Witaj
Gość

Wątek: Spellsinger [SPS]  (Przeczytany 141580 razy)

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
Odp: Spellsinger [SPS]
« Odpowiedź #225 dnia: Maj 24, 2007, 10:15:44 pm »
spellsinger.. hmm podobaly mi sie filmiki dvp jako spellsingera, ale nie lubie tej klasy. DOsc dlugo nim gralem i bardziej sklaniam sie ku necro/sorca. Chociaz human spellsinger jest fajny no i juz mam booki na niego :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #226 dnia: Maj 24, 2007, 10:33:02 pm »
sps > all mage class ;)
League of Legends

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #227 dnia: Maj 24, 2007, 10:35:56 pm »
niekoniecznie. Sorc tez jest fajny :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #228 dnia: Maj 24, 2007, 11:51:01 pm »
sps > all mage class ;)

Nie jak zaa niego wyloni sie dagger a z przodu ma sorca(yeah ale przyklad :P).

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #229 dnia: Maj 25, 2007, 05:13:11 pm »
heh ludzie.... co Wy wygadujecie! Czasem takie glupoty ze tego sie czytac nie chce.
Gram spsem troche mam 67 krag na swiecie o ratach x2 i bardzo zblizonym do oficjalnego. Podziele sie nieco moim doswiadczeniem ktorego troszke mam, a jak czytam te niektore posty to sie dowartosciowuje :P hehe
no wiec do rzeczy

Sps to tylko casting speed nic wiecej, m ataku nie ma duzo, m defa rowniez z racji odejmowania z men zwykle -8, p def rowniez z racji ze nosi robe (chyba ze ktos inaczej preferuje ale to totalna glupota). Skoro juz jestesmy przy tym m defie to jedynie co nas ratuje to bardzo dobra bizuteria na ktora niestety mnie nie stac na takim swiecie.
No wiec sps dobry jest tylko w szybkosci rzucania czarow.

to tak nie bede opisywal na mlodszych kregach bo to nie ma sensu.
C: 40 krag oczywiscie karmian set i homunkulus z acumenem
B: 52 krag bw z racji szybszej regeneracji many i szybkiego rzucania czarow jedynym minusem to to ze odejmuje 2 men i jeden int ale ten int to mozna pominac, nie jest to najwazniejsze dla spsa. Ewentualnie avadon w sumie mozna to stawiac na tym samym miejscu lecz do pvp lepszy o ciut BW
A: 61 krag tylko i wylacznie! DC Dark Crystal Robe, tallum takze dobry ale odejmuje niepotrzebnie int (zapraszam na www.lineage2.com aby przestudiowac plusy i minusy tych dwoch szat)
S: tego to nie bede opisywal bo na moim swiecie nie mam z tym stycznosci hehe

Przejdzmy do pvp, odpuszcze sobie walke z mobami
PvP: sps vs inny mag :
zadnych surrenderow bo strata czasu...
sleep tez nie przydatny raczej z magami bo czesto przerywaja w skutek otrzymanych obrazen i dlugo stosunkowo sie czaruje choc to zalezy od przeciwnika bo czasem mozna rzucic sleepa i pozniej freezing shackle (ktory nie wybudza) i po jakims czasie cancel, jednak z magami nie ma sensu probowac sleepa bo dlugo sie czaruje a my jako sps mamy malo hp i przez czas jaki czarujemy sleepa moze nam rzucic dwa nuki co jest naprawde duzo. Kolejna rzecz, nie spamujemy hydro blast... rzucamy zaklecia na przemian, zaczynamy od hydro, solar, frost, hydro i ewentualnie jesli jest blisko aura flare. Robimy tak dlatego ze podczas ladowania skilla hydro blast tracimy cenne setne sekundy ;) a w tym czasie mozemy rzucic frosta ktory spowalnia, bardzo cennym skillem takze jest freezing shackle ktory mozemy rowniez rzucic na poczatku.

PvP: sps vs woj jakis
na woja to mozemy rozne techniki stosowac, zwykle z nimi nie ma problemu, lecz jesli jest na wyzszym kregu to mozna miec problemy dlatego polecam uspic zanim dobiegnie, rzucic cancela, frost bolta aby spowolnic, freezing shackle, ice dagger i na przemian hydro,solar,frost,hydro i jak sie zblizy dobijamy aura flare. Jesli jest mocno ciezko mozna zastosowac inna technike zakladajac ze wchodzi sleep. Rzucamy sleep freezing, odbiegamy i czekamy, jak sie wybudzi znow sleep i freezing tak zjedziemy mu przynajmniej cp ;] pozniej to juz z gorki.

PvP: sps vs overlord ... tu jest problem hehe bardzo ciezki przeciwnik, ale proponuje jak z wojem sleep i freezing, sleep freezing, sleep cancel i na przemian bijemy jak sie da

PvP: sps vs necro tu tez widze macie problemy, necro to nie jest taki mocny przeciwnik jak sie wydaje... mozna go pokonac latwym sposobem... najpierw straszymy summona, nastepnie atakujemy necro, ubijamy necro i summon powinien wrocic to dobijamy summona (techniki jak w walce z magami)

tatuaze
+4 int -4 men
+4 wit -4 men
i tu albo jesli sie nastawiamy na ostre pvp +1 wit -1 men
albo jakis inny ale polecam dodac do wit bo jak juz ktos wspominal jak dodamy powiedzmy con duzo hp nie dostaniemy ( jakies 200-300) a to nam roznicy wielkiej nie zrobi a te pol sekundy szybciej rzucic sleepa moze naprawde uratowac dupe :)

na razie tyle, czekam na krytyke (jak bede mial wiecej czasu jeszcze cos napisze, ale teraz to tak lakonicznie bo sie spiesze;] )

• Pochwał: 49

« Odpowiedź #230 dnia: Maj 25, 2007, 05:41:05 pm »
Heh, dużo nowego nie wymyśliłeś takie rzeczy to już od grudnia tu piszą, ale widzisz normalni gracze i DN dlatego jesteś zdziwiony :D

No i fajna nazwa - Krąg :D naprawdę nowatorska :D

z tym BW >.> Zaraz cię tu wyśmieją niektórzy ale kazdy gra jak chce :P
Lineage 2 Classic EU

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #231 dnia: Maj 25, 2007, 07:08:04 pm »
bo chyba na jakims servie zamiast lvi sa kręęęgi

« Odpowiedź #232 dnia: Maj 25, 2007, 07:09:25 pm »
Jedyne kręgi jakie znam to te od kręgosłupa :D
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #233 dnia: Maj 25, 2007, 07:45:07 pm »
ja tych kregow nie wymyslilem... tak jest przyjete w moim swiecie, co prawda nie jest powiedziane ze nie moze byc inaczej ale nie uzywa sie stwierdzenia level, bo jest to serwer klimatyczny i dlatego wszelkie skroty i angielszczyzna sa zakazane.

Co do tego ze nic nowego nie wymyslilem to prawda, ciezko jest cos innego wymyslec :P  :D dla jednego spsa
ale to co niektorzy wypisuja to przechodzi ludzkie pojecie, ja opisalem tak skrotowo jak walczy sie skutecznie. Bo niektorzy np. w ogole nie wspominali o tym zeby czary rzucac na przemian np. "i spamujesz hydro az padnie" prawda to jest prosta metoda :P lecz do pvp z magiem niezbyt, lepiej rzucac czary na przemian rozne zeby tamte mogly sie naladowac (re - use)
A i co do BW to jednak mowie dobrze :P ze do pvp BW (lepszy casting od Avadona) ciut lepsze od Avadona, aczkolwiek Avadon troche bardziej uniwersalny bo do pvp i na moby dobry, ale jak juz wpominalem sila spsa jest casting wiec inwestujemy tylko w casting! (oczywiscie jesli chcemy miotac w pvp   :P)

« Odpowiedź #234 dnia: Maj 25, 2007, 07:58:07 pm »
bardzo zblizonym do oficjalnego

nei bardzo bo jezeli uzywasz sleepa tak czesto....

polecam uspic zanim dobiegnie

Rzucamy sleep freezing, odbiegamy i czekamy, jak sie wybudzi znow sleep

...to znaczy ze grasz na C4 gdzie rzeczywiscie mozna bylo tak walczyc ale w C5 sprobuj uspic woja zanim do ciebie dobiegnie...

S: tego to nie bede opisywal
moim zdaniem najlepiej przy DC zostac :D

rzucamy zaklecia na przemian
/agree 100%

« Odpowiedź #235 dnia: Maj 25, 2007, 07:58:53 pm »
Quczu dobrze mówi. I ja tak samo powtarzam trza skorzystać z casting speeda a nie sie bawić.  :D

« Odpowiedź #236 dnia: Maj 25, 2007, 08:00:53 pm »
i tak najwiekszego w L2 cast speeda nie wyciagniesz :P

ale z inwestowaniem w cast speed to sie zgodze  :)
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2007, 08:02:44 pm wysłana przez bula »

• Loli Addict xD
« Odpowiedź #237 dnia: Maj 25, 2007, 08:02:50 pm »
i tak najwiekszego w L2 cast speeda nie wyciagniesz :P
Prawda że EM wyciąga lepszy ale za to sps lepiej ten cast speed wykorzystuje :P

« Odpowiedź #238 dnia: Maj 25, 2007, 08:05:24 pm »
no wiesz battle heal lvl 3 przy 2k cast speedzie i buffku seraphima na re-use tez sie przydaje :D

btw Quczu grasz na Allseronie?

« Odpowiedź #239 dnia: Maj 25, 2007, 08:06:52 pm »
Nie poweidział bym? :D
Jak wy to teraz niby profesjonalnie mowicie ZASPAMOWAĆ HB, a EM będze helował konika ^^ w trybie ekspresowym wiec... whatever.....

i ktoo kurwa wymyślił - spamowac skile omg >.>
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #240 dnia: Maj 25, 2007, 08:07:58 pm »
bardzo zblizonym do oficjalnego

nei bardzo bo jezeli uzywasz sleepa tak czesto....

polecam uspic zanim dobiegnie

Rzucamy sleep freezing, odbiegamy i czekamy, jak sie wybudzi znow sleep

...to znaczy ze grasz na C4 gdzie rzeczywiscie mozna bylo tak walczyc ale w C5 sprobuj uspic woja zanim do ciebie dobiegnie...

S: tego to nie bede opisywal
moim zdaniem najlepiej przy DC zostac :D

rzucamy zaklecia na przemian
/agree 100%

tak bardzo zblizony do oficjalnego, bo oficjalny to nie jest i jest bardzo fajny, porzadek itd.i zaskocze Cie bo nie jest to C4 a Interlude (c6)
Tez uwazam ze zostac przy DC ale napisalem ze S grade nie bede opisywal bo sie nie znam
I nie wiem dlaczego napisales "nie bardzo bo jezeli tak czesto uzywasz sleepa tak czesto..." szczerze to ja nie uzywam przeciw magom wcale, przeciw wojom czasem i to zalezy jakim, takim ktorzy maja duzo hp to oplaca sie uspic i freezing aby troche go oslabic

nie, nie gram na Allseronie na Ancient Legion, zapraszam chetnych ale uprzedzam ze panuja tam pewne zasady i przed tym prosze przeczytac regulamin i stosowac sie do niego, a swiat naprawde bardzo fajny

« Odpowiedź #241 dnia: Maj 25, 2007, 08:11:14 pm »
Ach serwery l2j interlude ^^ lol - czysta przyjemność xD
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #242 dnia: Maj 25, 2007, 08:24:35 pm »
hehe moze to glupie pytanie ale wiem ze moj swiat jest l2j choc nie wiem co to oznacza heheh  :oops:
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2007, 08:27:07 pm wysłana przez Quczu »

« Odpowiedź #243 dnia: Maj 25, 2007, 08:30:08 pm »
Nie poweidział bym? Very Happy

no wiesz wbrew temu co mowisz to jednak BH sie przydaje :D moze nie na retku ^^ nie wiem...mi BH od EM'a po prostu pare razy dupe uratowal(nie na dlugo bo chwile potem zwykle dostawalem crita za 4k ale zawsze cos ^^)

ZASPAMOWAĆ HB, a EM będze helował konika ^^

to my rozpatrujemy SPS Vs EM ? :)

I nie wiem dlaczego napisales "nie bardzo bo jezeli tak czesto uzywasz sleepa tak czesto..."

ee bo zamiast sleepa lepiej walnac 3-4 nuki?

« Odpowiedź #244 dnia: Maj 25, 2007, 08:39:46 pm »
hehe ale ja nie napisalem ze ja uzywam sleepa ja w walce z magami nie uzywam, napisalem tylko ze moze byc przydatny jesli wiesz ze wejdzie bo napewno masz szybszy sleep niz przeciwnik dlatego czasem sie oplaca sleepa i FS zwlaszcza ze magowie malo hp i cp maja to taki FS potrafi ich zjechac naprawde duuzo.. co daje wygrane pvp bo wtedy tylko jednym nukiem dobijasz moze dwoma nie uwazacie?

« Odpowiedź #245 dnia: Maj 25, 2007, 08:48:01 pm »
masz szybszy sleep niz przeciwnik

jezeli przeciwnik bedzie na tyle glupi zeby sleepa uzywac, bo w C5 i wyzej nie mozna juz zaspamowac sleepem tak ze pomimo mental shield lvl 4 i NM seta wkoncu za ktoryms razem wejdzie

« Odpowiedź #246 dnia: Maj 25, 2007, 08:56:02 pm »
Widze ze nie bardzo sie rozumiemy, ja sleepa nie uzywam czesto... wrecz przeciwnie radze sobie bez ale wspomnialem tylko o takiej opcji ze mozna uspic wroga, co czasem sie udaje lecz jak wspomnialem z magami ciezko wrzucic sleepa, przerwa czar bo sps nie ma duzo men co za tym idzie ma slaby m def dlatego nie ma co ryzykowac. Podsumowujac sleep na wojow jak najbardziej, na magow mozesz ryzykowac ale to juz zalezy od oceny sytuacji

btw: przypomniala mi sie najwazniejsza zasada pvp... a mianowicie rozpoznanie przeciwnika, powinnismy znac wszystkie mozliwosci wroga, wszystkie skille jakich moze uzyc a wtedy naprawde mocni bedziemy, bo wiemy czego mozna sie spodziewac i na co uwazac

« Odpowiedź #247 dnia: Maj 25, 2007, 09:02:12 pm »
Dajcie już spokój z tym sleepem on ma inne zastosowanie ^_^
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #248 dnia: Maj 25, 2007, 09:05:38 pm »
Widze ze nie bardzo sie rozumiemy

wlasnie rozumiemy sie bardzo dobrze :D
ty mowiles o sleepie ogolnie a ja ogolnie nei zgodzilem sie z ta teoria :D i juz kilka postow wczesniej jak napisales ze nie uzywasz sleepa to zrozumialem :D

« Odpowiedź #249 dnia: Maj 26, 2007, 11:15:58 am »
Mam białego elfa  :D spell singera.

Czy moge nim oferować usłygi rzucania bufów?

Czy są do tego profki specjalnie przeznaczone??

Odp! pls

Shot at 2007-07-07