Phantom Ranger [PR]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:46 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dev

ja dla tanka zawsze brałem haste albo focus ... (przeważnie mam pvp tank vs tank ... )
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

QlimaxManiac

Do tej trojki ShillenKinght Tyrant czy Necromancer dolaczam jeszcze jedna postac do rozwazan: Warlord :) Co o niej sadzicie??

Dohid

A co sądzicie o Phantom Rangerze? Bo jeśli pamięć mnie nie myli to właśnie o tym panu jest ten temat. Natomiast od jakiegoś czasu dyskusja toczy się o wszystkim innym ;)

QlimaxManiac

Ups sorka za wszystkie moje offtopy  :oops:

A PR jest jak juz napisalem zaje...fajny :P

slepy13

Tak czytałem te Wasze posty i wkońcu nie wiem jakie najlepsze dyes :-D
Mam takie pytanko, bo każądej zmianie klasy dostajemy o jedno oczko więcej na włożenie dyes'a.
Czy po trzeciej zmianie profesji też dostaniemy jedno :?:
Jak tak to jakie polecacie dyes'y, pamiętając o tym, że po trzeciej zmianie profesji dostaniemy kolejny slot na dye :?:
Aha, oczywiście A Grade to majestic.

QlimaxManiac

Ja na razie nie wkladam zadnych dye'sow. Polegam tylko na secie Dooma i bardzo fajnie sie walczy :) Mysle ze dye'sy zaloze dopiero kiedy osiagne 78 level ;) Jesli chcesz komplet dye'sow na expienie to polecam +4str -4con i +4dex - 4con. Do expa idealne bo moobki nawet do Ciebie nie podlatuja. Ale w pvp mozesz dostawac po dupie. Do pvp nie mam pojecia jakie dyes wrzucic :( Dark Elfom ciezko cos dobrego wykombinowac.

slepy13

Dlatego pytam o dye, kiedy już wbiję na 3 profkę :-)
Chodzi mi co wtedy radzicie ;-)
(+majestic light set :-D )

QlimaxManiac

NIe dostaje sie dodatkowego slotu (nie wiem jak na retailu).

Moze kombinacja +4dex -4con +2con -2str.

Z setem Majestic da nam to +8% obrazen za pomoca luku -4% p.atk(od dye), +5% speed, +5% critical, +5% atk. spd., +2,48 Accucary, +2,48 Evasion (razem z setem daje nam to +5dex). Łacznie bedziemy mieli -3con wiec da sie przezyc. A 2 punkty sily dla DE to nie jest duzo. Krytyki beda siadac czesciej :) Zreszta dzieki Majesticowi niwelujemy ta roznice.

W starciu z magami bardzo przydatny jest Nightmare. Tracimy jednak resist na stuny i 8% obraze od luku.

Co do luku to mi sie marzy Draconic Bow z focusem  :roll:  :roll:  :roll:
Tak wtedy karasz ze klekajcie narody  :poklony:  :rotfl:

dudson

CytatA 2 punkty sily dla DE to nie jest duzo.
dla żaadnej innej rasy nie jest to tak dużo jak dla DE właśnie ^^
btw odejmowanie archerowi str jest błędem imo. dopóki nie będziesz miał majestica noś +4dex/-4con, jak założysz mj dodaj jeszcze +4str/-4con - z seta mamy duży res na stuna, więc można pojechać po con'ie. co do małej ilości hp - to zaleta u PRa - lepszy efekt fatal countera ;]

QlimaxManiac

Hp to Hp. Nigdy nie jest go za wiele. Nie mozna liczyc tylko na fatal countera. Moim zdaniem p.atk. PRa i tak jest wystarczajaco duzy bez tych +4str (+8% do p.atk.) zeby sadzic powalajacymi krytykami :) Fakt moga byc mocniejsze ale kosztem tego ze stajemy sie glass cannon ;) A -8con to troche zycka nam odbierze. Dodatkowo zwiekszając nasza poddatnosc na stuna. Majestic dodaje 50%. Ale tego resista co mamy. Czyli z prostej matematyki wynika, ze im wiekszego resista mamy tm set podniesie go bardziej :) :) :)

Koni

Jak grać PR to na dwie opcje. Pierwsza to taka, że nastawiesz się na największy Damage Deal w grze czyli -4 con +4 str i -4 con + 4 dex. Wtedy towja rola na party jest taka, żeby stać z tyłu, nie dać się ztargetować i zabijać kritikiem, który zadaj obrażenia 2x takie co SR. Jak użyjemy Evade shot + UE to nikt nas nie trafi... ale jest 1 minus... Masz tyle HP co buffer.....

Druga opcja to na expienie etc -2 str +2 dex -2 con +2 dex. Troche szybciej biegasz strzelasz itp, criticale często wchodzą co jest ważne jak grasz solo. Jeżeli masz dobry klan, kumpli na pt to 1 opcja :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

slepy13

Myślę, że zabranie STR de niebędzie wielkim problemem, bo przecież i tak ma on 41 (najwięcej ze wszystkich klas).

Tak się zastanawiam nad pierwszą opcją Koni'ego, bo wydaje mi się bardzo rozsądna ;-)

QlimaxManiac

Do expienia lepiej sprawdza sie doom moim zdaniem. Majestic na pvp (resist na stuna).
Do dooma zestaw dyesow identyczny jak do Majestica:
+4dex -4con, +2con -2str. Daje to nam lacznie: +7dex (+7% speed, +7% critical, +7% atk. spd., +3,43 Accucary, +3,43 Evasion) -3str (-6% p.atk + 2,7% p.atk = -3,3% p.atk.) -4 con.
Mozna jeszcze dopakowac trzeci dye +1dex -1xxx (mniejszy p.atk. (o 2%) lub mniej zycia). Czyli mamy +8dex! Daje nam to prawie +4 do evasion i accucary, reszta +8% :lol:
Dzieki doomowi mamy dex 41-42 a to juz jest naprawde fajnie :) Krytyki nam siadaja czesciej, czesciej trafiamy, szybciej strzelamy, szybciej biegamy i mamy lepsze uniki. Wydaje mi sie ze to w pelni rekompensuje niedostatek str.

Koni

Jak dexować to SR. On jest od dexa. Największym atutem PR jest siła więc lepiej mieć coś porządnego, konkretnego, czego nikt inny nie ma 45 str , 38 dex. Critic zabija, mucha nie siada (co innego stun)  8)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

QlimaxManiac

---------- 20:51 24.09.2006 ----------

Taka kombinacja dobra jest na siege albo mass pvp, w wirze walki mozesz ladnie zdezorientowac wroga. Ale na 1vs1 nie zda to egzaminu.

---------- 19:10 04.10.2006 ----------

Jakie lepsze SA do Bow of Peril dla PRa? Quick Recovery czy Guidance?

Scroller

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Koni

Quick Recowery. Podstawa. Zamiast guidance masz accuracy no i dex :)
Your journey's never end

QlimaxManiac

---------- 19:54 04.10.2006 ----------

Ale z tych dwoch ktore napisalem wyzej: czyli QuickRecovery albo Guidance.

---------- 19:55 ----------

Dzieki Koni :)

Dev

blee, nie lubię PR dlatego że ma za mało CON. Fajnie wygląda ale nic poza tym. Na mass pvp jest spoko, ale w 1v1 już dużo gorzej ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

QlimaxManiac

Moim zdaniem 1vs1 tez potrafi zrobic ziaziu i to calkiem spore ;) Trzeba tylko potrafic wykorzystac to co ma do zaoferowania (Hex, Drain, Power Brake, Fatal Counter (!!!!)). Majac malo HP walisz FC i wszystko zmienia sie diametralnie wystarczy go uzyc w odpowiednim momencie.

Inidriel

Popieram Qlimaxa, siła PR przede wszystkim tkwi w krytykach oraz skillach niedostępnych dla innych łuczników. Fatal Counter na Hexie zżera niesamowitą ilość HP przeciwnika. Liczy się wyczucie które wyrabiasz sobie z każdą walką. Phantom Rangera trzeba czuć i tyle ;) Myślę, że lepiej QR wybrać bo Accuracy i tak masz w miarę wysokie dzięki dexowi z Dyesów i Doom Lighta. W pvp radzi sobie niezle, na mobki wystaczy rzucic debuffy - wykończenie ich to czysta formalność.W C5 jest nowy skill warty uwagi - Dead Eye - zwiększa accuracy, p. attack, critical power obniżając jednocześnie attack.speed.

QlimaxManiac

No wtedy to PR bedzie robil krzywde. Szczegolnie na siege i mass pvp gdzie podczas zamieszania mozesz robic poprostu KO  :twisted: Swoja droga ciekawe jak bardzo obniza on atk.spd i zwieksza critical power accu i p.atk  :?:

Jakby tak jeszcze dawal wieksza szanse na criticala  :angel: :marzyciel:

Inidriel

Czytałem gdzieś, że Dead Eye na 2 lvlu zwiększa p.attack o 134, critic power o 20%, accuracy +1 oraz attack speed -20%. Ten skill ma 8 poziomów, więc można być naprawdę poteżnym :D

montezuma

8 lvl Dead Eye daje +199 p.attack, +3 accuracy, -20% attack speed, ~20% extra damage on critic.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

slepy13

Ej teraz mam takie pytanie o dye (znowu) gram sobie na takim jednym serku (high rate) i naraz moge zalozyc 4 dyes  :o
3 w slotach i jeden zamiast cloaka.
Jakie dyesy założyć :?:
(najważniejsze pvp/pk)