Swordsinger [SWS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

RycezSzilen12PL

troche ciezko robic duze dmg majac 1,9k p attack w cel z ~2k def z chant of protection (a teraz dojdzie jeszcze antybowsong)
rpg 5x
7x bd sws th sb destr aw wl se bish

bula

P.Atk.   2594      M.Atk.   326
P.Def.   1724      M.Def.   985
Accuracy   118      Evasion   114
Critical   427      Speed   113
Atk. Spd.   607      Casting Spd.   299

SwS z +5str-5con, IC, DB, fb na p.atk

1.5k-1.7k w pp 80 lvl, na tarcze 900-1k dmg

RycezSzilen12PL

zerk/GM/warior ktorego nikt nie uzywa w pvp?
poza tym l2calc jest stary(crit dmg chyba ciagle jak w <IL) nie wiadomo jakie buffy ma ten test target do tego nie doliczyles chantu na -crt dmg
rpg 5x

bula

gm/warrior tak, zerk nie :P

no niestety taki jest dmg supporta i wiecej sie raczej nie wyciagnie, ale L2 nie sklada sie tylko z pvp 100vs100+ w ktorych support tanczy/spiewa rezuje bisha/ee, czasami zdarzy sie cos mniejszego gdzie mozna zrobic dmg :D

bylyforumowicz

Cytat: RycezSzilen12PL w Kwiecień 20, 2008, 09:19:39 PM
zerk/GM/warior ktorego nikt nie uzywa w pvp?
poza tym l2calc jest stary(crit dmg chyba ciagle jak w <IL) nie wiadomo jakie buffy ma ten test target do tego nie doliczyles chantu na -crt dmg

l2calc mial ostatni update pod interlude, dw i dof maja juz wliczonego nerfa. Swoja droga, ciezko mowic ze support ma gowniany dmg jak dmg jest bardziej uzalezniony od sprzetu niz od klasy.

comeback

Cytatgm/warrior tak, zerk nie Razz

no niestety taki jest dmg supporta i wiecej sie raczej nie wyciagnie, ale L2 nie sklada sie tylko z pvp 100vs100+ w ktorych support tanczy/spiewa rezuje bisha/ee, czasami zdarzy sie cos mniejszego gdzie mozna zrobic dmg Very Happy

już na 9 na 9  suport ma ograniczone pole działania, a na większym pvp to już w ogóle ciężko coś zabić takim sws-em, co do gm/warrior/zerk to rzeczywiście nikt tego nie używa nawet na priwach... już najprędzej zerk.
Swarm Member

Luna- 6x HE

qback

Moze noobowskie pytanie ale zapytam sie czemu nie uzywa sie gm (greater might)? Co do warriora sie zgodze ale gm? :P

RycezSzilen12PL

bo gs ma lepszy bonus niz gm
rpg 5x

frelu

Cytat
a potem bedzie /cry ze arrest +0 jest :D nie kus go :P

spalilem :P
zmieniałem server więc i tak mi nie zależało :)
co do tematu ze sws nie potrafi zabijać, moc elfów polega na krytykach, a gdy mamy jeszcze epiki [ja miałem] to krytyki są niezłe.
server: Celes
clan: OceanOfWhite
AW

qback

Na c5 nie mozna enchantowac skili z c5 czyli nie poszaleje, jest jakis inny sposob zeby zwiekszyc szanse wchodzenia arresta w pvp? Z tego co zauwazylem to bd prawie zawsze wchodzi arrest, a swsowi duzo rzadziej (moze wina slabszego eq). Czy moze szansa wejscia zalezy od p ataku.

Szewa

qback

Heh to nukerzy jakich spotykalem musieli miec cos duzo p defa  :P

bula

arrest od p.defa? O.o raczej od tego czy cel ma mental shielda chociaz tez nie jestem do konca pewien

Szewa

Cytat: bula w Maj 01, 2008, 12:03:19 PM
arrest od p.defa? O.o raczej od tego czy cel ma mental shielda chociaz tez nie jestem do konca pewien

nigdy nie gralem na retailu wiec nie wiem na 100%

qback

No dobra, ale w ten sam cel na jednym pvp mi nie wszedl arrest w nekro 4 razy z rzedu, a bd za 1 razem wszedl.

bula

Cytat: qback w Maj 01, 2008, 02:52:27 PM
No dobra, ale w ten sam cel na jednym pvp mi nie wszedl arrest w nekro 4 razy z rzedu, a bd za 1 razem wszedl.
sh1t happenz

Marc1n

Tylko MentalShield i mentalo podobne bajery, np. w epicach, pomagają resistować :)
HATE ME MOAR!

Mati_888

Mógłby ktoś powiedzieć co zrobić na pvp ? Jak się zachowywać ? Bufować co 5 minut najważniejszymi bufami (a jakie to ? :P ) i stać z tyłu i nawalać z łuku ? Dobry sposób ?
Abyss x3 :

Matiks - BH

Kll

Cytat: Mati_888 w Maj 06, 2008, 08:43:38 PM
Mógłby ktoś powiedzieć co zrobić na pvp ? Jak się zachowywać ? Bufować co 5 minut najważniejszymi bufami (a jakie to ? :P ) i stać z tyłu i nawalać z łuku ? Dobry sposób ?
Spiewac co 2 minuty i w sumie to najwazniejsze, mozna sie bawic w jakies song of silence itd., ale resong/redance jest najwazniejszy, wiec uwazamy, by nie pasc bez sensu w jakiejs akcji kamikaze. Tak to jeszcze jak padna healerzy to rola swsa jest zrezowac ich scrollem.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Solar

Cytat: Kll w Maj 06, 2008, 08:59:00 PM
Cytat: Mati_888 w Maj 06, 2008, 08:43:38 PM
Spiewac co 2 minuty i w sumie to najwazniejsze, mozna sie bawic w jakies song of silence itd., ale resong/redance jest najwazniejszy, wiec uwazamy, by nie pasc bez sensu w jakiejs akcji kamikaze. Tak to jeszcze jak padna healerzy to rola swsa jest zrezowac ich scrollem.
Mozesz na mass  jeszcze sobie luka wyjac  i strzelac do ludziow jak ci sie nudzi

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

qback

Zawsze mozna zdebufowac psycho symhpony z arrestowac kogos zdjac cel z healera. A no rzucic na kogos slowa, ale to na mniejszych pvp (9vs9) na wiekszych raczej by sie to nie sprawdzilo.

Chiquitka

Witam ;) Prosiłabym o komentarze i porady odnośnie mojej postaci.
Mam SWSa na lvlu 6x.
Ubrałam go w set DC heavy [ze względu na bonusy dla tarczy i heala oraz +con kosztem siły, która nie jest pierwszorzędna]
Zamierzam wstawić dye +4con/-4str (stuny w dc pieknię wchodzą, a hp się przyda ;) )
Broń tallum blade + haste/dark legion + health/soul bow + quick recovery oraz oczywiście tarcza do setu DC.

Zaczęłam się zastanawiać nad drobnymi zmianami pod kątem pvp. A mianowicie myślę nad mj heavy, który dałby stun resist, +str. Dzięki ochronie przed stunem mogłabym sobie pozwolić na zmianę tatuaży na +4dex/-4con. Chcę również sprawić sobie Halberda z SA crit stun, oraz soul separatora z crit dmg.

Z góry dziękuję za komentarze i sugestie ;)

btw nie wiem również jak podejśc do dye na INT/WIT . . . WIT zwiększy szansę na Arrest i entagle, a z kolei INT przyspieszy heala

Antilus

naodwrot :P INT zwiekszy wchodzenie a WIT przyspiesza :>

Co do DC heavy i buildu... zrobilas z siebie roslinke  :P nie znam sie zbytnio na SWSach ale mysle ze robienie z siebie roslinki za bardzo nie pomaga... wg. mnie powinnas zrobic dye + str/dex - con bo zawsze mozna napierdzielac nawet po te 200 dmg w healera zeby przerywac cast albo po prostu dobijac... :P
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

Falconek

Cytat: Chiquitka w Maj 14, 2008, 01:23:10 PM
Witam ;) Prosiłabym o komentarze i porady odnośnie mojej postaci.
Mam SWSa na lvlu 6x.
Ubrałam go w set DC heavy [ze względu na bonusy dla tarczy i heala oraz +con kosztem siły, która nie jest pierwszorzędna]
Zamierzam wstawić dye +4con/-4str (stuny w dc pieknię wchodzą, a hp się przyda ;) )
Broń tallum blade + haste/dark legion + health/soul bow + quick recovery oraz oczywiście tarcza do setu DC.

Zaczęłam się zastanawiać nad drobnymi zmianami pod kątem pvp. A mianowicie myślę nad mj heavy, który dałby stun resist, +str. Dzięki ochronie przed stunem mogłabym sobie pozwolić na zmianę tatuaży na +4dex/-4con. Chcę również sprawić sobie Halberda z SA crit stun, oraz soul separatora z crit dmg.

Z góry dziękuję za komentarze i sugestie ;)

btw nie wiem również jak podejśc do dye na INT/WIT . . . WIT zwiększy szansę na Arrest i entagle, a z kolei INT przyspieszy heala

Imo jako broń dwuręczny miecz z focusem (np. infernal master) - focus jako SA jest poprostu lepszy od haste. Co do polearma wideblow jest chyba lepszy od crit stun, czyli możesz sobie sprawic Tallum Glaive - generalnie Tallum Glaive jest najpopularniejszym wyborem wśród polerów.  Armor majestic to dobry wybór. Dye na odwrót: +STR,  ewentualnie +DEX jak wolisz (ale polecam STR). Co do int/wit, to jak zrobisz noblesse (chyba że już masz) z +WIT będziesz szybciej produkować potki i rozdawać blessing i to będzie z tego największy pożytek. Wejście arresta czy entangle i tak w większym stopniu zależy od różnicy między levelami postaci, niż tej drobnej różnic w mattack.
Do DLE też lepiej wrzucić focus niż health, SWS nie potrzebuje aż tak dużej przeżywalności, bo żadko jest targetowany.. Daj sobie spokój z daggerem, dwuręczny miecz robi to samo, tylko lepiej i mniej wydasz na shoty.

qback

Dwureczny miecz jest tylko dobry na koks (zuzywa malo ssow, dziek czemu mozemy dluzej expic a i tak pt zadaje najwiecej dmg chociaz krytyki za 1k tez widac). Na pvp luk, dager to imo tylko blody orchid z focusem i miecz jednoreczny z focusem, ciekawie moglby wygladac dle z rsk focus (60%hp = +130 ryt), ale do tego potrzebny bylby homek z conversion - aby utrzymac te 60% hp.