Witaj
Gość

Wątek: Warlock [WK]  (Przeczytany 260527 razy)

Odp: Warlock
« Odpowiedź #600 dnia: Lipiec 31, 2008, 06:33:22 pm »
a teraz prosze wytlumacz mi czemu nie gimpujesz inta, ktore jest prawie ze zbedny dla kociarza, tylko men ;)
poza wieksza szansa na wejscie debuffow nie widze dla niego zastosowania, jesli jakies jest to mnie oswiec ;)

edit: btw duzo tych debuffow to on niema
2x bane + arcane disrupt, i jezeli zgimpujesz inta o 8 to bedzie z dupy wchodzilo :>, w sumie o 4 jeszcze mozna gimpowac ale nie wiecej

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #601 dnia: Lipiec 31, 2008, 07:30:58 pm »
a teraz prosze wytlumacz mi czemu nie gimpujesz inta, ktore jest prawie ze zbedny dla kociarza, tylko men ;)
poza wieksza szansa na wejscie debuffow nie widze dla niego zastosowania, jesli jakies jest to mnie oswiec ;)

2x bane + arcane disrupt, i jezeli zgimpujesz inta o 8 to bedzie z dupy wchodzilo :>, w sumie o 4 jeszcze mozna gimpowac ale nie wiecej

Zgadzam sie, wkoncu sam nie gimpuje INTa az tak bardzo (staram sie przynajmniej ^^)
Lepiej odjac troche MEN, niz zostawic siebie praktycznie bez debuffow... ( -2 MEN az tak nie boli )

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #602 dnia: Lipiec 31, 2008, 09:18:26 pm »

Gimpowanie INT'a w wypadku summonerów jest jak najbardziej uzasadnione, jeżeli nie masz nuke augumenta, to nic Ci nie powinno zależeć. W przypadku wchodzenia debuffów decyduje to jak bardzo masz zrobione na nich OE obecnie, a nie to czy masz kilka oczek mniej czy więcej M.Atk. Arcane Distruption jest rzucana najczęściej w magów, a każdy mag ma chory M.def, dlatego bardziej decyduje learn lvl skilla, co w wypadku OE jest także podnoszone :) Może teraz inaczej będzie można powiedzieć o PSie, kiedy dostanie DeathSpike i szkoda będzie na wywalanie INT, bo wkońcu to jakiś tam nuke, ale to nie temat o PSie, a kociarzuuuuuuuuuu  :hu_2_1:
HATE ME MOAR!

• Pochwał: -3

« Odpowiedź #603 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:11:35 am »
Ryltar , mówileś , że Mew the Cat jest do zarabiania , w jakim sesie ?? Ogólnie do czego służy Mew the Cat , czy moge prosić o pełną odpowiedź ??

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #604 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:19:29 am »
To jest nuker summon :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #605 dnia: Sierpień 21, 2008, 03:42:23 pm »
To jest nuker summon :P
zzerajacy 90% expa ... dlatego z nim sie nie expi^^

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #606 dnia: Sierpień 21, 2008, 03:57:55 pm »
Ryltar , mówileś , że Mew the Cat jest do zarabiania , w jakim sesie ?? Ogólnie do czego służy Mew the Cat , czy moge prosić o pełną odpowiedź ??

(nie wiem jak teraz) Kiedys zzeral 1 cristal D wiec raczej po tych 20 minutach byles sporo na +.

bardziej decyduje learn lvl skilla, co w wypadku OE jest także podnoszone

A dokladnie +1 ma lern lvl 76 i co 3 skacze o +1 czyli +4 to 77 +7 78 itd.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #607 dnia: Sierpień 21, 2008, 05:32:58 pm »
 :o zarabianie  tym sumonem to najgłupsza rzecz jaka można zrobić
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

« Odpowiedź #608 dnia: Sierpień 21, 2008, 07:51:31 pm »
Nom feline king jest tanszy.

« Odpowiedź #609 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:01:47 pm »
Aha , czyli :
Kat the Cat - tank
Mew the Cat - nuker
Kai the Cat - Damage Dealer
Feline Queen - buffer

Swoją drogą , próbowałem gry wieloma profesjami , ale Warlock , to moja profesja . Na 52 lvlu rozwaliłem na tvt (team vs team) BD 61 lvl , ja miałem homka z acu i karmian set oraz bizu top c grade a BD miał (a raczej miała i nadal ma :P) BW heavy set i duale a grade , buzu miała mieszanke d , c i b grade , wynik 3:2 dla mnie (tvt zawsze trwa 10 minut) . Mam Warlocka na 59 lvlu (prawie 60 lvl , być może jutro wbiję) i dążę nieustannie do tego 62 lvlu . Polecam Warlocka każdemu ;) . Kata używam , no może prawie nie używam , używalem przed 45 lvlem i rechagam dzieki niemu mane ale robie to rzadko , bo many mi prawie nie braknie :P , Mew - gram na serwie gdzie pobiera tylko 1 cry d , wiec już wiem jak na nim zarobić , użylem go tylko 1 raz i wezwalem go tylko na 5 minut :P . Kai , moj ulubiony kicuś , zadaje ogromne dmg (wedlóg (według) mnie) , w niektore moby laduje nawet ponad 1k  (normalne dmg) , Feline Queen , całkiem miła i sympatyczna kicia , czasami go używam , kiedy ktoś nie expi . Ahhh , to jest życie , patrzeć jak potwory padają jeden po drugim a ty tylko wspomagasz kotka i nie brudzisz sobie rąk , to jest życie :) . Od 62 lvlu jak wszystkie skille kupie (szczególnie Servitor Blessing) to wtedy będę mogł spokojnie expić solo do końca gry ^^ .

/edit by Fro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2008, 12:08:40 am wysłana przez Frohike »

« Odpowiedź #610 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:21:38 pm »
Kata używam , no może prawie nie używam , używalem przed 45 lvlem i rechagam dzieki niemu mane ale robie to rzadko , bo many mi prawie nie braknie

Kiedys robilo sie taki walek(czasy C3/C4 w sumie moze ciagle dziala) ze walilo sie kotem recharge i kotu recharge.Dostawalo sie malo mp ale koszt byl zerowy(cos jak u phoenix knighta leczenie sacrifacem).

Od 62 lvlu jak wszystkie skille kupie (szczególnie Servitor Blessing) to wtedy będę mogł spokojnie expić solo do końca gry ^^ .

Po to jest ta klasa :P Ale czasem z Queenem dobrze wkrecic sie do AoE party :P

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #611 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:29:42 pm »
Fajnie sie z queenem siedzi afk w archer pt.

« Odpowiedź #612 dnia: Sierpień 22, 2008, 07:31:23 am »
Tal Ryltar , ale koniecznie chce ten Servitor Blessing , gdyż na tvt często z BD , SK , Pallem i bufferami Rooty idą w ruch , a nawet jak jest jakichś Nekro czy debuffer (ktos taki , co ma dużo debuffów) to Anchory i debuffy też przeszkadzają mojemu kotku w exterminacji , a z Servitor Blessingiem będę mógł się jedynie obawiać stunów i innych debuffów , czego wcale nie chce :P . poza tym , jak ktoś mnie expi , to oczywiście szybciej mi exp leci (nie mam wystawionego kotka) .
Jeżeli chodzi o Feline Queen , to moge w niej używać Blessing of Queen , Fift of Queen i Cure of Queen , ale są w niej jeszcze takie skille jak : Bless the Body , Bless the Soul i Haste , których nie mogę użyć tzn. klikam na nie , ale nic się nie dzieję . Mógłby mi ktoś wytłumaczyć , co trzeba zrobić aby te 3 skille działały poprawnie ??

« Odpowiedź #613 dnia: Sierpień 22, 2008, 10:09:14 am »
Stargetowac membera w party?
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #614 dnia: Sierpień 22, 2008, 10:22:24 am »
zaczac grac na offie? :D

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #615 dnia: Sierpień 22, 2008, 12:33:55 pm »
Jeżeli grasz na privie, to nie licz raczej, że Ci te skille zadziałają...

Teraz przynajmniej od CT 2 nie mam dylematu w mniejszym party (3-4 osoby) czy lepiej używać Kai the Cata, czy Queen. Ponad dwukrotnie poprawili p. atak Queen, więc teraz w połączeniu z jej bufkami + 1-2 DD kosi tak samo efektywnie jak Kai The Cat. Co więcej zjada mniej Crys C i dostajesz te 2% więcej expa xD
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #616 dnia: Sierpień 22, 2008, 01:37:21 pm »
Ryltar: tu nie chodzi ile kosztuje ten kot tylko ze zarabianie nim jest całkowicie bezsensowne nawet jak by się go za darmo przyzywało, lepiej iść sobie znalesc party botów i manor sadzić im na mobkach expa tez nie ma a zarobisz 5x więcej, lepszy jest tez zwykły kot może kosztuje minimalnie więcej ale masz ta sama kase/drop i exp dodatkowo
jak by miał zarabiać bijąc moby kotem żrącym 90% epxa to bym sobie krasia zrobił i na spoilu tez 5x szybciej się dorobił
Auto Giełda:

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

« Odpowiedź #617 dnia: Sierpień 22, 2008, 03:16:59 pm »
Rozkręćmy bardziej ten tema ! A ja mam pytanko :
1. Mam 61 lvl i niedługo będę mial 62 lvl i tu się rodzi pytanie :
- Gdzie mogę solować z kotkiem od 62 lvlu ?? Chodzi mi o dokładne położenie , lvl od którego mogę tam chodzić i lvl na którym przestac , oraz co bić .

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #618 dnia: Sierpień 22, 2008, 04:43:54 pm »
Siedz na fg / cata/ bs - calkiem fajny xp.

« Odpowiedź #619 dnia: Sierpień 22, 2008, 05:12:56 pm »
jak by miał zarabiać bijąc moby kotem żrącym 90% epxa to bym sobie krasia zrobił i na spoilu tez 5x szybciej się dorobił

Tym sie rozni kox od zarabiania ze zarabiasz zazwyczaj jak najmniejszym kosztem.

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #620 dnia: Sierpień 22, 2008, 05:35:22 pm »
Zarabainie expiac ? Takie rzeczy tylko w erze x)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #621 dnia: Sierpień 22, 2008, 07:13:31 pm »
nie zarabianie expiac? takie zeczy to tylko przed 40 lvl a akurat sumonera to i tak nie dotyczy
Auto Giełda:

Stanisław Lem

« Odpowiedź #622 dnia: Sierpień 22, 2008, 08:32:50 pm »
Tak sie sklada, ze akuat leecherzy zarabiaja na kazdym expie, no nie mowcie mi ze taki leecher/buffer traci duzo kasy, bo to nie prawda :) Jeszcze predzej jakis healer, ale nie taki leech machine'y :P
A ogolnie na wszystkim co robie przez dzien jestem do przodu z kasa, bez siedzenia na rynku, wiec chyba da sie zarobic na koxie :P
WTS: A lot of Divine Stone's :D
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #623 dnia: Sierpień 22, 2008, 10:19:38 pm »
nie zarabianie expiac? takie zeczy to tylko przed 40 lvl a akurat sumonera to i tak nie dotyczy

Mi chodzi o samo zarabianie a ty z expem wyjezdzasz.I tak zarobisz wiecej skupiajac sie na samym zarabianiu niz na expie i przy okazji cos dorobic.

Tak sie sklada, ze akuat leecherzy zarabiaja na kazdym expie, no nie mowcie mi ze taki leecher/buffer traci duzo kasy, bo to nie prawda Smile Jeszcze predzej jakis healer, ale nie taki leech machine'y Razz

Tallum,zaladowac sie BSPSx i nosic ich dla nukerow mozna dodatkowo walic Arresta zeby do nich nic nie dolecialo.Ogolnie tak mnie koxal klan albo na RB ze siedzialem w party i moja robota ograniczala sie do tego ze tylko pod RB za nimi lecialem.

wiec chyba da sie zarobic na koxie

Tego nikt nie powiedzial ale jezeli chce sie skupic na zebraniu kasy jak najmniejszym kosztem to sobie wezme Mew bo 1 krysztal to sa drobne a dps ma prowonywalny do innych kotow(moze ciut wiekszy bo bede walic z tego jej wind strike).

« Odpowiedź #624 dnia: Wrzesień 08, 2008, 10:03:50 am »
Chce troche uprościć warlockom podając spis który kotek na którą sytuacje :

Kat the Cat - Do odnowy many i do walki z postaciami ktore mają skille/buffy odbijajonce (odbijające) dmg do przeciwnika (ze wzgledu na duża ilość hp)
Mew the Cat - Do zarobku i do walki z postaciami mającymi niski m. def (np. BD) ze względu na jej Wind Strike
Kai the Cat - Do expienia solo i do walki z klasami mającymi mało p. defa lub hp lub ogólnie do pvp
Feline Queen - Do expienia w party , do walki pvp raczej się nie nadaje
Summon Friend - Gdy kumpel wychodzi z expa po buffki lub ogólnie do miasta to idzie a my zaszywamy sie w spokojnym miejscu , gdy kumpel zalatwi to co ma do zalatwienia my go przywołujemy tym wspaniałym skillem , dobry skill do oszczędzania czasu
Summon Storm Cubic - dobry zarówno do expienia jak i do pvp , nie przydatny (nieprzydatny) w katach , zadaje dmg
Summon Binding Cubic - Dobry unieruchamiacz , patrz opis wyżej
Mass summon Storm Cubic - to co Storm Cubic tyle że na całe party , dobre na tvt

Jeżeli coś zrobiłem zrobiłem źle to prosze mnie poprawić . Jeżeli komuś pomogłem to bardzo się cieszę . I pamiętajcie aby używać Beast Blessed Spiritshotów i Beast Soulshotów , bo dzięki temu wasze kotki będą bić 2 razy mocniej (i nie tylko kotki) . ;)

/Fro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 11:36:49 pm wysłana przez Frohike »