Zamierzam pograc PSem i jako ze nie gralem wczesniej summomerami mam pare pytan:
1. Jakie Dyes?(zamierzam nie tylko leczyc summoma a brac udzial w walce)
2. Czy Summom uzywa ssów? Jak tak to jakich?
3. Czy duale sa najlepsza bronia dla summomera?
ja ci odpowiem bo jak czytam wypociny w tym watku to mnie przerazwenie ogarnia
ad 1
tatu +4 men - 4 int(m def) +4 wit - 4 -int(slep) co najmniej c 4 co do c5 to trudno jednoznacznie powiedziec na pelnym nie
gralem
+4 con - 5 str
sety
c karmian lub Theca karmian przez piewsze 8 lvl lepszy sunmony masz jeszcze dosc slabe warto miec wiekszy c spid
b Blue Wolf Light
Increased pdef 5%, Casting Speed 15%, MEN +3, INT -2, WIT -1w zasadie najlepszy set dla sunmonera na 75+ tez spokojnie ci wystarczy tylko dop pvp potrzebny ci jest set a
a C4 Nightmare Light
M. Def. +4%, Sleep and Hold Resistance +70%, Restores 3% of melee damage inflicted on the enemy to oneself, DEX +1, CON -1
gram w nim jest setem idealnym w c 4 w momencie wejscia c 5 niestety traci cala swoja przydatnosc
a c 5 na co cie stac Tallum Robes
Casting Spd. +15%, M. Def. +8%, Poison and Bleed Resistance +80%, INT -2, WIT +2
dosc latwo dostepny magom w kalnie srednio pasuje
Dark Crystal Robes
P. Def. +8%, Casting Spd. +15%, Speed +7, Small decrease in chance of spell interruption, Paralysis Resistance +50%, WIT +2, MEN -2 coz kto skladal wie jaki to problem
Zebym nie musial potem pisac 100 razy wszystkie te sety mam gram na epi w sporym klanie 2 serwer sunnmonerem lvl 77
ad2 ssy kupujesz u pety menageur w kazdym miescie znajdz go i kup
ad 3
c ja do 52lvlu grywam z fistami grade obojetne jeli uzywasz magi to najwyzsze na jakie cie stac jesli lubisz skladasz duale z 25% helf
52 lvl Sword Of Nightmare*Samurai Long Sword i z tym dualem jesli chcesz mozesz grac do konca 25%hp
a gr ja gram z Keshanberk*Keshanberk (latwo wymienic przy subce) jesli masz nathnienie choc nie polecam po co sie meczyc
Keshanberk*Damascus efekt taki jak b a klopotu duzo
czasem mozna trafic za nieala kase lub spwodu braku tyfranta w kalnie na Dragon Grinder bardzo fajme fisty szczerze polecam
docelowa bronia sunmonera jest dual
Tallum Blade*Dark Legion's Edge MaxHP +15%, MaxMP +20%, MaxCP +30% when enchanted by 4 or more. Also enhances damage to target during PvP. poniewaz zlozenie tych duali jest kosztowne i dlugotrwale radzde az do tego momentu hodzic z bronia b
w c 5 sunmonerowi pozostaja fisty kara za uzycie duali eliminuje je jako bron dla sunmonera
i najwazniejsze dlaczego dual lub fisty szansa odpalenia qiubika jest zalezna od czestliwosci atkow postaci tylko dual i fisty atakuja 2 razy stad tylko takiej broni uzywamy na p sunnmonerze qiubiki stanowia conajmniej 30% wartosci ps od tego jak czesto sie odpalaja zalezy na ile szybko zabijesz moba (ps na zbugowanych serwerach np epi uzywamy ss do broni bo wplywaja choc nie powinny na odpalanie qiubikow)
sunmony cata moby z zyciem 3x badz wiecej Summon Shadow
na moby x do 3 i ludzi Summon Soulless ze wzgledu na szybkosc i sile ataku(na eopi nie dziala radze zapomniec o pvp)
pvp Summon Silhouette
rb jestesmy super helerem jako 2 bishop Summon Nightshade hell okolo 1,2k hp zaleznie od bufow a nie polecam tankowania chba ze tank padl a party nie ma b soe
pozdrawiam