Jakim sposobem najlepiej expic SwS
? Chodzi o bron+zbroja (czyli czy z pole i ciezka, czy luk+lekka itp.)
Szybkim...
Jak do tej pory cały czas smigam z ciężką zbroją i mieczem.Ale nie wiem jak to będzie od 40lvl.Zastanawiam się cały dzień, ale że 1 raz gram SwS po prostu nie wiem. Widziałem że ładnie klepie dualami.Z mieczem i tarczą też widziałem wiele akcji.Sam próbowałem z mieczem,pole i sztyletem.No i jak na razie na tym moim malutkim lvlu najlepiej jest z mieczem. Nie wiem jak później ;]
A tak serio - miałam swsa na serverze interlude - i żadne pole / daggery ani bron Cię Panie Boże duale - to ostatnie to kaleczenie tej klasy - w zasadzie każdy jasny elf z dualami [czy to sws czy es] wygląda jak idiota i bije jak idiota]. Nie wiem czemu ludzie się tak uparli na te duale [ sama często widziałam ludzi z dualami i do tego jeszcze broniących takiej konfiguracji oO]. Jedyne rozwiązanie, które jest sensowne i nie jest okaleczeniem to 1h miecz + tarcza lub dwurak w łapie z focusem [ale to konfiguracja raczej na późniejszy lv i głównie w pt imho, ponieważ bez tarczy jesteśmy bardzo podatni na dmg - bądź co bądź, block tarczą o levelu 2 czasami sie przydaje] No i jeszcze to, że nie każdemu [np. mnie] odpowiada wygląd dwuraków lub/oraz ich prędkość - ja np. wolałam slsa niż jakiegoś dwuręczniaka.
Zbroja ciężka, c gr. wiadomo, najfajniejsze FP, ale i composite się ogarnia, b gr - tu jest różnie - w pt niektórzy lubią bw [bardziej ofensywne] inni zubei [nie śmiać się - sama używałam zubei do końca i mi odpowiadała ta zbroja] a jeszcze inni avadona -wg. mnie jeśli nie stać Cię na BW możesz wybrać pomiędzy Avadonem lub Zubeiem - sws w dobrym party w zasadzie ma tylko śpiewać i wrzucać asyste na main tanka. Co do A gr. to raczej majestic.
Miecze to głównie z focusem dla zwiększenia crit. ratio - sws w zasadzie regularami wali miękko, kryty to jego główna siła - ja długo latałam z SLSem/focus w ręku.
Co do expa - nie nastawiaj się, że po lv 47 [max 52] w solo expie będzie różowo, bo niestety nie będzie - wiele osób myśli, że jeśli dawali rade z songami na 40+ to dadzą i na 50+, nie potrzebują party albo chca być samowystarczalni. Niestety ta "samowystarczalność" w zasadzie wygląda tak, że bijesz jednego, drugiego mobka i musisz siadać regenerować hp. Sws expi solo mniej efektynie niż BD - niby ma większa defensywę, ale dłużej niż BD bije, przez co dłużej sam jest bity przez moby.
Jeśli już chcesz używać duali to wg. mnie max do 52 lv. będą się sprawdzały - póżniej będzie coraz ciężej, a używanie duali po ok 60lv to pomyłka i powinno się rolować na glada lub bd.