Witaj
Gość

Wątek: Phantom Ranger [PR]  (Przeczytany 200354 razy)

• Pochwał: 4

• :D:D
Odp: Phantom Ranger
« Odpowiedź #275 dnia: Maj 17, 2007, 04:19:24 pm »
Ale Unlock nie działa na skrzynki O.o Nie powinien...
są 2 rodzaje skrzynek - skrzynki 'chest' i skrzynki 'box'
są na necie pliki, które pozwalają rozróżnić je (żeby nie tracić kluczy) jednak na większości serwerów jest za to bun (modyfikacja pliku systemowego)

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #276 dnia: Maj 17, 2007, 04:21:44 pm »
Nie lubie sie powtarzać, ale "Unlock" nie działa na skrzynki... Ten skill otwiera, ale przecież drzwi, a nie skrzynki...
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #277 dnia: Maj 17, 2007, 04:30:15 pm »
Skrzynki tez niby powinien.

« Odpowiedź #278 dnia: Maj 17, 2007, 05:09:09 pm »
Nic nie powinien. Od skrzynek jest Summonowanie kluczy do ich otwieranie u daggerow. Wystarczy mieć Key of Thief ze sklepu, z tego sie summonuje i się otrzymuje klucze do skrzynek. Ten skill, jest np. do drzwi w IT.
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #279 dnia: Maj 17, 2007, 07:30:43 pm »
Ta potrafisz otworzyc wielkie wrota a nie potrafisz otworzyc malej skrzynki GRATZ NCSoft za to ze jestescie banda retardow.Moze od C5 tak dziala ale w C4 mozna otwierac.

« Odpowiedź #280 dnia: Maj 17, 2007, 07:38:18 pm »
No bo klucze są inne :) A skrzynki może otwierać normalnie dzięki summonowaniu kluczy jak już mówiłem, a mi to się nawet summonować nie chce :P
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #281 dnia: Maj 17, 2007, 07:47:29 pm »
Ale to jest glupie bo jakim cudem jakis tam klucz z dupy ma niby pasowac?

« Odpowiedź #282 dnia: Maj 17, 2007, 08:03:35 pm »
Cubici SK też wychodza z dupy :?: I summony PS'a :?: No jak tak, to poprostu DE wbrew pozorm mają niesamowite dupy do stwarzania różnych rzeczy :P
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #283 dnia: Maj 17, 2007, 08:10:35 pm »
LOL ja tu mowie ze klucz dropniety z moba a nie ze stworzony xD

« Odpowiedź #284 dnia: Maj 17, 2007, 08:15:41 pm »
Pod futerkiem noszą klucze, a skrzynki to małe WH mobów :P
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #285 dnia: Maj 18, 2007, 03:12:50 pm »
no dobra pytam się jeszcze raz:  czy im wyższy level unlocka to mniejsze dealy ? czy po zmianie klasy z assassyna do daggera te dealy się zmniejsza ?

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #286 dnia: Maj 18, 2007, 03:25:58 pm »
delay sie nei zmniejsza chyba ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #287 dnia: Maj 18, 2007, 11:33:23 pm »
Hmmm...?
Czy to jest temat o PR'rze czy jakieś pogaduchy o dupach mobów?  :D
<--- Reapper --->
---> Phantom Ranger <---
server: eXistance

« Odpowiedź #288 dnia: Maj 27, 2007, 08:04:44 pm »
Witam
Gram na Epi gdzie właściwie parę dni temu weszły skille c5 no i powstał pewien problem. Dotyczy on zmiany mojego BoPa +3 CS na bow A. Do tej pory oszczędzałem z myślą o Soul Bowie jako że nastawiałem się raczej na siłę....no ale siła siłą a deadeye zbija speed i to w sposób zauważalny. Daje w zamian naprawdę fajne krytyki ale trzymając slow BoPa odczuwam utratę speeda.Tutaj rodzi się moja wątpliwość czy po założeniu SB odpalenie deadeye nie okaże sie samobójstwem. Nie jestem za dobrze obeznany ze skillami c5 jako, że dopiero zetknąłem sie z nimi niedawno. Widzę, że na serverze ogromna większość łuczników wszelkiej maści posiada Carnage - niby łatwiej go dostać z questu na subke. Wiem, że był temat o Carnage i soulu ale niewiele mi pomógł no i teoretycznie dotyczył sr, który w c5 zachowuje sie trochę inaczej. Tak więc jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie lub uwagi na temat uzbrojenia Pr - carnage czy sb biorąc pod uwagę skile c5 byłbym bardzo wdzięczny.

« Odpowiedź #289 dnia: Maj 27, 2007, 08:32:06 pm »
Tez nad tym ostatnio myslalem i doszedlem do wniosku ze lepiej miec SB jezeli masz klan z dobrym supportem(bd+sws przynajmniej i to caly czas :D ), a carnage jezeli bardzo nastawiasz sie na solo exp albo w malych pt.To tylko moja opinia, nie wiem czy sprawdzi sie w praktyce bo nigdy PR'em nie gralem.

« Odpowiedź #290 dnia: Maj 27, 2007, 08:35:12 pm »
Witam
Gram na Epi gdzie właściwie parę dni temu weszły skille c5 no i powstał pewien problem. Dotyczy on zmiany mojego BoPa +3 CS na bow A. Do tej pory oszczędzałem z myślą o Soul Bowie jako że nastawiałem się raczej na siłę....no ale siła siłą a deadeye zbija speed i to w sposób zauważalny. Daje w zamian naprawdę fajne krytyki ale trzymając slow BoPa odczuwam utratę speeda.Tutaj rodzi się moja wątpliwość czy po założeniu SB odpalenie deadeye nie okaże sie samobójstwem. Nie jestem za dobrze obeznany ze skillami c5 jako, że dopiero zetknąłem sie z nimi niedawno. Widzę, że na serverze ogromna większość łuczników wszelkiej maści posiada Carnage - niby łatwiej go dostać z questu na subke. Wiem, że był temat o Carnage i soulu ale niewiele mi pomógł no i teoretycznie dotyczył sr, który w c5 zachowuje sie trochę inaczej. Tak więc jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie lub uwagi na temat uzbrojenia Pr - carnage czy sb biorąc pod uwagę skile c5 byłbym bardzo wdzięczny.

Do PvP to tylko soul bow.Mialem na C4 Carnage to dla Pr to jest gowno nie luk,Soula mialem to inna para gaci.Nawet niech ten deadly ci obniza atk.speed to i tak lepiej zasadzic raz i zdjac przeciwniak niz sie bawic w SR i zasypywac gradem strzal.

« Odpowiedź #291 dnia: Maj 27, 2007, 08:49:29 pm »
Tu chodzi bardziej o grywalność niż zasypywanie kogokolwiek czymkolwiek bo z BoPem - prawda nie ma on qr moja prędkość strzelania jest no powiedzmy wolna ( z odpalonym deadeye ). Nie wiem czy ta kara do prędkości sie nie zmniejsza z wzrostem lvl skila - na epi nie mamy tych skili w ogóle opisanych a he dostaje mniejszą kare za swoje eye. Z drugiej strony kopyto było by nieziemskie z atakiem sb i dodatkowo odpalonym deadeye. Co do pvp - sb z qr wystrzeli tego stuna szybciej rozumiem ?

« Odpowiedź #292 dnia: Maj 27, 2007, 08:57:02 pm »
The SA "Quick Recovery" reduces the red bar Weapon Delay on a bow to the following

O ile wiem to od Atk.Speed zalezy jak szybko wypalisz Stun.

Dead Eye 1   P.Atk. +124, Accuracy +1, Atk. Spd. -20%, Critical Damage +??
Dead Eye 2   P.Atk. +134, Accuracy +1, Atk. Spd. -20%, Critical Damage +15-20%
Dead Eye 3   P.Atk. +145, Accuracy +2, Atk. Spd. -20%, Critical Damage +??
Dead Eye 4   P.Atk. +155, Accuracy +2, Atk. Spd. -20%, Critical Damage +??
Dead Eye 5-6   P.Atk. +??, Accuracy +??, Atk. Spd. -20%, Critical Damage +??
Dead Eye 7   P.Atk. +188, Accuracy +3, Atk. Spd. -20%, Critical Damage +??%
Dead Eye 8   P.Atk. +199, Accuracy +3, Atk. Spd. -20%, Critical Damage +20%

Kara wynosi ciagle -20%

« Odpowiedź #293 dnia: Maj 27, 2007, 09:17:27 pm »
W takim razie.....czy sb jest na pewno lepszy pod pvp skoro z ilością con pr najbezpieczniej jest nie wypuszczać przeciwnika ze stuna - zakładając, że zwalczamy klasy lekkozbrojne. Z carnage być może dmg będzie słabszy ale przeciwnik być może szybciej zostanie "uciszony" co w przypadku starć z nukami załóżmy może przesądzić o zwycięstwie. Jednak idąc własną drogą rozumowania lepiej by było porostu przerobić bopa na qr. Można by powiedzieć, że jednak bądź co bądź jeżeli decyduje się na Bow A wybór powinien paść na sb ze względu na przewagę w p ataku. Jeżeli mielibyśmy zdecydować sie na Carnage lepiej pozostać przy szybszym i tańszym BoPie, ponieważ różnica w dmg nie jest zbyt kolosalna - z jednej strony Carnage ma trochę większy dmg z drugiej lepsze sa na Bopie.

« Odpowiedź #294 dnia: Maj 27, 2007, 09:59:46 pm »
i BoPa mozna probowac OE :D

« Odpowiedź #295 dnia: Maj 29, 2007, 05:28:55 pm »
a do 40 lvl'a lepiej chodzic z daggerem czy juz od początku z lukiem? I czy opłaca sie inwestowac PR'em     w Drain Health?
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2007, 05:32:55 pm wysłana przez Anstoh »

« Odpowiedź #296 dnia: Maj 29, 2007, 06:13:40 pm »
LOL? Z lukiem :D

A co do Dh to nie wiem jak uzywalem tylko skilli lucznika i Hex.

« Odpowiedź #297 dnia: Maj 29, 2007, 06:33:04 pm »
no co  :P  koledzy zaczeli mi mówic ze sie z lukiem nie oplaca chodzic bo za duży waste kasy jest (drogi luk i SS'y)

• Pochwał: 23

• さいごの武士.
« Odpowiedź #298 dnia: Maj 29, 2007, 07:48:24 pm »
Do 40 poziomu możesz śmiało chodzić ze sztyletem. Chyba, że masz dostęp do buffków od kolegi PP i sadzisz częściej kryty to w sumie nie natracisz się SS bo critcal shotem zabijasz po 1-2 strzałach :) Z tym, że decyzja należy do Ciebie.

• Pochwał: 49

« Odpowiedź #299 dnia: Maj 29, 2007, 07:58:11 pm »
no co  :P  koledzy zaczeli mi mówic ze sie z lukiem nie oplaca chodzic bo za duży waste kasy jest (drogi luk i SS'y)

Na offie to się sprawdza :]
Lineage 2 Classic EU