Witam.
I ja wtrące kilka słów swoich. Otóż... Allseron nie jest Oficjalnym serverem, ani serverem L2J.
Lineage został wykupiony z oficjala, wiem bo się sam na to składałem.
Jeśli na nim nie gracie to prosze nie wypowiadajcie sie... Bo niektórych to bawi.
Co do tancerza, jest dobry na pvp. Jak wie sie jak nim walczyć (zresztą jak każdą inną postacią).
W pvp jest bardzo dobra, co niektorzy BD potrafią zabić magów bardzo łatwym sposobem, nie zdradze jak. Można też bez problemu zabić sztyleciarza, gorzej jest z łucznikiem ze względu na mały współczynnik Heavy Armor Mastery i Defect Arrow który ma chyba na 1 lvlu (?). Co do SK to nie miejsce o wypowiadanie się na jego temat... Ale też powiem, że SK jest postacią uniwersalną, potrafi zabić każdego. A także w mass pvp 3v1 daje sobie sama spokojnie rade, wiadomo... Wszystko zależy od klas przeciwnika, chodz na 72 lvlku, zabiłem Spectral Dancera 77, BH 7x i Śpiewaka 7x. Na otwartym terenie, oczywiście z maksymalnym wykożystaniem umiejętności SK. Zgodze się z wypowiedzią że SK trzeba się nauczyć grać, gdyż nie jest prostą postacią PvP... Wracając do BD. Jest bardzo ciekawą postacią i wcale nie jest słabą na pvp, w mieszance majestic ciężki i duale damascus*kesh +4 potrafi zrobić swoje i to perfekt. Wiele osób chwali tą postać ze względu na wysoki współczynnik p.atk który jest dużym atutem u mrocznych. Dzięki dualom, ma bardzo mocną magie, klątwy wchodzą jak wiadomo częściej ze względu na wysoki m.atk. Gorzej jest ze skilami agresywnymi których posiada strasznie mało... Chyba nawet 1? Jeśli Stinga można do tego zaliczyć. BD jak każdy inny mroczny ma duży wybór czarów, dzięki czemu można bardzo ciekawie je wykożystać na każdą profesje z osobna. Wystarczy przemyśleć swoją taktyke walke (oczywiście wcześniej ćwicząc), a sa bardzo duże szanse na wygraną. Wiele osób nabija 58 czy tam 62 lvlki i po kilku przegranych z rzędu zjeżdzają Tancerzy... Macie chyba niepoukładane w głowach... BD trzeba również umieć grać tak jak SK... Jeśli tak nażekacie na niego, grajcie sobie magiem... Który powala praktycznie wszystkich.
Pozdrawiam