Witaj
Gość

Wątek: Warlock [WK]  (Przeczytany 260839 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Warlock
« Odpowiedź #450 dnia: Grudzień 10, 2007, 08:19:27 am »
Nie zdazylo mi sie zeby duelist walnal mnie za 2k z kryta na tp. 2k to z tss chyba , mi jakos nie sprawia problemu zeby go uniknac w najgorszym wypadku dostaje go raz . A co do dystansowek to mozna sie spokojnie wyleczyc (nie wyjde na + ale wytrzymam na tyle dlugo zeby duelist wylapal glebe ) .

Jak wlaczysz ud i bedziesz robil spam heali to moze kot przezyje.

nie wiem jak feline (na x7 roxxy gosciu daje za ten sb 900kk  :o ... ) ale a.agility + acu + rb + w.bane i kai bez ud wytrzyma atak glada .

ps : pisze o lekkim bufie . Na mas pomimo c6 wciaz spotykam glownie magow i lucznikow ale sadze ze z ful buf glad raczej nie bedzie mial problemow (swoja droga summonerzy maja to do siebie ze niszcza wszystko tak dlugo jak ten ktos nie ma ful bufa - no moze poza magami :P tych to a.lord je w kazdej postaci  ).

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #451 dnia: Grudzień 10, 2007, 01:18:01 pm »
walker tylko ze warior bane,acu, a. agility nie wplywa na dmg glada :D co najwyzej na jego szybkosc i szybkosc ataku ale dmg zada ze skila i tak taki sam

2k w transfer pain sie zdaza oj zdaza sie :D tss potrafi byc straszny, na szczescie jak sie dobrze ruszac glad ma problem zeby go czesto uzyc ;>

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #452 dnia: Grudzień 10, 2007, 01:34:48 pm »
Z tego co ja obliczylem to warlock w DC robe +4 i buffach defensywnych(w tym g.shield) dostaje od duelista z buffami i selfami za 4392 dmg,Feline king na buffach hiero 4554 wiec to takie lekko lol jest :P

« Odpowiedź #453 dnia: Grudzień 10, 2007, 02:05:05 pm »
walker tylko ze warior bane,acu, a. agility nie wplywa na dmg glada :D co najwyzej na jego szybkosc i szybkosc ataku ale dmg zada ze skila i tak taki sam

no nie mowie ze wplynie , chodzi o to ze ja bede cholernie szybko kota leczyl . To ze kot dostaje bardo duzy dmg nie zmienia faktu ze co niecale 3 sekundy lecze go po okolo 1,200 hp . Glad szybko sklada postacie z malym p defem , ale juz nie tak szybko postacie z malym p defem które mają na plecach bisha .

Z tego co ja obliczylem to warlock w DC robe +4 i buffach defensywnych(w tym g.shield) dostaje od duelista z buffami i selfami za 4392 dmg,Feline king na buffach hiero 4554 wiec to takie lekko lol jest

no dlatego mowie ze jak juz to nalekim bufie albo selfie , inaczej to nie ma szansy.

« Odpowiedź #454 dnia: Grudzień 10, 2007, 02:26:29 pm »
hmm widzialem glada vs nuker ktory mial se za pelcami ....tss,dss, obie obszarowki, banan i gf :D i w ogóle sie nie przejmowal tym ze SE caly czas tego nuka leczyl, fakt summony maja znacznie wiecej hp niz wiekszosc nukow hp i cp wiec tutaj moze tkwic problem. w zasadzie glad nie musi bic summona, bijac summonera tez robi niezle spustoszenie i w pewnym momencie summoner musi leczyc siebie i summona, jezeli nie bedzie leczyl summona to padnie bo w pewnym momencie TP przestanie dzialac (tp nie przenosi dmg na  summona jezeli summon nie ma wystarczajacej ilosci hp). wiekszosc moich walk przegranych z gladem to wlasnie momenty gdy ten bije mnie a nie summona :D jak bije sumona to 2 heale (servitor i batle heal), do tego ud ...... jak nie wsadzi 2 krytow z tss pod rzad to sie troche pomeczy .....jak bije mnie to sie robi w pewnym momencie problem bo praktycznie jednoczesnie trzeba uzywac cp pot, batle heala na siebie i jeszcze servitor heal zeby sie przypadkiem nie obudzic z 4k dmg w plecach bo TP nie przeniosl dmg na summona :D. powiecie warior bane ...... na olimpiadzie tak, w terenie na pasku wystarcza 2 potki i jazda :D jak komus nie zalezy na kasie tylko na wygranej to nie bedzie zalowal adeny i warior bane moze stac sie niebezpieczny dla summonera bo trzeba sie zatrzymac i miec nadizeje ze przypadkiem tss w pysk nie wyrwiemy ;>

dobra btw ja gram es ale walki z gladami wygladaja dosc podobnie w przypadku wl i es ......

« Odpowiedź #455 dnia: Grudzień 10, 2007, 03:16:12 pm »
ES ma latwiej bo te jego konie sa posrane jezeli chodzi o nukowanie.Jak kumpela mi z tego konia zasadzila stuna za 2k to sie zdziwilem.

« Odpowiedź #456 dnia: Grudzień 10, 2007, 04:08:06 pm »
nuke merrowa w zasadzie niewiele rozni sie w dmg od regulara, a na end game to sie raczej merrowa uzywa podobnie jak warlock uzywa kai, mirage i mew traca na znaczeniu pozniej (na niskich levelach czuc roznice miedzy mew a kai pozniej ...... kai ma duuuzo wiekszy patc ;> )

• Pochwał: 1

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #457 dnia: Grudzień 10, 2007, 11:18:19 pm »
nuke merrowa w zasadzie niewiele rozni sie w dmg od regulara, a na end game to sie raczej merrowa uzywa podobnie jak warlock uzywa kai, mirage i mew traca na znaczeniu pozniej (na niskich levelach czuc roznice miedzy mew a kai pozniej ...... kai ma duuuzo wiekszy patc ;> )
Nie mozliwe bo te summony maja takie same staty a roznia sie tylko skillami i buffami od summonera i oczywiscie teksturami :P Im dlasza kronika tym summony maja mniej hp mniejszy p def i m def a wiekrzy atk speed c speed i p atk i m atk :P ES ma o tyle fajnie ze na mass moze robic cos wiecej poza buffowaniem ganianiem nekro i nasylaniem na nich ich wlasnych summonow

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

• Inhuman
    • Przełęcz Czarnego Ognia
« Odpowiedź #458 dnia: Grudzień 11, 2007, 07:20:31 am »
Mnie WL na mass pvp pochłaniało w zasadzie całkowicie wykańczanie nukerów i innego supportu. Kai na ww, obniżasz c.speeda, a potem jeszcze kota leczyć musisz, nie taka łatwa sprawa mimo wszystko. A jak jeszcze pojawi się jakiś nekro to faktycznie trzeba mu tego betraya zaaplikować.
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

« Odpowiedź #459 dnia: Grudzień 11, 2007, 08:29:30 am »
no i dochodzi summon friend który daje nowe pole popisu strategom ;)

« Odpowiedź #460 dnia: Grudzień 11, 2007, 12:10:15 pm »
Podajcie statystyki Summon Feline King.

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #461 dnia: Grudzień 11, 2007, 02:18:01 pm »
Z WSZELKIMI buffami :P :

Lv 80
HP 9584
MP 2893
P.Atk. 4455
M.Atk. 4886
P.Def. 695 
M.Def. 835
Accuracy 129 
Evasion 115
Critical 110 
Speed 219
Atk. Spd. 551 
Casting Spd. 729

http://l2calc.l2blah.com/summoncalc.html

« Odpowiedź #462 dnia: Grudzień 29, 2007, 05:58:59 pm »
Gram WLem i na moim serwerze nie pokazuje dmg mojego summona. Czy istnieje sposób abym mógł zobaczyc jaki dmg zadaje? Z góry dzieki za odp.  :o

• Pochwał: 49

« Odpowiedź #463 dnia: Grudzień 29, 2007, 06:10:35 pm »
Nie?
Lineage 2 Classic EU

• Pochwał: 1

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #464 dnia: Grudzień 29, 2007, 10:23:13 pm »
Tak z tego co pamietam trzeba zmodyfikowac klienta czy tam serwer:P Ostatnio jak pytame sie admia Epi to mi powiedzial ze to zalezy od modyfikacji klienta tylko nie powiedzial jak:P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

« Odpowiedź #465 dnia: Grudzień 29, 2007, 10:25:52 pm »
Na l2j pokazywało zawsze :F
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #466 dnia: Grudzień 30, 2007, 11:28:15 am »
conajmniej od c4 do Interlude sa w pliku Systemmsg-e.dat komunikaty w stylu "your servitor hit for XXX dmg" sa nawet komunikaty w tym pliku za ile dmg summon oberwal (i oddzielne komunikaty dla petow) wiec to da sie na bank wlaczyc i nie tylko na javie skoro klient Ncshitu juz to ma wbudowane :D

« Odpowiedź #467 dnia: Styczeń 01, 2008, 07:07:47 pm »
A wiecie może jak można to włączyć ? :?

« Odpowiedź #468 dnia: Styczeń 01, 2008, 07:44:44 pm »
Mam pytanie, ponieważ słyszałem już nie raz że zdobycie SB Feline Kinga graniczy z cudem. Z jakiego moba ten SB wypada?

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #469 dnia: Styczeń 01, 2008, 08:40:03 pm »
Z dinozaura jakiegos chyba :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #470 dnia: Styczeń 01, 2008, 09:04:07 pm »
Szukalem na drop calculatorach interlude ale nie moglem znaleźdźć  :?

« Odpowiedź #471 dnia: Styczeń 01, 2008, 09:06:59 pm »
A wiecie może jak można to włączyć ? :?

Raczej niet...

Bo na l2j jak mniemam włącza się to w configu tj. admin ustawia.
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #472 dnia: Styczeń 04, 2008, 07:39:07 am »
Mam pytanie, ponieważ słyszałem już nie raz że zdobycie SB Feline Kinga graniczy z cudem. Z jakiego moba ten SB wypada?

ornithomimus albo deinonychus . Sprawa jest o tyle trudna ze na wyspie nie da rady tluc 1 rodzaju dino wiec ciezko powiedziec dokłanie. Mysle ze nawet jak juz uda sie sprecyzowac z czego dokladnie to leci (90% orni) to i tak ci nic nie da bo poprostu bedziesz musial i tak rozwalic wszystko na około . Moja rada - zbierz 2 silne pt lucznicy / nukerzy z 2 oli i kos wszystko co sie rusza , u nas tak ludzie robia i juz 3 osoby na serwie ta ksiazke maja :)

« Odpowiedź #473 dnia: Styczeń 04, 2008, 01:14:18 pm »
u nas tak ludzie robia i juz 3 osoby na serwie ta ksiazke maja

Rozumiem ze to mialo byc pocieszenie xD?

« Odpowiedź #474 dnia: Styczeń 22, 2008, 10:51:20 pm »
Hej chciałbym zadać parę pytań , bo jestem w trakcie robienia questu na warlocka (na szczęście już tego ostatniego) :
1.Skąd mam wziąć książkę przyzwaniem Kai'a i cubiców? Kupić ją od gracza  , czy może znaleźc? Jeśli znaleźć to gdzie ? Tzn. jakie moby mają największą szansę na wydropienie jej?
2.Czy jest to legenda , że idzie samym warlockiem iść na RB ?
3.Do teraz chodzę z demon fangs i devotion set - co teraz mam kupić tzn. jakie ciuchy? Bo broń raczej skombinuję laskę top C :)
4.Czy warto przyzywać Kai'a (jeśli będę miał książkę xD )na 1 levelu? Nie lepiej kata ?
5.Mogę chodzić sam do katakumb ? (i od jakiego to sprzętu zależy) ?

Z góry dzięx