Witaj
Gość

Wątek: Plainswalker [PW]  (Przeczytany 190805 razy)

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
Odp: Plainswalker
« Odpowiedź #350 dnia: Październik 07, 2007, 02:35:28 pm »
Przód w L2 to względne pojęcie. Gdy stoi 2 kolesi i bije moby, mob wali pierwszego(drugi to dagger) to dagger, choćby stał o 2cm. od pierwszego to może wsadzić backstaba. Wtedy po prostu liczy się, że mob nie jest bezpośrednio zwrócony do daggera - wg. plików l2 - stoi tyłem :P
BS można władować w bok również, więc przy obieganiu nie trzeba centralnie z tyłu stawać, aczkolwiek tak jest lepiej.
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

• Banned

• Pochwał: -4

• VODKA - Connecting People
« Odpowiedź #351 dnia: Październik 21, 2007, 05:25:24 pm »
Ja mam takie pytanie. Elfami zawsze grało mi się super, są mistrzami , np. Temple Knight - cudowny tank, SpS - niszczyciel SR - kosi wszystkich :D. Myślę że umiem nim grać, skoro inni na nich narzekają a dla mnie są to wręcz idealne postacie. Gram teraz na serverze raty bodajże x45, z NPC-Buffer, i waham się nad wyborem AW lub PW. Zależy mi na PvP, szczególnie z magami i melee. Co polecacie?
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

• Pochwał: 0

• Watch your Back
« Odpowiedź #352 dnia: Październik 21, 2007, 05:29:30 pm »
Na magow to chyba PW wiecej dex wiec i lepszy re-use skilli
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

• Banned

« Odpowiedź #353 dnia: Październik 21, 2007, 05:32:42 pm »
A mam pytanie, ponieważ nie wiem jakie symbole zrobić. Chciałbym żeby wypowiedział się ktoś kto naprawdę zna się na grze PW

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #354 dnia: Październik 21, 2007, 05:36:49 pm »
Tak od 70+, jak zaczniesz sie skupiac juz bardziej na pvp niz pve, to proponuje standard dye -4str +4dex, -4str +4con, a 3 dye to wedle uznania, ale ja proponuje -4int +4wit
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

• Banned

« Odpowiedź #355 dnia: Październik 21, 2007, 05:39:14 pm »
Obniżasz i tak niską siłę? To w końcu on będzie 20 dmg zadawał a przy krytyku 25?

« Odpowiedź #356 dnia: Październik 21, 2007, 06:12:38 pm »
Obniżasz i tak niską siłę? To w końcu on będzie 20 dmg zadawał a przy krytyku 25?
dmg z blowow nie zalezy od sily(albo zalezy w bardzo bardzo bardzo malym stopniu)

wiec z -9 str bedziesz mial moze ... 100 dmg z blowa mniejszy? pewnie nawet mniej niz 100 ...

• Banned

• Pochwał: -5

« Odpowiedź #357 dnia: Październik 21, 2007, 06:21:50 pm »
Wiesz myślę podobnie elfy dla mnie to idealne postacie może ze względu ,że zawsze w grach wybieram najszybsze i najszybciej atakujące postacie danej klasy. Co do Pw miałem okazje nim grać w miarę długo. Dye Czysto pod pvp +5 dex - 5 str , +4 con -4 str, do c5+. W c4 może rzeczywiście do tego wita bo sleep chyba nie wchodzi tak o ile się nie mylę w c5+ już to od men zależy. ( Ale tak myśląc to elfy mniej podatne na sleep w c4 były nie grałem jednak ). To z NPc bufferem fakt dylemat bo Pw traci atut główny jakim są buffki a Aw dalej ma debuffy. Ale z 2 strony to na fullbuffie na mass pvp i tak ci się nie przydają więc. Kwestia gustu ,na wojów to bardziej AW ale na magów i na łuczników ( jak się umie ) to PW jest boski kosi to jak.. A na wojów to jest entange > bb i uciekasz..

• Banned

« Odpowiedź #358 dnia: Październik 21, 2007, 06:25:38 pm »
Aha, chyba że tak. Chyba najlepiej będzie gdy zrobię 3 - TH, AW i PW. Wtedy będę mógł w zależności od pogody (^>^) wybrać kogo mam ochotę skosić.

« Odpowiedź #359 dnia: Październik 21, 2007, 06:28:15 pm »
imo od Interlude TH od 79 lvla to najlepszy dagger ... niestety :/

• Banned

« Odpowiedź #360 dnia: Październik 21, 2007, 06:32:13 pm »
79? Co on ma fajnego przecież nie ma FD więc do pvp trochę i mały dex..

« Odpowiedź #361 dnia: Październik 21, 2007, 06:38:41 pm »
ma Mirage ... porownujac to do innych skilli z 79 to jest najlepszy ... nie wiem jak sie spisuje Dodge ale imo Mirage jest lepszy ... dzieki Mirage TH ma 4 detargety ... z odpowiednim equip ma tez najszybszy reuse skilli ... moze i 36 dex tylko ale blowy i tak swietnie wchodza dzieki Critical Blow ... na FULL buffach osiaga ~1.3k atk speed podczas gdy taki PW w tym samym sprzecie 1.2k ...

i wracajac do najwazniejszej wedlug mnie rzeczy 4 detargety a 2 to jest duza roznica :D

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #362 dnia: Październik 21, 2007, 06:53:17 pm »
4 ? A nie 3 ? Trick, Switch, Mirage i .. ?

« Odpowiedź #363 dnia: Październik 21, 2007, 07:31:45 pm »
stun shot...?

« Odpowiedź #364 dnia: Październik 21, 2007, 07:32:47 pm »
Bluff, nie stun shot :P.

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #365 dnia: Październik 21, 2007, 09:46:39 pm »

Po 78lvl PW i AW zostawiają w tyle TH jeśli chodzi o dmg z blowa (focus death) więc nie powiedziałbym że jest aż taki super.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

« Odpowiedź #366 dnia: Październik 21, 2007, 09:53:20 pm »
Skille z 79 pw i aw sa wg mnie ok, z tego co czytalem na blahu to zabawny jest widok self owned glada usilujacego zrobic tss na gh.

« Odpowiedź #367 dnia: Październik 21, 2007, 10:12:39 pm »
Skille z 79 pw i aw sa wg mnie ok, z tego co czytalem na blahu to zabawny jest widok self owned glada usilujacego zrobic tss na gh.
a z tego co ja czytalem to ciulowy jest bo opiera sie na p.atk daggera ... ale tez czytalem tak jak piszesz ze Vacxe jakiegos glada tym counter attack zabil ...

Po 78lvl PW i AW zostawiają w tyle TH jeśli chodzi o dmg z blowa (focus death) więc nie powiedziałbym że jest aż taki super.
w dmg tak ale 2 a 4 detargety to roznica

• Banned

« Odpowiedź #368 dnia: Październik 21, 2007, 10:24:30 pm »
Jak będziesz biegał jak lama i walił jak lama to ci nawet 10 detargetów nie pomoże. Ja nie widzę potrzeby większej ilości detargetów. Switch blowy bluf blowy switch blowy i nie widzę potrzeby naprawdę.

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #369 dnia: Październik 22, 2007, 01:15:57 am »
Mirage to podobno tak drazniacy skille ze ludzie dostaja kurwicy.Nie dosc ze dziala z 1s opoznieniem,trwa minute a z haste laduje sie 1,5 to dziala na kazdy rodzaj dmg.Counter niby swietny ale 7 sekund to za krotko zeby cos to dalo.Dodge? Niby tez fajnie ale nie chroni przad nukami.Counter i Dodge maja ta wade ze skille tankow nie moga zostac unikniete/zripostowane bo nie zaliczaja sie jako skille aktywne tylko jako debuffy.Mirage moze zrobic detarget dlatego wlasnie ze dziala na kazdy rodzaj dmg.

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #370 dnia: Październik 22, 2007, 08:12:25 am »
Mirage to podobno tak drazniacy skille ze ludzie dostaja -_-'icy.Nie dosc ze dziala z 1s opoznieniem,trwa minute a z haste laduje sie 1,5 to dziala na kazdy rodzaj dmg.

Na mirage też są sposoby, wystarczy spamować attack i target wraca spowrotem (taki bug póki co).
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #371 dnia: Październik 22, 2007, 04:40:14 pm »
To nie bug.Poprostu jak masz detarget one maja wpisane komende:skill_hit_cancel_time = 0.5 Wystarczy w tym czasie stargetowac i masz spowrotem cel.Ale mirage dziala z 1s opoznieniem :P Chociaz niby styka makro bo ile AV jest na 79 na serwie ^^

• Banned

« Odpowiedź #372 dnia: Listopad 10, 2007, 01:41:24 pm »
Eh, szukam, szukam i znaleźć nie mogę. Otóż jakie dye na PvP dla PW?

« Odpowiedź #373 dnia: Listopad 10, 2007, 01:46:30 pm »
takie jak dla kazdego daggera

+4/5 dex -4/5str
+4con -4 str
jezeli dales +4 dex to mozna jeszcze +4wit-4int

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #374 dnia: Listopad 15, 2007, 01:36:49 pm »
Tak, wszystko fajnie. Mirage jest fajny. Ale do groma. Trzeba zabijać daggerami, a nie detargetować cały czas. Co z tego, że masz Mirage, jak jesteś ślepy(CriticalBlow działa na landrate lethali, a nie blowów - każdy TH od nas z ally to potwierdza). A 2ga sprawa, 0,5sekundy to za długo, żeby mag nie wykastował bułki, a archer regulara, a TH79 na servie nie ma wielu, więc od razu się wie, na co sie trzeba przygotować :)

HATE ME MOAR!