Gram PW na serverze EPI (C6) w tej chwili 58 lvl. I moje wrażenia różnią się trochę od niektórych tu.
Siedzę na tatoo +4 DEX -5 CON, Doom light set, DS z SA focus i bizu C. Jak dla mnie to ta postać jest świetna na PvM. W Apo 4 moby na raz i prawie mnie nie trafiają... Raz jeden AW chciał mi zrobić na złość i całą salkę na raz mi przyprowadził, wyszedłem z tego z 60% hp ;] 110 eva + sand bomb robią swoje... Co do PvP to jest cienko. DMG od moich blowów jest mizernie niskie...i tak jak TH 58 ma mnie na hita z BS (2k dmg, minimalnie więcej niż ja mam hp) tak ja mu z tego samego skilla pojadę max. 1000.
Mi się jednak ta postać podoba, ma genialny speed, evasion, crit. rate i m. def. atak speed troche słabszy niż u TH. Kazdy PW jeśli będzie miał łuk pojedzie takiego TH z palcem w D ;] miałem też TH na 52 i już wtedy mi się znudził, na tatoo +4 DEX miał tyle samo speeda co każdy elf warrior na 1 lvlu. No to jak wyciągnie na haste 162 speeda to od razu widać że przystosowany do pościgów nie jest ;] moj PW 196 speed na sprincie 204 na full buffie.
A umieszcze zalety PW i wady bo mi się nie chce opisywać
zalety:
-crit. rate ( u mnie około 260 bez buffa, 81 dodaje focus w DS)
-evasion
-speed (sprint)
-m.def (spirit barrier)
-binding blow
-Entangle (-efekt 3 do speed targetu, tylko na oflagowanych)
-Lure (przydatny do expienia solo w katach, AW tego nie posiada ;])
wady:
-niski poziom HP
-niski p.atk
-najniższe wśród sztyleciarzy obrażenia od blowów (dla porównania - w apo na mobach - ja na 54 + death whisper efekt 3 - 1300 - 1700, AW na 55 + death whisper efekt 3 - 2500)
Postać ta jest bardziej defensywna, ja chyba troche za dużo odjąłem od CONa ;] taki AW liczy na śmierć wroga po kilku uderzeniach, a przy grze PW trzeba troche myśleć...