Witaj
Gość

Wątek: Phantom Ranger [PR]  (Przeczytany 200279 razy)

• Pochwał: 2

Odp: Phantom Ranger
« Odpowiedź #675 dnia: Sierpień 02, 2008, 06:35:53 pm »
nom tallum hvy tez do pvp dobry(szcegolnie jak masz walke kontra klasy bez stunow) .Sila ataku nie spada jakos ,a masz dodatkowo +8% atk speeda
a z mj masz +8 p atku, + wiekszy udzwig

• Banned

• Pochwał: -5

« Odpowiedź #676 dnia: Sierpień 02, 2008, 06:56:48 pm »
+2 Str +8% attack speed czyli tallum to teoretycznie najlepszy pve set, ale na pvp - eva z heavy bardzo boli więc odpada.

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #677 dnia: Sierpień 02, 2008, 06:59:41 pm »
na 1vs1 liczy sie bardziej atk.speed niz p.atk, tak wiec tallum jakims uber setem nie jest wiadomo , ale np jakby mial sluzyc na dwie postacie np. alta(spoila jakiegos) czy tez juz pod sube to wariant godny rozpatrzenia

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #678 dnia: Sierpień 02, 2008, 08:12:57 pm »
Na mainie mam glada w tallumie a planuje pr na sube to tak właśnie myślałem, ale nie wiem czy sie nadaje.

« Odpowiedź #679 dnia: Sierpień 02, 2008, 10:08:24 pm »
na 1vs1 liczy sie bardziej atk.speed niz p.atk, tak wiec tallum jakims uber setem nie jest wiadomo , ale np jakby mial sluzyc na dwie postacie np. alta(spoila jakiegos) czy tez juz pod sube to wariant godny rozpatrzenia

gl w bieganiu solo archerem po 61 lvlu, chyba ze masz oop supp to mozna o tym myslec xP

« Odpowiedź #680 dnia: Sierpień 15, 2008, 10:51:33 pm »
Mozecie mi wskazac jakas mioescjowke (tylko nie cmentarz) na lvl 50 ? bo nie wiem gdzie expic ;/ zeby moby nie mialy zbytno obrony tarcza i innych przeszkadzajacych rezistow(zeby byly w miare do zabijania ale i z dobrym expiem). Expie sam na buffie pp 66. Dzieki za odp. pzdr

• Pochwał: 23

• さいごの武士.
« Odpowiedź #681 dnia: Sierpień 16, 2008, 09:07:51 am »
45lvl-52lvl: Okolice Ivory Tower. Tylko nie na dole, a wszędzie na około.
52lvl-56lvl: Outlaw Forest

Cytat z Marc1na prezentacji. Nie doradzam nic sam bo zawsze łażę na cemetary :P

Ewentualnie otwórz mapę -> World Info i Hunting Zones(czy coś w tym stylu) uporządkuj wg. lvlu. Patent ten doszedł bodajże w C5.

« Odpowiedź #682 dnia: Sierpień 16, 2008, 02:39:36 pm »
frozen labirynt, i fajny quest na cbp :)

« Odpowiedź #683 dnia: Sierpień 21, 2008, 02:43:55 pm »
A wiec mam juz 62 lvl (weapon top A) i hmmm.. jakie miesce bylo by dobre na tym lvl zeby exp byl kozak i nie bylo resistow? Troche mecze ale dzieki za odp o ile taka dostane ;-)pzdr

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #684 dnia: Sierpień 21, 2008, 03:40:58 pm »
Forest of the Dead
WR 82/80/75/75 - Dex x4 (retired)

« Odpowiedź #685 dnia: Sierpień 25, 2008, 05:05:21 pm »
Jezeli juz sie dorobilem Maj Light to jakie powinienem dye wlozyc :
1) +5str/-con
2) +4str/-con
3) +4str/4dex - 8con ?
Dzieki za odp pytam bo zdania byly podzielone a nie kazde uwzglednialo Maj Lght w ekwipunku.

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #686 dnia: Sierpień 25, 2008, 05:55:19 pm »
Ja polecam +4 str :)
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

« Odpowiedź #687 dnia: Sierpień 25, 2008, 08:15:21 pm »
Moze ktos jeszcze cos dorzuci ? ;-) Czy moze lepiej nic nie ruszac ?

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #688 dnia: Sierpień 26, 2008, 01:15:10 am »
Zależy do czego :

Jak pve to ja bym bral +5str +4dex -9con
A pvp to musisz wyczuć, jak masz dobrego healera to tez -9con imo, jak nie to -5con +5str.

• Pochwał: 1

• Mordowac wszystkich! Ojciec rozpozna swoich!
« Odpowiedź #689 dnia: Wrzesień 18, 2008, 09:21:55 pm »
Powiedzialbym tak ze to wszystko zalezy od tego jak ograny jestes ta klasa. Sa ludzie ktorzy jakby mogli to by odieli i 14 od CON i by im bylo dobrze. To zalezy od twojego wyczucia jak duzo obrazen mozesz jeszcze przyjac. Jesli slabo to czujesz to nie oplaca sie w ogóle odejmowac od CON jesli potrafisz to wals smialo +5 STR -5 CON a jak umiesz to -_-ebiscie to wal +5 STR +4 DEX -9 CON. To jest tylko moja opinia.
"– Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła
– Jak zdołałaś wrócić?
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam..."

« Odpowiedź #690 dnia: Wrzesień 22, 2008, 05:42:22 pm »
Meczy strasznie mnie ta wojna i juz nie mam pomyslu na spota ;/ mam 72 lvl i mam zamiar koxac z pp+bd  ale gdzie ?Oo? sprzet top A / jakbyscie mogli to miejsca raczej bez nukujacych mobow i innych daleko dystansowco bo jednak ten root by mogl sie na cos przydac :) ;-) Las odpada /war/ WOA podobnie  w Cata sam chyba nie dam rady :(( blaaa

« Odpowiedź #691 dnia: Wrzesień 24, 2008, 03:05:12 pm »
Meczy strasznie mnie ta wojna...

Rozumiem że chodzi o wojny klanowe. To skoro klan posiada wojnę to musi posiadać wystarczająca ilość graczy. Jak są gracze to exp klanowy w pt. Jak dla mnie najlepszym miejscem na exp jest Dino island...

Ewentualnie na czas wyexpienia się wychodzisz z klanu. Wpadasz na bs. Expisz sobie tam ładnie. W dodatku zbierasz moonstony z czego masz łatwą kase. Osiągasz lvl jaki tam chcesz wracasz do klanu i wojna to powinna już być przyjemność ;]
A jeżeli nie lubisz wojen no to na co siedzieć w klanie w którym są wojny ...?
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

« Odpowiedź #692 dnia: Wrzesień 24, 2008, 04:28:47 pm »
Ewentualnie na czas wyexpienia się wychodzisz z klanu.
i patrzysz na drame na forum ze taki to a taki klan nie jest w stanie obronic swoich czlonkow ktorzy musze sie detagowac na exp

« Odpowiedź #693 dnia: Wrzesień 25, 2008, 07:40:08 am »
Nie no nie ma mowy o wychodzeniu z klanu a na Dino chya troszke za slaby jestem;/ Tam to lepiej jakby same draconiki szly:( a tak z tych normalnych miejsc w zasiegu :;-) ? co polecacie ( WOA/ BS / FOD / wojna tam biega,wojna i jeszcze sie czasami wojna trafi ;-)

• Moja strona
« Odpowiedź #694 dnia: Wrzesień 25, 2008, 11:28:42 am »
Nie no nie ma mowy o wychodzeniu z klanu a na Dino chya troszke za slaby jestem;/ Tam to lepiej jakby same draconiki szly:( a tak z tych normalnych miejsc w zasiegu :;-) ? co polecacie ( WOA/ BS / FOD / wojna tam biega,wojna i jeszcze sie czasami wojna trafi ;-)

Schowaj się w cata, najlepsza metoda ;P

Z tych co wymieniłeś to na WOA da się zgubić przeciwnika i wrócić na spot - jak masz szybkie nogi i znasz okolicę ;)

Może to się wydawać absurdem, ale moby pod Goddard (Garden of beast czy jakoś tak). Nie wiem czemu, ale rzadko się zdarza, żeby ktoś tam szukał enemy, tam w sumie zawsze miałem najwięcej spokoju (oprócz cata) mimo obecności wartagów w Goddard. No, ale to już zależy od konkretnych wartagów ;P

« Odpowiedź #695 dnia: Październik 01, 2008, 05:20:34 pm »
A tak odnośnie broni :/ Wiem że pewnie to już było wałkowane ale proszę o jakiś sensowny komentarz.
Zastanawiam się co byłoby lepszym rozwiązaniem. Soul bow czy carnage.
1 opcja. Soul Bow + qr , armor maj light i dye +4str/-4con.

na deadeye'u full buff wychodzi ok 600 atk speed, ale ma się nice p.atk i crytycal dmg. Tylko że niektórzy mowią że lepiej:

2 opcja. Carnage (ewentualnie mana up), maj light i dye do dexa. Jest calkiem przyzwoity atk speed na deadeye, ale gorzej z dmg.

PODOBNO opcja 2 jest lepsza do 1 vs 1 bo szybciej stuny, recharge skili itp. a z soul bow na deadeye jest to wszystko za wolne. I może ktoś mógłby toche mnie oświecić?

ps: Jestem w porządnym klanie i mam dostęp do full buffa na siege/mass pvp. I gram na abyssie x10 alfa. Mamy sporo wojen czyli często jakies ganki, random pvp na spotach.

thx za pomoc

« Odpowiedź #696 dnia: Październik 01, 2008, 05:30:28 pm »
SB+QR...

« Odpowiedź #697 dnia: Październik 01, 2008, 06:01:32 pm »
A tak odnośnie broni :/ Wiem że pewnie to już było wałkowane ale proszę o jakiś sensowny komentarz.
Zastanawiam się co byłoby lepszym rozwiązaniem. Soul bow czy carnage.
1 opcja. Soul Bow + qr , armor maj light i dye +4str/-4con.

na deadeye'u full buff wychodzi ok 600 atk speed, ale ma się nice p.atk i crytycal dmg. Tylko że niektórzy mowią że lepiej:

2 opcja. Carnage (ewentualnie mana up), maj light i dye do dexa. Jest calkiem przyzwoity atk speed na deadeye, ale gorzej z dmg.

PODOBNO opcja 2 jest lepsza do 1 vs 1 bo szybciej stuny, recharge skili itp. a z soul bow na deadeye jest to wszystko za wolne. I może ktoś mógłby toche mnie oświecić?

ps: Jestem w porządnym klanie i mam dostęp do full buffa na siege/mass pvp. I gram na abyssie x10 alfa. Mamy sporo wojen czyli często jakies ganki, random pvp na spotach.

thx za pomoc
sb/cheap shot imo, skoro grasz na privie to do pvp oe carnage/draco, jednak imo lepiej wyexpic z tym sb  do 76

« Odpowiedź #698 dnia: Październik 01, 2008, 07:01:24 pm »
cs sie nie przyda bo na abyssie sa mana drugi. A draco w ciul kosztuje.

« Odpowiedź #699 dnia: Październik 01, 2008, 07:07:23 pm »
SB- 528 p.atk. Carnage- 440 p.atk. Wybór chyba jest oczywisty, w dodatku SB ma QR, który równoważy prędkość very slow.