziala 30 sekund...

Homek+9=SoM, jeżeli chodzi o cene

Nawet i niech tak bedzie...ale z bspsc wyjdziesz taniej niz z bspsa.